Keresés

Részletes keresés

locsemege Creative Commons License 2005.12.19 0 0 0
Soha sem IrDA-ztam, tehát érdemi választ nem fogok tudni adni. Az eszközökről a root-ként kiadott lspci parancs segítségével kaphatsz információt, illetve érdemes lehet a /sys illetve /proc könyvtárakban nézelődni. Amit tudok ajánlani: ha nincs frissítve az FC4, akkor egy yum update parancs javíthat a dolgon, mert a 2.6.14.4-es kernelben több eszköz drivere van, mint a 2.6.11-esben. Hasznos dolog az alaplapon megkeresni a chipet, leolvasni a pontos típust, és Google segítségével keresni. A wireless kártyámhoz én is ilyen módon találtam meg a Ralink chiphez az RT2500 drivert, és fordítottam hozzá a kernelemhez.

Ha már annyira működik, hogy látja a telefont, akkor már egész jól állsz szerintem, mert a legalsó rétegű kommunikáció rendben van, tehát vélhetően a kernel már nem tud semmit hozzátenni a dologhoz, inkább felsőbb rétegre kell valamilyen alkalmazás, amellyel birizgálni is tudod azt a telefont.
Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.18 0 0 topiknyitó

Egy fedora core 4-es linuxom van és egy compaq N1020V-s laptopom. Két modemem van( egy T68 telefon irda-n keresztül és egy beépített) és az egyiket sem tudom használni.

Amit eddig kipróbáltam...az internetvarázsló nem ismeri fel a modemet, a wvdialconf,,,nem ismeri fel a modemet. A minicom-ot lehet nem tudom használni, de valószinüleg azért nem tudok a terminálban parancsot adni a modemnek, mert ő sem ismeri fel.

Amiről lemondtam: belső modem, valószinüleg winmodem. Ez engem annyira nem is érdekel, nem akarok külön driverek-kel vesződni és igazán nincs is rá szükségem.

Ami igazán kellene az az IRDA-n keresztüli T68-modem. Na ezzel már nagyon régóta szívok.

amit végigcsináltam.

service irda start ...semmmi
irattach-al az IRDA a ttyS1 re irányítva (ttyS2 helyett),,,itt már müködött az irdadump s látja a telót...de ennyi.

A modemet továbbra sem találja egy program sem.

fontos kérdéseim:
--hogyan lehet megtudni, milyen tipusu eszközök vannak a számítógépemben(irda is kellene)?
--honnan lehet megtudni, melyik soros porton pontosan mi müxik és melyik eszözfájl melyik
sorosportra mutat?

egyáltalán, ha mondjuk ttyS1-re irattach-olok be, akkor létrejön egy csomó ircomm device. Miért??? Ekkor nem az lenne a lényeg, hogy a ttyS1-en keresztül érem az IRDA-t?

tényleg nem értem!

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!