Keresés

Részletes keresés

Robici Creative Commons License 2009.04.29 0 0 811
Sajnos a jelenlegi NAD CD-játszóm már a végét járja, be kellene ruházni egy másikba. Pont most nézegettem egy 980-ast, akkor lehet hogy megér egy meghallgatást. És ha jól tudom, multibites dac-ja van, amire egyébként is kíváncsi vagyok.
Előzmény: spacc (810)
spacc Creative Commons License 2009.02.17 0 0 810
Hát ebbe speciel nem tok segélni, nem láttam még olyat.  Az meg hogy mivel van partiban a 980?  Arra meg azt tudom válaszolni, hogy az eleddig hallott egyik legjobb playának tartom. Persze ez ízlés kérdése, de azért vallom, hogy kutyából nem lesz szalonna, a CD az ami. Lehet bűvészkedni, de hát szarból akkor sem lehet váratépíteni, csak szarkupacot.  Sokan vannak, akiknek erről más a felfogásuk, és kergetik azt a bizonyos fehér vitorlát a távolba, de lelkük rajta.
Előzmény: Törölt nick (809)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.17 0 0 809
spacc te sokmindent láttál már, nem tudod milyen egy NAD 510 játszó kijelzője? háttérvilágításos vagy a sima megoldás?
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.15 0 0 808
amúgy mikkel van partiban egy 980-as?
Előzmény: Törölt nick (807)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.15 0 0 807
na most mondtad ki a megoldást: DCD-980, ezer köszönet!
Előzmény: spacc (805)
spacc Creative Commons License 2009.02.14 0 0 806
Ja, lemaradt a CH.   A többi készüléke nem társa a 635-nek.   Más chipsettel építkeztek a fiúk, bár voltak érdekes ötletei, itthon is kaőható colt olyan DVD-diVx lejáccójuk, ami hajlandó volt lejátszani a DVD-re írt MP3-at, és a szép nagy kijelzőn kiírta a számok tag-jeit.
Előzmény: spacc (805)
spacc Creative Commons License 2009.02.14 0 0 805
Sajna nem nagyon ösmérem a kínálatot, de úgy a 97-98 után gyártott üsszes philips futóművel ellátott kütyü már tudja az RW-t, tehát a Marantzok is. Volt Denon DCD980-am, az se jött zavarba tőle.
Előzmény: Törölt nick (803)
spacc Creative Commons License 2009.02.14 0 0 804
sajna nem raktam félre a linket, és a január eleji böngészéseim nincsenek meg, egy ciberés fórumban akadtam rá, rákattintottam, aztán csuklottam egyet.... :)
Előzmény: bikabeka (802)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.14 0 0 803
hümm, ez a Denonos történet durva.
láttam egy Marantzot is, CD-4x, ami vitte az RW-t de azt elvitték már. esetleg belőlük is tudja pár még?

tudnál pár (összes rw-s) konkrét tipussal segíteni Philips terén? keresgéltem de nem találtam erről semmit:( egy korrekt Philipssel már boldog lennék:) azthiszem.

(csak kiváncsiságképp: eladó CH 403, ez milyen? vagy CH-ból mi az ideális?)

very thanks a tapasztalatodért!
Előzmény: spacc (801)
bikabeka Creative Commons License 2009.02.13 0 0 802
Erről az usákos cyberről hol lehet képet találni?
Honnan van az infó?
Előzmény: spacc (801)
spacc Creative Commons License 2009.02.13 0 0 801

.... nos egy apró megjegyzés segítendő a keresést:

Egy kedves barátomnak most vetem az elmebajon egy DENON DVD2900-at.

Impozáns, robosztus darab - mint ahogy igényedet jelezted - 4 éve itthon 385.000 frinyáért mérték. Csili-willy, mintha most lett volna kicsomagolva, a szó szoros értelmében mintha nem is kapcsolták volna be. Haver örül, mint majom a farkának, viszi haza boldogan, 3 nap mulva szomorkodni kezd.  A cédákat nem jól jácca, néha hepciáskodik.  Mondok utána nézek. Majd háromezer talála a gúgliban a probléma kulcsszavaira.  Típushiba, a márkaszervíz se tud mit kezdeni vele, a beépített futómű csak bemelegedett állapotban tudja kezelni korrektül a cédét.

Na ennyit a komoly robosztus....etc....  mellesleg a dsp és dac ugyanaz, mint a cyberébe...  skandalum :)))  (Amúgy a cyberét már az USA-ban gyártják, eltünt a felirat a bal felső sarkáról. És 650 dodó.

Ha Philips készüléket veszel, bármelyik megfelel az RW-kompatibilitásnak,

ha CDM9/XIV -es vagy annál újabb mecha van benne (mostanában valahol a 12.1-körülieket szerelik be.... 

Előzmény: Törölt nick (800)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.13 0 0 800

Halló, visszatértem:)

Segítenétek nekem? Keresek CD-RW-t játszó játékost 20E alatt. Precízebb, tiszta hang amit követnék, finomabb zenékre.
Azonban! Nem igen találok ilyet, talán ti tudtok.

Szóval.. kénytelen vagyok tehát DVD-k felé kacsingatni. Ha a CD nem jönne össze, olyan DVD-t szeretnék ami:

- futóműként megállja a helyét (DAC-cal használnám majd)
- de (fontos!) önmagában is elhallgatható, jó hangú (DAC-ra csak később lenne pénzem)
- nélkülözi a műanyag hangot, gagyi hatású megjelenést
- előlapján nem kell USB bemenetet bámulnom
- robosztus, nagy kivitel előny
- nem CyberHome

Valamilyen régebbi, felső-közép kategóriás szerkezetre gondoltam, az tetszene. De majd mondjátok merre, hogy.

Tehát hangsúlyozom rw-s cd az elsődleges. De DVD is okés lehet adott esetben (esetleg pár példát írhatnátok, milyen futómű mely DAC-cal mit ver, etalon számomra pl. a Denon DCD-1420-a a maga dinamikájával ritmikájával de legfőképp hangja tisztaságával).

+ ha nem igényelném az RW lejátszást kaphatnék-e ilyesmi pénzért sokkal jobb hangot (sima CD-R játszás) vagy nem számottevő?

Köszönöm.

spacc Creative Commons License 2008.08.14 0 0 799
Mármint a Philips birtokolja a Marantz Japan Inc. (MJI) 50,5%-os részét........   :))))
Előzmény: Törölt nick (795)
spacc Creative Commons License 2008.08.14 0 0 798
.... én a helyedbe nem utálnám a Fülöpszöt, mert többet adott nékünk mint gondolnád...... :)))
Előzmény: Törölt nick (792)
spacc Creative Commons License 2008.08.14 0 0 797

Nem feltétlenül.

A hangerőszabályozó már nem része a futóműnek. Amúgy jelentősége is csak elvileg van. Amiröl itt Schetl barátunk meg a Doki beszélt az az a csekélyke vesztesség, hogy -60 dB környezetében a torzítása nem 1,5, hanem 2 % lesz. No ez aztán okozhat álmatlan éjszakákat a tökéletességre vágyó vájtfülü barátainknak.  Amúgy meg  elég nehéz ezt kisasolni.... :)))

Előzmény: Törölt nick (796)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.14 0 0 796
mi ez a legmagasabb hangerőt nem tudja - dolog? ezt nem értettem. de ezekszerint akkor a marantzra is vonatkozik.
Előzmény: Törölt nick (794)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.14 0 0 795
Marantz egyenlö Philips.
Előzmény: Törölt nick (794)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.14 0 0 794
áhhá, ez mégjobban meglep. hogy történt ez, hogy ez így van? jaja, ez a külös alak nekem már messze jólesz.
Előzmény: schetl (793)
schetl Creative Commons License 2008.08.14 0 0 793
A Marantz 4000 tökéletesen megegyezik (előlap és táv kivitelét leszámítva) a 723-al. Ha fontos a külalak akkor ok.
Előzmény: Törölt nick (792)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.14 0 0 792

na oké, fejlődés, megnyugtató hogy ezt írod, de azért csak ottvan hogy alacsonyabb sebesség=nagyobb olvashatóság, nyugodtabb hang, jobb minőség, jól látom? tehát hiába rezisztensebbek a mai rétegek a gyorsabb írásra, jó munkához azért mégis csak idő kell és nemvéletlen a sorrend 1. MAM 2. tayo. remélem jól értelmezem soraid.

meglep hogy ezt írod a marantzra, de oké. nem utálom én egyébként a Philipset. tőlem lehet az is a bele. nem tudtam egyébként.

Előzmény: spacc (791)
spacc Creative Commons License 2008.08.14 0 0 791

Azt mondtam, hogy a mai  nagysebességű médiák közül egyedül a tayo yuden alapanyaguak írhatóak meg 8x-os sebességgel jó minőségben. Az összes többi a dedikált sebesség 55-75%-ánál adja a tőle elvárható legjobb minőséget.

Ama híre MAM is csak azért írható egyszeresen, mert az még a régebbi anyaggal készült multispeedes lemez 1-12x-es.

Ez nem azt jelenti, hogy a mai lemezek szarabbak lennének, hanem azt, hogy mint minden, ez is fejlődött. Noch dazu azért az is elmondható, hogy a mai írható alapanyagok zömét az asztali audiólejátszók - főleg a régebbi tipusok - nem szeretik, nehezen olvassák.

Amúgy a Marantz nem rosz választás, de tudnod kell, hogy Philips futóműve és chipkészlete van a babának.... :))))

Előzmény: Törölt nick (790)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.14 0 0 790

köszönöm az M-Lab ötletet, alkalomadtán majd megismerkedem vele. de nem most.

azt is köszönöm hogy kitételeimet van aki szem előtt tartja(spacc)

más: DVD-re még mindig nem vágyom. ezt már kikötöttem. ez a jövőben sem lesz másképp.

nade itt szeretnék eloszlatni egy nagy tévedést, magam és talán hasonszőrű társaim nevében is. miszerint attól, hogy nincs zseton eredeti, nyomott cd-re és netről van beszerválva a zene nemvagyunk igénytelenek, de nem ám. törekszünk a jóra, azmeg egy dolog hogy víkony a pénztárca vagy épp flacban az istennekse akaródzik meglennie 1-1 kiadványnak. hát ez van.

namost igen, igaz, sok törlés lesz itt, de ugyanúgy ettől - munkától - függetlenül zenét is hallgatnék. vágyom én a jóra, csak most ennyi a keret. eztkell szeretni.

723-mal már találkoztam, közben rájöttem. nemtudom tolerálni a külsejét. sajnos.

marantz 4000 lesz ebből(kivéve ha valami nagyon jó indokkal le nem beszéltek. (érzem ahogy végigfut a népen a borzongás) most ne érezzétek azt hogy eddig hiába okosítottatok, mert szemellenzős vagyok és csak megerősítést kívánok, mert nem:)

723 vs. 400 - mit kapunk? rendben hogy low kat. mindkettő de mégis?

más: a mai írható rétegek a nekikmegfelelő sebességgel írva hozzák azt a minőséget mint régi társaik 8x-osan írogatva? vagyis fejben jogosan ragaszkodtam én az alacsonyabb sebességhez? és ma már egyreszarabb minden?

ennyi. köszönöm a türelmet és a szakértelmet. tényleg.

Előzmény: spacc (789)
spacc Creative Commons License 2008.08.13 0 0 789
Ja, hogy filléres kategória?   Amikor itthon forgalmazták, akkor a 43.500 Ft-os árával a középmezőnybe tartozott, az alatta lévő polcon volt 13e fforintos kütyü is....
Előzmény: schetl (788)
schetl Creative Commons License 2008.08.13 0 0 788
Jól van jól :) Nekem is van 723. Meg cybere is, mint neked.
Nem mondtam hogy van baja ezen kívül, de ez van, és jó (?) róla tudni.
Előzmény: spacc (787)
spacc Creative Commons License 2008.08.13 0 0 787

Na.   Obégat a sereg....

Fiugg!  Arról van szó, hogy ilyen-olyan mp3-ogg-flac formátumka kap zenét, kiírja, és meghallgassa, utána szemét, illetve töröl.  És nem akar szgépes zenét!!!! Nem hígendre vágykál. Erre a 723 bőven megfelel.

És ócsó, strapabíró. Fele egy cyberének, de kb 4x fürgébben kezeli a lemezt. Nu, ez van.

Amúgy bírom a sok okkost. Nekem van ilyenem, és egyáltalán nem olyan rosz, mint ahogy egyesek állíccsák.  No meg még valami:  A legkisebb jitterhibával bíró futómű van benne... na erre kössetek csomót.

schetl Creative Commons License 2008.08.13 0 0 786
Ez így igaz, a 723-as hangerőszabályzója nem tudja a max. hangerőt, lefelejtették a fiúk :) Úgyhogy csak egy 0,9xx-szeres rekvantált jelfolyamot lehet belőle kivenni, még digitálisan is. Enélkül abban az időben valószínűleg túl jó futóműnek számított volna a maga filléres kategóriájában, feltételezem szándékos volt a firmware bug.
Véleményem szerint Jobb választás lehet egy jól sikerült olcsó dvd lejátszó, pl. a Cyberhome.
Előzmény: drnyulas (785)
drnyulas Creative Commons License 2008.08.13 0 0 785
Csak ne szabályozd a hangerejét.
A legmagasabb állásban Majdnem jól szól.
Előzmény: spacc (777)
big-dewil Creative Commons License 2008.08.13 0 0 784
Bewix a sok köcsög az erdöbe.
Wegyé egy M-Audio hangkarit, 25e alatt wan ujonan. Ebbe usb-wagy firewire bemeneten widd a jelet a PC-böl, innen optikai kábelen egy haxnáltan wett DAC-ba, oxt jowan. Mindent tucc jo minöségben hallgatni, olyanba amiröl a 723-as álmodni sem mer.
Előzmény: Törölt nick (781)
spacc Creative Commons License 2008.08.13 0 0 783

De nemám!

Amit tudni kell a ma gyártott alapanyagokról az, hogy ezek nagy sebességre vannak optimalizálva (52-54x-es)  és a rögzítés minősége úgy a 55-75% sebességtartományban lesz a legjobb.  Ezek közül a tayo az ami leglassabban 8X-osan megírható, de ez alatt a sebesség alatt dramatikusan csökken a minőség, egyszeresen megírva már a CD-Rom is nehezen olvassa be.

Előzmény: Törölt nick (781)
főnixer Creative Commons License 2008.08.13 0 0 782
Philips 723-at 8-10 ezer körül kaphatsz.
Előzmény: Törölt nick (778)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!