Keresés

Részletes keresés

mabelle Creative Commons License 2006.01.26 0 0 153

off

 

akkor ugye a harom nemzet rugby meccseit vagy a rugby vb-alatt ualkodo hangulatot nem kell bemutatnom.

 

on

 

ja vegul is Buniaban van a Monuc kozpontja... nem tudom .. olyan erelytelennek tunik az egesz dolog... (csak 12 eves lanyoknak szexualis tanacsadast nyujtok kemenyen) 

Előzmény: mickey cortez (148)
mercury_ Creative Commons License 2006.01.26 0 0 152
te mickey... hogy is volt ez a ha most lenne egy privát sec.comp.-om? :)) milyen gyorsan kene? van itt egy alakuloban az egyik szogon, csak meg kell keresnem....
udv
mrc_
Előzmény: mickey cortez (148)
mabelle Creative Commons License 2006.01.26 0 0 151

a katonai topicon pont az edinburgh-os ambush alatti linket en meg nem ismertem...

 

vesztesegek nehany

 

http://psd-eod.typepad.com/photos/fallen_psd_operators/index.html

mabelle Creative Commons License 2006.01.26 0 0 150
Basszus a Tablai cucca eppen itt van nalam.. most probaom vaahogy visszajuttatni a felesegehez..
Előzmény: mickey cortez (149)
mickey cortez Creative Commons License 2006.01.26 0 0 149

megkérdeztem a délafrikaiakat ami itt érdekelt valakit,szerintük milyen a veszteségi arány a contractorok,pmc tekintetében.szerintük Irakban minden cég vesztett már embert,és a Dyncorpra tippeltek,mert nekik volt hogy egyszerre hét emberük esett el.ilyeneket mint a Halliburton,KBR nem vettünk figyelembe,csak a security companyket.aztán érdeklödtek mit irok,mert most ráérés van és figyelték ahogy pötyögök,megnéztük együtt a katonaira feltett videot.az egyikük mondta hogy ismeri a szitut,az áldozatok közt volt kanadai,austral és amcsi.aztán felmerült ahogy sztoriztak,hogy dobjunk fel ide pár képet adatot akiket ismertek,vagy dolgoztak velük.ugyhogy egy kis emlék azokrol akik ottmaradtak..(nem teljes a lista és lehet hogy lesz mit korrigálnom mert néha afrikaansul nyomták..)

 

Akihito Saito ex 2REP

Herman"Harry" Pretorius- Dyncorp. testör volt, Mosulban lötték le.

Julian Davies(30)-GlobalRisk,kiképzö volt,Mosulban lötték le.

Michael Bloss(38) ex-para,CusterBattles

Mark Carman ControlRisk,Bagdadban akna végzett vele.

 

Aztán az Erynistöl elesett Jacques "Oosie"Oosthuizen Mosul és Tikrit között,a Dyncorptol Miguel Tablai,Ignatius de Preez,Johannes Potgieter Bagdadban valamelyik minisztérium elötti robbantásban,Jan Strauss szintén testör volt.ök mind délafrikaiak.az Olive Securitytöl Keith Butler ex-paratroop Falklanddal,É.-Irországgal a háta mögött,Tom Carter ex-DeltaForce aknátol Blackwater.

ezeket tudtuk összeszedni fejböl,de nem rossz a gondolatuk,ha lesz idöm,a neten elöször ezen a topicon emlékezünk majd az Irakban meghalt zsoldosokrol.

ha valakinek vannak adatai,képei tegye fel.

mára ennyi.

üdv

cortez

mickey cortez Creative Commons License 2006.01.26 0 0 148

én birom ezeket a kis csapatokat is mint Togo,Zambia)itt nagy fogadások mennek,a búrok rendesen osztják aki nem RSA szurkolo:))ha játszanak,nekik drukkolok én is de egyéb meccseken szimpátia alapján.

van jopár shirt,nekem Erynistöl van fekete hosszu ujju galléros,a gallérján a himzett oroszlán.azt láttad?van olyan iroda amelyik rendesen legálisan shopokban árulja a cuccait.a vásárlok nagy része nem is tudja kinek a cuccait hordja:)Irakbol nekem elég volt két rövid kör,de Bagdadban és északon találsz még Erynisböl fiukat,ha van nekik boltolj velük:)amugy meg annyi az alvállalkozo hogy lehet hogy hamarabb jutsz SASTS,MTS,vagy blackwater polokhoz..(

Lent Jo'burgban van egy nagy plaza(mikor elöször láttam,megkérdeztem hányan laknak ebben a toronyépületben?a válasz az volt,sehányan,ez egy pláza...)ott van egy shop ami szinte csak ilyeneket árul,jövöre hozunk is be jopár cuccot,csak legyen rá piac:)nadrág,sw.shirt,longsleeves,t-shirts,stb...ha összejön majd jelzek,kapsz kedvezményt:)

 

más.pár gyors hir.

Libériában letartoztatták az egyik legnagyobb szarkeveröt,egy brazil-izraeli állampolgárságu fickot,aki Taylor elnök kedvenc partnere volt(persze,mert a libériai gyémántbányák közelébe csak izraeli érdekeltségü cégek férnek,igy jocskán csurrant cseppent Taylornak és Charles jr.-nak is...)aki fegyverrel,gyémánttal üzletelt és kiképzöket,öröket  szállitotta gyémánttelepekre.az ö emberei oktatták Taylor antiterrorista egységét,az ATU-t,és a RUF harcosait Sierra Leonéban.Simon Rosenblum ur most Monroviában üldögél a dutyiban..)a társát még keresik,ö egy ex IDF tiszt(izrael),Yair Klein..innen márcsak egy ugrás a moszad:)gyémánt pénz izrael.....

 

A Kongoi Köztársaságban(DR Congo) a Szudán déli részével határos zonában,egy nemzeti park területén egy felderitésen lévö ensz békefentarto alakulat,egy 80 fös guetamalai speciális egység a járörözés során beleakadt egy 50-60 fös ugandai LRA harcosba,akik szokásukhoz hiven ki-be mozogtak Kongo és Uganda területén egy kis zsákmányért.a több orás tüzharcban egy guetamalai specialforcesos meghalt,több megsebesült.öket egy nepáli helikopter vitte a több száz km-re lévö Buniába korházba(ugyis volt ma rola szo,az ensznél pl igy müködik a medevac).az LRA 15 halottat hagyott..

 

Darfurban meg lezuhant egy kopter miközben segélymunkásokat evakuált egy déli falubol,aminek a környékén heves összecsapások voltak a szudáni kormányerök és a SLA közt...16halott a gépen..

 

Guineaban pedig aláirták az év elsö kibaszott nagy pénzt hozo üzletét,egy nemzetközi aluminiumipari vállalt koncessziot kapott a bauxit kitermelésre 25évre...ha most lenne egy privát sec.comp.-om..:))mindenesetre már elküldtem mailben a jelentkezésem..:)

Előzmény: mabelle (146)
mabelle Creative Commons License 2006.01.26 0 0 147

OFF

 

hu az a galleros nekem is nagyon bejon, ha a kozelben jarsz .. khmhmkhm.... Irakon belul barhonnan el tudom hozni:)(ha en nem valamilyen emberem)

 

ON

 

Előzmény: mickey cortez (141)
mabelle Creative Commons License 2006.01.26 0 0 146
Drogba- Eto`o csatat mindenkeppen:))
Előzmény: mickey cortez (142)
mickey cortez Creative Commons License 2006.01.26 0 0 145

A Svájci Gárda.2001Vatikán

Előzmény: mickey cortez (143)
mickey cortez Creative Commons License 2006.01.26 0 0 144

fejesek Khartoumban...2006.Szudán

Előzmény: mickey cortez (142)
mickey cortez Creative Commons License 2006.01.26 0 0 143

és most egy pici megemlékezés az egyetemes zsoldostörténelem egyik leghiresebb alakulatárol,a svájci gyalogságrol,vagy ahogy most ismerik,a Svájci Gárdárol.

ök,ugye anno ugyanolyan zsoldosként kezdték karrierjüket és váltak pár évszázadra a legjobb,legfegyelmezettebb katonai alakulattá mielött mára egy szép hagyományörzö testület lett belöle.érdemes elgondolni,mit és mennyit jelenthetett ez az egység adott korokban fennállása során,ha a történelem viharai ellenére,ha maazt mondjuk svájci zsoldosgárda,akkor is pontosan tudják az emberek kiket is takar.

január 22.-én volt 500 éves a Svájci Gárda.1506-ban ezen a napon érkezett meg Rómába II.Gyula pápa hivására vagy másfélszáz svájci zsoldos,hogy élete árán is megovja a pápát és a romai anyaszentegyház javait.jo husz évvel késöbb V.Károly ellen el is vérzett  háromnegyedük.de azota is hüséggel szolgálják a katolikus egyház elsö számu vezetöjét.

a zsoldostörténelemben már a keresztes háboruk idején kialakult,hogy a legfegyelmezettebb,legjobb zsoldosok mindig az egyházi rendekhez kötödtek,azon egyszerü oknál fogva,hogy a sok szedett vedett lovag és kardforgato közül csak az e rendekhez szegödök kaptak viszonylag rendszeres juttatásokat,merthogy az egyháznak volt erre pénze.magyarán megtehette,hogy válogat.a legtöbb ilyen katonát a pápa fogadta fel.a pápai állam teremtette meg elöször a lehetöséget a középkorban,hogy a nem nemesi származásuak is rendszeresen folyositott zsoldért ugyanugy elszegödhessenek mint a lovagok,nemesek.aztán ahogy erösödtek a királyi államok,városok,pénzemberek mindegyik tudott fizetni nagyobb mennyiségü zsoldoskatonát.a 16.század elejére a szakmában egy addig nem nagyon becsült nácio vette át a spanyol.olasz,magyar,angol,német katonák helyét,a svájci.hamarosan ök lettek a szakma gyöngyei akikkel a vallonok vetekedhettek csak..az ok,hogy a svájciak mialatt megvivták függetlenségi harcukat sikerült a háboru minden fortélyát kitanulniuk és alkalmazniuk.a hadrendjük egy rendkivül egységes és tömör felállás volt,hasonlo mint a makedonoké Nagy Sándor alatt,amolyan falanx.ez lett hosszu idöre a gyalogsági harcmodornak és harcászatnak az alapja,mert a lovas lovagi alakulatok ellen remekül alkalmazták.ez volt az un. bataglia vagy másnéven svájci négyszög.sok gyalogsági alakulat alkalmazta még a 20.században is,pl a légio afrikában a huszas években még használta egy kifinomultabb változatát defenziv helyzetben.és ha már itt tartunk,nem volt véletlen,hogy a légio elsö kapitánya is svájci volt.és a helvétek mellett szolt még a nehéz,hosszu uj fegyver,az alabárd amivel igen nagy hatékonysággal tudták átszakitani a lovagok páncélzatát ütközetben.

ezek után nem meglepö,hogy az akkori pápa azonnal tudta kiket kell a maga védelmére megfogadnia..

manapság a svájci gárdába nem könnyü jelentkezni,tudomásom szerint svájci katolikus 30 év alatti nötlen,min 174 cm magas férfiak tehetik meg.a szolgálat két év a Vatikánban.bár a pápa személyi testörségét nem ök adják,de a vatikáni határokat és a belsö rendet ök biztositják.egy csuf pötty van a pedigréjükön,mikor 1988ban egy gárdista megölte a Gárda parancsnokát és feleségét aztán öngyilkos lett.az ok,homosexuális szerelemféltés...a mai napig nem tiszta az ügy,egyesek szerint külföldi titkosszolgálatok kreálták e mesét és teljesen másrol van szo..de lehet hogy igaz... a Vatikán és a Gárda örzi a titkot..

mickey cortez Creative Commons License 2006.01.26 0 0 142

Az a helyzet,hogy pont most a napokban ülésezik az Afrikai Unio Kartumban,Szudánban.az a szabály náluk,hogy mindig a házigazda adja a soros elnököt,igy most kissé kinos helyzetbe kerültek,mert ugye Szudánban ensz operácio zajlik a kontinens egyik legnagyobb humanitárius katasztrofáját illetöen és még nem sikerült magát teljesen tisztázni a szudáni elnöknek,kormánynak az alol a vád alol(mellesleg nem csak vád..),hogy hatékonyan segitette fegyverrel,légitámogatással a dzsandzsavid miliciákat.szoval van pár állam akinek ez kinos,meg emberjogi szervezetek is tiltakoznak ezért megprobálják meggyözni a szudáni elnököt,hogy "gyakoroljon"nagyvonaluságot és adja át a soros elnökséget..

a témájuk a kontinens fegyveres konfliktusai,a természeti és humán katasztrofák kezelése és egy egységes védelmi doktrina alapjainak lefektetése(ez nem hiszem hogy menni fog).

ugyhogy jelenleg Kartumban nyüzsög szinte az összes valamit is magára ado cég vezetösége,a szolgálatok Europábol,RSA-bol,usabol,na meg oroszok..mindenki itt találkozhat egy afrikaiunios találkozon a leendö megbizoival és mégcsak fel sem tünik ki kivel miröl tárgyal mert egy pár nap után szinte egy pmc-expora hasonlit a dolog.amig az arcok(elnökök) a kirakatban tárgyalnak,mosolyognak,aztán megy a biznisz..))

én most az afrika kupát nézem,errefelé nehézkesebb a net,de követi valaki a meccseket?gondolom otthon az eurosport csak adja..mit tippeltek?:)

Előzmény: mercury_ (121)
mickey cortez Creative Commons License 2006.01.26 0 0 141

igen,akiknek a helyi kormánnyal van szerzödésük,azok a szerzödés pontjai szerint használhatják a helyi katonai támaszpontokat beleértve az eü.létesitményeket is.

az erynis polo szééép,had legyek már lojális..:)))

Előzmény: mabelle (135)
mickey cortez Creative Commons License 2006.01.26 0 0 140

mindig mindenkire kötnek biztositást,ez többnyire jár,ugy mint a fizetés,a repülöjegy vagy bizonyos papirok amik nélkül nem tudnál "legálisan" adott országban munkát vállalni.

Irakban soha nem megy be army copter érted,de hallottam már,hogy jo pénzért bizonyos utak alatt várhatják öket:))elég hozzá egy pénzéhes,tökös jenki a botkormánynál:)de ez nem jellemzö..általában a teamleader után rögtön a medic képesitésü kapja a legtöbb pénzt,és nagyon komoly felszerelést hordanak maguknál.ha esetleg ilyen nincs,akkor marad a kalandorság.....amugy meg ezek nem piti cégek,jol ellátják infokkal az embereiket,mindig tudják hol van a legközelebbi település,orvosi ellátás,a határ,egy leszállozona privát gépnek,vagy épp van helyi kapcsolat és általában a tréningeken oktatják az ilyen helyzetben valo viselkedést és reagálást.és persze minden indulás elött van B és néha C terv..Irakban már nem szokás de Afrikában néhány helyen muszály azonnal temetni ha arrol van szo(

 

a katonai topicon raktak be egy Edinburgh Risk utat,ott esetleg láthatod,hogy kell elképzelni ilyesmit...

Előzmény: mercury_ (129)
mickey cortez Creative Commons License 2006.01.26 0 0 139

üdv mab

 

nem nagyon fogják ezt eröltetni szerintem,márcsak azért sem mert ahogy a többiekkel beszélgettem,szerintük Montoya az uj "kaloza a köztársaságnak":)Bob ugye kiöregedett:)szoval,ez egy ex GIGN adjuntant volt,korábban elég nagyszámban dolgoztatott Zaireban még Mobutunak,aztán Gabonban,Ivoryn is..és nem mellesleg egy orosz vagy f.orosz fegyvercég nyugat-afrikai megbizottja.a fedöcége a Darkwood Logistique.ha a togoi afférra gondolsz(biztos)akkor látod,hogy ott milyen gépekröl van szo..ki hiszi el,hogy ezek egy privát cég tulajdonai?:)itt inkább szerintem egy szép kis elsimitást látunk,ami csak az embargo meg a franciákat ért támadás miatt került ki a nyilvánosság elé.szerintem egyébként erröl az ominozus légitámadásrol amikor aktuális volt,még adj. csak-az-igazat is irt,mikor a napi ivory helyzetröl értekeztünk anno..

Előzmény: mabelle (123)
Mephisto75 Creative Commons License 2006.01.20 0 0 138

Koszonom!

Jo hetveget!

M.

Előzmény: mabelle (137)
mabelle Creative Commons License 2006.01.20 0 0 137

holnapra meglesz

 

udv

Előzmény: Mephisto75 (136)
Mephisto75 Creative Commons License 2006.01.20 0 0 136

Mabelle, megkaptad az emailemet? Ha nem tudsz ra valaszolni, ugy is OK.

Udv!

M.

Előzmény: mabelle (135)
mabelle Creative Commons License 2006.01.20 0 0 135

hello Of

 

szerintem ezekre a kerdesekre Te is tudod a valaszt.. esetleg csak megerositeni tudom azzal amiket én hallottam:-))

 

ha nincs korhaz akkor nincs korhaz.... van medical staff jobb helyen de az nem korhaz.. (egy jo afrkai korhaznal meg mindig jobb)....

 

az usa-gb-sa-fr civilian contractorok (akik tenyleg elismertek) azok altalaban valami gouvernemental contract alapjan dolgoznak... tehat nem a dzsungel kozepen fureszelik a fat... total, shell, kulonbozo mining -trading cok.. ezeknel gyakorlatilag mindenhol nagyszamu szemelyzet van (melosok.. mernokok,,, expatok..) kisebb ..inkabb nagyobb elkeritett kontenervarosok... vagy valami kis faluegyuttes...

raadasul megiscsak a kormany altal vedve... (ez sokat szamit) az ilyen isten hata mogott... uatazaskor.. balesetnel... barmikor... allandoan...

 

fegyver? ha te alapitottad a ceget ja... ha csak felvettek azt veszed amit kapsz... loszerrel mindenel....egyenruha nincsen... civilian contractor vagy:))) persze a localok szepen, buszken feszitenek az erynis t shirtbe:-)))...

 

del amerika??? hat suriname ba keresett a western executive vagy mi embereket... banya ilyenek ott is vannak... most mennem kell

Előzmény: Of (132)
mabelle Creative Commons License 2006.01.20 0 0 134
ok
Előzmény: mercury_ (131)
Of Creative Commons License 2006.01.20 0 0 132

Sziasztok!

 

"celszerubb valami us army korhazat talalni....a sereg rendelkezesre bocsatja ez infrastrukturajat (a kiemelt contractoroknak)"

 

Amelyik orszägban nem ällomäsozik nyugati hadsereg ott hogyan oldjäk meg az orvosi ellätäst? Van sajät egezsegugyi team vagy helyi korhäzakra vagytok kenyszerulve?

 

Fegyvert, löszert, felszerelest biztositanak a cegek? Ebbe van valamilyen beleszoläsotok? Milyen egyenruhät viseltek?

 

Latin-Amerikäban muködnek meg zsoldosok, vagy mär nem jellemzö?

Előzmény: mabelle (130)
mabelle Creative Commons License 2006.01.20 0 0 133
kaptunk ma egy (talan focistaeknal mondjak) kis csomagot:-)))
mercury_ Creative Commons License 2006.01.20 0 0 131
mabelle
Medevac ügyben - pusztán logisztikai vonalon :))) - tárgyalhatnánk pöppet emailben?
Üdv
mrc_
Előzmény: mabelle (130)
mabelle Creative Commons License 2006.01.20 0 0 130

udv

 

nem a kopterekkel bizos nem mennek senkiert..... aki civilian contractor....

 

a cegnek sajat maganak kell a leheto leggyorsabban korhazba juttatni az egyedet... mellesleg.. itt az eüs képzés alapfeltetel (kellene)... szoval ezt a ceg maga oldja meg.... celszerubb valami us army korhazat talalni....a sereg rendelkezesre bocsatja ez infrastrukturajat (a kiemelt contractoroknak)...de akciot nem hajt vegre ....

 

még egy edinburgh riskesert sem.,.vagy blackwateresert sem..  

 

egy valamire valo ceg rendelekezik egy biztositoval.....ami utana a koltsegeket rendezi...

 

(kuwaitba nem nagyon evakulanak most.. inkabb dubaiba)..

 

egyebkent en mar atpartoltam a biztonsagrol... ilyen olyan okok miatt a logisztikara... bár csak háborús zónában vállalom:-)))... inkább vagyok itt #2 mint KWI ben country manager......

 

 

Előzmény: mercury_ (129)
mercury_ Creative Commons License 2006.01.20 0 0 129
Udv mabelle, kicsit pontosítanék. Medevac tehát ha kell perepül érted a 'kopter vagy a ceg megszervezi az elszállításod a - gondolom - US kórházba?
Tehát konkretén az army-n kívül van e ott valaki, aki ha valaki sos-t kiabál a rádióba berepül érte és kiemeli, illetve kórházba szállítja légi úton? Vagy ez army feladat, ha van légi kapacitás kiemelnek, ha nem - nem.
Előzmény: mabelle (128)
mabelle Creative Commons License 2006.01.20 0 0 128

udv mercury...

 

 

hat van ami nyilvanos, van ami nem.... termeszetesen itt is van hierarchia... ami nem is igazabol azt jelenti, hol vannak jobb emberek (bar azert valahol azt is)... hanem milyen contractokkal rendelekeznek.... egy toifor securityt nem lehet osszehasonlitani egy komoly kormanyszerzodessel rendelkezo primary contractor ceggel... (vagy azzal parhuzamos viszonyban levővel).. amugy hogy kinek milyen medevacja van... az a sereggel törteneo megallapodas,,, vagy egyszeruen a biztosito kilete is erosen befolyasolja... termeszetesen nekunk, teljes medevacunk van.... lott seb, konnyebb serules Victoryban ... durvabb... KWI vagy DXB...

 

azt hogy kinek mennyi a halottja... hat... en annyit mondhatok.... azok akik az iraqi civ.pol.-t csinaljak.. 2 hetente egy feleséggel fel kell venni a kapcsolatot.. hogy hova menjen az ura csomagja:(((

Előzmény: mercury_ (124)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.20 0 0 127

Üdv:!

 

Nem akarok itt okoskodni de ez egy élő paragrafus. Mint írtam a 2 bekezdést 2 éve fogadta el a parlament erről cikkeztek annyit.....ha változik a jogszabály azt beteszik...ha megnézed az 1978-as változatot az teljesen más tehát ez tuti naprakész BTK...

 

1978. évi IV. Törvény a Büntető Törvénykönyvről.

Érvényességének kezdete: 2005.11.03. csütörtök  14:25

http://www.police.hu/jogszabalyok/torveny/btk.html ............154 .§

Előzmény: mickey cortez (112)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.20 0 0 126

Üdv.!

 

Az a helyzet, hogy mióta nem vagyok a cégnél nem tudom megszerezni az IM állásfoglalásait. Azok ugye belső anyagok.Minden paragrafusnak van egy minimum 2 oldalas magyarázó része, hogy a bírók az alapján tudjanak dönteni az illető bünős-e vagy sem.... Egyébként 2 éve modósították a törvényt és akkor került bele a második bekezdés/addig csak a toborzás volt tiltott/ azóta ez van amit leírtam. Ez a BTK a legujabb 2005. évi változtatásokat is magába foglalja....

Ugy informálodtam a második bekezdés alapján még nem indítottak egy büntetőeljárást sem de hát ki tudja mit hoz a jövő ebben az országban......Általában ugye a bírói gyakorlat mondja meg hogy ez alatt mit lehet érteni...erre szokták indítani a próbapereket...egyelőre azonban ilyen még nem indult/szerencsére/...hogy mit akartak ezzel a törvénnyel és kik?...a yardon így is le vannak terhelve a sok piti bünözővel meg a többivel...ezzel nem lesz senkinek sem kedve foglalkozni....ha csak valaki fennt ki nem találja......üdv...

 

 

Előzmény: mabelle (108)
Mephisto75 Creative Commons License 2006.01.20 0 0 125

Kosz, Mickey! Email ment az uj cimedre.

Udv!

M.

Előzmény: mickey cortez (104)
mercury_ Creative Commons License 2006.01.19 0 0 124
Mabelle, lenne pár kérdésem, nem tudom mennzire publikus info, de az szeretném megtudni, hogy ti illetve a többi "biztonsági" cég milyen veszteségekkel dolgozik, illetve - ha egyáltalán - ki az aki adott esetben medevac-et tud biztosìtani? Légi szállìtás -személy, felszerelés - minden esetben biztosìtott, vagy van akinél ez hiányos? A US army részéről ez okés, de a civileknél mi a helyzet?
Üdv
mrc_

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!