Keresés

Részletes keresés

taaltos Creative Commons License 2024.01.12 0 0 8

A topikot lezártam 2024.jan.12.-én.

taaltos Creative Commons License 2005.12.16 0 0 7

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9133602 <-- ide költözött ez a topik, rájöttem, hogy nem ez a rovat a megfelelö hely neki.

 

Egyébként kérdezz bátran, valaki talán válaszol rá.

Előzmény: DSN (6)
DSN Creative Commons License 2005.12.16 0 0 6

Olvasom (amikor tudom) a Tudat című kis művet.

Ahogy kezdek ráhangolódni, úgy jönnek elő belőlem a technikai kérdések. Ezeket kinek tehetem fel?

Neked Taaltos?

taaltos Creative Commons License 2005.12.14 0 0 5

http://www.lookatentertainment.com/v/v-1783.htm <-- itt katt.

 

Nicsak, UFO ?

 

Elszállok a gyönyörtöl :)

taaltos Creative Commons License 2005.12.14 0 0 4

http://shaumbra.wire.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=70

 

 

Motto :

 

 Véleményem szerint, sokkal jöbb az, ha valaki megmarad az érzések birodalmában, mint ha elkezd egy olyan utazást az okságok felé, amely megtorpan a hitnél.

A hit távoltartja az embereket a változásokhoz való alkalmazkodástól.

 

 


 Lehetnek, akik úgy gondolják, hogy az érzések ellentétben állnak az értelemmel, de semmi sem állhat ennél távolabb az igazságtól. Számos művész, író és tudós számol be a csodásan intenzív érzések és kreatív gondolatok mixtúrájáról, amint az emberi tudás gazdag tárházában formába öntik a személyes ajándékukat. A Nobel díjas Richard Feynman mondta „Azoknak, akik nem ismerik a matematikát, nehézséget okoz keresztüljutni a szépség valódi érzéséhez, a legmélyebb szépséghez, a természethez... Ha a természetről akarsz tanulni, méltányolni akarod a természetet, ahhoz szükség van arra, hogy értsd a nyelvét, amin szól hozzád.” Nagyon sok tudós vélekedik ugyan így – semmilyen ellentmondást sem látnak a legmagasabb intellektuális szintek és a legalapvetőbb érzések között.

 

A hit az önkritika nélküli elfogadása valaminek igazként – az evidencia nem számít. És az az oka annak, hogy a hit veszélyes lehet. Amennyiben valaki el tud hitetni valamit, amihez nem biztosít evidenciákat, az totális ellenőrzést ért el.

 

A vallások nyíltan ellenségesek a tényekkel és az ideákkal szemben, a hit felett lévő két tapasztalati szinttel. Ezért van az, hogy csupán pár triviális tény felhasználásával aláásható a vallás tekintélye, s ha az ideák használatával pillantunk le rájuk, onnan pedig egyenesen nevetségesnek látszanak. Ezért hát, ugyanúgy, mint a kapzsi nemzetközi cégek, a vallások mindig megpróbálják elhallgattatni a gondolkodókat (a természetes versenytársaikat) végig a történelem során.

 


 

World Trade Center
2001. Szeptember 11.
Megközelítőleg 3.000 halott

 

 

 

Amikor az egymással összefüggő tények halmazát feldolgozási idő és méret szerint összehasonlítjuk az őket létrehozó ideákkal, azonnal világossá válik, miért az idea a sokkal hatékonyabb. Ez pedig az intellektus egyik igen nagy iróniája, hogy a hatékony kifejeződés, az ideáé gyakran sokkal több mindenre is fényt képes vetni, több rejtett értelmet is a felszínre tud hozni, mint amire a hatástalan amúgyis képtelen.

 

 

 


Az alfa szint, az ideák szintje az elsődleges forrása a humán kreativitásnak. Egyszólamban működik együtt az összes többi szinttel, de ez a kulcsa az új tudás produkálásának. Az alfa szint erejét nem lehet alábecsülni – ez teszi lehetővé az emberek számára, hogy másmilyen valóságokat teremtsenek, a meglevő valóságok puszta rábólintójánosként való elfogadása helyett.

 

 

 


George Bernard Shaw mondotta: „Az 'okos' ember alkalmazkodik a világhoz. Az 'ok-talan' ember görcsösen ragaszkodik ahhoz, hogy a világ hozzá alkalmazkodjon. Tehát minden haladás az oktalan embereken múlik."

 

 

Muszáj odafigyeljünk a paleontológia és az evolúció középponti leckéjére: Ha nem sikerül elfogadjuk az ideák kihívásait, ha úgy döntünk, hogy a rögzült hiteink elég jók lesznek a számunkra, a természet le fog gyalulni bennünket erről a bolygóról. A természet változik, ezért hát nekünk is változnunk kell. Küzdhetünk a változás ellen, ebben a folyamatban esetleg elpusztíthatjuk saját magunkat és a bolygót is, vagy pedig kitanulhatjuk a természetet, elfogadhatjuk a szabályait, aktív partnerséget alakíthatunk ki vele.

A tapasztalás szintjei a ti morális vagyonotok. Senki sem veheti ezt el tőletek – kivéve saját magatokat. A legtöbb ember csodálkozik azon, vajon mit hozhat számára a jövő, de az alfa szint emberei a saját kezükben tartják a jövőjüket.

 

Stb...

 

 

 

DSN Creative Commons License 2005.12.14 0 0 3

Köszönjük a segítséget!!!

 

Nagyon kiváncsivá tettél! Várom a hsz-kat én is:))))

 

Üdv: DSN

Előzmény: taaltos (1)
ZsuAnn Creative Commons License 2005.12.14 0 0 2
Nagyon jó a topiktéma. Figyelni, olvasni fogom, ha majd hozzászólni is tudok, megteszem.
Egyelőre betettem a kedvencek közé az ajánlott szájtot. Köszönöm.
Előzmény: taaltos (1)
taaltos Creative Commons License 2005.12.14 0 0 1

http://www.sztaki.hu/~smarton/vegtelen/terido/ <-- katt erre

 

A TÉRIDÖ KULCSA : A TUDAT  címmel bemelegítésnek be is linkelek ide a szájtot.

bindera Creative Commons License 2005.12.14 0 0 0
s0k nullát lát0k
taaltos Creative Commons License 2005.12.14 0 0 topiknyitó

Megdöbbentö dolgok történnek körülöttünk, amelyekre a materialista tudománynak nincs válasza, vagy leírja ugyan a jelenséget, de okát nem tudja.

Itt elég ha a stigmákra gondolunk, vagy regressziós hipnózissal elözö életek tárulnak fel meglepö részletességgel, esetleg olyan UFO megfigyelésekre utalok, melyekre mindmáig késik a magyarázat.

Részleteiben : manapság megy a VOX német TV adón egy sorozat ( Wer war ich? Ki voltam ? 22:05 -ös kezdéssel) , mely regressziós hipnózisban lévö emberek legkülöfélébb csoportjaiból válogat, és az elözö életeikre visszaemlékezö emberek nagy részletességgel, valamint meglepö pontossággal rajzolnak helyszíneket, idéznek anyakönyvi adatokat olyan helyszínekröl, ahol soha nem jártak, csak elözö életükben, és az akkori helyszínek részletei valóban egyeznek a korabeli leírásokkal, festményekkel, visszaemlékezésekkel.

Sokan más nemüek voltak elözö életükben, van olyan aki afrikai születésü, és egy hansa kisváros valahai lakója volt elözö életében.

Ez nyilván hihetetlennek tünik.

Van ezen kívül az a mindeddig rejtélyes jelenség, amit jobb híján boszorkányságnak neveznek, a Vatikán külön rezidenseket alkalmaz felkutatásukra, és ördögüzéssel történö "gyógyításukra" .

Ezek ma már többnyire tudományos módszerekkel igyekeznek kideríteni a fiziológiai elváltozásokat, így eljutottak addig, hogy az epilepsziához hasonló szimptómák velejárói ennek a tünetnek. Csakhogy nem tudja senki felelösséggel azt megmondani, hogy a kuszált agyhullámgörbékkel jellemezhetö epilepszia mi is valójában ?

A stigmaták ( Jézus keresztrefeszítése alkalmával megjelenö fizikai elváltozások, pl. a szegek helyei, a koszorú tüskéinek nyomai, a lándzsaszúrás helye stb.) létezése nem kérdéses, bár sokan szeretnék csalással magyarázni a jelenséget. Piu atya a szerzetes volt egyik legnépszerübb stigmahordozó, számtalan film készült róla, ma már zarándokhellyé vált sírja.

Az UFO-król azért nem írok, mert annak van számtalan külön topikja, bár szívesen venném, ha valaki azzal is szélesítené itt a palettát.

 

Ugorjunk neki !

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!