Én egy ideje már nem követem a dolgait ilyen szorosan, részletesen. A youtube-on időnként belefutok egy-két feldolgozás dalába, vagy a lengyel film betétdalba, és kb. ennyi.
Üdv fórumozók! Mit szóltok a dupla live albumhoz! Én most jutottam hozzá, és szerintem egy nagyon jó hangulatú anyag, úgy hangzásilag mint dalok tekintetében. Mintha visszarepültem volna jópár évet, Katie "fénykorába", vagyis abba az időbe mikor igazán megszerettük a hölgyet. Magam részéről csak ajánlani tudom.
Nem szoktam ilyet elkövetni, de most rendeltem egy dedikált példányt az új albumból. Remélem a zene jó lesz rajta, ha már dupla áron vettem egy aláírást mellé. :-) Talán ezt a lemezt várom legjobban idén.
Bár nem tudom, ki az. Az biztos, hogy már egy éve Simon Goff-al dolgozik együtt szorosan, most jött ki a közös albumuk... De ez még nem jelent semmit, ettől még ez lehet csak munkakapcsolat.
"A baba novemberben esedékes, és a grúz nyelv tanítása nagy prioritás. Vettem egy kis készletet ezekből a grúz gyerekkönyvekből, úgyhogy meglátjuk, hogy megy... bármilyen jó szülői tipp, hogyan lehet két nyelvet otthon kezelni csecsemőkkel/kisgyerekekkel, szuperül fogadnám."
Ez is olyan furcsa... nekem még mindig egy ártatlan kislányként él a fejemben. Pedig volt szerencsém látni élőben is. Hiába, ezek szerint nem csak felettünk rohan az idő. Hátha a válása után jönnek a jó kis zenék újra. A művészeknek, sportolóknak általában nem használ a házasság. Rengeteg példa van rá.
Én az első 2 albumával ismertem meg nyíiván azok nagy kedvencek , a Ketevan albumon van egy-két jó pillanat de nálam a The House a csúcs.Na és a koncert mindig libabőr leszek...viszont a mávnak soha nem fogom megbocsájtani hogy nem tudtam a koncert elött találkozni vele :)
Katie M. úgy látszik, talált egy saját stílust, de én jobban szerettem a régi, változatosabb korszakát, főleg az első négy albumát, a The House-ig. Ez a negyedik (William Orbittal) még érdekesebb is volt, mint az utána következők, a Secret S., meg a Ketevan.
Aztán otthagyta Mike Batt-et, és a legutolsó két albumával megtalálta a saját stílusát, de... Nem tudom, talán mostanában nincs elég türelmem hozzá, túlságosan zajlanak a dolgok itt, a való világban. (Shit happens.)
Tegnap vettem meg, ma hallgattam. Vannak rajta meglepő dolgok Katie-től. Tetszik, nem a legjobb albuma valószínűleg, egy hallgatás után legalábbis. Jót tett neki a válás.
Ma jelent meg Katie Melua nyolcadik albuma, amelyen állítólag két dalt is az ihletett, hogy Katie és James Toseland hét év házasság után csendben elváltak.
Itt pedig két, szintén teljesen friss videó, amit otthonról készítettek - Katie is, meg a zenészek is - a BBC Radio2 számára:
Katie szokásos módon remekül dalolt. Egy kicsit vihetne több élénkséget a setlistbe, jót tennének ütemesebb dalok a hangulatnak. Jól állnak neki azok is. A legnagyobb sikere az ilyeneknek volt, mint a Flood. Volt egy két újdonság, volt egy grúz nyelven előadott dal (nagyon szép). Egyszóval szép volt az este.
Szerintem az eddigi legjobb albuma. Úgy gondolom szintet lépett vele. Ez a lemez kicsit más mint amiket eddig megszoktunk tőle. Egyedi a zenei világa és sokkal kevésbé populáris. Végre vannak grúz dalok is rajta, amiket hiányoltam a többi lemezről. Remélem lesz még folytatás ebben a stílusban.
Őszinte leszek: nekem kicsit unalmas. Nagyon jó lenne pár ilyen dal egy lemezen, de egy egész albumra való...
Mondjuk Katie eljutott arra a szintre, hogy csinálhasson olyan lemezt is amilyet ő akar. A rajongók meg várhatják a következő lemezt. Persze megveszik ezt is mert "kötelező".
Félreértés ne legyen, továbbra is imádom a hangját, nagy kedvenc marad, de ez most kicsit mellément számomra.