Akinek esetleg nem világos a jelenlegi tőzsdei helyzet és az sem zavarja, hogy a legtöbb (összes?) hazai brókercég tiltja a shortot, annak most akciós áron lehetősége van megtanulni elemezni :DDDDDDD
Tudom, hogy ez olyan mint a roulette rövidtávon, de érdemes most beletenni pénzt, vagy inkább kivárás legyen? Elég alacsonyan áll jelenleg minden, de értelemszerűen ha lehet még alacsonyabb is akkor ráérek ezzel még pár hetet-hónapot
contract for difference (or CFD)
Ez egy derivativ, ahol tőkeáttételen keresztül lehed "fogadni" az adott instrumentum (pl. részvény index), adott időtávon bekövetkező változására. Volatilitásra és annak irányára fogadsz.
A féleszű amcsik meglátják hogy gubanc van Argentínában, akkor az mint fejlődő piac, természetes hogy ugyanazok a jelenségek vannak KKEurópában.Naná végülis csak 8 időzónával van odébb. Tőkekivonás start. Masszív mínuszok. Eddig jó, kitűnő alkalom.
De megint befürödtem a tötymörgésnek köszönhetően.
Reggel -14%-kal nyitott a Phylaxia. Semmi hír, szerintem valaki megint elqrta a stop-losst. Persze BÉT leblokkolja a kereskedést és pár perc hűsölés. 9:30 körül már vígan -3 körül mocorog. És persze 9:30 előtt nem szoktam pislogni mert idegbeteg a piac. Ilyenekkel elég nehéz nem nyerni.
A Quality úgy tűnik, hogy két napja már nem molozik. Következésképp esni se nagyon fog. 1-2 hétre ne próbálkozz részvényalappal, még ha az konzervatív, akkor sem.
Azt szeretnem kerdezni, hogy most erdemes-e szerintetek OTP Qauality befektetesi jegyet vasarolni vagy sem? En rovidtavon (1-2 het, 1-2 honap) szeretnek befektetni.
Gondolom a qality is fugg a BUX-tol ezert kerdezek ebben a forumban...
Már nagyon fenem a fogam egy jókis shortra, ilyen magas lóról csak esni lehet, nem is kicsit. Kérdés meddíg megyünk még felfele (ha egyáltalán).
Mindenesetre a MOL rátapadt a 30000-re, több mint fél napja el sem mozdul onnan. Ez nagyon releváns buli napi 6-8%-os mozgások után. Gyanús hogy nem pattant vissza ez így könnyen megeshet hogy csak időkorrekció és még innen is felrántják.
Vagy kap egy jókis momentumot lefele mert ekkora emelkedés után a spexek lassan realizálnak és rácuppanok shortra. Majd kiderül. All in all: nagyon kétesélyes
Én holnap már esésre/stagnálásra számítok. Igazából ez nem egy hosszú életű bull szvsz, csak a MOL pletykák húzták fel az indexet. A többi régiós index meg sehova se ment. Igaz, mi alulteljesítők vagyunk már régóta.
Tegnap becsuktam a 15k bux eladásomat, és nyitottam 8k vételt. Ezt megtoldottam még 6k-val, amikor elindult a mol vonat. A tegnap du 24095-ön vett molomat sajna kidobtam 25250-en, mert akkor úgy láttam, hogy 25300-on nagy az ellenállás.