Keresés

Részletes keresés

pk1 Creative Commons License 2023.07.10 0 1 865

"MagnaFánk és MagnaZorb"

 

Nem rossz ötletek. Azonban semmi eszköz nincs (egyelőre?) ellenőrzésükre, ezért kb. a Menny-Pokol megalapozottsága (megalapozatlansága) szinten vannak. Írói munkásságnak elmegy - de nem te találtad ki elsőnek.

Előzmény: MemetikaTan (863)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.07.09 0 0 864

User = én

Érdekes, de én az evolúciós mém-eleméletre gondoltam !

 

 

ChatGPT

Elnézést a félreértésért! Természetesen, ismerem az evolúciós mém-eleméletet. Az evolúciós mém-elemélet egy olyan elmélet, amely az evolúciós biológia és a kulturális evolúció közötti párhuzamokra épül. A mémek olyan kulturális egységek, amelyeket emberek között terjesztenek, és hasonló módon viselkednek, mint a genetikai információk az evolúció során.

 

A mémek különböző formákban jelenhetnek meg, mint például gondolatok, szokások, dalok, divat és egyéb kulturális elemek. Az evolúciós mém-elemélet azt sugallja, hogy a mémek reprodukálódnak és terjednek a társadalmi interakciók és a kommunikáció során. A sikeres mémek több embert érintenek, gyorsan terjednek és hosszú ideig fennmaradnak a társadalomban.

 

Az evolúciós mém-elemélet segít megérteni, hogyan alakulnak ki és változnak a kulturális jelenségek, és hogyan hatnak a társadalmi folyamatokra. Az elmélet azt is vizsgálja, hogy milyen tényezők befolyásolják a mémek terjedését és sikerességét, például a vonzó képesség, az emlékezetesség vagy az érzelmi hatás.

 

Az evolúciós mém-elemélet fontos eszköz lehet a kulturális evolúció és a társadalmi jelenségek vizsgálatában, és segíthet megérteni, hogy miért terjednek és maradnak fenn bizonyos kulturális elemek egy adott közösségben vagy társadalomban. Az elmélet azonban továbbra is vita tárgya a tudományos közösségben, és számos további kutatásra van szükség annak alátámasztására és fejlesztésére.

 

MemetikaTan Creative Commons License 2022.04.18 0 0 863

Kicsit másként és bővebben:

 

"2018-2019 ben tettem egy memetikai előrejelzést, hogy a BigBang elmélet nem helyes, mert valójában nem tudományosan, hanem csak memetikailag vált uralkodóvá. Ezért várhatóan nemsokára meg fog bukni és helyét valamelyik ciklikus modell veszi át. Ebben a 2020-as fizikai Nobel-díj nyertese, Sir Roger Penrose, díjátvevő ünnepségen elmondott beszéd részlete - külön hozzászólásomban idézem - számomra és a memetika számára már fél siker."

 

"Egy elmélet szerint univerzumunk folyamatosan újjászületik. Veres Szilárd 2020-10-13 Ezt állítja a friss Nobel-díjas fizikus. Szerinte több ősrobbanás volt és vár még ránk további. Sir Roger Penrose nyerte idén a fizika Nobel-díjat egy matematikai módszerért, ami bizonyította és kibővítette Albert Einstein relativitáselméletét, továbbá a fekete lyukakkal kapcsolatos felfedezéseiért. A díjat átvéve pedig újra elmondta egyik elméletét arról, hogy az ősrobbanás előtt is volt ősrobbanás és még lesz. Szerinte az univerzum folyamatosan addig tágul, amíg össze nem omlik és ujjá nem születik, ami valószínűleg a jövőben újra meg fog történni. Az elméletét konform ciklusos kozmológiának nevezik. ..."

 

MagnaFánk és MagnaZorb memetikai vakcina hibajavító modell lényegében ugyan azt írja le, mint a legfrissebb fizikai Nobel díjas a díjátadón elmondott. Nem lehetséges, hogy csak egy abszolút keletkezés legyen. Körforgás, ciklikusság szükségszerű. Az egy keletkezés, egy 'teremtés' logikailag és tudományosan is kizárható.

 

Memetikai mémtérkép módszer. Mérő László anyagaiban lehet olvasni róla. Rávittem a BigBangra kíváncsiságból, amikor még magam is azt gondoltam biztos úgy van és annyi okos ember nem tévedhet. (,...de mémfertőzést bárki elkaphat)

Előzmény: MemetikaTan (861)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2022.04.06 0 0 862
MemetikaTan Creative Commons License 2022.04.04 0 0 861

Magát a memetikát is felvittem egy mémtérképre és azt adta ki hogy az is memetikusan és nem tudományosan keletkezett és terjedt el. ... Hümmm... ez már önmagában is inspirált, hogy jogosak lehetnek a vele szembeni kritikák jó része, akkor is ha már egyes részeit meg leellenőriztem és azok helyesek. Mire is gondolok? Némely memetikusok szerint az egész emberi gondolkozás és a kutúra is csak mémek összessége és hasonló kijelentések nekem is alaptalannak bizonyultak. Például a tanulás, a képesség elsajátítása és sok minden más szerintem sem memetika. Jómagam és velem egyetértésben eléggé sok szakember inkább csak a "fertőzésszerű" terjedést soroljuk a memetikához. Ebben felismerésben inspirált Pléh Csaba pszichológus, nyelvész, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, az MTA főtitkárhelyettese, a BME Kognitív Tudományi Tanszékének alapító egyetemi tanára. Memetikai írása: "A gondolatok terjedési mechanizmusai: mémek vagy fertőzések" írásának a tartalma.

MemetikaTan Creative Commons License 2022.03.30 0 0 860

Tudományos mémek fb oldal logikai hibájának pontosítása:

 

 

Elfogult a mémkép. - Miért? Mert a kritikus gondolkozás sok mást is feleslegessé tesz. Például elavulttá tudományos dogmákat és új dolgok születnek. Amelyek már esetleg kevésbé dogmatikusak. - Másrészt meg sok "összeesküvés elméletnek" terjesztett dologról kiderült idővel hogy részben vagy teljes egészében igazak. Tehát azt sem kell elhinni, hogy mind az, amit annak kiáltanak ki.

 

 

Őrült összeesküvés elméletek, amikről kiderült, hogy igazak

 

 

MemetikaTan Creative Commons License 2022.02.13 0 0 859

Csányi Vilmossal úgy alakult, hogy laza szakmai kapcsolatba kerültem a humánetológia és a memetika miatt. Neki is voltak memetika jellegű írásai még Dawkins első ilyen jellegű könyve előtt és vele egyidőben is.  Csak egy érdekesség, ami összefügg az evolúcióval és nyelvtani érdekesség is...

 

etológia:  Az etológia a biológiának az állatok viselkedésével foglalkozó ága

 

és ezen belül van humánetológia, tehát az állatokkal foglalkozó viselkedéstanon belül az emberállattal. :-) 

 

lehetne-e  egy teista-etológia is? - ami az Istenek viselkedésével foglalkozik???

 

"Érdemes megemlíteni, hogy Dawkins mémelméletével (eredetileg 1976-ban jelent ez meg) egy időben Csányi (1979, 1988, 1994) is hasonló felfogást fejt ki, amikor a replikáció szintjeiről beszél, s a kultúrát az emberi idegrendszerben kialakult ideák csoportszintű replikációjaként értelmezi. Vagyis a replikációs gondolat kiterjesztése a kultúrára a hetvenes évek végének nemcsak Dawkinsnál érvényes gondolata.

Dawkins elmélete - Csányihoz részben hasonlóan - feltételez egy sajátos emlékezetfelfogást is: a mém az agy "informácótartalmának egységnyi része", mely "az agyban fizikailag is jelenlévő tényező""  ...

 

"Ez a kettős materializmus megjelent már Csányi Vilmosnál is (Csányi 1979: 97), amikor az ideákat (reprezentációkat) "populációszintű önálló fizikai entitások"-nak tartja. Sperber afféle társadalomtudósként jóval érzékenyebb a mechanizmusok sokrétűségének kérdésére, mint Dawkins. Eleve úgy hozza be az analógiát, hogy az módot fog adni az eltérő szerveződési módú reprezentációterjedési mechanizmusok számára."

 

- Csányi Vilmos (1979): Az evolúció általános elmélete. Budapest: Akadémiai.

- Pléh Csaba A gondolatok terjedési mechanizmusai: mémek vagy fertőzések

 

http://www.dunakanyar.net/~di/cipcs1.htm

MemetikaTan Creative Commons License 2022.01.08 0 0 858

Mérő Lászlónak írtam ma:

 

Laci itt üzenem meg neked, hogy leléptem a rajongóidat tartalmazó oldaladról, kivettem a kedvenceim közül, mert túl furák (zombik) nekem ott az emberkék. Ezt azért érdemes tudnod: Trükkös "Mém" -Túl Richard Dawkinson e- könyvem Kiegészítés fejezetében név nélkül ugyan, de írok rólad.

 

"Egyébként egy több mint negyed százada ismert egykori kutatótársam, aki szakmáját tekintve matematikus és pszichológus sokkal hamarabb foglalkozott komolyan a memetikával, akkor is amikor én a memetikát még inkább áltudománynak és egy újabb posztmodern hülyítésnek tartottam. Részben az ő és szakmai csapata hatására agyaltam el rajta komolyabban és bele kellett vennem az Általános, de nevezzük innét inkább Tudományos Isten meghatározásba és bizonyításba is. Amit eleinte nem nagyon akartam, de elkerülhetetlen, mert bizonyos dolgokat csak a memetika magyaráz meg logikusan."

 

A memetikával való komolyabb foglalkozás és kutatása kb 1,5 év volt nálam és tovább és át is léptem rajta  a PszichoVirulógia  területére, amely már saját alapítás.

MemetikaTan Creative Commons License 2022.01.07 0 0 857

Elkezdtem egy könyvet írni a memetikáról, de kutatásaim miatt már nem lesz folytatva. Vagy ha lesz, akkor az már a PszichoVirulógia -ról fog szólni és a memetika csak annyi lesz benne, mint a modern kémiában az alkímia szerepe.

 

 

 

IGe

 

Megdöbbentő

Memetika

 

 

 

Mi a memetika? Hogyan jött létre és mikor? Milyen könyvekben lehet olvasni róla? Kik a tudósai, képviselői? Mennyire ért Richard Dawkins a memetikához? Ketté váltak, belső és külső irányzat? Tudomány-e egyáltalán, vagy áltudomány? Tényleg nem az embereknek vannak gondolataik, hanem a mémeknek embereik? Mémjeink zombibábjai vagyunk, vagy önálló egyéniségek? A mémek számítógépes hasonlattal, alap működtető programok, vagy inkább élősködő vírus? Lehet-e detektálni a biológiai vírusokhoz hasonlóan, akár speciális mikroszkópban láthatóan is a mémeket? Aki a mémeket irányítja, az irányítja az univerzumot? A BigBang elmélet is csak egy mém? El lehet-e az elméből és a társadalomból is távolítani a 'haszontalan' vagy károkozó mémeket? Lehet-e védőoltást, vakcinát kifejleszteni a mémek ellen? Az agytudomány következő fő fejezete a memetika lehet? Ezekre és hasonló felvetésekre igyekszem választ adni elgondolkoztató és ismet terjesztő könyvemben.

 

 

 

Fejezetek:

  1. Mi is a memetika?

 

 

 

Mi is a memetika?

 

A memetika egy újabb posztmodern áltudomány lenne, ami mint a filozófia számtalan értelmetlen ága csak egy új név, hogy valaki ez által híres lehessen? Ugyanis a filozófiában szokás, hogy a filozófusok új izmusokat hoznak létre és próbálják előadni annak szükségességét és új voltát, akkor is ha azt már számtalan korábbi ág is lefedi. Persze nagyon sok filozófia ág eleve viccnek, ugratásnak született, mint például a semmit tudót jelentő agnoszticizmus. A memetikai is ilyen lenne? Van-e bármiféle haszna és értelme a memetikának?

 

A memetika a legrövidebben ismétléstant jelentene. Tehát annak a tudománya lenne, hogy miért ismétlünk bizonyos dolgokat és ez miért terjed el, hogyan és mi az oka. A teljesen jogos áltudományos besorolást azért kapták meg sokaktól és kb. 2019-2020-ig tőlem is, mert eleve túl sok mindent kívánt lefedni, túl sok mindent próbált meg megmagyarázni és azokra a területekre ahova behatolni kívánt, már más tudományterületek jól lefedtek és nem is nagyon kívántak egy ilyen plusz felesleges magyarázatot. A legszélsőségesebb memetikával foglalkozók szerint az agy és az elme teljes egésze nem más mint mémek összessége. Tehát szerintük minden, amit gondolunk, cselekszünk az lényegében memetika. - Nos nem az.

 

Így nincs is abban semmi fura, ismerve az emberi viselkedés mechanizmusait, hogy memetika egy időben nemzetközileg és hazailag is divattá vált, mint a mindent megoldó és mindenre magyarázatot adó „csodadolog” próbált lenni. ...

 

 

MemetikaTan Creative Commons License 2022.01.06 0 0 856

Már 93-an vagyunk a Memetika és PszichoVirulógia  közösségi tanulás nyilt csoportban.

MemetikaTan Creative Commons License 2021.10.30 0 0 855

Már 77-en vagyunk a Memetika és PszichoVirulógia  közösségi tanulás csoportban.

ErkölcsTan Creative Commons License 2021.10.07 0 0 854

" Memetika szimulációs modellezésének módszertana Tudás Attribútumú Petri Hálóval

 

Korunkban a memetikai kommunikáció vált az információ terjedésének legfontosabb eszközévé, mint az egyetlen hitelességet tükröző kommunikációs forma, azaz a szájról szájra terjedő szóbeszéd, a Word-Of-Mouth (WOM). Itt azt vizsgáljuk, hogy az üzenetek miképp jutnak el az egyik fejből a másikba az emberek közötti kommunikáció révén, ahelyett, hogy az embereket központilag külsőleg manipulálnánk vagy kényszerítenénk egyfajta gondolkodásmódra.

 

A mémek terjedése során számos tényezőt kell figyelembe venni, úgymint. a reprodukciós képesség, másolási hűség, egyszerűség, ismétlés, túlélés, dekódolhatóság, immunitás, egyetemesség, stb. A mémek terjedése a vírusok, ill. gének terjedéséhez hasonlítható. Amennyiben a memetikát kívánjuk alkalmazni céljaink elérésére, ill. a tőlünk független spontán vagy ellenérdekelt memetikai úton terjedő információterjedést kívánjuk megismerni és céljainknak megfelelően befolyásolni, úgy hasonlóan számos egyéb területhez a leghatékonyabb megközelítést a szimulációs modellezés jelenti. ...."

 

Kapcsolódó anyagok

Publikációk:

  • Jávor, A.: Simulation of Memetics by means of Knowledge Attributed Petri Nets Summer Computer Simulation Conference (SCSC’08), Edinburgh, U.K. June 16-18, 2008, 487-493.

Jávor András 1937-2021 

Jávor András professzor a diplomáját és Ph.D. fokozatát a Budapesti Műszaki Egyetemen szerezte, és a műszaki tudományok doktora. címét a Magyar Tudományos Akadémiától kapta. A diploma megszerzése után a KFKI Mérési és Számítástechnikai Kutatóintézetben dolgozott, a Szimulációs Osztály vezette. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, valamint a győri Széchenyi István Egyetemen tanított egyetemi tanárként. Utóbbiban az Informatikai és Villamosmérnöki Kar dékánja volt 2000-2002 között. Fő tevékenységi köre a diszkrét szimulációs módszerek voltak; tudásbázis és mesterséges intelligencia által vezérelt dinamikus szimuláció, szimulációs módszertanok és alkalmazásuk rendkívül összetett rendszerek szimulációjában a mikro- és makrogazdaság, a régiók fejlesztése, a környezeti problémák, a rugalmas gyártási rendszerek, a forgalom, a logisztika stb. területén. Három EU-projektben a szimulációs rendszerek kifejlesztésében vett részt.

Publikációi nemzetközi folyóiratokban, konferenciákon, könyvekben jelentek meg, számuk meghaladja a 179-et. 1995-től haláláig a McLeod Szimulációs Tudományok Intézetének igazgatója, illetve a nemzetközi hálózatnak az igazgatóhelyettese is volt, továbbá a McLeod Intézet Magyar Központját is igazgatta, amely a az INFOTA keretein belül működik.

Egyéb feladatai között az IMACS/Hungary, a Magyar Szimulációs Társaság elnöke és az EUROSIM igazgatótanácsának tagja volt. Négy, nemzetközi, tudományos folyóirat szerkesztőségének tagjaként is dolgozott, továbbá négy IMACS Európai Szimulációs Találkozó és egy SCS Európai Szimulációs Multikonferencia elnöki tisztét is betöltötte.

A Magyar Tudományos Akadémia Aranyérmével kitüntetett feltaláló volt, valamint elnyerte a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjét is. Háromszor kapott meghívást az Aacheni Műszaki Egyetemtől, továbbá meghívott előadóként a Delfti Műszaki Egyetemen, a Tokiói Egyetemen, a Johannes Kepler Egyetemen, a Tsinghua Egyetemen, a Xian Jiaotong Egyetemen és a Sanghaji Egyetemen tartott kurzusokat. Tanári munkája befejeztével is aktív maradt, és haláláig számos publikációt készített.

Jávor András professzor mindig is megközelíthető, szerény tudós volt, aki nemcsak szakmai ismereteket, hanem emberséget is tanított a fiatalabb kollégáknak. Hiányozni fog sajátos, barátságos stílusa, kulturális és egyedi szakmai ismeretei, humora, valamint a vele folytatott széles körű megbeszélések, beszélgetések.

Törölt nick Creative Commons License 2021.10.02 0 0 853

A memetikában nincs egyéni "gyógyítás" csak tömeghatás....

Tehát vagy magad autószogesztióval és hasonlóakkal, vagy agykurkász szakember.

Ha leírod mi is az pontosan, tanácsot esetleg adhatok .... de a mémek ellen a racionális érvelés és hát a tanács sem hat igazán.

Tehetsz legfeljebb egy próbát.

Előzmény: Törölt nick (852)
Törölt nick Creative Commons License 2021.10.02 0 1 852

Ez a kötél feszegetés egy csúnya rossz mém, ami befészkelte magát a tudatomba. Meg kellene szabadulni tőle.

MemetikaTan Creative Commons License 2021.09.29 0 0 851

Mi valódi/igazi majmok vagyunk  :-)

 

Előzmény: Törölt nick (850)
Törölt nick Creative Commons License 2021.09.29 0 2 850

Előzmény: mmormota (847)
Törölt nick Creative Commons License 2021.09.29 0 0 849

Függő beszéd. Csányi is tudja, hogy hol és mikor mit szabad és mit nem illik mondania.

De talán a kedvenc kutyája súg neki.

Előzmény: Törölt nick (846)
MemetikaTan Creative Commons License 2021.09.29 0 0 848

Mindig is voltak "'csúcsragadozók" a föld történetében, aztán kihaltak valamiért és lettek helyette mások.

Valószínűleg mi is csak egy ilyen átmenet vagyunk.

Előzmény: mmormota (847)
mmormota Creative Commons License 2021.09.28 -2 0 847

Valami miatt mégis az ember lett a csúcsragadozó.

Előzmény: Törölt nick (846)
Törölt nick Creative Commons License 2021.09.26 0 0 846

Csányi Vilmos:

 

Az állat állandóan érzi, tudja, hogy számára mi a helyes, és cselekedeteit ez határozza meg. Nem így az ember. Valaki kitalál valami baromságot arról, hogy adott esetben hogyan érdemes eljárni, ami esetleg, akkor és éppen ott, némi hasznot hajt a csoportjának, esetleg csupán beszélni lehet róla, a többi szerencsétlen pedig ezt azonnal szabálynak tekinti. Lehet, hogy ők maguk sohasem jöttek volna rá a kitalációra, de ész nélkül másolják, a szabály utasításait betartják. Szabály szerint élik életüket, építik házukat, nevelik gyermekeiket, még akkor is, ha a körülmények már régen megváltoztak. Valaki például Istent talált ki, akit senki se látott és még sok száz generációval utána is azt hiszik, hogy van Isten, vannak ördögök, van kezdet és van vég, mert a régi szabályok ezt állítják. A tömérdek régi, elavult szabályt pedig tradíciónak tekintik, és gondosan őrzik, nehogy véletlenül megváltozzék.

 

MemetikaTan Creative Commons License 2021.09.25 0 0 845

Egy sikeres memetikai tesztsorozatot folytattam le az elmúlt kb 30-35 napban a aktuálpolitikai rovat két biológiai vírussal és a járvánnyal foglalkozó topikjában. Az ottani olvtársak mémjet birizgáltam és szórtam szét néhány gyógyító mémet is közben....

 

Most az a szakmai teendő, hogy most legalább fél évet várnom kell és csak aztán nézem meg  a hatást.

Ami már persze most is látszik ... vannak előjelei, csak sokkal szembetűnőbb lesz fél év múlva.

 

 

 

 

 

ErkölcsTan Creative Commons License 2021.09.17 0 0 844

PszichoVirulógia 

 

Nyitotta: ErkölcsTan, 2021.09.17

Pléh Csaba pszichológus, nyelvész, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, az MTA főtitkárhelyettese, a BME Kognitív Tudományi Tanszékének alapító egyetemi tanára. Memetikai írása: A gondolatok terjedési mechanizmusai: mémek vagy fertőzések írásának a tartalma ébresztett rá, hogy a memetikába, annak zavaros össz-tartalma miatt nem fér bele a pszichológiai vírusokkal foglalkozó rész, annak el kell különülnie egy új tudományágba a pszichovirulógiába.

ErkölcsTan Creative Commons License 2021.09.11 0 0 843

Most alakult:

 

Tudományos Memetika csoport az fb

MemetikaTan Creative Commons License 2021.08.12 0 0 842

egy MÉM alapból létrehozott mutáns mémkép, aminek az előző változatán a delfin még azt csipogta, hogy "a föld lapos". Teszteltem számos helyen  és valamiért ez a mémkép furán túl nagy indulatokat vált ki. Ez is egy megfigyelési eredmény. A kép természetesen szabadon felhasználható és tovább is tesztelhető más által is.   ... de ide sem teszem fel, mert ... pont azért amit észleltem.

 

A Szórakoztató ErkölcsTan MémBlog-omban viszont megtalálható.

MemetikaTan Creative Commons License 2021.08.12 0 0 841

Magára hagytam ezt a memetikai közösségi oldalam is. Már nincs rá szükség, akkor sem, ha igen nagy tömegeket ért el:

 

ErkölcsTan Creative Commons License 2021.08.08 0 0 840

A pszichológiai vírusok /mémek megértése miatt érdemes átnézni a biológiai vírusok főbb tulajdonságait is:

 

 

A vírusoknak vannak alap tulajdonságaik:

 

1. Az élő és élettelen határán helyezkednek el.

2. Nem esznek, isznak, nem kakilnak, nem szaporodnak a hagyományos módokon.

3. Nagyon picik, sokáig nem is voltak kimutathatóak.

4. Szaporodásuk nem is szaporodás, hanem lényegében klónozás.

5. Gazdatestre van szükségük a klónozáshoz.

6. A gazdatestet befolyásolják, de nem lehet "céljuk " a gazdatest elpusztítása, hiszen azzal ők is lepusztulnak.

7. Egy tervrajzot adnak csak át a gazdatestnek, amely az alapján elkezdi legyártani, saját erőforrásaiból a vírust.

8. A gazdatest becsapására trükköket használ.

MemetikaTan Creative Commons License 2021.08.08 0 0 839

Amúgy megnéztem a tegnapi Sz.eptikus Társaság - Kálvinista Apologetika áltudományos vitát - ami részben az egyik legnagyobb emberi mémről "Isten" - ről is szólt - és a régebbi hasonlóakhoz képes volt valami minimális fejlődés az új SZ.T elnök részéről.... de mint tudjuk az nem elégséges.

 

Csak az a tudomány, ahol a tudományos elvek és módszertan maradéktalanul van betartva. Ha csak úgy nagyjából .... na az még  és pont az áltudomány definíciója.  Az SZ.T elnöke számos helyen megsértette a tudományos elveket.

 

 

MemetikaTan Creative Commons License 2021.08.07 0 0 838

Te nem érted. Te égeted szénné magadat a hazudozásaiddal és a tudománytalan érvelési hibáiddal.

Jómagam meg cáfolni tudtalak és mellette végül is eléggé jó bizonyítékokat is tálalmi a memtikának.

 

 

Előzmény: Fat old Sun (836)
MemetikaTan Creative Commons License 2021.08.07 0 0 837

Ez a facebook oldal nincs sem archiválva, sem bezárva, sem törölve.

Csak pihentetve és nem foglalkozva vele.

Tehát az adott mémkép elérési száma még most is ellenőrizhető.

Előzmény: MemetikaTan (835)
Fat old Sun Creative Commons License 2021.08.07 -1 3 836

Pont erről a rögeszméről beszélek.  De nem muszáj értened...

 

Előzmény: MemetikaTan (835)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!