A topik az amatőr és hobbi rádiózáshoz való készülékek és kellékek, pótalkatrészek csakis hobbi szintű, tehát nem kereskedelmi mennyiségű és jellegű adás-vételére szolgál. Célszerű a kínálati irányárat megjelölni és elérhetőséget feltüntetni, de utóbbinál mérlegelni a személyes adatok kiadását (például név, telefonszám, lakcím).
Az irányárra és alternatív beszerzési forrásra lehet megjegyzést tenni, de parttalan és főleg személyeskedő vita tiltás terhe mellett nem ajánlott. Az alkufolyamatot lehetőleg magánlevelezéssel célszerű lebonyolítani, szem előtt tartva a topik elsődleges célját: a cikkek (magáncélú) adásvételét illetve cseréjét.
Professzionális szinten is kereskedők tevékenysége addig mehet amíg nem haladja meg az egyéni szinten szokásosnak számító kereteket. Üzlet reklámozása sem megengedett, de merőben tájékoztatási célból meg lehet jelölni egy-egy beszerzési forrást, pl: "itt és itt kapható" az adott cikk. Aukciós és hirdetési portálok linkelése tilos.
A fentiek megszegői tiltást kaphatnak és a hirdetéseik visszamenőleg is törlésre kerülhetnek.
A problémák elkerülése végett:
Az árucikk paramétereit, állapotát, tartalmát magánlevelezésben ismételten pontosítsák a felek. A kifizetés célszerű ha átutalással történik, mert az később bizonyító erejű. Készpénzes üzlet esetén erősen javasolt egy adásvételi szerződés írása. Későbbi probléma esetén (hibás készülék, nem az van benne amit hirdetett, lopott, satöbbi) a hatósági feljelentés (rendőrség) illetve a polgári peres eljárás (bíróság) a lehetséges út. Ezt kérjük vegyétek figyelembe.
További tervezett időpontok 2023-ban: 10.14. szombat
11.11. szombat
12.16. szombat
RÁDIÓAMATŐR TALÁLKOZÓ ÉS BÖRZE:
A Puskás börze utódjaként a továbbiakban a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban 1105 Budapest Szent László tér 7. szám alatt kerül megrendezésre.
Így van... A híradós kocsikba készítették a hosszú tápkábeleket, pl. az R-142-esbe... Az ilyen kocsikban volt - ha jól tudom - az R-124-es kihangosító szerelvény is, A1-es és A2-es kapcsoló dobozokkal együtt.
Rövid, mert eredetileg harckocsi-rádió, oda pont elég volt. Akkor jött a hírműhelyes gyártás, amikor elkezdték a híradó-kocsikba építeni. Oda csinálták a külön fejszetteket is! Oda nem kellett az ismert, munkavédelmi eszközként is szolgáló sisak.
Ezt a képet a net-ről lőttem valahonnan... A honlapomhoz időnként eléggé sokat kell vadászgatnom megfelelő képek után, mert nem szeretnék minden rádiót szétszedni fotózásért :)
De, sajnos a faládában lévő tápkábel az ilyen rövid... Lehet kapni hosszabb kábelt is, de nem az a gyári...
Azért remélem hogy a költözés okát nem a rádiók adták... ;) Mibe van ez a kép szerinti módon beszerelve? A Gyulánál láttam ilyen rövid tápkábelt, nem gondoltam hogy ez eredeti. R-142-ben hosszú tápkábel volt, mert az állvány alján volt a feszültsègátalakító/tápegység.
Eléggé bonyolult, de rendkívül stabil szerkezet. Sajnos költözés miatt abba kellett hagynom a videók feltöltését, sok dologról szeretnék még videókat csinálni, pl 326 / 323-asokról...
Az R-123 -asnál még terveztem egy videót arról, hogy hogyan rakja össze a frekvenciákat, s hogyan fogja át a 20-51,5 MHz -es sávot, az is igen érdekes megoldás :)
Ha érdekel Téged akkor váltsunk át email-re, ne ezt a fórumot foglaljuk... Email-em nyilvános
Tudom a fotókat feltölteni, de hiába volt az évtizedek óta használt email cím/jelszó, végső próbálkozásomra, az "Elfelejtett jelszór"-ra klikkeltem, mire kaptam egy linket, hogy ott változtahatom meg az eddig működő jelszót, de amivel fotót nem tudtam feltölteni.
új jelszót csináltam, újra kitöröltem a Firefox/Beállítások/Adatvédelmi beállításoknál az összes eddigi sütit, újraindítás.
Új jelszóval belépés, és próba, és láss csodát, tökéletes lett.
A fotó 556kB, de 873kB-os fotó is OK.
Na, hát ennyi.
Köszönöm a segítségeket.
Üdv
sanya
(...de azért valamilyen furmány van még, mert előszörre az üzenet : " A képet nem sikerült feltölteni a fórumra"
Másodszorra sikerült amint itt is látható. 556kB)
Ki érti ezt?????????????????????????????????????????????????????????????????
_Melyik_ FireFox verzióval? Minimum infó. Valamint nem nekem kell próbálkozni, hanem nektek keresni a megoldást a weben, ütköztetni a körülményeket és kipróbálni, ha látszik megoldás.
Az valóban hiba volt, hogy elsőre rávágtam, hogy hiszen megy a FF-szal. Megszokhattam volna, hogy mindig vannak problémák... :--)