Nem lehet többé Dél-Pestről autóval keresztülvágni az V. kerületen, ha elkészül az 5,5 milliárdos Főutca-beruházás. Rogán Antal polgármester szerint az autósoknak is alkalmazkodniuk kell a változtatásokhoz. A nyugati nagyvárosokhoz hasonlóan forgalomcsillapítással és eltereléssel nagyobb teret kapnak a gyalogosok és a biciklisek az autósok rovására.
ja, és bízom benne, hogy előbb utóbb az általa lelkesen védett "békésen sétaló fiatalok" egyike által elhajított molotovkoktél/utcakő/stb az ő autóját találja el, mert így lenne rendjénvaló
Tóninak sokan megmondták, hogy hülye. Erre visszakozik, mintha tudná menteni magát....:
"Rogán zárt helyre küldené Demszkyt
Rogán Antal szerint sikeres nemzeti ünnepet zárt a Belváros, sikerült ugyanis megvédeni az V. kerületet. A kerület polgármestere szerint a március 15-e téren megtartott fővárosi megemlékezés kivételével sehol sem történt komolyabb rendbontás, és bár elítéli az ott történteket, arra kéri Demszky Gábor főpolgármestert, hogy a város békéje és nyugalma érdekében ünnepi beszédeit zárt helyen tartsa meg a jövőben.
A polgármester vasárnapi sajtótájékoztatóján azt is bejelentette, hogy kérni fogja a házelnöktől, hogy május elejéig függessze fel annak az általa benyújtott törvényjavaslatnak tárgyalását, amely a nyilvános rendezvényeken feltűnő provokátorok elleni fellépésről szólna. Szeretne ugyanis civil szervezetekkel és jogvédőkkel egyeztetni annak részleteiről, tette hozzá.
Rogán Antal szerint, amíg a provokátorok nem kapják meg megfelelő büntetésüket, a szombat esti események minden nemzeti ünnepen meg fognak ismétlődni."
Sötét Tóni!
Mindenki tudja ebben az országban, hogy a hatalom provokálja az embereket. Sötét Tóni nem. Vagy átálltál Tóni?
Én meg épp az ügyesbe kötöttem bele. Tóni nem ügyes. Buta és pofátlan. Elismerem, ez némelykor ügyességnek tűnhet, hiszen a többiek köpni-nyelni nem tudnak ekkora pofátlanság láttán. Viszont pont most emlegetni Tóni "hihetetlen" ügyességét, mikor a bíróság épp porig alázta... Meg aztán: én repesve várom, hogy tényleg beterjessze ezt a szart a parlament elé. Ahogy a sok hülyét elnézem, fidesz, szoci, szadesz közös törvény lesz belőle. Azt' az AB. meg majd jól elmeszeli, miután Sólyom felhívja igen független alkotmánybíróink szíves figyelmét néhány ordító alkotmányellenességre.
És az egész várost, benne a belvárost is, rongálják folyamatosan a grafittizők és ezek ellen nincs semmiféle Kolima? Rogántóni! Hülye vagy?
Többszázezer embert lőttek, vertek, lovaztak (törvénytelenül) és egyetlen kirakat nem tört be (vö. bármelyik ország századannyi tüntetőjét). Nade társulni egy bárádyivadékkal? És nem javasolni törvényt az ország tönkretevői ellen? Tóni! Te normális vagy?
"Ez egy rendpárti, jogkorlátozó irány lenne, amely ellentétes a jogállamiság követelményeivel – így vélekedett az MNO-nak nyilatkozva Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Alapítvány kuratóriumi ügyvezetője Rogán Antal kezdeményezésére reagálva. A belvárosi polgármester a gyülekezési jog szigorítását kezdeményezte, csatlakozott hozzá Bárándy Gergely is a garázdaság minősített eseteinek módosítását javasolva. Répássy Róbert jelezte, hogy a Fidesz nem ért egyet a szigorítással."
"mi az alkotmánysértő abban, ha a randalírozó csürhét szigorúan megbüntetik?"
Semmi. Alapkövetelmény. 6 éve randalírozik egy csürhe az ország élén, teszi tönkre majdnem 10 millió ember életét. Valóban büntetést érdemelnek. Nade a tízezermilliárdos károkozást nem büntetni, de ha valaki nem megy haza, ha a droid azt üvölti neki, akkor Magadán?
Héroszokat? El vagy te tévedve... Csupán azt voltam bátor jelezni, hogy Rogán ügyesen manőverezik ebben a magyar politikának nevezett disznóólban. Hogy egyetért vele valaki, vagy nem, az egy másik kérdés.
Rogán Antal a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az elmúlt másfél év tapasztalata késztette arra, hogy ilyen módosítást kezdeményezzen az országgyűlésben, mivel a büntető törvénykönyv (Btk) ide vonatkozó paragrafusa már nem védi meg a rendezvényen résztvevő, békés polgárokat a rendetlenkedőktől. A rendezvénytől való eltiltást, amely három hónaptól egy évig terjedhetne (kiskorúak esetében maximum hat hónapig) a bíróság mondhatná ki. Ha valaki az eltiltás ideje alatt mégis részt vesz az eltiltás helyén bármilyen rendezvényen, akkor közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel sújthatnák.
A törvénymódosítás szól arról, hogy ha valaki felfegyverkezve követi el a rendzavarást, vagy a tiltás ellenére így vesz részt egy rendezvényen, akkor egy évig terjedő szabadságvesztést is kiróhatnak rá. A rongálást már három évig terjedő szabadságvesztéssel sújtaná a módosító indítvány, de különösen jelentős kár esetén háromtól tíz évig is terjedhet a büntetés időtartama. A fideszes képviselő közölte, hogy szeretné, ha még nyár előtt tárgyalnák a képviselők a szerdán benyújtott módosítást. Rogán Antal az MTI kérdésére elmondta, hogy az eltiltás minden rendezvényre vonatkozik, tehát például egy koncerten sem vehetne részt a rendetlenkedő abban a városrészben vagy városban, amelyben megtiltották neki, hogy a rendezvényeken részt vegyen.
http://www.mno.hu/portal/548365
ha jól értem, a büntetés és az eltiltás azokra vonatkozik, akiket elkaptak rendbontás (értsd: molotovkoktél hajigálás, autógyújtogatás, barikádépítés, stb.) elkövetéséért, tehát nem azokra, akik egy jogszerűen bejelentetett rendezvényen (tünti, nagygyűlés, stb.) annak bejelentetett időtartama alatt vesznek részt, sőt éppen utóbbiak védelmére
és ezzel én spec. maximálisan egyetérte, mert miért is kéne hagyni, hogy a csürhe kényére-kedvére szétverhesse a várost
Értem. Tehát mindenkit, aki majd valamikor uitcaköveket fog hajigálni, tartóztasunk le. Mert Tóni ezt mondja.
Akkor szólok: a behajtás nem alkotmányellenes. Előre bűnözőnek nézni valakit, nos, az igen. Még akkor is, ha az takacsi. (Bocs, takacsi, csak úgy adta magát.)
emlékeim szerint TGM nem hajigált uccaköveket vagy molotovkoktélokat szal mi az alkotmányellenes abban, ha a molotovkoktélokat hajigáló, autókat felgyújtó, stb. csürhét megbüntetik és behajtják rajtuk az okozott kárt?
Jajj, semmi. Abban sem volt semmi alkotmánysértő, mikor TGM-et bevitték a rendőrségre márc. 14-én, 1988-ban. Vagy mást, mittudomén. Ez mind nagyon rendben van.
Ja, ja! Okos fiú. A vizitdíjat is hogy' visszaadta a parkoási díjakból az embereknek! (Tényleg muszáj héroszokat faragni a primitíven buta, végletekig agresszív fideszes fijjúkból? Csak kérdem, nekem mindegy. Mindenesetre Rogán Tóninál nagyobb hülyét azért nehéz találni. Persze lehet, hogy csak hihetetlenül rafinálta taktikázik. Hülye a Tóni, na. Hányszor kell még, hogy bizonyítsa?)
Mi lenne, mi lenne, amit néhány jogász már marha régóta ugat, itt a fórumon is. Pofáraesés lett belőle, az lett. Ugyanakkor már nagyjából senki nem emlékszik rá, akkor médiaügynek jó volt, annyit lehetett kihozni belőle, kalap-kabát.
Egyébként meg elég nyilvánvaló Rogán mostani trükkje. Hiszen ha a "gyurcsányista zsandárság" letartóztat valami főhugyost a következő vizenjárás alkalmával, akkor 1) annyival kevesebbet kell az V. kerületnek fizetnie az általa okozott károkért, 2) lehet siránkozni, hogy micsoda elnyomás van, az meg a kutyát nem érdekli, hogy ki is terjesztette elő a jogszabályt annak idején.
Tipikus win-win szituáció, akármi is a vége. Rogán nem buta srác, ez eddig is látszott.
De azért Tóni kapott egy hatalmas, 10.5 milliárdos pofont most. Kudarcot, kudarcra. Orbán meg (no nem vele) dicsekedett pógármestereivel ma az ECHO TV-ben...
Únja, nem únja, a demokráciának vannak szabályai. Most azt hiszed, én örülök, hogy egy platformra kerültem takacsival? Mindazonáltal Rogán Tóni agymenése 4-5 ponton nyilvánvalóan alkotmányellenes.
Rogán Antal: ő máris megunta a tüntetéseket?Rogán Antal: ő máris megunta a tüntetéseket?Rogán Antal fideszes politikus ma a Parlamentben olyan törvényjavaslatot kezdeményez, amelynek értelmében börtönnel büntetnék, ha egy tüntetésen résztvevői "másokat alkotmányos jogaik gyakorlásában akadályoznak". Mint ismeretes, a gyülekezési jog is alapjog, ezért az ilyen kérdésekben az Alkotmánybíróság dönthet.
Rogán büntetné mindazokat, akik "jogszerűen betiltott" rendezvény helyszínén és ideje alatt szervezőként vagy résztvevőként jelennének meg. Ugyancsak bűncselekménnyé minősíttetné, ha a résztvevők egy karhatalmisták által a rezsim védelmében feloszlatott tüntetés helyszínéről nem távoznának.
A gyülekezési jog az Alkotmányban biztosított alapjog, ezért korlátozása nem kifejezetten a jogállamiság fejlődésének irányába hatna. Az Alkotmánybíróság mérlegelési jogkörébe tartozik annak eldöntése, hogy két különböző alapjog ütközése esetén, a konkrét esetre vonatkozóan melyiket részesíti előnyben. Az ilyen kérdések eldöntésére az Alkotmánybíróság az ún. szükségességi-arányossági tesztet alkalmazza."
Én is láttam már a nyilatkozatát. Hihetetlen. Persze ha beszélni akar a szadesz Petőfi szobránál Gyemszkijjel, akkor igyekeznie kell nyaldosni őket....