Ebben a szezonban nagyon sok "érdekes" bírói hiba történt. Vegyük számba, ki mennyit hibázott, és hogy ezután hány jv marad a kalapban, mint alkalmas.
Jó lenne, ha nem az egyéni sérelmek kerülnének bele, hanem a tényleges, meccseket eldöntő hibák.
holnap Dubraviczky vezeti a Diósgyőr-MTK meccset. úgy tudom nyíregyházi bíró, viszont a Diósgyőr felszabadultan játszhat már nincs pontszerzési kényszer ilyen szempontból nem lenne feszült meccs, de az MTK felheccelése miatt érdekes lehet.
A kérdés inkább az, hogy ki 'alkalmas,' ha itt mindenki "tökéletes" játékvezetést vár el.
A javaslatom pedig az, hogy tessék elmenni játékvezetni, és megmutatni, hogy hogyan kell (jobban) csinálni. Azt hiszem, azt már kevesebben vállalánk fel (én sem).
Más:
Szerintem ha itt valakit nyomnak idén a bajnokságban, az a kedvenc csapatod:
- a mai hazai focivezetésben a legtöbben a Te csapatodhoz kötődnek/kötődtek: sorold csak fel, hány Fradista kötődésű ember tagja az MLSZ-nek vagy az MLL-nek, aztán tedd mellé a saját csapatod volt vezetőit, és ne felejtsd ki a családtagokat (apukákat) sem.
- idén a Fraditól csak elvettek jogos 11-eseket, míg a csapatodnak számos vitatható helyzetben ítéltek meg gólt,
- ha valakit támogatni akarnak, akkor a hazai pontrendszer miatt a támadójátékát segítik (pl. lesek elengedése, 11-es befújása), ami +3 pontot jelent adott csapatnak (pl. a teljesség igénye nélkül.: Kovács Zé szabálytalansága Megyeren Botissal szemben), és nem a védekezését, ami legfeljebb +1 pontot hoz (és vajmi keveset segít adott csapaton);
- tehát a vasárnapi meccsen a minden Fradista által gyűlölt Kassai (aki korábban annyiszor megszivatott minket) nem a Fradit nyomta felfelé, hanem mindkét oldalt tekintve (partjelzőivelk együtt) sokat hibázott, de már a meccs előtt sokan azt vártuk, hogy a (bajnoki cím tekintetében) a Dózsa riválisát fogja nyomni lefelé, az pedig idén ősszel - még ;-) - nem mi vagyunk.
Itt off, de legyünk büszkék, hogy nem is olyan rég, pár éve magyar bíró fontos VB-meccsen is nyilvánvalóan (és vszleg nagy pénzért) CSALT (Kamerunt ejtette ki.)
Minek a bírókat szidni? Tévedések mindig voltak és lesznek is. Jó az mondjuk kicsit feltűnő hogy ennyire nyomják a fradit, nehogy kiessenek, de ez van. Az MLSZ maffia úgysem lép fel a fradibarát bírók ellen! ÚJPEST MINDENEK FELETT!