Keresés

Részletes keresés

mysqld Creative Commons License 2006.07.21 0 0 658
Valaki csapja mar le :)
alfredoo Creative Commons License 2006.05.30 0 0 657

mrjoneska

 

eleeg negativisztikus a vilagkeped. a fideszeseknek teeged kellett volna megtalalni amikor a nemzethalal keepeet vizionaltak a vetitore. valoszinuleg ervenyesebb dolgokat tudtal volna kitalalni.

 

CSAK a focikozonseg arcait es a millenarison siro gyerekeket lehet vizsgalat targyava tenni? mi lenne ha a vago musor kozonsegeinek arcat es sok esetben 'tudasat' vizsgalnad?

 

ennyire le lennenk maradva a tobbi europai orszagoktol? vagy ott is ervenyesitheto ez a negativisztikus szemlelet? persze hogy van igazsagod, persze hogy tortenhetnek 'dolgok' de mas is tortenhet. szepen felzarkozhatunk. a sok mennyisegi valtozas atcsap minosegi valtozasba.

 

ehhez elengedhetetlen lenne hogyha a mediaguruk tenyleg mediaguruk lennenek es nem a felszinen probalnanak evickelni. ha NEHA tudnak hogy mi az amirol beszelnek, tudositanak, kozvelemenyt befolyasolnak. ha szakmai tudasuk elorebbvalo lenne partkotodesuknel.

Előzmény: MrJones (656)
MrJones Creative Commons License 2006.05.29 0 0 656
"Lokális hadurak kezébe csak egy primitív társadalomban tud átcsúszni a hatalom. A mi társadalmunk nem az."

Nos, ha ennyire optimista vagyol, akkor ajánlanám figyelmedbe néhány focimeccs helyszínének megtekintését a meccs előtt, közben, és után.
Ennek hiányában esetleg még eszedbe juthat a tömegpszichózis fogalma, vagy céloznék még a 2002-es Fidesz-buktaközben svenkelő kamera által közvetített arcokra...

Mindegy is, nem ez a lényeg.

Az én vélményem az, hogy a mi társadalmunk - már ami ezt a nagybüdös demokrácia nevezetű rendszert illeti -, körülbelül az újszülöttkorban lehet, tehát MÉG primitívnek sem mondható.

"Ahhoz, hogy felhalmozott gazdagságot (mind tudásban, mind javakban) elpazaroljuk évszázadok kellenek."

Nos, ami a javakat illeti, azt egy "szimpla" polgárháború kábé a hetes-hónapos intervallumban biztos lehetsz benne, hogy leamortizálja.
Ami a tudás-részt illeti, ahhoz elég (a javak után, újraképzés hiányában) egy emberöltő is.

"Ezért, ha nálunk zavargások törnek ki..."
Ez a rész viszont teljesen igaz, de ehhez nagyon kellett az utolsó mondat.
Előzmény: kavkaz (422)
MrJones Creative Commons License 2006.05.29 0 0 655
"Talán kettő, három fogszorított lépéssel kellene próbálkozni."

Azzal a gerjesztett türelmetlenséggel-fogyasztási igénnyel, ugyanakkor a jogok túlhangsúlyozásával a kötelességekkel szemben, ami most megy?

Nem hiszem.

Még az "ugyanannyit" megpróbálja az a gyerkőc, mint a szomszéd, de a többszörös frusztráció (és mellette adott esetben a "könnyű út ígérete") aránytalanul nehezebbé teszi azt a becsületes felemelkedést.
A pozitív visszacsatoláshoz meg nagyon kevés, hogy ha az egész gettóból a Béla tíz év kemény meló után össze tudott magának kotorni egy bálásruha-bóttot (amivel csak a baja van, mert az összes banda tőle szedi a "védelmi pénzt", azt a végén úgyis rágyújtják...).
Előzmény: Törölt nick (407)
MrJones Creative Commons License 2006.02.10 0 0 654
"amelyekken jobb életkörülményeket követeltek maguknak a munkanélküli, nike-joggingosok."

Akik csak azért nem voltak szmokingban, mert az uccsó tízet-húszat azé' má' mégse koszolják el, meg hát gyújtogatáshoz mégse az a trendi, ugye?
Előzmény: halinorbi (429)
MrJones Creative Commons License 2006.02.07 0 0 653
"Tuntetni eroszak nelkul is lehet."

Lehet, csak nem szokott sok értelme lenni. A tüntetés okozói (mármint a tüntetéshez vezető problémáé) maximum szénné röhögik magukat, a nép meg úgy általában elvan azzal, hogy "elférnek ezek is".
Tudod, akkor kezdtem ráérezni a demokrácia igazi "ízére", amikor a fennen hangoztatott "mostantól szabadon pofázhatsz" mellett kiderült a mondat mélységesen elhallgatott másik fele, miszerint "de le is vagy vele szarva".
Különösen szomorú példái ennek azok a megnyomorított szerencsétlenek, akik egy szál magukban, táblácskával kezükben szoktak időnként ezért-azért rostokolni a Parlament előtt, amíg végleg meg nem unják a fejükre szarást, avagy teljesen tönkre nem mennek.
Ahogy belegondoltam, el tudnék képzelni valami "magányos tüntető" szobrot, mondjuk a parkoló, meg a kapu közé, hogy a rohadék köcsögök legalább be-, és kifelé menet, de találkozzanak már "azzal", akin úgy általában taposva jutottak oda, ahol most vannak.
Ehh, faszom...

Egy hatásos békés tüntetéshez - szó szerint értve - rettentő mennyiségű ember kell.
Előzmény: dolphin (421)
MrJones Creative Commons License 2006.02.07 0 0 652
"A Való Világ, a BB és Győzike shown elhülyültek és a rózsaszínben felvonulók és a társadalom azon szegmenseit alkotják, melyre nem lehet stabil országot építeni."

Ejj, azok a panelek...

Nem kérlek, nem a Győzike miatt nem lehet stabil országot építeni.
Stabil országot akkor nem lehet építeni, ha egyrészt olyan figurákkal van tele, akiknek egyáltalán nincs, avagy meghatározhatatlan az értékrendjük, ergo a társadalom velük érintkező része NEM TUDJA, HOGY MIRE SZÁMÍTSON TŐLÜK, másrészt ezek ameghatározhatatlan figurák nem hullanak ki elég gyorsan a rostán.

Van itt pölö olyan ember, aki - bár néha erőst nem értek vele egyet -, bármikor hátat mernék neki fordítani, mert:
a) ismerem az "erkölcsi kódexét" (nem titkolja, sőt, a homlokára is véste)
b) látom, hogy ennek megfelelően is "él" (tehát a "kódex" érvényes)
Ebből a két dologból tudom, hogy mire számítsak, és ez a kettőnk - a fórumból adódóan igen laza, mondhatnám szinte semmilyen -, kapcsolatának kőkemény stabilitást ad.
A nevét meg azért nem írom le, mert még azt "tudná" hinni valami pofátlan köcsög, hogy "nyalok az illetőnek".

Hogy konkrét példát hozzak: ha nem tudod, másodszorra melyik kőművest hívd fel, mert van közülük ötszáz, de az egyiknél kiderült, hogy a fángli helyett leginkább az üveg nyakát markolássza, a másik túlszámláz, a harmadik csak délután kettőkor hajlandó kezdeni a napot, stbstb, akkor szarban vagy.
Egészen addig abban leszel, amíg meg nem tanulod, hogy egyfelől hogyan kezeld a problémát (hogyan hajtsd el őket villámgyorsan), másfelől, hogy hogyan derítsd föl az elvárható eredményt.
Van egy másik lehetőség is. Megvárod, amíg mások ezt elintézik, és nem marad csak tíz megbízható, pontos, jó kőműves, mert a többi vagy "éhenhal", vagy a romok alatt végzi, vagy az árokparton, vagy sitten.
Ehhez viszont idő kell.
Sok idő, mert (többek közt) a jogrendszerünknek és az adatvédelmi buckamanónak hála, az információ minden, csak nem szabad (lásd például annak a bizonyos paraszolvenciáról szóló honlapnak az üldözését).

Ebből fakad az az ingatagság, amit te nehezményezel, nem pedig abból, hogy ki mi a faszt néz, vagy miben vonul föl.
Előzmény: Törölt nick (356)
MrJones Creative Commons License 2006.02.07 0 0 651
"Lógj ki egy kicsit a sorból. Majd meglátod. Úgy jársz mint Tomcat."

Vagy úgy, mint Soltika.
Vagy úgy, mint bárki más, függetlenül attól, hogy - bármilyen értelemben vetten -, jó irányba, avagy rossz irányba tér el az illető.
Mennél jobban eltér, annál jobban "szopni fog".

És mivel azt csak a jövő szokja eldönteni, hogy ez az eltérés jó irányba történt, avagy rosszba, mást nem tehet az ember, mint toleranciával viseltetik az ilyen "sorból való kilógások" iránt.
Ha ez a liberalizmus logikája (mittomén, sosem bírtam az ilyetén tárgyú könyveket), akkor ezzel én egyet tudok érteni.
Előzmény: keletmagyarorszag (355)
MrJones Creative Commons License 2006.02.07 0 0 650
"a kulonfele jelzok alkalmazasat nem is emlitem, aminek olvastan valoszinuleg tobbszor elfogna a hanyinger. nem a lenyegi tartalom, hanem a jelzok miatt. a jelzok jelzenek. valakinek a mocskos szaajat es lelkeet jelzik."

Nézd Freddy bátyám...

SzVSz az intelligenciának az is fokmérője, hogy a tulajdonosa mennyire tudja megértetni magát. hogy ne mondjam, mennyire tud alkalmazkodni a hallgatósághoz.
Ebből (és abból a tényből, hogy ide nem kizárólag polihisztor zsenik járnak) kiindulva, bizony - hacsak nem mélységesen szakmai a topik -, illik közérthetően, köznyelven fogalmazni.
Ennyit a lilaködös baromságokról.

Ami meg a mocskos szájat illeti...
(És itt most nem a kötőszóként használt trágárságokról beszélek.)

Semmilyen tüchtig (jajj, majdnem azt mondtam: PC) megfogalmazással nem fogod olyan lényegretörően és tömören meghatározni valamely, általad mélységesen/zsigerileg elítélt dologgal kapcsolatban kialakult érzelmeidet, avagy véleményedet (és persze semmilyen hasonlót nem tudsz kiváltani átlagemberben, ami pedig fontos, ha szinkront akarsz kettőtök érzelmi állapota közt), mintha azt mondod, hogy S-Z-A-R.

Érted mire akartam kilyukadni, Freddy bátyám?

Vagy fogalmazzak másképp, bazmeg?!

(Ugye mekkora hangulatbeli különbség van a két kérdés közt?)
Előzmény: alfredoo (345)
Threepwood Creative Commons License 2006.02.05 0 0 649

Ez engem is érdekelne.

Előzmény: Woaw (647)
Demim úr Creative Commons License 2006.02.05 0 0 648
erről szól a klasszikus bonmot a zöldekről: "minek atomerőmű, amikor van áram a konnektorban?" :-)))
Előzmény: compton_ (642)
Woaw Creative Commons License 2006.02.05 0 0 647
Sziasztok!

Valaki mondja már el, mi volt tegnap az a kurva nagy akció! A tévében vagy bárhol a hírek között nem volt semmi, tehát vagy nem jött össze, vagy mégsem volt olyan nagy balhé.

"Nem mondhatok el semmit, csak annyit, hogy ha sikerül, az nem kis poén lesz, a kalasnyikovos séta kutyafasza ehhez képest. Aztán majd nézhetitek a tévén, és röhöghettek, hogy "hehe, ebben én is benne voltam..."

Jövő héten elmennék, ha megtudnám (nem is azt, hogy mi lesz, legalább azt, ) mi volt tegnap. De enélkül nem fogom elküldeni a nevem, címem, telefonszámom.
alfredoo Creative Commons License 2006.02.03 0 0 646

eeziol

 

nincsenek itt a vitatott plakatok mert nincs vita. borokai irt valamit es neema kuss van. volt egy gyenge probalkozas kis terelesre, de meeg az sem jott be.

 

tehat nema kuss van.

 

itt az allitas. tomcat fasznak mutatta magat.!

 

nyman meg probalt mas dolgokat idehozni, persze nem tartozik ide.

 

tehat mi van a mindne 7. ferfival? mire valok a nok minden 7. ferfi szerint?

 

ha a nok csinalnak ezt a ferfiakkal, marmint a prostitualast akkor mi lenne a velemeny? amugy letezik a ferfi prostitucio is ha nem is olyan gyakori meeg nalunk. de majd terjedni fog. veegul is mindegy mivel keresi valaki a megelheteset.!

Előzmény: Törölt nick (645)
compton_ Creative Commons License 2006.02.03 0 0 644
jajj... kicsit elkalandoztak a gondolataim, akarom mondani fisszió :) Na majd az lesz az igazi áttörés, ha lesz fúziós is
Előzmény: Boróka Mihály (643)
Boróka Mihály Creative Commons License 2006.02.03 0 0 643
A "sötétzöldeken" én is sokat nevetek. (Nem kötözködésből, de fúzióval sajna még nem termelünk energiát egy darabig.) De ugye, hogy a környezetszennyezés azért összehasonlíthatatlanul nagyobb gond, mint az eltúlzott védelem?
Előzmény: compton_ (642)
compton_ Creative Commons License 2006.02.03 0 0 642
Jaja, hasonlóan a szélsőséges zöld szervezetekhez, akiknek azt jelenti a környezetvédelem, hogy megpróbálják megakadályozni az M0-s körgyűrű befejezését és így a városon megy át az egész átmenő kamionforgalom. Vagy amikor az atomenergia ellen tüntetnek, amikor messze a fúzió a leginkább környezetbarát energiatermelés. Vicces.
Előzmény: Boróka Mihály (641)
Boróka Mihály Creative Commons License 2006.02.03 0 0 641
Szerintem is a kettő közt van az igazszág. A feminizmus lehet kártékony, de hasznos is. Mindenesetre egy kis túlzás van benne, de ez nem csoda a nem ritkán előforduló elnyomás miatt. Mint az inga kilengése. Láttunk már hasonlókat.
Előzmény: mb3rgyulolo (638)
compton_ Creative Commons License 2006.02.03 0 0 640
Egyebkent kivancsi lennek, mi lenne a hatasa egy olyan plakatnak, amin egy csoport cigany van es azt irnam, hogy minden huszadik potencialis bunelkoveto?? Valszeg te is rinyalnal.
Ez telitalálat! :)
Előzmény: nyman (637)
Boróka Mihály Creative Commons License 2006.02.03 0 0 639

Hogy mit szólnék egy olyan plakáthoz, amelyen az van, hogy minden 20. cigány potenciális bűnelkövető? Asszem sokkal rosszabbak az arányok... (ha valaki kíváncsi lenne, miért írom, annak van egy jó válaszom, de most ez off). Egyébként rohadtul elegem van a skatulyázásból, azért, mert nem tetszik egy ilyen nőgyűlölő megnyilvánulás, rögtön beállítasz cigánypátyolgató vadliberálisnak. Nem. Tomkettel 90%-ban egyet szoktam érteni, de mindig becsúszik egy-egy elborult gondolata, ami miatt úgy tűnik, hogy nem kerek teljesen szegény.

 

A plakát provokáló, de semmiképp sem tartom hazugnak. Annyit írnak, hogy M.o.-on minden 7. férfi vett már igénybe ilyen szolgáltatást (ezzel egyet is tudok érteni). Hogy ez sok, avagy kevés, azt mindenki eldöntheti, a szponzorok szerint sok. És bárkinek lehet az a véleménye, hogy szexuális szolgáltatásért fizetni ugyanakkora bűn, mint pénzt elfogadni érte. Történetesen én is egyetértek vele (van egy kis "áthallás" a muzulmán/zsidó valláskör felé, ahol tudjuk, hogy mi van/volt egy házasságtörés esetén), de nem ez a lényeg.

 

Nevetséges, és elszomorító, hogy míg Tomcat szerint fojtogatóan sok a hülye (a droid, szerinte - mivel kisebbségben érzi a normálisakat - az emberek többsége az), addig annak kimondása után, hogy minden 7. férfi ezt meg azt tette, ami mondjuk a lakosság 10%-a, vadliberális, szélsőségesen feminista/homoszexuális összeesküvést sejt. Ő lekurvaanyáz mindenkit, általában jókat röhögök is rajta, de most az is kiderült, hogy ő hogyan képzeli el a demokráciát.

 

Hogy hogy jön képbe a családmodell, a hagyományos férfi-nő szerepkör, a nemek közötti kapcsolat, azt nem tudom, meg azt sem, hogy honnan veszi, hogy ezt bárki is szét akarja verni a hirdetők közül (nem épp a kurvához járó "mintaapa" az, aki ezt teszi...?). De lényeg, hogy szerinte a kurva anyját mindenkinek, aki szerint igazságtalan, hogy míg a prostikat büntetik, ahol érik, addig az őket kényszerítőket és a kuncsaftjaikat (köztük vajh lehet-e rendőr...?) még csak hibásnak sem tartják.

 

Én nem mondom, hogy minden prosti maszületett bárány (csak hasonlat), de abszolút nem értem ezt a kitörését. Talán egy későbbi nagy elborulásnak az elsuhanó árnya lehet. Én azért remélem, hogy megjön az esze.

Előzmény: nyman (637)
mb3rgyulolo Creative Commons License 2006.02.03 0 0 638
Nnno, hát ez azért vicces dolog, mert az emberkereskedőket speciel gondolkodás nélkül lőném tarkón, a femenizmust pedig egy undorító, és kártékony baromságnak tartom. Az igazság valahol középen található...
Előzmény: Boróka Mihály (635)
nyman Creative Commons License 2006.02.03 0 0 637

??

 

Mert mer szot emelt az idiota szelsoseges fapinak ellen?

 

En mar evek ota ugatom, hogy egy budos szo nincs arrol, amikor forditva van az eroszak.

 

Egyebkent kivancsi lennek, mi lenne a hatasa egy olyan plakatnak, amin egy csoport cigany van es azt irnam, hogy minden huszadik potencialis bunelkoveto?? Valszeg te is rinyalnal.

Előzmény: Boróka Mihály (635)
nyman Creative Commons License 2006.02.03 0 0 636

az az idiota menekulni proszalt es veszelybe sodorta az intezkedok eletet.

 

Ha gondolod probald ki, hogy egyik alkalommal megalsz egy igazoltatasnal, a masik alkalommal meg elkezdesz szaladni.

Előzmény: Törölt nick (634)
Boróka Mihály Creative Commons License 2006.02.03 0 0 635
Tomcat mai blogjával bebizonyította, hogy mekkora idióta!
nyman Creative Commons License 2006.02.01 0 0 633
az eloiteles figyelo nem fogja ugysem ezt elfogadni hitelesnek. hiszen a rendorok, orvosszakertok, ugyeszek stb. stb. mind mind osszeeskudtek a szerencsetlen korozott bunozo ellen.
Előzmény: Törölt nick (631)
alfredoo Creative Commons License 2006.01.31 0 0 632

ejelhar

 

szambol a szot, illetve..... a homokot...

Előzmény: Törölt nick (631)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.31 0 0 631
A homokba fojtott fiú esete nem volt rendesen kivizsgálva...

Ebben igazad van, teljesen. A homokba fojtott fiú esete nem lett kivizsgálva. Mert hogy ilyen nem történt, két vizsgálat is megállapította, hogy nem fulladás okozta a fiú halálát, nem zárta el semmi a légutakat, főleg nem homok.

Ezért aztán igazat szóltál, a homokba fojtott fiú[/i esete -mivel nem volt ilyen- nem lett kivizsgálva, mintahogy a fejbelőtt fiú, avagy a lapáttal agyonvert fiú esete sem lett kivizsgálva:-)
Előzmény: figyelő (627)
figyelő Creative Commons License 2006.01.31 0 0 629
Kételyeim vannak a vizsgálat korrekt végigvitelét illetően - egyszer csak kurtán-furcsán eltűnt az ügy anélkül, hogy a vizsgálat végső eredményéről egy kukkot is lehetett volna olvasni.
Előzmény: alfredoo (628)
alfredoo Creative Commons License 2006.01.31 0 0 628

figyelo

 

tehat ketsegbe vonod az orvosi szakvelemenyt?

Előzmény: figyelő (627)
figyelő Creative Commons License 2006.01.31 0 0 627
A homokba fojtott fiú esete nem volt rendesen kivizsgálva - kurtán-furcsán véget ért, nagy elhallgatással minden.
Előzmény: alfredoo (626)
alfredoo Creative Commons License 2006.01.31 0 0 626

figyelo

 

de igy van. a jogvedok es jogaszok gondoskodnak arrol hogy igy legyen.

 

a homokba belehalt fiunal hany orvosi vizsgalat volt?

 

egy ugyved mindent megragad hogy hires legyen! es mindenbe belekapaszkodik.

 

emlekszel a kismamaknak ketszer kifizetett huspenzre?

Előzmény: figyelő (625)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!