A minap valami beállítás miatt egy dvd-t kellett beraknom a lejátszóba. Épp az Elemi ösztön bónuszlemeze akadt a kezembe, és azon elkezdtem zézni ahogy Sharon stone a monológját gyakorolja festetlenü, civilben. Hatalmas képen látszott az arca, ami a filmmel ellentétben nem volt márványsimára glettelve. Az összes szeplő, kisebb nagyobb ránc hihetetlenül valódivá tette az arcjátékát. Sokkal, de sokkal jobb volt, mint végülis a valódi jelenetben.
eddíg soha nem a színészi képességek jutottak eszembe Sharon Stone kapcsán... :)))) A véleményem megváltozott. Remek színésznő, semmit nem játszott túl. /látszik, hogy filmes. a színházi színészek hajlamosak túl artikulálni, túljátszani dolgokat. nyilván, mert a páholyokból, vagy a kakasülőről nézve nem jönne át egy szájszögleten átfutó mosoly.../
Egy szó mint száz beállítás ide, vagy oda, végignéztem a jeleneteket, és lám, lám lehet valami jó a bónusz lemezekben is. /ezeken eddíg leginkább csak a kimaradt jeleneteket néztem. no ez is megérne egy misét/
Igen - végül is átjött a helyzetkomikum, amikor a srácot a saját farkasa falja fel elevenen, ez tényleg aranyos volt, de valahogy nem jutot eszembe a két film között párhuzamokat vonni! :-)
Pedig van egy csomó utalás, pl. Sin Sity-ben pont úgy ül a fa tövében a láb nélküli srác, mint a Gyalog-galoppban a bödönfejű (végtaghiányos), aki kiabálja, hogy "Fut a gyáva!" :-)))
eee.. nem mintha komolyan kellene venni, persze, de valahogy a kínzásokat, kannibalizmust, az erőszakos jeleneteket már nem tudtam humoros paródiának felfogni. Talán én vagyok túl kényes az ilyesmire.
Humor? Megnéztem a múltkor, de nekem kimondottan brutális volt. Bár a képregény stílus filmrevitele tényleg nagyon jól sikerült, de én nagyon kegyetlennek találtam.
Ha ez a film egy rozsdabarna test-illatú hangulat, Tarantino Sin Sity-je egy fekete-vörös vérszagú karakter :) Nemcsak utal a képregényre, de néhol benne járunk nyakig. A nagyvárosi éjszakák erőszakát sajátos humorral bemutató képi világ egészen páratlanul különös.
Nálunk fogható a BBC Prime - én ott rendszeresen nézem a Fekete Viperát - és most dicsekednék, hogy eredetiben, de az az igazság, hogy feliratozzák - így nyelvgyakorlásnak sem utolsó :-) (Mr Bean-ként nem kedvelem Rowan Attkinsont, de ezt a sorozatot imádom, és a Dilizsarukban is piszok jó volt) Van még egy nagon jó sorozat, sajnos csak ritkán tudok elcsípni egy-egy részt, Woodhaus művéből készült 'Majd a komornyik' a címe Meg kell azért állapítsam, nekem az angol humor kimondottan fekszik :-)
Mr. Bean apró szösszenetei sem kötnek le, de az első mozifilmje, amiben művészettörténésznek nézett múzeumőrt játszik, szédületesen jó. Valamelyik nap adták a tévében, és még sokadszorra is végigröhögtem.
Hol nézed te ezeket angolul? Én még a magyar tévében láttam anno, de most direkt rákerestem, és azt hiszem, meg fogom venni dvd-n az összes évjáratot.
Néha belenézegetek a Benny Hill show-ba, némelyik poén aranyos, de egészében véve nem tetszik - amellett, hogy időnként kimondottan primitív a humora, de főként azért, mert kimondottan igénytelennek tartom az egésznek a kivitelezését.
Jókat röhögtem ahogy néztem Walter Mattau, és Jack Lemmon marháskodását a "Grumpy old men", és "Grumpier old men" filmekben. (nem tetszik a szomszéd nője mindíg zöldebb forítás) Ezek a fijuk öregségükre csak jobbak lettek. :))
/Nem is beszélve arról ahogy Sophia Loren riszálta a szoknyáját a boltban.... :)))) /
Sőt az egész stáb hihetetlen jót játszott. De a csudaszép minnesotai tájat is imádtam.
A hab a tortán az, hogy 1990 Ft olyan ár amiért nem érdemes másolgatni....