Keresés

Részletes keresés

Mijo Creative Commons License 2006.08.31 0 0 37

Kedves Miklós, megvártalak, míg visszatérsz, addig nem akartam reagálni.

Félreértettél, én nem - ahogy te fogalmaztál - "ellenszámlára" céloztam, hanem abból a megnyert keretből, amit említettél, instrukciókat abból a célból, hogy miként lehetne abból és ahhoz hasonlóan közcélra apellálni, de ezt majd személyesen is megbeszélhetjük, ha nincs ellenedre, miután lecsengenek a választások, függetlenül annak végeredményétől.

Köszönettel tartozunk az eddigiekért, biztos voltam abban, hogy te megértő empátiával fogod kezelni ügyünket.

A segítségnyújtás egyébként oda-issza alapokon szokott nyugodni, kinek-kinek a pillanatnyi lehetőségeihez mérten. És ahogy már nem egy ízben írtam, egy financiális támogatásnak nem feltétlen jelleggel ellentételezése szintén pénzügyi segítségnyújtás, adott időszak adott körülményei szabályozzák az ilyen dologok történést.

Például szerb kisebbségi önkormányzati elnökösködésem idején négy éven át folyamatosan  támogattam egyesületeket, tánccsoportokat, egyházi rendezvényeket, és most, az elmúlt hónapok során, amikor a pénz "csak" egy része mindannak, amiben hiányt szenvedünk, még tevékeny segítséget sem kaptunk minden olyantól, akitől elvártuk volna. Semmi gond, "indiánok" maradunk, és amikor tehetősebb idők következnek, tudni fogjuk azt, kinek/kiknek tartozunk hálával, kik lesznek azok, akik iránt fokozott figyelemmel tekintsünk.

Egy valami miatt nyogodt vagyok, hogy eddigi internetes beszélgetéseink alapján nem vádolhat meg senki azzal, hogy kampányfogás a hozzánk való viszonyulásod.

Köszönettel: Mijo

Előzmény: várhalmi miklós (36)
várhalmi miklós Creative Commons License 2006.08.12 0 0 36

KEDVES MIJO!

Kedves Miklós, közvélekedések, közhiedelmek esetleges tévedéseire rámutatni, azokat szétoszlatni legautentikusabb maga az érintett.

Most is ez történik. Muszáj hitelt adni szavaidnak, hiszen sikeres üzletemberként, polgármester várományosként aligha engedhetnéd meg magadnak a megfoghatóság luxusát.AZ OLVASÓK DÖNTSENEK A HITELESSÉGEMRŐL ÉS A TÁJÉKOZTATÁSOM IRÁNTI ÉRDEKLŐDÉSRŐL!

Ami konkrét kérésemet illeti, ha nem untatlak.

Esetünkben cifrább a kérdés, hiszen elképzelésem szerint minimum kétnyelvű kell, hogy legyen honlapunk tartalma (bunyevác és magyar), de az elfogadott normák szerint illik világnyelven is tartalommal rendelkezni, tehát párhuzamosan az angol nyelvű megjelenítést is figyelembe kell vennünk.ÉRTEM ÉS ÍGY A JÓ.

És mindez független attól, hogy amennyiben az Országos Választási Iroda kontrollja visszaigazolja a szükséges aláírásszámot, és azt követően az Országgyűlés elé kerül a törvénymódosítási indítvány, milyen döntés születik a 2/3-os többséget igénylő interpellációval kapcsolatban.

Tudniillik én innentől, egy jövőbéli döntéstől függetlenül is elismertnek tekintem bunyevácságunkat, hiszen az általam és társaim által tapasztalt hatalmas nyomás alatt 168 íven valamivel több, mint 2000 támogató aláírást gyűjteni, nem csak én tartom bravúrosnak. Ez ma cáfol minden olyan csonka összeírást, ami az utóbbi évtizedekben zajlott.

És amennyiben nem lenne körülöttünk az a számtalan gátló tényező, és egy garai támogatástól eltekintve ne privát zsbből kellett volna finanszírozi e több hónapos aláírásgyűjtő folyamatot, úgy ennek a kétezernek többszörösét is lazán összegyűjthettük volna, bebizonyosodott, hogy az emberek nem feledték gyökereiket, igény él bennük identitástudatuk növelésére, megerősítésére, kiteljesedésére.

Miklós, te üzletember vagy és politikus (így, ebben a sorrendben), ahogy olvastam tőled valahol, még az ördöggel is, bevallom, én ennél válogatósabb vagyok, akárkitől nem.A KÉSZSÉGEM IGEN SZÉLES, A LEHETŐSÉGET A VALÓSÁG SZABJA MEG.

De ha te itt a nyílt színen felajánlasz segítséget, azt tisztelettel szintén a nyílt színen elfogadjuk és megköszönjük! És ha még lobbizol is értünk másoknál további segítségekért, azt külön megköszönjük. A PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEKET KÖVETTTENI AKAROM, HA BEFUTOK, NEMCSAK AZ ÖNKORMÁNYZATIAKAT, HANEM A BAJAIAK ÉRDEKÉT MÁS MÓDON SZOLGÁLÓKAT IS.

Személy szerint mindezt azért tartom fokozottan megtisztelőnek, mivel párbeszédünk mintha nem igazán a napi együtt történő teázást gyaníttatná, és te ezt elegánsan mégsem tekinted ránk nézve negatívan befolyásoló tényezőnek.

Nemes ügyben adakozni, nemes cselekedet!

Támogatásodhoz:KÜLDÖM!

Bunyevác Túlélők Egyesülete

Baja

Számlaszám: 11732033-20020787

Mivel szándékomban állna az általad jelzett támogatásból is viszontámogatást igényelni, megkérlek szíveskedj konkrét iránymutatást adni számomra megszólításomhoz!NEM SZOKTAM ELLENSZÁMLÁT BENYÚJTANI, FŐLEG NEM EGY EGYESÜLETHEZ, SEGÍTSÉGET KÉRŐ EMBEREKHEZ.

Köszönettel: Muity Mijo

az egyesület elnöke

ÜDV MIKLÓS

Előzmény: Mijo (32)
várhalmi miklós Creative Commons License 2006.08.12 0 0 35

Kedves Mijo!

Kedves Miklós, egy pillanatig se hidd kérlek, hogy ezt az egyszerű nép nem tudja, nem érzékeli, még ha ezt leegyszerűsítetten is teszi úgy látásmódban, mint mindezzel kapcsolatos reakciójában.ÉN NEM KATEGORIZÁLOM AZ EMBEREKET  EGYSZERŰ NÉPRE ÉS NEM EGYSZERŰ NÉPRE. MINDANNYIANNAK EGYENRANGÚAN JOGUNK VAN AZ ÉLETHET, A BOLGODSÁGHOZ, AZ ESÉLYEGYENLŐSÉGHEZ(NA LÁTOD EZ BALOLDALI!).

Nem kell más, csak bemenni egy látogatottabb kocsmába, vagy olyan helyre, ahol sorbanállásra kényszerül a nép. Elbújhat egy-egy sajtóklub, olyan tartalommal és vehemenciával találjuk szembe magunkat.IGEN MÁTYÁS KIRÁLY IS MÁR EZT TETTE.

Morog a nép, morog, de mégis tűr, mégis bármi megtehető vele.NE EZ A K....A NAGY BAJ!SZERVEZKEDNI, ÖSSZEFOGNI, NEM HAGYNI, HOGY MEGOSSZANAK BENNÜNKET ÉS VEZÉREKET VÁLASZTANI, CÉLOKAT KITÜZNI ÉS NEM ANARCHISZTIKUSAN, DE ELINDULNI!!

Hogy ez évtizedes "idomításnak" köszönhető-e, butaságnak, birkaságnak, beletörődömségnek, hitvesztésnek, a fene sem tudja, az is lehet, mindennek együttesen. IGEN, DE AZ EMBER NAGYSZERŰSÉGE, HOGY MEGVÁLTOZZON! És hát ugye, szép lassan belepusztul, le a gond vele, volt, nincs, fene bánja. Nem kell, nincs szükség rá. Vesszen az, akin már nincs mit kiszipolyozni. Vesszen, ha már nincs több bőre a rókának.NEM LEHETÜNK MI ILYEN ÉLETKÉPTELENEK. A FÜGGETLENEK TOPIKJAI ERRŐL SZÓLNAK RÉSZBEN, NÉZDD MÁR MEG!!!

Miklós, emlékeztetlek, én állandó munkatársa voltam az egykor oly népszerű Bácskapocs hetilapnak. Na az a média aztán nem igazán állt intézményi támogatás alatt. Elhiszed-e nekem azt, hogy még ma is előfordul, hogy annak az időszaknak a következményeit szenvedem? Tudom, hogy tudod, és nem elhiszed.ELHISZEM, DE FOGJUNK ÖSSZE, RENGETEG ESZKÖZ VAN. MINDENKIT A SAJÁT ESZKÖZEIVEL KELL ÉS LEHET LEGYŐZNI.

Miklós, mindez így előadva nagyon szépen hangzik, de jól tudod te is, hogy illúziókat kergetsz. MAJD MEGLÁTJUK! Ma pártok nélkül szinte senkinek sincs esélye, nagyon nagy egyéni popularitással kell rendelkeznie annak, akit valóban függetlenként elfogad a nép.EMBER KÜZDJ ÉS BÍZVA BÍZZÁL! AKIT PEDIG LESZAKÍTANAK AZ EMBEREK AZT SZAGOLJÁK ÉS NE PANASZKODJANAK. MAJMOLJÁK A PÁRTOKAT, MÁR AKI MAJMOLJA, DE LESZNEK OLYANOK, AKIK FELÉBREDNEK A PÁRTKÁBÍTÁSOKBÓL!

Pontosan az általad taglaltak miatt vannak többségben azok, akik hol közvetlenül, hol közvetve pártokhoz, vagy egyes pártokhoz tartozókhoz kötődnek, és teszik hálájuk jeleként melléjük voksukat.IGEN EZ A HATÁS MÉG VAN, DE HÁTHA KIFAKUL LASSAN!

Miklós, attól, hogy egy bármire is jelölt lemegy ugyanarra a strandra, melyre mások is járnak, még nem lesz népközelibb.

Lakossági fórumok? Ugyan kérem! A rögtönzött fórum az igazi fórum! Ahogy mi tettük a bajai piacon bunyevác ügyünk aláírásgyűjtésekor. Megjelentünk úgy, hogy jelenlétünket a Bereski Tamburasi nevű bunyevác banda színesítette (Szerbia, Backi Breg), és láss csodát, nemzetiségi hovatartozásától függetlenül ölelt körbe bennünket a meglepett nép szimpátiája, mondhatnók, hogy szinte a zene szólt helyettünk, nekünk csak gyorsan adatokat kellett rögzítenünk.

Persze egy túlbürokratizált világban ez döcögős dolog, szinte ki van zárva a rögtönzés lehetősége.

Talán nem lenne eretnekség főterünkből afféle Hyde Parkot kreálni, biztos vagyok benne, hogy akár egyedi színfoltja is lehetne e megnyúzott országnak.

TUDOD, HOGY MI A BEJELENTKEZŐ SZÖVEGE A RÁDIÓTELEFONOMNAK: NINCS LEHETETLEN.

ÜDV MIKLÓS

Előzmény: Mijo (33)
várhalmi miklós Creative Commons License 2006.08.12 0 0 34

Kedves Mijo!

Kedves Miklós, te lehet, hogy most függetlennek hiszed magadNEM HISZEM, TUDOM!!!, de eddigi környezeted beidegződéseit nem vagy képes levedleni PÉLDA ERRE A 2005 VÉGE ÓTA ÍRT SZÁMTALAN CIKKEM!!!, mestere maradtál a konkrét kérdésekre adott általánosított, frázispufogtató válaszoknak, mitöbb még azt is megengeded nagyvonalúan magadnak, hogy vagy nem válaszolsz, vagy nem a kérdésre válaszolsz.VAN IDŐGAZDÁLKODÁSOM IS ÉS EGY-EGY TÉMA SOKKAL HOSSZABB VÁLASZOKAT ÉRDEMELNE MEG. JAVSLOM, EZEKRŐL BESZÉLJÜK 1-2 ÓRÁBAN ÉS AKKOR JOBBAN MEGOLDÓDNAK,MERT A BESZÉD JOBBAN KEZELHETŐ, MINT AZ ÍRÁS. EZ A BESZÉLGETÉS LEHET A BAJAI TV ELŐTT IS, HA MEGHÍVSZ TÖBB ÉRDEKLŐDŐT!

Íme egy példa, idézem:

Például egyszerű mezei érdeklődőként én a www.baja.hu és a www.bajavaros.hu honlapokat látom olyanként, mint amelyek elképzelésem szerint felélik az ilyen összegeket. NEM EZEK A HONALAPOK NEM ÉLNEK FEL NAGY ÖSSZEGEKET.Biztos van más szegmens is, de azt te tudod leginkább. Mi emészt fel ilyen rengeteg pénzt, hiszen ezek esetében nem új dolgok bevezetéséről van szó, hanem meglévők fenntartásáról?

Miklós, itt nem folyik "túlköltekezés"?NEM, ITT IRRACIONÁLIS, GAZDASÁGTALAN  VÁROSSZERVEZÉS, VÁROSMŰKÖDTETÉS, VÁROSFEJLESZTÉS, VAGYONGAZDÁLKODÁS FOLYIK, AMIT RACIONALIZÁLNI KELL.

Megtennéd-e a kedvemért, és e fórum figyelemmel követői kedvéért, hogy tételesen konkretizálsz?AMENNYIBEN IDŐM ENGEDI, DE MINT AZ ELŐBB MÁR JAVASOLTAM CSINÁLJUNK EGY BAJAI TV FÓRUMOT, AHOL VÁRHALMI AZ ARÉNÁBAN JELLEGGEL "HALÁLRA" KÉRDEZTEK. SAJNOS OTT IS KÖZÖTT IDŐ LESZ, MEG ÉN FIZETEM, MERT CSAK FIZETETT POLITIKAI HIRDETÉSKÉNT "MERIK" LEADNI. MIT SZÓLSZ A JAVASLTOMHOZ? OTT IS BÁRMIT KÉRDEZHETTEK!

Az itteni válaszod legfeljebb minősítő jellegű, de nem magyaráz, nem tájékoztat.

Nem teszi nyilvánvalóvá, miért áll fenn szerinted az, amit vádként állítasz.

1. www.bajavaros.hu - mibe kerül ez a Városnak éves bontásban?AZ ÖNKORMÁNYZAT INFORMATIKAI RÉSZLEGE KEZELI, DE NINCS IDŐRÁFORDÍTÁS KIGYŰJTÉS.

2. www.baja.hu - mibe kerül ez a Városnak éves bontásban?ERRŐL NEM TUDOK EZT MÁRFAI ÉS GÁLAI CSINÁLJÁK TUDTOMMAL, DE ZE NEM BIZTOS.

3. a "lakossági és céges önkormányzati szolgáltatók" - mibe kerül ez a Városnak éves bontásban (jó kis rejtélyes csoportosítás)? A LAKOSSÁGI ÉS CÉGES SZOLGÁLTATÁSNAK NEVEZTEM MINDAZT, AMIT A HIVATAL A LAKOSSÁGGAL FOGLALKOZIK: ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, ELŐADÓK, STB. SZINET EBBE MIDEN BELETARTOZIK, AMI A HELYI LAKOSSÁG ÉS A HELYI CÉGEK KISZOLGÁLÁSÁT JELENTI. A HIVATAL EZEN KÖLTSÉGVETÉSI RÉSZE NINCS PONTOSAN LEBONTVA, DE KB. 500 MILLIÓ/ÉV.

Utóbbiról: szóval laikusként én mindeddig azt hittem, hogy az informatika a maga nagyszerűségével és kézenfekvő egyszerűségével éppen azt a célt szolgálja ilyen esetekben, hogy könnyítse, olcsóbbá tegye egy mesterségesen életben tartott drága apparátus működését. IGEN, KELL, HOGY CSÖKKENTSE A SZEMÉLYI ÉS DOLOGI KIADÁSOKAT IS. ÉN SZORGALMAZTAM EGYEDÜL, HOGY A KIVITELEZŐ VÁLLALKOZÓ MUTASSA KI A VÁRHATÓ MEGTAKARÍTÁST, AMI MÉG NEM KÉSZÜLT EL, HACSAK A JELENLEGI "VEZETÉS" EL NEM MASZATOLJA, MERT EZ VÁRHATÓ. Még pontosabban, hogy kiváltsa. Hogy a Hivatal e segítséggel megválhasson hivatali idejüket főként körömreszeléssel és lakkozással, bagózással, kávézással, trécseléssel, telefonálgatásokkal, sms-ezésekkel töltő sógor-koma-jóbarát alapon leledző ejtőernyőseitől. IGEN EZEKET JÓL LÁTOD, DE ÉN IS SZEMÉLYRE LEBONTVA IS, EZÉRT LEHETEK POTENCIÁLISAN EGYIK LEGCÉLSZERŰBB RENDTEREMTŐ. Megtartva a valóban értékes és nélkülözhetetlen emberi segítséget. EZT CSAK ÍGY LEHET!

Na de, hogy haligalizó 'munka'társak is létezzenek a velük járó kiadásokkal, és ezzel párhuzamosan az informatika is méregdrágán jelen legyen, az enyhén szólva is nonszensz, ekként mintha főként azt a célt szolgálná, hogy még attól a minimális tehertől is mentesítse azokat a henyéket, akik amúgy éppen az informatika jelenléte miatt mellőzhetők lehetnének.TELJESEN IGAZAD VAN. EZEKRŐL AZ OKTÓBER UTÁNI VEZETÉSNEK KELL DÖNTENIE.

Méghogy "mindenki azt adja elő, amihez a legjobban ért" ...., azt hiszem igencsak tarka spekrumúvá válna a Hivatal, ha ez a szó legszorosabb értelmében véve így történne :).

Egyébként ami a gazdálkodással kapcsolatos állásfoglalásodat illeti, ezt igencsak meglepőnek tartom, hiszen ez ekként önkritikának is tűnik, hiszen mindig is meghatározó tagja voltál ennek a nem éppen nyeretlen kétévesekből álló apparátusnak.CSAK AZ ERŐSEBB KUTYA....... SZABTA MEG A DÖNTÉSEKET!

Egyébként úgy örülök, hogy most megtudhattam tőled, miszerint ügyféként módomban áll interneten követni folyó ügyem menetét.

Miklós, biztos, hogy ki vagyunk mi ügyfelek kellőképen okosítva arról, hogy hogyan is történik ez?NEM MÉG NEM, DE EZT IS ÉN SZORGALMAZTAM, HOGY LESZNEK LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ MŰSOROK, FÜZETEK, ELEKTRONIKUS MÉDIA HÍREK.

TUDOD MIT, BEHÍVLAK A LAKOSSÁGI ELLENŐRZŐ CSOPORTOK EGYIKÉBE, AMIT SZINTÉN A TOPIKJAIMABN MEGTALÁLSZ, HA ÉN KERÜLÖK ODA, NE FELEJTSD EL!

ÜDV MIKLÓS

Előzmény: Mijo (31)
Mijo Creative Commons License 2006.08.12 0 0 33

Kedves Miklós, egy pillanatig se hidd kérlek, hogy ezt az egyszerű nép nem tudja, nem érzékeli, még ha ezt leegyszerűsítetten is teszi úgy látásmódban, mint mindezzel kapcsolatos reakciójában.

Nem kell más, csak bemenni egy látogatottabb kocsmába, vagy olyan helyre, ahol sorbanállásra kényszerül a nép. Elbújhat egy-egy sajtóklub, olyan tartalommal és vehemenciával találjuk szembe magunkat.

Morog a nép, morog, de mégis tűr, mégis bármi megtehető vele.

Hogy ez évtizedes "idomításnak" köszönhető-e, butaságnak, birkaságnak, beletörődömségnek, hitvesztésnek, a fene sem tudja, az is lehet, mindennek együttesen. És hát ugye, szép lassan belepusztul, le a gond vele, volt, nincs, fene bánja. Nem kell, nincs szükség rá. Vesszen az, akin már nincs mit kiszipolyozni. Vesszen, ha már nincs több bőre a rókának.

Miklós, emlékeztetlek, én állandó munkatársa voltam az egykor oly népszerű Bácskapocs hetilapnak. Na az a média aztán nem igazán állt intézményi támogatás alatt. Elhiszed-e nekem azt, hogy még ma is előfordul, hogy annak az időszaknak a következményeit szenvedem? Tudom, hogy tudod, és nem elhiszed.

Miklós, mindez így előadva nagyon szépen hangzik, de jól tudod te is, hogy illúziókat kergetsz. Ma pártok nélkül szinte senkinek sincs esélye, nagyon nagy egyéni popularitással kell rendelkeznie annak, akit valóban függetlenként elfogad a nép.

Pontosan az általad taglaltak miatt vannak többségben azok, akik hol közvetlenül, hol közvetve pártokhoz, vagy egyes pártokhoz tartozókhoz kötődnek, és teszik hálájuk jeleként melléjük voksukat.

Miklós, attól, hogy egy bármire is jelölt lemegy ugyanarra a strandra, melyre mások is járnak, még nem lesz népközelibb.

Lakossági fórumok? Ugyan kérem! A rögtönzött fórum az igazi fórum! Ahogy mi tettük a bajai piacon bunyevác ügyünk aláírásgyűjtésekor. Megjelentünk úgy, hogy jelenlétünket a Bereski Tamburasi nevű bunyevác banda színesítette (Szerbia, Backi Breg), és láss csodát, nemzetiségi hovatartozásától függetlenül ölelt körbe bennünket a meglepett nép szimpátiája, mondhatnók, hogy szinte a zene szólt helyettünk, nekünk csak gyorsan adatokat kellett rögzítenünk.

Persze egy túlbürokratizált világban ez döcögős dolog, szinte ki van zárva a rögtönzés lehetősége.

Talán nem lenne eretnekség főterünkből afféle Hyde Parkot kreálni, biztos vagyok benne, hogy akár egyedi színfoltja is lehetne e megnyúzott országnak.

Mijo

Előzmény: várhalmi miklós (29)
Mijo Creative Commons License 2006.08.12 0 0 32

Kedves Miklós, közvélekedések, közhiedelmek esetleges tévedéseire rámutatni, azokat szétoszlatni legautentikusabb maga az érintett.

Most is ez történik. Muszáj hitelt adni szavaidnak, hiszen sikeres üzletemberként, polgármester várományosként aligha engedhetnéd meg magadnak a megfoghatóság luxusát.

Ami konkrét kérésemet illeti, ha nem untatlak.

Esetünkben cifrább a kérdés, hiszen elképzelésem szerint minimum kétnyelvű kell, hogy legyen honlapunk tartalma (bunyevác és magyar), de az elfogadott normák szerint illik világnyelven is tartalommal rendelkezni, tehát párhuzamosan az angol nyelvű megjelenítést is figyelembe kell vennünk.

És mindez független attól, hogy amennyiben az Országos Választási Iroda kontrollja visszaigazolja a szükséges aláírásszámot, és azt követően az Országgyűlés elé kerül a törvénymódosítási indítvány, milyen döntés születik a 2/3-os többséget igénylő interpellációval kapcsolatban.

Tudniillik én innentől, egy jövőbéli döntéstől függetlenül is elismertnek tekintem bunyevácságunkat, hiszen az általam és társaim által tapasztalt hatalmas nyomás alatt 168 íven valamivel több, mint 2000 támogató aláírást gyűjteni, nem csak én tartom bravúrosnak. Ez ma cáfol minden olyan csonka összeírást, ami az utóbbi évtizedekben zajlott.

És amennyiben nem lenne körülöttünk az a számtalan gátló tényező, és egy garai támogatástól eltekintve ne privát zsbből kellett volna finanszírozi e több hónapos aláírásgyűjtő folyamatot, úgy ennek a kétezernek többszörösét is lazán összegyűjthettük volna, bebizonyosodott, hogy az emberek nem feledték gyökereiket, igény él bennük identitástudatuk növelésére, megerősítésére, kiteljesedésére.

Miklós, te üzletember vagy és politikus (így, ebben a sorrendben), ahogy olvastam tőled valahol, még az ördöggel is, bevallom, én ennél válogatósabb vagyok, akárkitől nem.

De ha te itt a nyílt színen felajánlasz segítséget, azt tisztelettel szintén a nyílt színen elfogadjuk és megköszönjük! És ha még lobbizol is értünk másoknál további segítségekért, azt külön megköszönjük.

Személy szerint mindezt azért tartom fokozottan megtisztelőnek, mivel párbeszédünk mintha nem igazán a napi együtt történő teázást gyaníttatná, és te ezt elegánsan mégsem tekinted ránk nézve negatívan befolyásoló tényezőnek.

Nemes ügyben adakozni, nemes cselekedet!

Támogatásodhoz:

Bunyevác Túlélők Egyesülete

Baja

Számlaszám: 11732033-20020787

Mivel szándékomban állna az általad jelzett támogatásból is viszontámogatást igényelni, megkérlek szíveskedj konkrét iránymutatást adni számomra megszólításomhoz!

Köszönettel: Muity Mijo

az egyesület elnöke

Előzmény: várhalmi miklós (28)
Mijo Creative Commons License 2006.08.12 0 0 31

Kedves Miklós, te lehet, hogy most függetlennek hiszed magad, de eddigi környezeted beidegződéseit nem vagy képes levedleni, mestere maradtál a konkrét kérdésekre adott általánosított, frázispufogtató válaszoknak, mitöbb még azt is megengeded nagyvonalúan magadnak, hogy vagy nem válaszolsz, vagy nem a kérdésre válaszolsz.

Íme egy példa, idézem:

Például egyszerű mezei érdeklődőként én a www.baja.hu és a www.bajavaros.hu honlapokat látom olyanként, mint amelyek elképzelésem szerint felélik az ilyen összegeket. Biztos van más szegmens is, de azt te tudod leginkább. Mi emészt fel ilyen rengeteg pénzt, hiszen ezek esetében nem új dolgok bevezetéséről van szó, hanem meglévők fenntartásáról?

Miklós, itt nem folyik "túlköltekezés"?NEM, ITT IRRACIONÁLIS, GAZDASÁGTALAN  VÁROSSZERVEZÉS, VÁROSMŰKÖDTETÉS, VÁROSFEJLESZTÉS, VAGYONGAZDÁLKODÁS FOLYIK, AMIT RACIONALIZÁLNI KELL.

Megtennéd-e a kedvemért, és e fórum figyelemmel követői kedvéért, hogy tételesen konkretizálsz?

Az itteni válaszod legfeljebb minősítő jellegű, de nem magyaráz, nem tájékoztat.

Nem teszi nyilvánvalóvá, miért áll fenn szerinted az, amit vádként állítasz.

1. www.bajavaros.hu - mibe kerül ez a Városnak éves bontásban?

2. www.baja.hu - mibe kerül ez a Városnak éves bontásban?

3. a "lakossági és céges önkormányzati szolgáltatók" - mibe kerül ez a Városnak éves bontásban (jó kis rejtélyes csoportosítás)?

Utóbbiról: szóval laikusként én mindeddig azt hittem, hogy az informatika a maga nagyszerűségével és kézenfekvő egyszerűségével éppen azt a célt szolgálja ilyen esetekben, hogy könnyítse, olcsóbbá tegye egy mesterségesen életben tartott drága apparátus működését. Még pontosabban, hogy kiváltsa. Hogy a Hivatal e segítséggel megválhasson hivatali idejüket főként körömreszeléssel és lakkozással, bagózással, kávézással, trécseléssel, telefonálgatásokkal, sms-ezésekkel töltő sógor-koma-jóbarát alapon leledző ejtőernyőseitől. Megtartva a valóban értékes és nélkülözhetetlen emberi segítséget.

Na de, hogy haligalizó 'munka'társak is létezzenek a velük járó kiadásokkal, és ezzel párhuzamosan az informatika is méregdrágán jelen legyen, az enyhén szólva is nonszensz, ekként mintha főként azt a célt szolgálná, hogy még attól a minimális tehertől is mentesítse azokat a henyéket, akik amúgy éppen az informatika jelenléte miatt mellőzhetők lehetnének.

Méghogy "mindenki azt adja elő, amihez a legjobban ért" ...., azt hiszem igencsak tarka spekrumúvá válna a Hivatal, ha ez a szó legszorosabb értelmében véve így történne :).

Egyébként ami a gazdálkodással kapcsolatos állásfoglalásodat illeti, ezt igencsak meglepőnek tartom, hiszen ez ekként önkritikának is tűnik, hiszen mindig is meghatározó tagja voltál ennek a nem éppen nyeretlen kétévesekből álló apparátusnak.

Egyébként úgy örülök, hogy most megtudhattam tőled, miszerint ügyféként módomban áll interneten követni folyó ügyem menetét.

Miklós, biztos, hogy ki vagyunk mi ügyfelek kellőképen okosítva arról, hogy hogyan is történik ez?

Mijo

Előzmény: várhalmi miklós (30)
várhalmi miklós Creative Commons License 2006.08.11 0 0 30

Kedves Mijo!

Miklós, mondod "csődköltségvetés a mostani".

Te mindezt szellemes szófordulattal gyászajándéknak nevezed.

Soraidból kiviláglik, hogy a lehetőségekhez mérten hatalmas pazarlás folyik.EZ NEM PAZARLÁS, HANEM NEM TUDATOS, NEM ELŐRELÁTÓ, KAPKODÓ, HOZZÁ NEM ÉRTŐ GAZDÁLKODÁS.

Előbb már utaltam informatikai szerepkörödre, ennek vonatkozásában, mint honlapodon látható közel 400 millió forintos támogatásról van szó (már olyant is hallottam, hogy még annál is több ez), ami felett, ha jól értelmezem a dolgokat, te rendelkezel.NEM ÉN RENDELKEZEM, HANEM A POLGÁRMESTER,  A JEGYZŐ, A POLGÁRMESTERI HIVATAL MUNKATÁRSAI MELLETT INKÁBB SZAKMAI PROJEKTVEZETŐ VAGYOK.AZ ÖSSZEG PONTOSAN 358 MILLIÓ BRUTTÓ(TEHÁT ÁFÁSAN).

Ami nem világos előttem.

Ugye te persona non grata lettél egykori párttársaid körében, mondhatjuk úgy is, hogy ők téged árulónak tartanak.KÖZEL SEM MINDENKI.

Hogy a fészkes fenében létezhet az, hogy frigyetek szakadásakor nem vonták meg tőled e nem kevés összeg feletti rendelkezés lehetőségét?EZT AZ EGY FUNKCIÓMAT HAGYTÁK MEG. ENNEK SOK OKA LEHET(VAGY VAN?!). A PÁRTON BELÜL NEM MIDENKI ÉRTETT EGYET A TELJES MEGSEMMISÍTÉSÜNKKEL. A PÁLYÁZATOT ÉN LOBBIZTAM KI, JÓ ÉRTELEMBEN. SZAKMAILAG VALÓSZÍNŰLEG JÓ VAGYOK HOZZÁ.

Amúgy érdekelne, hogy ilyen hatalmas összeg mire fordítódik fő vonalakban?

Miklós, kérlek ne mondd azt, hogy mindez kiolvasható a honlapodból, lévén való igaz, hogy az rendkívül kiterjedt, de bevallom, nekem kissé túlzsúfoltnak tűnik, és nem igazán tudok benne eligazodni.A LAKOSSÁGI ÉS CÉGES ÖNKORMÁNYZATI SZOLGÁLTATOK EGYSZERŰSÍTÉSE, GYORSÍTÁSA, ÁTLÁTHATÓVÁ TÉTELE, KÜLÖNÖS TEKINTETTEL AZ OTTHONI, MUNKAHELYI SZÁMÍTÓGÉPES ÜGYINTÉZÉSI LEHETŐSÉGEKRE. A HIVATAL BELSŐ FOLYAMATAINAK ELEKTRONIZÁLÁSA (IKTATÁS, ÜGYKÖVETÉS, STB). AZ ÜGYFELEK PÉLDÁUL AZ INTENETEN KÖVETHETIK AZ ÜGYEIK HATÁRIDEJÉT ÉS KÖZBEN AZ ÜGYEIK ÁLLÁSÁT.

Például egyszerű mezei érdeklődőként én a www.baja.hu és a www.bajavaros.hu honlapokat látom olyanként, mint amelyek elképzelésem szerint felélik az ilyen összegeket. Biztos van más szegmens is, de azt te tudod leginkább. Mi emészt fel ilyen rengeteg pénzt, hiszen ezek esetében nem új dolgok bevezetéséről van szó, hanem meglévők fenntartásáról?

Már olyant is hallottam, hogy ennyi pénzzel könnyű szinte minden létező regionális médiában folyamatosan jelen lenni, no de ez bizonyára csak afféle sanda beállítás.

VALÓBAN A POLGÁMESTER FOLYT, FOLYIK MINDEN CSAPBÓL. NA ÉN ALIG SZERETNÉK SZEREPELNI, HA ÚGY DŐL EL A KÉRDÉS, MERT VANNAK KÉPVISELŐK, ALPOLGÁRMESTER, HIVATALI DOLGOZÓK ÉS MINDENKI AZT ADJA ELŐ, AMIHEZ A LEGJOBBABN ÉRT.

ÜDV MIKLÓS

Előzmény: Mijo (27)
várhalmi miklós Creative Commons License 2006.08.11 0 0 29

Kedves Mijo!

Szerinted Baján

- szinte középkori sötétségben vagyunk tartva? ANNYI MINDENRŐL NEM TUDUNK ILLETVE NEM TUDTOK, HOGY EZ ÉR FEL EGY VIRTUÁLIS SÖTÉTSÉGGEL.POLITIKAI ÉS ANYAGI ÜZLETEK(ÉS EKKOR MÉG NEM TÖRVÉNYTELENSÉGEKRŐL BESZÉLEK), SÓGOR-KOMA ÜGYEK, BARÁT-BARÁTNŐI KAPCSOLATOK ÉS EGYÉB INFORMÁLIS HÍREK, SZINTE SEMMI NEM MARAD TITOKBAN.

- kihasználják egyesek a létünkhöz kapcsolódó függelmi helyzetet?IGEN ELŐFORDULNAK EGYESEK FELÉ ILYEN JELZÉSEK, AMELYEK FELÉM IS ELJUTNAK INFORMÁLISAN. A SZOCIÁLIS TÁMOGATÁSOKAT IS KÖRÜLLENGIK HÍREK. A BAJAI MÉDIUMOK PÁRTZSAROLÁSÁNAK GYANÚJA IS EGYÉRTELMŰ, DE TÖBB IRÁNYBÓL IS, STB.

- elképesztő és borzalmas helyzetben vagyunk? HÁT A FENTIEK NEM AZOK?

- hatalmi érdekszövetség klientúra rendszer működik?TELJESEN EGYÉRTELMŰ EGY OLYAN MINDENT ÁTSZÖVŐ ÖSSZEFONÓDÁS, AMINEK HÁLÓZATÁT MEGISMERTEM, ÍGY ÉN TUDOM FELSZÁMOLNI, MERT MEGSAZKÍTJUK A SZÁLAKAT, MEGFELELŐ MÓDSZEREKKEL.

- udvartatás gyakorlása folyik?ÍGY VAN, MERT,A KI NEM LÉP EGYSZERRE NEM KAP RÉTEST ESTÉRE, DE EZ MINDEN PÁRTBAN ÍGY VAN. A MAI PÁRTOK NAGYRÉSZÉBEN DÚLNAK A HATALMI KÉRDÉSEK. EGYIK SEM ANNYIRA DEMOKRATIKUS PÁRT MÁR.

- alattvalói lakájságra kényszerítés szégyenletes függősége történik?IGEN EZT ÉLTETIK AZOK IS,AKIK NYÚJTJÁK ÉS AZOK IS AKIK FOGADJÁK. BAJÁN A MUNKAHELYEK SZŰKÖSSÉGE MIATT MONOPOLHELYZETBEN VANNAK EGYES VEZETŐK ÉS EZT A MUNKAVÁLLALÓK EGY RÉSZE TÁPLÁLJA, A VEZETŐK EGY RÉSZE PEDIG ÉLNEK VELE. LEHET, HOGY MÁR ÉSZRE SEM VESZI, MERT ANNYIRA MEGSZOKTA.ÉN, MI KÍVÜLÁLLÓK, VÁLLALKOZÓK, KRITIKUSABB EMBEREK LÁTJUK EZEKET ÉLESEN.

- hiányt szenved az alkotmányos jogaink szerinti szabad vélemény nyilvánítás?A BAJAI MÉDIUMOK ESETÉN ÉS AZ UTCA EMBERE VÉLEMÉNYÉNEK VISSZAFOGÁSA MIATT EZ HÁROM BAJAI MÉDIUMNÁL EGYÉRTELMŰ, MERT EBBŐL KETTŐ AZ ÖNKORMÁNYZAT TÁMOGATÁSÁBÓL ÉL ALAPVETŐEN. EZ A FÜGGELMI VISZONY EGYÉRTELMŰ.

- mindent átszövő érdekszövetség kapcsolati rendszer él?NA EZ AZ ÉN TERÜLETEM. NAGYJÁBÓL TUDOM, MINT VIZSGÁZOTT ÉS ENGEDÉLLYEL IS RENDELKEZŐ MAGÁNNYOMOZÓ, HOGY KI, KIVEL, MIT, MIKOR, HOGYAN, MIÉRT. EZEK NEM PÁRTOS ÜGYEK ELSŐSORBAN, HANEM ÉRDEKSZÖVETSÉGEK, ÉRDEKVISZONYOK, MELYEK ÁTNYÚLNAK CSALÁDOKON, INTÉZMÉNYEKEN, PÁRTOKON, EMBEREKEN, EMBERI SORSOKON.

Miklós, ha jobban belegondolok, ez nem más, mint zendülés, mint afféle helyi forradalomra buzdítás!IGEN EZ AZ, DE ANNYIRA MEGSZOKTATTÁK  1945-1989 KÖZÖTT  A TERVGAZDÁLKODÁSI BIZTOSAT, A KÖZPONTI VEZÉNYLÉST, HOYG 1989 UTÁN NEM ÉLTEK AZ ALKOTMÁNYOS DEMOKRATIKUS JOGAITOKKAL, NEM VAGYTOK KEDVES CIVILEK OLYAN SZERVEZETTEK,  ÖSSZEFOGÓK, HOGY KÖZÖSEN LÉPJETEK FEL. NÉHÁNY PÉLDA: A BAJAI LAKOSOK 25 %-ÁNAK ALÁÍRÁSÁVAL MINDENRŐL NÉPSZAVAZÁST KELL TARTANI BAJÁN. KI GYŰJTÖTT MÁR ÖSSZE ENNYI ALÁÍRÁST EGY PROBLÉMÁS VÁROSI ÜGYBEN SENKI! HIVATALOSAN LEHET TÜNTENI ÉS EHHEZ TÜNTETÉSI ENGEDÉLYT KÉRNI. MIÉRT NEM SZERVEZETT BÁRKI IS TÜNTETÉST EGY-EGY VÁROSI PROBLÉMÁBAN, MERT HAGYJÁTOK MAGATOKAT! MIT SZÓLSZ EGY OLYANHOZ, HOGY EGY NAPON 500-1000 EMBER EGYSZERRE MEGY BE A POLGÁRMESTERI HIVATALBA EGYES ELŐADÓKHOZ ÉRDEKLŐDNI, ÜGYET INTÉZNI? BEDUGULNA A HIVATAL NÉHÁNY ÓRÁRA! EZ EGY CSENDES TÜNTETÉSI FORMA, AMIT NEM LEHET BÜNTETNI.

Uramatyám, mi lesz ennek a vége? LEVÁLTÁS, REMÉLEM, EGY JOBB REMÉNYÉBEN!

Tán csak nem az, hogy minden halad változatlanul a már megszokott kerékvágásban?EZ A TI VÁLASZTÓI DÖNTÉSETEKTŐL FÜGG.

Te komolyan gondolod azt, ahol olyan a társadalom, amilyen, mindezen változtatni képes lokálisan bárki is? Különösen függetlenként bárki is?A FENTI GONDOLATAIM ÉS A FÜGGETLENSÉG HATÁRTALANABB, MINT A PÁRTFÜGGŐSÉG.

ÜDV MIKLÓS

Előzmény: Mijo (26)
várhalmi miklós Creative Commons License 2006.08.11 0 0 28

Kedves Mijo!

Miklós, valami eszembe jutott a te függetlenségedről.

Hogyan lehetsz te független, mitöbb független polgármester jelölt úgy, hogy vállalkozásaid révén - ha nem tévedek - több száz milliós üzleti viszonyban állsz a Várossal? TÖBBSZÖRÖSEN IGAZOLHATÓAN ÉS UTÁNANÉZHETŐEN JELZEM, HOGY AZ ELMÚLT 14 ÉV ALATT A KÉPVISELŐI JOGVISZONYOMON KÍVÜL SEMMILYEN KÖZVETLEN VAGY KÖZVETETT KAPCSOLATBAN SEM VOLTAM AZ ÖNKORMÁNYZATTAL. ENNYIRE NE TARTS ROSSZ ÜZLETMEBERBNEK, HOGY TÁMADÁSI FELÜLETET HAGYOK. BUDAPESTI CÉGEKKEL VAGYOK SZOFTVERFEJLESZTŐI KAPCSOLATBAN, NEM BAJÁBÓL ÉLÜNK.

Vehemens nyomulásoddal nem olyan ez most, mintha a kenyeret adó kezet harapnád meg?

AZ ÖNKORMÁNYZAT NEM KENYÉRADÓM, HACSAK A KÉPVISELŐI JUTTATÁSAIMAT NEM FORDÍTOM KENYÉRRE.

Ne adj sors, ha te lennél a majdani polgármester, elképzelésed szerint ebbéli tisztségedből lényegében önmagaddal folytatnád az eddigi kooperációt?

SEMMILYEN PÉNZÜGYI-ÜZLETI KOOPRÁCIÓT SEM FOLYTATNÉK SEM AZ ÖNKORMÁNYZATTAL SEM AZ INTÉZMÉNYEIVEL, SEM KÖZVETLENÜL, SEM STRÓMANOKON KERESZTÜL.MÁSHOL IS MEGKERESEM, AMI KELL, NEM SZORULOK ILYEN NYILVÁNVALÓ STIKLIKRE.

És ha már itt tartok (lehet, hogy nem a legjobban időzítetten adom most ezt elő), megszólítva személyedben városunk informatikai nagymogulját, mint drukkoló lokálpatriótától a bajai bunyevácok sorsa felett kérdezlek: látnál-e esélyt arra, hogy pár morzsa a nagy-nagy tortából jusson nekünk is honlapfejlesztésre, a www.bunjevac.hu portál esetében?BECSLÉSEM SZERINT EZ SZÁZEZRES NAGYSÁGRENDŰ PÉNZBŐL MÁR MEGOLDHATÓ, AZ IGÉNYTŐL FÜGGŐEN. SŐT ERRE PÁLYÁZATI LEHETŐSÉG UTÁN IS ÉRDEMES NÉZNI.ÖNKORMÁNYZATI FORRÁSBÓL ELVILEG LEHETSÉGES TÁMOGATÁS KÉRÉSE, KÜLÖNÖSEN, HA EZ PÁLYÁZATI ÖNERŐKÉNT JELENIK MEG.

Olyan szépen halad nemzetiségi elismertetésünk, most igazán fontos lenne minél tartalmasabb módon publikálni létünket.

Örömmel venném biztató szavaidat.SZEMÉLY SZERINT ÉN IS BESZÁLLHATOK, DE SZERÉNY ÖSSZEGGEL, ESETLEG TÖBBEN ÖSSZEÁLLVA MÁR TÖBB LENNE.

ÜDV MIKLÓS

Előzmény: Mijo (25)
Mijo Creative Commons License 2006.08.11 0 0 27

Miklós, mondod "csődköltségvetés a mostani".

Te mindezt szellemes szófordulattal gyászajándéknak nevezed.

Soraidból kiviláglik, hogy a lehetőségekhez mérten hatalmas pazarlás folyik.

Előbb már utaltam informatikai szerepkörödre, ennek vonatkozásában, mint honlapodon látható közel 400 millió forintos támogatásról van szó (már olyant is hallottam, hogy még annál is több ez), ami felett, ha jól értelmezem a dolgokat, te rendelkezel.

Ami nem világos előttem.

Ugye te persona non grata lettél egykori párttársaid körében, mondhatjuk úgy is, hogy ők téged árulónak tartanak.

Hogy a fészkes fenében létezhet az, hogy frigyetek szakadásakor nem vonták meg tőled e nem kevés összeg feletti rendelkezés lehetőségét?

Amúgy érdekelne, hogy ilyen hatalmas összeg mire fordítódik fő vonalakban?

Miklós, kérlek ne mondd azt, hogy mindez kiolvasható a honlapodból, lévén való igaz, hogy az rendkívül kiterjedt, de bevallom, nekem kissé túlzsúfoltnak tűnik, és nem igazán tudok benne eligazodni.

Miklós, itt nem folyik "túlköltekezés"?

Már olyant is hallottam, hogy ennyi pénzzel könnyű szinte minden létező regionális médiában folyamatosan jelen lenni, no de ez bizonyára csak afféle sanda beállítás.

Mijo

Mijo Creative Commons License 2006.08.10 0 0 26

Kedves Miklós, időnként élvezettel elegy döbbenettel olvasom "ismerd meg hazádat, városodat, a körülötted élőket, életed befolyásoló tényezőit" jellegű lélekrengető szembesítéseidet.

Ezek alapján visszakérdezek.

Szerinted Baján

- szinte középkori sötétségben vagyunk tartva?

- kihasználják egyesek a létünkhöz kapcsolódó függelmi helyzetet?

- elképesztő és borzalmas helyzetben vagyunk?

- hatalmi érdekszövetség klientúra rendszer működik?

- udvartatás gyakorlása folyik?

- alattvalói lakájságra kényszerítés szégyenletes függősége történik?

- hiányt szenved az alkotmányos jogaink szerinti szabad vélemény nyilvánítás?

- mindent átszövő érdekszövetség kapcsolati rendszer él?

Miklós, ha jobban belegondolok, ez nem más, mint zendülés, mint afféle helyi forradalomra buzdítás!

Uramatyám, mi lesz ennek a vége?

Tán csak nem az, hogy minden halad változatlanul a már megszokott kerékvágásban?

Te komolyan gondolod azt, ahol olyan a társadalom, amilyen, mindezen változtatni képes lokálisan bárki is? Különösen függetlenként bárki is?

Mijo

Mijo Creative Commons License 2006.08.10 0 0 25

Igazán sajnálom, kedves Miklós, hogy hónapok alatt sem sikerült kikeresni a beígért adatokat.

Miklós, valami eszembe jutott a te függetlenségedről.

Hogyan lehetsz te független, mitöbb független polgármester jelölt úgy, hogy vállalkozásaid révén - ha nem tévedek - több száz milliós üzleti viszonyban állsz a Várossal?

Vehemens nyomulásoddal nem olyan ez most, mintha a kenyeret adó kezet harapnád meg?

Ne adj sors, ha te lennél a majdani polgármester, elképzelésed szerint ebbéli tisztségedből lényegében önmagaddal folytatnád az eddigi kooperációt?

És ha már itt tartok (lehet, hogy nem a legjobban időzítetten adom most ezt elő), megszólítva személyedben városunk informatikai nagymogulját, mint drukkoló lokálpatriótától a bajai bunyevácok sorsa felett kérdezlek: látnál-e esélyt arra, hogy pár morzsa a nagy-nagy tortából jusson nekünk is honlapfejlesztésre, a www.bunjevac.hu portál esetében?

Olyan szépen halad nemzetiségi elismertetésünk, most igazán fontos lenne minél tartalmasabb módon publikálni létünket.

Örömmel venném biztató szavaidat.

Mijo

Előzmény: várhalmi miklós (24)
várhalmi miklós Creative Commons License 2006.03.14 0 0 24

Kedves Mijo!

Kedves Miklós, természetesen amit alább a Pandúr utcával kapcsolatban kérdeztem, az költői kérdés, hiszen van Baján még "Panúrucca" dögivel!

No meg hát azt is jól tudom, hogy ahhoz a körzethez nincs közöd.

Ugyanakkor meg valamire nagyon kíváncsi lennék, amire szerintem rajtad kívül senkitől sem remélhetnék választ.

Az pedig a következő: képviselői ismereteid szerint ma Baján hány kilométerre tehető az az összutcahossz, ami nem rendelkezik szilárd útburkolattal?

Tervem szerint egyébként ezeknek az utcáknak mindegyikéről felvételt készítenék, és csokorba fűzve publikálnám neten.

Hadd lássuk valós önmagunkat!

Van egy önkormányzati nyilvántartás, melynek a pontos adatait most nem tudom, de szívesen pontosítom, ha km-re érdekel, kezdeményeztem már, hogy ahol csatona van vagy épül, ott tervezük meg a város ezirányú fejlesztését is, de én erről még pontos ismeretekkel nem rendelkezem.

Miklós, meglepve láttam az IWIW portálon, városunk vezetői milyen előkelőségekkel vagyon képviselve. Lám a választások mire nem sarkallják az embereket.

Ugyanakkor meg téged hiányollak onnan!

Pedig a baba fekvése úgy volna érdekes, hogy a hasát is, és a hátát is láthassuk.

Van egy honlapom, aki rákeres a nevemre az megtalál és mind többen megtalálnak, ez elég nekem, meg az, ha a bajaiak érdeklődnek azon információk után, amelyekkel ellátom Őket, mert eddig még a jobboldal sem nagyon jeleskedett ebben olyan jelleggel és mértékig, amennyire kellett volna!!!

Erről az utcakérdésről!

Eddig mindig azt kaptam, hogy Baja területe és lélekszáma miatt nem hasonlítható ebből a szempontból (SE!) a környező településekkel.

Azokkal a településekkel, melyek vezetői közes olyan okos emberek, mint amilyennek a miéink hiszik önmagukat, osztand mégis azt kell tapasztalnunk, hogy ezek zöme már évtizedek óta összközműves! (Erről meg is fogom kérdezni a Petike Józsit, mi e körülmény megteremtésének receptje?)

Érdekelne, mi a te véleményed erről?

Minek köszönhető az, hogy nagyságrendekkel kisebb büdzséből megélni kényszerülő önkormányzatok, sanyarú sorsuk ellenére is képesek kulturált lakhatást teremteni településükön?

Minek köszönhető az, hogy a lakosság nem jelentéktelen hányada negatív diszkriminációban részesül!?

Minek köszönhető az, hogy csődszéli helyzetbe kerülünk, mégpedig, ha jól tudom akként, hogy a Város lényegében jelentős mértékben felélte saját vagyonát, mely vagyon ugye nem csak a mindenkori polgármesteré és az adott képviselőké (kiszolgáló apparátusukkal egyetemben), hanem minden egyes bajai lakosé!?

Az előző soraidra a Bajai Tükörben cikkeimből több mindent megtudhatsz, hiszen erről is szólnak, ugyanígy a honlapom önkormányzati vonatkozásiból is. Röviden másként kellett volna gazdálkodni az elmúlt 12 évben és másként kellett volna a bajaikkal együttműködni, másként kellett volna gondolkodni bizonyos kérdésekben. Itt most nem pártos szempontokra gondolok, hanem gazdálkodás orientáltabb, együttműködöbb, demokratikusabb, bajaibb mentalitásra!

Miklós, nem tudom halottál-e missziómról, ami a bunyevác nép parlamenti nemzetiségi elismertetésére irányul (konkrét topicok vannak erről e fórumban)?

Nem sajnos időhiány miatt nem mindenről vagyok tájékozott, de megnézem a vonatkozó topicot és visszatérek rá.

Ezzel kapcsolatban is érdekelne a véleményed.

Én minden célszerű, ésszerű, emberi kezdeményezést megértek és támogatok.

Köszönöm válaszod: Mijo

üdv miklós

u.i. hétfőn(20.-án) várlak a DUNA szálló kistermébe a 17.00-ás fórumunkra, minél több ismerősöddel együtt a Város "csődköltségvetéséről" és a gazdaságfejlesztés lehetőségeiről.

Előzmény: Mijo (21)
várhalmi miklós Creative Commons License 2006.03.14 0 0 23

Kedves Mijo!

Aszentit, Miklós, látom te nem vacakolsz!

Baja város sorsa komoly dolog ezzel keméynebben is lehet és kell foglalkozni.

Mintha ti már, volt elvtársakként nagyon nem szeretnétek egymást ...

Nem erről szól a jövő, hanem az önkormányzatisgáról, a város működtetéséről és a fejlődéséről, most nem a mi viszonyunk az érdekes, hanem Veled együtt, Ti bajaiak!

Nagyon úgy tűnik, fognak még itt bilik borulni és tányérok röpködni.

Miklós, szerinted Baján, Szentistvánon a Pandúr utca Északi szakasza ebben az évezredben kaphat-e majd szilárd útburkolatot?

Az évezred biztosan igaz, de vicc nélkül én remélem a 2007-2013 közöti időszakot. Erről és a város arányos fejlesztéséről, ennek a képviselőkkel való együttes döntéséről sok rosszat tudnék mondani, mert 3-5-7 ember dönti el alapvetően, dehát ez fog megszűnni legkésőbb ősszel, ugye Te iés a bajaiak többsége is így szavaz madj???!!!

Mijo

üdv miklós

Előzmény: Mijo (20)
várhalmi miklós Creative Commons License 2006.03.14 0 0 22

Kedves Mijo!

Most kapcsolódok a gondolataidhoz, mert a hétköznapok lefoglalnak, hiszen annyi mindent szeretnél NYILTAN, ŐSZINTÉN ÉS KÖZVETLENÜL elmonadni a bajaiaknak, a városért.Na, de itt vagyok, mert rossz pénz nem vész el!

Társadalmunk nem jelentéktelen hányada számára hatalmas élmény, amikor az egyébként egymásért tűzbe menő vörösszegfűsök, bősz gladiátorokként marcangolják egymás torkát.

Itt az én célom egy nyiltabb, őszintébb tevékenység a bajaiakkal a bajaiakért, a többi hatás most kevésbé érdekes.

Városunk a kommunisták utódsarjai, azaz a szocialisták arénájává vált, akik eddig - míg a szívük közös "sej a mi lobogónk" alatt dobogott - dédelgetett társai voltak egymásnak, most kíméletlen küzdelmet vívnak egymással, valahogy nem igazán elvtársazzák egymást, de a nagyságosuramozás/asszonyomozás sem vált divattá.

Nem kívánok törödni a múlttal ilyen vonatkozásban, hiszen Bajának a jövőjével kell foglalkozni, ahogy ÉN látom!

Településünk egyik hirdetőújságja, a Bajai Tükör, gondolom jó pénzé' időnként egész oldalt bocsát rendelkezésre a cucilisták melldöngetésére, afféle mellékletként "Beszélgetés TEA mellett" címszó alatt.

Ugyan honunk pártjai élen járnak, az egymást mind drabálisabb módon történő lejáratása terén, érthetően ezek mellett nem is tartom annyira meglepőnek, hogy az MSZP bajai frakcióvezetője felvette az országos trendit, és hasonló stílusban ugrott neki azoknak, kik már nem teáznak együtt eddigi elvtársaikkal, kik ki mertek szállni a neobolsevik ringispilből.

Én nem látok semmilyen ugrást, ahhoz dinamizmus, innováció, Baja vonatkozásában érthető, elfogadható, igaz jövőkép a hogyanjával. Na ezt már nem tartalmazza semmilyen ugrás csak fejlesztési ígéretek, amelykehez ha önkormányzati pénz is lenne, akkor igazán jó is lenne, de nincs PÉNZ, mert reménytelen a költségvetés 2006, 2007, 2008-ra!!

Hajdú Miklós nem tököl, csípőből tüzelve (öv alatt matatva) így indít:

Kedves Mijo, ha ezt vélelmezed, akkor nem láttál még igazi tűzerőt!

"Igenis nem mindegy, hogy politikai kalandorként, szeretőként vagy egyszerűen az önök képviselőjeként hagyja ott pártját két bajai önkormányzati képviselő."

Ez még semmi, sőt ez nem is durva csak felhasználni szándékozik a szellemességem, ami azt jelenti, hogy nincs önálló gondolat csak az enyéim és ez a jellemző!

Hát kérem ez durva! Felettébb durva. Ne légy ilyen érzékeny kedves Mijo, engem ártatlan nyuszinak látszó legalább TITÁN keménységű anyagból gyúrtak, ami fokozatosan keményedik tovább!

Hajdú Miki nem lacafacázik, igenyest a téma közepibe lő, mint Tell Vilmos anno az almába!

Csakhogy ez a fajta megközelítés (mert aszondi, hogy "szeretőként") új szín Baján, ez alapján még képesek lesznek némelyek magánéletben matató, személyeskedő bunkóként elkönyvelni a szocikat, hiszen egymás alsóneműjében turkálni, eddig nem igazán volt divat városunkban ilyen komoly berkekben (Kádár János és Grósz Károly forog a sírjában).

Egy politikusnak üvegszerűen átlátható életet kell élni, ez így a helyes, de a bajai élet felpezsdítése csak most kezdődött, ugye Te is így érzed?! 

Nos, való igaz, hogy Baján hovatovább a csapból is a Várhalmi Miklós/Kernyáné Patarcsity Barbara duett folyik (ha van rá gempa, mé' ne folyhatna), de én még őtőlük sehol sem láttam olyant, hogy a búzavirágkékszemű kertésznacis Hajdú frakcióvezető klottgatyójában(?), netán vörösszíves selembugyigójában(?) - mit lehet tudni manapság - kurkásztak volna kutatóexpedició résztvevőiként.

Azt sem láttam még eddig, hogy ilyen-olyan lapok hasábjain egymást karolászva, karmolászva jelentek volna meg, minden alkalommal külön-külön próbálnak rendkívüli kihangsúlyozottsággal "függetlenkedni" (illő távolságtartással).

A függetlenedésnek nem célja a távolságtartás, hanem csak következménye, hiszen mindig csak bajaiak és Baja alkotják a céljainkat!Ezen túlmenően nem mi tartunk távolságokat, hanem Tőlünk tartanak távolságot egyesek!

Erről a függetlenkedésről viszont eszembe jut: én nem tudom, ki hogy van vele, de ha valaki mondjuk katolikus papként belezúg a szakácsnőjébe, de nem elégszik meg a két miatyánk közötti cicázásokkal, és "kiugrik" a reverendából, attól az még élete végéig volt papként marad meg a népek emlékezetében.

Hányaktól hallom emiatt a nyomatékosított függetlenkedésért, hogy kutyából nem lesz szalonna, és bizony jómagam is úgy vagyok vele, talán nem éppen a vöröslobogót magukról frissiben lehántolóktól tűnik leghitelesebbnek a független jelző.

Nincs szó szerint függtelen ember a Földön, Magyarországon és Baján sem! Mindenki valamivel illetve valakivel szimpatizál. Mi is csak pártfüggetlenek lettünk, ahogy ezt a hirdetésekben feltüntetjük.

Vannak itt még eldugva valódi függetlenek is, csakhogy az ilyenek éppen azok miatt nem rúghattak választások idején labdába, kik akkor pártszínekben verték kékre-zöldre a mellkasukat (attól az egy kivételtől eltekintve).

Visszatérve, Hajdú Miki találgatásokra késztet:

- vajh' gyertyát tartott (ez a leggyakoribb duma ilyenkor), és azé tuggya!?

- vagy tán nem is tuggya, csak gyaníttatja!?

- vagy csak hallotta valahol, és lejárató szándékkal intimpistáskodik!?

- vagy felkérték, szálljon be harmadiknak, de erkölcsösként (pedagógusaink zöme erről hírlik) ellenállt, és morális okoból borít ekként!?

- vagy csak kitalálta ezt, ami ragyogóan megfelel mások ellehetetlenítésére!?

- vagy semmi sem igaz belőle, csak éppen kommendálni szeretne így!?

A közléseknél fontos a közlő személye, tekintélye, megbecsülése, a bajai olvasók jól eldöntik majd mit is vélelmeznek.

Hajdú Miki új színt hoz városunkba, új divatot teremt!

Innentől nincs titok, csak szándék kérdése, mikor boruljon a bili.

Innentől nincs tabu, innentől mindenkiről megtudhatunk mindent.

Innentől nem lesz titok tovább, hogy az iskolaigazgató mit művel kiskolleginájával a kémia szertában.

Innentől tudottá válhat, hogy a mozdonyvezető melyik kalauznőt ostromolja sikeresen.

Innentől megtudhatjuk, melyik polgármester melyik köztisztviselőt tiszteli meg turbékoló szerelmével.

Innentől még azt is meg fogjuk tudni, hogy melyik ellenlábas közéleti (rendőr, finánc, közhivatalnok, katona, egyházfi, vállakozó, főorvos, stb., stb.) férfiú/hölgy, melyik másik férfiúval/hölggyel untyum-puntyum.

Tekintsd át az emberiség történetét a Bibliától napjainkig, mindenütt ott a teremtés legszebb ajándéka a nő. Hát nem szép ez így és kit érdekel erről Hajdú Miki véleménye, bizonyosan van néhány száz ember!? Viszont mi tudjuk, hogy a bajai hatalmi viszonyokat megváltoztatjuk a Bajaiak javára!!!!

Korszerűsödik a pártok fegyverarzenálja, nem kell tovább dugdosni a befalazott kalasnyikovokat és páncélöklöket (irány a MÉH), elég lesz ezután intellektuális praktikákkal egymás intim szféráját össztűz alá venni, oszt lesz, ami lesz, majd bedubjuk az örök igazságú szólást: az kajbál, akinek a háza ég!

Szép kis időknek nézünk elibe :(((......

Kövesd csak az eseményeket, mert azok csak most kezdődtek!

Előzmény: Mijo (19)
Mijo Creative Commons License 2006.02.15 0 0 21

Kedves Miklós, természetesen amit alább a Pandúr utcával kapcsolatban kérdeztem, az költői kérdés, hiszen van Baján még "Panúrucca" dögivel!

No meg hát azt is jól tudom, hogy ahhoz a körzethez nincs közöd.

Ugyanakkor meg valamire nagyon kíváncsi lennék, amire szerintem rajtad kívül senkitől sem remélhetnék választ.

Az pedig a következő: képviselői ismereteid szerint ma Baján hány kilométerre tehető az az összutcahossz, ami nem rendelkezik szilárd útburkolattal?

Tervem szerint egyébként ezeknek az utcáknak mindegyikéről felvételt készítenék, és csokorba fűzve publikálnám neten.

Hadd lássuk valós önmagunkat!

Miklós, meglepve láttam az IWIW portálon, városunk vezetői milyen előkelőségekkel vagyon képviselve. Lám a választások mire nem sarkallják az embereket.

Ugyanakkor meg téged hiányollak onnan!

Pedig a baba fekvése úgy volna érdekes, hogy a hasát is, és a hátát is láthassuk.

Erről az utcakérdésről!

Eddig mindig azt kaptam, hogy Baja területe és lélekszáma miatt nem hasonlítható ebből a szempontból (SE!) a környező településekkel.

Azokkal a településekkel, melyek vezetői közes olyan okos emberek, mint amilyennek a miéink hiszik önmagukat, osztand mégis azt kell tapasztalnunk, hogy ezek zöme már évtizedek óta összközműves! (Erről meg is fogom kérdezni a Petike Józsit, mi e körülmény megteremtésének receptje?)

Érdekelne, mi a te véleményed erről?

Minek köszönhető az, hogy nagyságrendekkel kisebb büdzséből megélni kényszerülő önkormányzatok, sanyarú sorsuk ellenére is képesek kulturált lakhatást teremteni településükön?

Minek köszönhető az, hogy a lakosság nem jelentéktelen hányada negatív diszkriminációban részesül!?

Minek köszönhető az, hogy csődszéli helyzetbe kerülünk, mégpedig, ha jól tudom akként, hogy a Város lényegében jelentős mértékben felélte saját vagyonát, mely vagyon ugye nem csak a mindenkori polgármesteré és az adott képviselőké (kiszolgáló apparátusukkal egyetemben), hanem minden egyes bajai lakosé!?

Miklós, nem tudom halottál-e missziómról, ami a bunyevác nép parlamenti nemzetiségi elismertetésére irányul (konkrét topicok vannak erről e fórumban)?

Ezzel kapcsolatban is érdekelne a véleményed.

Köszönöm válaszod: Mijo

Előzmény: Mijo (20)
Mijo Creative Commons License 2006.02.14 0 0 20

Aszentit, Miklós, látom te nem vacakolsz!

Mintha ti már, volt elvtársakként nagyon nem szeretnétek egymást ...

Nagyon úgy tűnik, fognak még itt bilik borulni és tányérok röpködni.

Miklós, szerinted Baján, Szentistvánon a Pandúr utca Északi szakasza ebben az évezredben kaphat-e majd szilárd útburkolatot?

Mijo

Mijo Creative Commons License 2006.01.24 0 0 19

Társadalmunk nem jelentéktelen hányada számára hatalmas élmény, amikor az egyébként egymásért tűzbe menő vörösszegfűsök, bősz gladiátorokként marcangolják egymás torkát.

Városunk a kommunisták utódsarjai, azaz a szocialisták arénájává vált, akik eddig - míg a szívük közös "sej a mi lobogónk" alatt dobogott - dédelgetett társai voltak egymásnak, most kíméletlen küzdelmet vívnak egymással, valahogy nem igazán elvtársazzák egymást, de a nagyságosuramozás/asszonyomozás sem vált divattá.

Településünk egyik hirdetőújságja, a Bajai Tükör, gondolom jó pénzé' időnként egész oldalt bocsát rendelkezésre a cucilisták melldöngetésére, afféle mellékletként "Beszélgetés TEA mellett" címszó alatt.

Ugyan honunk pártjai élen járnak, az egymást mind drabálisabb módon történő lejáratása terén, érthetően ezek mellett nem is tartom annyira meglepőnek, hogy az MSZP bajai frakcióvezetője felvette az országos trendit, és hasonló stílusban ugrott neki azoknak, kik már nem teáznak együtt eddigi elvtársaikkal, kik ki mertek szállni a neobolsevik ringispilből.

Hajdú Miklós nem tököl, csípőből tüzelve (öv alatt matatva) így indít:

"Igenis nem mindegy, hogy politikai kalandorként, szeretőként vagy egyszerűen az önök képviselőjeként hagyja ott pártját két bajai önkormányzati képviselő."

Hát kérem ez durva! Felettébb durva.

Hajdú Miki nem lacafacázik, igenyest a téma közepibe lő, mint Tell Vilmos anno az almába!

Csakhogy ez a fajta megközelítés (mert aszondi, hogy "szeretőként") új szín Baján, ez alapján még képesek lesznek némelyek magánéletben matató, személyeskedő bunkóként elkönyvelni a szocikat, hiszen egymás alsóneműjében turkálni, eddig nem igazán volt divat városunkban ilyen komoly berkekben (Kádár János és Grósz Károly forog a sírjában).

Nos, való igaz, hogy Baján hovatovább a csapból is a Várhalmi Miklós/Kernyáné Patarcsity Barbara duett folyik (ha van rá gempa, mé' ne folyhatna), de én még őtőlük sehol sem láttam olyant, hogy a búzavirágkékszemű kertésznacis Hajdú frakcióvezető klottgatyójában(?), netán vörösszíves selembugyigójában(?) - mit lehet tudni manapság - kurkásztak volna kutatóexpedició résztvevőiként.

Azt sem láttam még eddig, hogy ilyen-olyan lapok hasábjain egymást karolászva, karmolászva jelentek volna meg, minden alkalommal külön-külön próbálnak rendkívüli kihangsúlyozottsággal "függetlenkedni" (illő távolságtartással).

Erről a függetlenkedésről viszont eszembe jut: én nem tudom, ki hogy van vele, de ha valaki mondjuk katolikus papként belezúg a szakácsnőjébe, de nem elégszik meg a két miatyánk közötti cicázásokkal, és "kiugrik" a reverendából, attól az még élete végéig volt papként marad meg a népek emlékezetében.

Hányaktól hallom emiatt a nyomatékosított függetlenkedésért, hogy kutyából nem lesz szalonna, és bizony jómagam is úgy vagyok vele, talán nem éppen a vöröslobogót magukról frissiben lehántolóktól tűnik leghitelesebbnek a független jelző.

Vannak itt még eldugva valódi függetlenek is, csakhogy az ilyenek éppen azok miatt nem rúghattak választások idején labdába, kik akkor pártszínekben verték kékre-zöldre a mellkasukat (attól az egy kivételtől eltekintve).

Visszatérve, Hajdú Miki találgatásokra késztet:

- vajh' gyertyát tartott (ez a leggyakoribb duma ilyenkor), és azé tuggya!?

- vagy tán nem is tuggya, csak gyaníttatja!?

- vagy csak hallotta valahol, és lejárató szándékkal intimpistáskodik!?

- vagy felkérték, szálljon be harmadiknak, de erkölcsösként (pedagógusaink zöme erről hírlik) ellenállt, és morális okoból borít ekként!?

- vagy csak kitalálta ezt, ami ragyogóan megfelel mások ellehetetlenítésére!?

- vagy semmi sem igaz belőle, csak éppen kommendálni szeretne így!?

Hajdú Miki új színt hoz városunkba, új divatot teremt!

Innentől nincs titok, csak szándék kérdése, mikor boruljon a bili.

Innentől nincs tabu, innentől mindenkiről megtudhatunk mindent.

Innentől nem lesz titok tovább, hogy az iskolaigazgató mit művel kiskolleginájával a kémia szertában.

Innentől tudottá válhat, hogy a mozdonyvezető melyik kalauznőt ostromolja sikeresen.

Innentől megtudhatjuk, melyik polgármester melyik köztisztviselőt tiszteli meg turbékoló szerelmével.

Innentől még azt is meg fogjuk tudni, hogy melyik ellenlábas közéleti (rendőr, finánc, közhivatalnok, katona, egyházfi, vállakozó, főorvos, stb., stb.) férfiú/hölgy, melyik másik férfiúval/hölggyel untyum-puntyum.

Korszerűsödik a pártok fegyverarzenálja, nem kell tovább dugdosni a befalazott kalasnyikovokat és páncélöklöket (irány a MÉH), elég lesz ezután intellektuális praktikákkal egymás intim szféráját össztűz alá venni, oszt lesz, ami lesz, majd bedubjuk az örök igazságú szólást: az kajbál, akinek a háza ég!

Szép kis időknek nézünk elibe :(((......

Mijo Creative Commons License 2006.01.01 0 0 18

Természetesen egyéb felvetéseidről is akad véleményem, de a Szilveszter eléggé fárasztó volt, így most mellőzném.

Mijo Creative Commons License 2006.01.01 0 0 17

"Egyébként kb. 20-25 millió forinba kerül a négy tanácsadó egy év alatt, becslésem szerint."

Tudod, Miklós, én azt hiszem nem vagyok egyedül abban a véleményemben, hogy egy olyan vagyoni helyzetben lévő város esetében, mint Baja, igencsak nagy luxus egy még tisztségét betöltő polgármester részéről ilyen hatalmas költségekkel NÉGY!!! főtanácsadót tartani közpénzen maga mellett!

Úgy vélem éppen itt van már az ideje, hogy kertelés nélkül kimondjuk a véleményünket, hiszen mindennek mi isszuk meg a levét! És ez így volt a kommunista időkben is, és így van a mai időkben is, melyek lényegét tekintve semmiben sem különböznek az előzőtől, eltekintve attól az apró különbségtől, hogy nagyságrendekkel nagyobb elánnal folyik közös javaink herdálása, azok lenyúlásáról nem is beszélve.

"Én nem kívánom a bajai tanácsadókat minősíteni ..."

Már megbocsáss, pedig hidd el, sokan várnánk el ezt tőled, az eddig előadottjaidra tekintettel. Meg hát, az imént fejtegetettjeimre tekintettel is. Ha te valóban minőségi változásokat szeretnél elérni, és nem csak újabb pozícióhoz jutni (lásd: azok a fránya "lapok leosztásával" kapcsolatos bulvárhírek), akkor szerintem kutya kötelességed minősíteni mindent, ami a köznek kárt okoz, ugyanakkor azokat a képviselőinket az minősíti, akik ezt nem teszik meg. Talán struccpolitikával ne csak "előre tekintsünk", hanem a lábunk alá is, mert átkozottul nagyot taknyolhaunk, ha nem vesszük figyelembe kerékkötőinket. Mindenki tudja, hogy ezek a tisztségek nem választás útján születnek, ezeket a tisztségeket batyázásokkal, sógor-koma-jóbaráti gesztusokkal osztogatják.

"... és egyébként is vannak pozitív erdeményeik is."

Ennyi pénzért még szép :(((............

Amúgy boldog Újévet kívánok én is :)!

Mijo

Előzmény: várhalmi miklós (15)
várhalmi miklós Creative Commons License 2005.12.31 0 0 16

Kedves Mijo!

Miklós, mint hallik, bevégeztetett tanácsnokainknak!? HÁT BIZONY MEGSZÜLETETT AZ ÍTÉLET, A POLITIKAI LESZÁMOLÁS A FIDESZES FIÚK SZERINT, DE SZERINTEM A VÉGÍTÉLET NAPJA 2006-BAN LESZ, AMIT A VÁLASZTÓK MONDANAK MAJD KI!

Lám-lám, mintha akadt volna anno egy okostojás, ki ekként vélekedett, de le se szarta a képviselő-testület a felvetéseit.

Na meg a bizottságok!HÁZ EZ A ZÍTÉLET MÁSIK RÉSZE.

Éppen azok szűnnek meg, melyekben ti ketten érintettek vagytok?NEMCSAK, DE EGYIK ILYEN VOLT.

Ennek meg mi lehet a hirtelen valós oka, a Bajára egyáltalán nem jellemző spórolás jegyében?A BAJAI TÜKÖR KARÁCSINYI SZÁMÁT, HA ELOLVASOD, MEGTUDSZ MINDENT, DE A HONLAPOMON IS MEGTALÁLOD AZ IGAZSÁGOT.

ÜDV MIKLÓS

Előzmény: Mijo (12)
várhalmi miklós Creative Commons License 2005.12.31 0 0 15

Kedves Mijo!

Kedves Miklós, mi a véleményed az alább feszegetettekről?

Kérdések: a polgármester főtanácsadóihoz

Mindenhol a világon és Magyarországon is vannak tanácsadók, szakértők, polgármesterek mellett is. Azt, hogy általában  a tanácsadók mennyiben végeznek érdemi és hatékony munkát, az nyilván teljesen eltérő. Én nem kívánom a bajai tanácsadókat minősíteni, tegye azt a Polgármester, az ellenzék és aki kapcsolatba került velük. Én pedig azért nem kívánok ezzel foglalkozni, mert egyrész nem perspektívikus kérdés számunkra, előre kell tekinteni. Én, MI Baja jövőjével kívánunk foglalkozni, mert a  képviselők, tisztségviselők jönnek, mennek(lehet, hogy mi is megyünk majd), de Baja és lakói maradnak. Semmit nem oldunk meg, hogy belemerülünk négy tanácsadó kritizálásba és egyébként is vannak pozitív erdeményeik is. Egyébként kb. 20-25 millió forinba kerül a négy tanácsadó egy év alatt, becslésem szerint.

üdv miklós

Előzmény: Mijo (11)
várhalmi miklós Creative Commons License 2005.12.31 0 0 14

Kedves Mijo!

".. a bajai állóvizet fodrozzuk és jelentős változást remélünk a bajaiak, a város jövője érdekében."

Miklós, ez lerágott csont, ezt már nem veszi be a nép! Sem jobbról, sem balról, sem középről ..., sehonnan. TUDOD, AHÁNY EMBER ANNYIFÉLEKÉPP GONDOLKODIK MINDENRŐL ÉS EZ OLYAN SZÉP! EZ NEM ÍGÉRET RÉSZÜNKRŐL, HANEM SZÁNDÉK ÉS BIZONY IDŐ KELL, HOGY VALÓSÁGGÁ LEHESSEN! AZ IDŐ MAJD IGAZOLJA, HOGY CSAK SZÁNDÉK MARAD VAGY VALÓSÁG LESZ.

Általános ígérgetésekkel tele van a lakosság padlása, itt konkrétumokra kíváncsiak az emberek. Olyan kézzelfogható konkrétumokra, melyek ígérvényi be nem tartása számonkérhető az ígéretet tevő személytől, nevezetesen az adott képviselőtől. Mégpedig akként, ha nem képes tartani ígéretét, menjen el, álljon odébb, ígérgessen ott, ahol még hisznek neki. MI ILLETVE ÉN NEM CSODÁKAT ÍGÉREK, HANEM VÁLTOZÁST AKARUNK ELŐIDÉZNI, AMELY VÁLTOZÁST EDDIG SENKI NEM INDÍTOTT EL CSAK BESZÉLT EREDMÉNY NÉLKÜL, DE SEMMI KONKRÉTUMOT NEM TETT! EGY-KÉT EMBER IGÉRETE NEM SOKAT ÉR, EHHEZ CSAPAT KELL ÉS AZ MÁR ÍGÉRHET, TELJESÍTHET, DE EZ A CSAPAT MAJD A VÁLASZTÓK 2006-OS DÖNTÉSE ALAPJÁN ALAKUL KI.

Na most, mindezek mellett talán nem szabadna elfeledni, hogy te is abba a pártba tartoztál IGEN ÉS EZT NEM IS TAGADOM LE, DE AZ EMBER NAGYSZERŰ KÉPESSÉGE A VÁLTOZTATÁS, HA ÚGY AKARJA, KÜLÖNÖSEN A SZÜLŐVÁROSÁÉRT, DE ERRE SEM KÉPES MINDENKI eddig, mely égisze alatt olyan siralmas állapotba került a Város VALÓBAN ÍGY VAN, DE NE FELEDD, HOGY 1994 ÓTA ÍROM ÉS MONDOM, HOGY BAJÁN MÁSKÉNT KELLENE GAZDÁLKODNI(LÁSD A HONLAPOMON KINT LÉVŐ KORABELI DOKUMENTUMOKAT)!, amilyenként a nyitott szemmel járók láthatják. Nem kevésbé jártasok a politikában kerek-perec kimondják, hogy ez az egész amit most te meg a Barbara műveltek, csupán egy színjáték, egy nagyon rafinált módon kidolgozott szocialista koreográfia, ezen a módon menteni a még menthetőt. NAGYON ÖRÜLÖK, HOGY SOKSZÍNŰEN VÉLEKEDNEK AZ EMBEREK, DE A BÖLCSEK NEM ÍTÉLNEK KORÁN, HANEM KIVÁRJÁK, HOGY MI TÖRTÉNIK, MI VÁLTOZIK, SŐT SEGÍTENEK AZOKNAK, AKIK ELŐL MENNEK. Azzal egyetemben, hogy sok balos (haha!) számára, ti lesztek Baja Csintalan Sanyijai. MI NEM KÍVÁNUNK PÁRTSZÍNEKBEN MOZOGNI, HANEM CSAK BAJAI SZÍNEKBEN ÉS EZ MEGHATÁROZZA MEGJELENÉSEINKET IS.

Rövidesen kiderül, mitől döglik a légy, lévén ha a szokott ködősítés fogja jellemezni "világmegváltó" ügyködésteket ÉN BECSÜLÖM A JÖVŐLÁTÓKAT, DE A NAPI TÖRTÉNÉSEK, MEGYNYILATKOZÁSOK KÉPEZIK A REÁLIS VALÓSÁGOT, MAJD FIGYELJ! , akkor az iménti fikció fog megalapozottnak tűnni, ha csontkeményen feltárjátok az igazságot, a kulisszák mögöttes világát A CSONTKEMÉNY FELTÁRÁSHOZ NEM KÉT EMBER KELL, HANEM EGY CSAPAT, DE HOL A CSAPAT?!? AZ ELLENZÉK DOLGÁT NEM TUDJUK ÁTVENNI, MERT NEM EZT VÁLLALTUK ÉS NEM EZT TERVEZZÜK. MIKOR ÉS KI SZERVEZETT MÁR BAJÁN TÖBB EZRES ALÁÍRÁS GYŰJTÉST VAGY HELYI NÉPSZAVAZÁST VAGY HIVATALOS SZABÁLYSZERŰ TÜNTETÉST BÁRMILYEN TÉMÁBAN, MAJD FIGYELJ JÓL!!! TUDOD MÁS BESZÉLNI ÉS A LEHETŐSÉGEK KERETEIT KIHASZNÁLVA OKOSAN TENNI BAJÁÉRT. , akkor talán lesz némi hiteltek, ugyanis az embereknek elegük van a folyamatos hazudozásból, a szakadatlan néphülyítésből, abból a gőgből, amit hivatalaink és hivatalosságaink engednek meg maguknak az által, hogy gátlástalanul lekiskorúsítják mindazokat, kiknek kimagasló javadalmazással járó létüket köszönhetik.KÖVESD, HOGY A MI NYILTSÁGUNK, ŐSZINTESÉGÜNK ÉS KÖZVETLENSÉGÜNK MENNYIBEN ELTÉRŐ, MINT MÁSOKÉ.CSODÁT PERSZE NE VÁRJ, MERT AZ NINCS CSAK NAPI KIS KÜZDELMEK.

Előzmény: Mijo (10)
Mijo Creative Commons License 2005.12.27 0 0 13

Ej de kár, hogy szeptem 8 óta nem tartott ülést a bajai képviselő-testület :(....

Pedig bizonyára sok érdekes dologgal szembesülhetnénk.

Mijo Creative Commons License 2005.12.27 0 0 12

Miklós, mint hallik, bevégeztetett tanácsnokainknak!?

Lám-lám, mintha akadt volna anno egy okostojás, ki ekként vélekedett, de le se szarta a képviselő-testület a felvetéseit.

Na meg a bizottságok!

Éppen azok szűnnek meg, melyekben ti ketten érintettek vagytok?

Ennek meg mi lehet a hirtelen valós oka, a Bajára egyáltalán nem jellemző spórolás jegyében?

Mijo Creative Commons License 2005.12.27 0 0 11

Kedves Miklós, mi a véleményed az alább feszegetettekről?

Kérdések: a polgármester főtanácsadóihoz

Mijo Creative Commons License 2005.12.27 0 0 10

".. a bajai állóvizet fodrozzuk és jelentős változást remélünk a bajaiak, a város jövője érdekében."

Miklós, ez lerágott csont, ezt már nem veszi be a nép! Sem jobbról, sem balról, sem középről ..., sehonnan.

Általános ígérgetésekkel tele van a lakosság padlása, itt konkrétumokra kíváncsiak az emberek. Olyan kézzelfogható konkrétumokra, melyek ígérvényi be nem tartása számonkérhető az ígéretet tevő személytől, nevezetesen az adott képviselőtől. Mégpedig akként, ha nem képes tartani ígéretét, menjen el, álljon odébb, ígérgessen ott, ahol még hisznek neki.

Na most, mindezek mellett talán nem szabadna elfeledni, hogy te is abba a pártba tartoztál eddig, mely égisze alatt olyan siralmas állapotba került a Város, amilyenként a nyitott szemmel járók láthatják. Nem kevésbé jártasok a politikában kerek-perec kimondják, hogy ez az egész amit most te meg a Barbara műveltek, csupán egy színjáték, egy nagyon rafinált módon kidolgozott szocialista koreográfia, ezen a módon menteni a még menthetőt. Azzal egyetemben, hogy sok balos (haha!) számára, ti lesztek Baja Csintalan Sanyijai.

Rövidesen kiderül, mitől döglik a légy, lévén ha a szokott ködősítés fogja jellemezni "világmegváltó" ügyködésteket, akkor az iménti fikció fog megalapozottnak tűnni, ha csontkeményen feltárjátok az igazságot, a kulisszák mögöttes világát, akkor talán lesz némi hiteltek, ugyanis az embereknek elegük van a folyamatos hazudozásból, a szakadatlan néphülyítésből, abból a gőgből, amit hivatalaink és hivatalosságaink engednek meg maguknak az által, hogy gátlástalanul lekiskorúsítják mindazokat, kiknek kimagasló javadalmazással járó létüket köszönhetik.

Folytatom, de most dolog van.

Előzmény: várhalmi miklós (4)
Mijo Creative Commons License 2005.12.27 0 0 9

Miklós, jól tudom, hogy ebben az időszakodban ez a legkevésbé kardinális kérdés, ugyanakkor meg közismert az igényességed, a precízséged.

Bizonyára emlékszel még, hogy e fórum az (ma már klubfórumi rangra emelve), mely kizárólag beazonosítható személyeket fogad, azok közül is azokat, kik nem kezdenek el előbb-utóbb törekedni az alapszellemiség megváltoztatására. (Lásd, miként vált szánalmas romhalmazzá az egykor tündöklő www.baja.hu portál fóruma, melybe egy idő után kontroll híján mindenféle olyan kétes figurák is befurakodhattak - tönkre is verték derekasan -, melyeknek semmi közük sem volt Bajához, csupán beteges romboló hajlamuknak szolgáltatott a helyszín megfelelő táptalajt.)

Megismétlem: természetesen szuverén jogod olyan nicknevet választani és használni, amilyen számodra tetsző, csupán mivel te hozzám és többekhez hasonlóan saját neved alkalmazod nicknévként, bátorkodtam rámutatni annak még időben történő megváltoztatásának lehetőségére, amennyiben esetleg véletlen szülte volna a kisbetűs változatot. Viszont, ha ez tudatos, akkor ezt használd mind többször egészséggel!

Tehát Miklós, itt (a klubfórumban) biztos lehetsz abban, hogy a kontroll működik, és élő, beazonosítható személyekkel válthatsz eszmecserét. Nem téve ki magad olyasminek, ami az ominózus Szentháromság téri épület tervével kapcsolatos 'össznépi vita' során keletkezett, miszerint a 'bátor', ostorozó véleményüket csattogtatók 98 százaléka nem vállalta személyazonosságát.

Előzmény: várhalmi miklós (8)
várhalmi miklós Creative Commons License 2005.12.26 0 0 8

Kedves Mijo!

Köszönöm a kisbetűs nevemre az észrevételedet, de én egy praktikus embernek érzem magam. A nick név helyett azért használom a teljes nevem, hogy bárki azonnal tudja Én vagyok az, ne legyen kétsége, miszerint elbújtam egy nick név mögé. A kisbetűknek pedig két oka van, amellett, hogy így is azonosítható vagyok. Egyik oka az, hogy ne kelljen két billentyűvel többet nyomnom. Másik oka az, hogy nem a szokások vezérelnek alapvetően, hanem a célok. A célom pedig az, hogy mit akarok, hogyan, miért, kivel, kiért, stb. A szokásaimat, az egyéniségemet, az önérzetemet, a hiúságomat talán az átlagnál jobban alá tudom rendelni a céljaimnak. Nálam a cél (majdnem) szentesíti az eszközt!

üdv miklós

Előzmény: Mijo (7)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!