Keresés

Részletes keresés

Epikurosz Creative Commons License 2005.12.14 0 0 28

Én csak olyan húst használok alapanyagnak, amelyet nem lehet hamisítani. A karaj például ilyen.

Bedugom a gépet a hálózatba, ráteszem az első szelet kenyeret. Erre jön a karajszelet, 1-2, majd a sajtszelet. Tovább nem cifrázom, mindösszesen amikor megsült, egy paradicsomot teszek mellé a fatányérra (égerfából készült, tegnapelőtt vettem a Blahán 1000 forintért), és szépen felszeletelem, megsózom. Egy-egy szem olívabogyó is csábos tud lenni. Este, amikor már nem kell dolgozni, koncentrálni erdélyi köményespálinka híján fél-egy kupica (4 cl) whiskyvel barátkozom, de a pálinka töménységét és a szendvics szárazságát kiegyenlítendő kell még egy csésze (1 kávéskanál mézzel és 2 kockacukorral édesített) zöldtea is. Fülledt nyári estéken a sör is megteszi (hetente 500 ml). A szendvics nem passzol tejhez, de joghurttal, kefírrel igen. Az ásványvizet sem javallom, mert túl hideg, de pld. a forral bort már igen (< 2 dl, fahéjjal fűszerezve).

Éljünk!

:-)

Előzmény: H_G (27)
H_G Creative Commons License 2005.12.13 0 0 27
Miiilyen testvér?? Amúgy ne bánkódj, manapság akármilyen címkét nyomnak az árura, valszeg uabban a kínai gyárban készült, mint a Roadstar... Írkább írj be vmi jó receptet, ha tudsz!

(Nálunk régen átdarált, mustárral kevert párizsi volt az alap-massza. De azota annyit fejlődött az élelmiszeripar, a párizsik teljesen ehetetlenná váltak, sajna.)

Előzmény: Epikurosz (25)
Epikurosz Creative Commons License 2005.12.13 0 0 26
"De szeretnék gazdag lenni,

Egyszer sültszendvicset enni.

Jó ruhába járni, kelni,

S öt forintért kuglert venni.

Míg a szendvicset majszolnám,

Új ruhámat mutogatnám,

Dicsekednék fűnek fának,

Mi jó dolga van Attilának."

No, mindegy, úgy látszik meg kell elégednem a saját Roadstar(R) márkájú ötezerforintos kontaktgrillemmmel. Pedig a szomszéd szendvicssütője mindig jobban süt. :-)

Előzmény: Degeczi (24)
Epikurosz Creative Commons License 2005.12.13 0 0 25

Értem, valszeg a testvérednek fogod akkor adni.

Pedig milyen szép is lett volna, eccer az életben valamit ingyen kapni. :-))

Előzmény: H_G (23)
Degeczi Creative Commons License 2005.12.13 0 0 24
de attól még a képek jöhetnek, na
Előzmény: H_G (23)
H_G Creative Commons License 2005.12.13 0 0 23
Hát szoktam én a levegőbe beszélni? (Igen, de ez nem az az eset :) Népszerűbb ez a tárgy, mint hittem volna, már leveleztem is két nickkel az ügyében, szóval valószínűleg őközülük továbbítom vmelyiknek (aki földrajzilag jobban el tud érni).
Előzmény: Epikurosz (19)
Degeczi Creative Commons License 2005.12.13 0 0 22
a könnyebb döntés érdekében tegyetek be pl képeket magatokról :)
Előzmény: Epikurosz (21)
Epikurosz Creative Commons License 2005.12.13 0 0 21
Oké, de addig is fényezhetjük magunkat, hogy jobban tessünk neki, és hadd tudjon dönteni. :-))
Előzmény: kateka (20)
kateka Creative Commons License 2005.12.13 0 0 20
Hát akkor elöször várjuk meg a választ!!
Előzmény: Epikurosz (19)
Epikurosz Creative Commons License 2005.12.13 0 0 19

Én szóltam előbb! :-))

De lehet lemondok róla a te javadra, ha:

- valamivel meghatsz,

- ha tényleg van szendvicssütő, és az egész nem egy szendviccsütő (Sandwich hoax :-).

Előzmény: kateka (18)
kateka Creative Commons License 2005.12.13 0 0 18

Szia!

Ha még áll az ajánlatod akkor én nagyon örülnék neki!

kateka@freemail.hu

Előzmény: H_G (10)
Epikurosz Creative Commons License 2005.12.12 0 0 17
Most akkor döntsd el, hogy adod-e ingyért a szendvicssütőt, vagy sem. Szerintem jelentkező lesz rá. :-)
Előzmény: H_G (14)
Epikurosz Creative Commons License 2005.12.12 0 0 16
Így van, az összepréselt szendvics teljesen más, mint a csak megsütött. Én kipróbálta mindkettőt, a helyes arányban összenyomott szendvicsnek magvan a maga sármja.
Előzmény: Degeczi (15)
Degeczi Creative Commons License 2005.12.12 0 0 15
biztosan finom, de az elektromosban az a jó, h szépen össze is préseli, így könnyebben (elszórás nélkül) kezelhető a végeredmény
Előzmény: H_G (14)
H_G Creative Commons License 2005.12.12 0 0 14
Hehe, *egyszeres* félreérthetőséget észrevettem... Szóval, a rendes gázsütőben, tepsiben szerintem finomabbat tudok csinálni, mint az ilyen kis elektromos-teflonois nyavalyában (volt már ilyenem, amit ki is próbáltam), ezért gondolom, h. az utóbbi fölösleges.

Ráadásul a tepsiben kiflit is használhatok nyersanyagként, ami kiváló erre a célra.

Előzmény: Epikurosz (12)
Noncsi6 Creative Commons License 2005.12.10 0 0 13

Szia H G!

A melegszendvicsek is , és a szendvicssütőben készült szenyók is mások. Én a helyedben kipróbálnám először, nehogy megbánd később.

Epikurosz Creative Commons License 2005.12.10 0 0 12
A gázsütőt adnád ajándékba ingyen?
Előzmény: H_G (11)
H_G Creative Commons License 2005.12.10 0 0 11
Mármint a gázsütőt...
H_G Creative Commons License 2005.12.10 0 0 10
Én meg a sütőt találom a legjobbnak melegszendvicsre... Kicsit munkásabb, de csak úgy lesz szerintem igazán finom. Ezzel együtt van egy négyszögkenyérhez való szendvicssütőm (Philips Comfort, ajándékba kaptam, még bontatlan), ha valaki szeretné, szívesen neki adom ingyen.
Előzmény: chupi (5)
Noncsi6 Creative Commons License 2005.12.10 0 0 9
Sziasztok! Nekünk már több mint 10 éves a szendvicssütőnk. FIF márkájú, még Németországból hozta egyik ismerősünk. Teflon bevonatú a belseje, így könnyen tisztítható. Mi nagyon szeretjük, a gyerekek is gyakran használják. Megmondom őszintén, mi még a zsemlés szendvicset is ebben sütjük. Sima szelet kenyeret is, a szendvicskenyeret nem szertejük. Olyan mű íze van. Szerintem isteni finom szendvics süthető bennük.
Epikurosz Creative Commons License 2005.12.10 0 0 8
jaraj = karaj
Előzmény: Epikurosz (7)
Epikurosz Creative Commons License 2005.12.10 0 0 7

Amúgy álljon itt az alant említett termék tartalma:

Összetevők:

csont nélküli sertéskaraj (85%), ivóvíz, konyhasó, búzakeményítő, szójafehérje, sürítőanyag: E407, dextróz, stabilizátor: E451, E452, antioxidáns: E301, ízfokozó: E627, E621, tartósítószer: E250.

Erre írják ők azt, hogy:

Zimbo Gourmet budai inyenc jaraj

Híres tájak, valódi ízek, különlegességek"

??????????????????

Ez lenne az eredeti íz?

A qrva anyját az ilyen gyártónak, azt hiszem soha többet nem veszek tőlük semmilyen terméket.

Előzmény: Epikurosz (6)
Epikurosz Creative Commons License 2005.12.10 0 0 6

A modikat kértem, hogy javítsák a topikcímet, de rám se sz*nak, mint ahogy már senki sem sz*ik semmire és senkire ebben az országban.

Olyan szendvicssütő, amelyben nem csak négyszögletes szendvicseket lehet sütni létezik, kontaktgrillnek hívják. Nekem ilyen van.

Én bevallom főleg azért szertem a szendvicset, mert manapság sok olyan felvágott van, amelyet a szemét gyártók (vagy szemétgyártók?) telenyomnak vízzel.

Ilyenkor jó, ha a fölös vizet a szendvicsütő (na jó: kontaktgrill) elpárologtatja.

Legutóbb az általam vásárolt

"Zimbo Gourmet budai inyenc jaraj

Híres tájak, valódi ízek, különlegességek"

felvágott bizonyult nekem rendkívül vizesnek.

Csak azt nem értem, hogy a forgalmazó, a ZIMBO Perbál Kft. (Perbál, Ipari Park 5) miért nem levesként forgalmazza???

Egyébként most látom, hogy származási ország: Németország.

Mostanában elég sok botrányt hallani, hogy német vágóhidak alacsony minőségű (magyarán: kállateledelbe való) hústerméket forgalmaznak emberi fogyasztásra alkalmas termékként.

Remélem, ez a szendvics, amelyet most majszolok, nem ilyen...

Előzmény: Degeczi (4)
chupi Creative Commons License 2005.12.09 0 0 5

Nekem van szendvicssütőm, de nem használom. Nem szeretem, hogy kötelező módon szögletes formában sült kenyeret kell hozzá használni, meg azt sem, hogy könnyen ki tud jönni a szendvicsből a cucc. Ha pedig kijön, akkor lehet tisztogatni, ami nem túl egyszerű, mivel ugye nem lehet berakni a mosogatóba.

A sült szendvicset viszont imádom, úgyhogy fogom a serpenyőt, és abban készítem el, olyan kenyérből, amilyenből nem szégyellem, és krumplinyomóval segítek rá.

Degeczi Creative Commons License 2005.12.09 0 0 4
jogos, és nem csak a helyesírás miatt, hanem ha vki ebben a témában keres a topikok között, akkor erre nem is fog ráakadni
(erre inkább, még ha az nem is szigorúan a hardverrel foglalkozik)
egyébként a Philips Cucina vagy milyen márkájút is vissza kellett vinni teflonleválás miatt
a cserepéldány aztán már megbízhatónak tűnik
Előzmény: maydayray (3)
maydayray Creative Commons License 2005.12.09 0 0 3
tényleg nem kötekedés, de az szenDvics, nem?
Előzmény: Epikurosz (-)
Epikurosz Creative Commons License 2005.12.09 0 0 2

Isten hozott!

Ez akkor következik be, ha túlmelegít. Állts be rövidebb sütési időt.

Jaj, bocs, hülyeséget beszélek, mivel nincs időzítő, nem tudsz rövidebb sütési időt beállítani.

Előzmény: pointless (1)
pointless Creative Commons License 2005.12.09 0 0 1
A témához kapcsolódva: nekem is van szendvicssütőm, az egyetlen gond az szokott lenni ha a szendvicsből kifolyik a sajt és ráég a sütőfelületre....
pointless Creative Commons License 2005.12.09 0 0 0
nem 0
Epikurosz Creative Commons License 2005.12.09 0 0 topiknyitó

Most akkor létrejött a topik, vagy sem?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!