Jól temperálva akár órákat is. Legfeljebb nem alatta, és teljesen benne. De most Te ilyeneket miért mondasz? Hogyan hasonlíthatod a dihidrogén-monoxidot össze a vörös maró trutymóval? Kiket védsz, kik ellen? A pénz és a profithajhászás majd csak tönkreteszi az isteni, teremteni és termelni képes tudásunkkal nekünk adományozott elővilágot. Ingyenkölcsönként mi emberek azért kaptuk ezt, hogy kamatostul visszafizessük, és nem azért, hogy magunkkal együtt eltűntessük.
Egyebkent, ha mar P. ezt a nyilatkozatot tette, szerintem helytelenul, talan be kellene tiltani a dihidrogen-monoxidot is, akinek nem ez a velemenye, az toltson el tiz percet dihidrogen-monoxidban!
Ha ezzel akarod bizonyítani Pintér hülyeségét, akkor nem fog menni.
Merthogy Pintér NEM ARRA A MONDATRA, sőt NEM is az MTA valamelyik mondatára válaszolt (ez a 80-as hsz-ból id kitűnik), HANEM:
"Fürödjön meg benne, és akkor megtudja, hogy veszélyes-e" - reagált a belügyminiszter arra, hogy a MAL Zrt. vezetőjének közlése szerint a vörösiszap nem veszélyes az emberekre. forrás: http://nol.hu/ajanlo/orban__vizsgalodjon_a_belugyminiszter_iszapugyben_
Hogyan is mondta Pintér a tulajoknak hasonló kijelentésért ?
Akkor fürödjenek benne!
MTA: A vörösiszap nem mérgező
* Index
2010. október 7., csütörtök 17:49
A vörösiszap nem tartalmaz súlyosan veszélyes összetevőket, a katasztrófát az erősen lúgos kémhatású víz okozta Kolontárnál, olvasható a Magyar Tudományos Akadémia honlapján megjelent tájékoztatóban.
Tőled is megkérdem: és ezeknek mi a KÜLFÖLDI szervezetknek véres közük van a MAGYARORSZÁGI (belterjes, érdekközösségen alapuló összefonódásokkal terhelt) viszonyokhoz? Mellesleg: NIH =/= Akadémia, több szinten és ok miatt sem, pl. lévén kormányzati intézmény (US. Dept of Health and Human Services) része.
Mondjuk azert az egyfos MTA kutatocsoportoknak nem sok ertelme van.
Persze elhiszem statusz szimbolum, ha valaki tudos elmondhatja, hogy neki van sajat MTA kutatocsoportja... ket alkalmazottal... de ertelmet nem latom. Nagy komoly csoprtokat kell tamogatni szvsz.
Egyebkent ami hatbatamadas ment az MTA csoportok es az egyetemi tanszekek kozott ... hat szoval nem minden rozsas mar alaphelyzetbol sem.
Orban : „Áldatlan, méltatlan és buta helyzet, amikor Magyarországon több száz akadémikusnak levélben kell tiltakoznia amiatt, hogy a kormányzat megkurtítja a kutatás-fejlesztésre, innovációra fordítható összegeket”
Hmmm.... :-)))
Mádl több pénzt szánna a tudományra 2000. november 3. 13:42
Ünnepi ülést tart pénteken a Magyar Tudományos Akadémia a tudós társaság fennállásának 175. évfordulója és a magyar tudomány napja alkalmából pénteken. Glatz Ferenc ünnepi megnyitójában úgy fogalmazott: az MTA akkor cselekszik helyesen, ha nem magát köszönti, hanem meghallgatja a társadalom üzenetét. A felszólaló Mádl Ferenc köztársasági elnök kijelentette, hogy saját lehetőségei szerint mindent megtesz azért, hogy a tudományra a korábbiaknál több pénz jusson, és a tudósok nagyobb megbecsülést élvezzenek.
Én azt hallottam, hogy 0rbán az egészségügybe akarja folyatni az összeget. Vagy most amerre jár mindenhová odaígéri a 464 milliárdot? ;) Ja és ha jól eméxem ők nem akarték a reptér eladást...
a kutatástámogatás GDPhez viszonyított aránya OV idejében nőtt. s további GDP arányos növekedést terveztek.. A kutatásra fordított pénz a leghasznosabban megtérül Ha nincs kutatás, akkor érteni sem fogjuk, h mások mit csinálnak (alapkutatás) s nem tudjuk időben átvenni, követni, továbbfejleszteni.. (h dővel mégnagyobb adóbevétele legyen a kormánynak pl..E D I S O N találmánya :)))
A rendszer megreformálásával kapcsolatban szerintem nagy probléma, hogy végül is nagyon kulcsfontosságú dolgok forognak kockán. Az MTA )osztályai, testületei révén) a tudományos minősítésben központi szerepet visz, Mo-n ők mondják meg, hogy ki a jó kutató. Az OTKA és az NKTH keretei sokezer nagybefolyású értelmiségi életét határozzák meg, az alkalmazott projektek révén pedig a kormány díjazhatja támogatóit. Ezek mind olyan fontos dolgok, hogy bárki nyúl hozzá, megégetheti magát. Ha politikai párt nyúl hozzá, akkor meg biztos, hogy ellenfele vissza fogja csinálni a dolgot. Jobb lenne valahogy politikán kívül intézni ezt.
Szvsz itt több egymástól független kérdés merül fel, úgymint mik is a szándékok a) az Akadémiával, b) az alapkutatással, c) a felsőoktatással, valamint d)-g) ezek esetleges kölcsönhatásaikkal kapcsolatban.
Szerintem az állami vezetésnek fel kéne fognia, hogy az oktatás és a kutatás ugyan egy közös alrendszer, amely azonban történeti okoból fejlődött olyanná, amilyenbé. Nem célszerű hályogkovácsként belebolonnyázni, Micimackóként morfondírozni a felszámolásáról, stb. Az biztos, hogy az erre szánt összegeket növelni kell, és célszerűbb elosztásukról kell gondolkodni. Az ugyanis egy dolog, hogy ma pl. a nagy "alkalmazott" projektek révén lehet sokat kaszálni, de ezeket a gyorsan pályázó, nem is mindig szinvonalas csoportok tudják elkapkodni (most azt nem is mondom, hogy a rövid határidők miatt még erőteljes bundaszag is terjeng időnként). Szóval én a rendszer megerősítését, minőségi javítását és lassú reformját tartanám fontosnak. Nem ártana, ha a FIDESz-nek lenne erre hosszútávú koncepciója, de az sem lenne baj, ha nem pont egy politikai párt jönne elő ilyennel.
Néhányan megjegyezték, hogy az akadémiai intézetrendszer rossz, vonják össze az egyetemekkel. Az akadémiai intézetrendszer szerintem is rossz, de azt hiszem köztudott, hogy messze ezek a legjobb magyar kutatóhelyek, beolvasztani őket az éppen halálosan megroggyant oktatási rendszerbe szerintem jóvátehetetlen károkat okozna. Az intézményrendszer azonban funkcionálisan bármikor jól integrálhatók az oktatásba, az intézeti kutatók egyetemi előadásai, Ph.D. és diploma-témavezetése révén.
A nevezett hatalomra jutása esetén, előbb vagy utóbb, a maga képére formálja a nevezett intézményt. A Tufts egyetem diplomája kellő alap lehet az akadémiai tagság felé induláshoz. Ugyan kinek van az akadémia rendes és levelezőtagjai közül Tufts egyetemi diplomája? Na...
Egyebiran meg annyit, hogy az MTA-val a legnagyobb baj az eloregedes. Vannak olyan MTA osztalyok, ahol az elnok boven 75 folott van! Pedig raferne az MTA-ra egy megujulas.
1998-ban, mar miniszterkent, Pokorni jelentos tamgatasnovekedest igert. Egy evvel kesobb, 1999-ben kozolte, hogy egyelore nem aktualis a dolog.
2000-ben vagy 2001-ben ugymond jelentosen megemeltek az oktatok es kutatok beret. Valojaban csak a fiatalabbak kaptak emelest, Palainkas megertesre szolitotta fel a tapasztaltabb oktatokat es kutatokat. Kisse nehezen ment a dolog, mert volt olyan vezetooktato, aki 0 % fizetesemelest kapott, raadasul a fiatalok is csak olyan 10-15 % korulit.
Az Orban-ciklus azzal zarult, hogy jelentos emelest nem kapott a szfera, az OTKA legutobbi hivatalos levele szerint 2002-ben kezdett el emelkedni a tamogatas. Kerdes, hogy ez kinek koszonheto, de gyanithatoan Medgyessyeknek az egyszeri nagy 50 %-os beremeles szerintem beszamit az adatokba.
2002 ota az alapkutatasi penzek az MTA kezebe kerultek. Naluk jelentos 20-25 %-os budzsenovekedes volt. Ugyanakkor az OTKA tamogatas osszege stagnal. Igaz kozben megjelentek a nagy alkalmazott kutatasi projektek. Azokkal egyetemi es egyeb kutatohelyek par szaz millat is siman tudnak kaszalni.
.... egy teljesen értelmetlen és irreleváns külföli intézmény-kollekcióval. Aminek helye-személyes vonzatai miatt köze nincs a topikhoz, ill. az én véleményemhez, ami a MTA intézményeinek itteni feloszlatására irányulnak. Nem a németeknek az olasz vagy francia politkusok véleményei által szándékolt útján. Csak gyűrd azért, hátha sikerül.