Keresés

Részletes keresés

FaberK Creative Commons License 2005.12.14 0 0 26

Igen, köszönöm.

 

Az átlagpont egy jó megoldásnak tűnik egy olyan problémára, amivel a jelen készültségi szinten még nem szembesültem.

Az, hogy 1 meccs "értéke" függjön a soros ellenfél erejétől, még egy kicsit arrébb van, de mindenképpen attól lenne igazán finom és érzékeny a lista. Előbb szeretnék egy alapban jól működő, az erőviszonyokat reálisan tükröző listát kapni, hogy aztán ezekkel a további szempontokkal tovább tudjam finomítani.

 

Sajnos mostanában nincs időm foglalkozni a dologgal, de remélem, hamarosan töübb időt szentelhetek rá.

Előzmény: ProtUS (25)
ProtUS Creative Commons License 2005.12.14 0 0 25

Végigolvasva a témát pár ötlet:

-Különböző bajnokságok meccsszámbeli különbségét át lehetne hidalni, ha a serzett átlagpontszámot vennéd figyelembe, és az kapna egy szorzót csak. Esetleg a gólkülönbséget le lehetne osztani a játszott meccsekkel és úgy redszerezni azt.

-A különböző kupákban számítana a meccseknél hogy idegenben játszott valamint az ellenfél szorzója (melyik bajnokságból + tavaly hanyadik + idegen/hazai eredmények) is.

-Hazai kupákban is így meccsenként a pont.

 

Így talán többet érne a nemzetközi meccsek valamint a bajnokságok közötti különbség se csúcsosodna annyira ki, végeredményben meg töbet jelentene egy kupaszereplés.

 

Remélem normális ötleteket adtam :)

 

attus germanicus Creative Commons License 2005.12.01 0 0 24

>A Hypoval nekem inkább az a gondom, hogy nem játszanak meccseket. Jó, most ott vannak a vb-n

A tavaly decemberi magyar-osztrák meccset beszámíthattad volna a Dunaferrnek és a Hyponak ;-)))

Előzmény: FaberK (23)
FaberK Creative Commons License 2005.12.01 0 0 23

Igen, ez így van, és ez ellen nem is tudok mit tenni. Kéretik fenntartással kezelni a listát!

 

De. Ha a Hypo oda-vissza 30 góllal veri a magyar bajnokot, akkor az osztrák bajnokságban, ahol a Hypo-2 11 forduló után 2 vereséggel, +144-es gólaránnyal a második helyen áll, nem tizengólos gólkülönbséggel nyerne, hanem 30-40-50 góllal meccsenként. Vagyis igencsak gyűjtögetné a pontokat, amivel sztem méltó helyére kerülne. Illetve azon vagyok, hogy a rendszer nagyban tükrözze a valós erőviszonyokat.

 

De nem szövegeléssel szeretnélek meggyőzni, hanem hamarosan a macedón bajnoki eredményeket is "betáplálom", és majd jöhetsz ide exkuzálni magadat. Vagy módosítok. :)

A Hypoval nekem inkább az a gondom, hogy nem játszanak meccseket. Jó, most ott vannak a vb-n, meg gondolom egész ősszel arra meg a BL-re készültek. Bár ahogy a füredi meccsen látni lehetett, ez a Hypo nem tűnik nehéz falatnak. :)

Előzmény: attus germanicus (22)
attus germanicus Creative Commons License 2005.12.01 0 0 22

Kristóf, én nagyon bcsülöm ezt a munlát, amit ezzel végzel. Mégis úgy vélem, erősen torzít a listád. Kedvenc vesszőparipám a Hypo. Nézd meg, mennyit ér az osztrák bajnokságban egy tízgólos, vagy annál nagyobb gólkülönbségű győzelem, ezt szorozd be 22-vel (tényleg, mindenhol ugyanannyi forduló van? naugye!), és a Hypo max. ennyit pontot tud szerezni, mivel 100%-nál jobb teljesítmény nincs. Mivel a mi bajnokságunk (jogosan!) magasabbra van értékelve, mint az osztrák, reálisan legalább egy, de akár 2-3 magyar csapat is több pontot érhet el ennél, holott korántsem biztos, hogy mindegyikük jobb, mint a Hypo. Akár (szigorúan elvben!) az is lehetséges volna, hogy a bécsiek oda-vissza 30 góllal tudnák verni a magyar bajnokot, ettől még az osztrák bajnokság ugyanolyan alacsony színvonalú maradna, amilyen, és ezáltal az ő szerezhető pontjaik is erősen be vannak határolva.

Kb. ugyanez igaz a Kometalra, csak pepitában.

Vagdalthús Creative Commons License 2005.12.01 0 0 21

A DK3-ban kicsit elpoénkodtam a dolgot, itt kicsit komolyabban.

 

FaberK, le a kalappal munkásságod előtt, s ezt értsd e topicra, illetve az összes tippversenyre is.

Nem tudom, mennyi időt töltesz ezekkel, s osztod meg velünk kitartásod gyümölcsét, de minden elismerésem!

Előzmény: FaberK (7)
FaberK Creative Commons License 2005.12.01 0 0 20

Na, akkor továbbmesélek. :)

Én is gondoltam arra, hogy a lista még finomabb lenne, ha nem az ellenféltől függetlenül adna x pontot ugyanolyan arányú győzelemért, hanem a legutóbbi listán (hogy hetente, havonta, negyedévente frissítem-e, még nem tudom, nyilván minél gyakrabban, annál finomabb a dolog) lévő pontjai alapján. Vagyis egy olyan csapat ellen elért egygólos győzelem (lásd a ti győzelmetek Vácon) érjen annyit, vagy többet, mint egy gyengébb csapat elleni biztos hazai siker (pl a Debrecen hazai 5gólos győzelme a Békéscsaba ellen).

 

Ez persze egyelőre álom, jó lenne, ha egyelőre a lista legalább a 16 ország tekintetében teljeskörű lenne, aztán utána lehet már az idő- és az ellenféltényezővel tovább finomítani rajta.

Előzmény: SzilárdKiskunhalas* (18)
FaberK Creative Commons License 2005.12.01 0 0 19

Alapvetően a Kézilabda kupák tippelde játék során mindenképpen figyelni fogok a ranglistára.

Valahol az is a célom, hogy legyen egy olyan objektív lista, amelyik úgy nagy körvonalaiban megfelel a valós erősorrendnek. Már csak a csapatokat kell erről értesíteni! :)

Előzmény: SzilárdKiskunhalas* (13)
SzilárdKiskunhalas* Creative Commons License 2005.12.01 0 0 18
Egy másik esetleges ötlet (nem egészen ezzel kapcsolatban) a teniszvilágranglistához hasonló bónuszpontrendszer. Ha valaki egy sokkal előtte levőt legyőz, akkor azért kap bónuszpontot....
Előzmény: FaberK (16)
FaberK Creative Commons License 2005.12.01 0 0 17
Bocs. :)
Előzmény: Gega1 (15)
FaberK Creative Commons License 2005.12.01 0 0 16

Persze, ha csak mondjuk 1,5-ös szorzót jelent a felsőház, 1,25-szöröst a középső, akkor valóban jobban jár a lentebb végző.

Én inkább úgy gondoltam, hogy kéne némi pluszpontot adni, hogy egy csapat a rájátszás melyik házába került. Vagyis átfogalmazva a kérdésem: Hány pontos középmezőnybeli teljesítmény felel meg hány pontos felsőházbeli teljesítménynek?

Mondjuk 6 pont fórja legyen egy felsőházinak? Vagyis ha ő 0 pontot szerez a rájátszásban, akkor a középső házban szereplők közül az szerepel vele azonosan, amelyik 3-3 győzelmet és vereséget ér el? Illetve vele egyenértékű az alsóházat maximális pontszámmal megnyerő csapat teljesítménye? (Persze csak a rájátszást tekintve.)

Vagy kevés a 6 pont, inkább 8-9 pont a reális különbség? Nos?

Előzmény: Gega1 (14)
Gega1 Creative Commons License 2005.12.01 0 0 15

 

Továbbgondoltam, és lassan beleőrülök a kérdésbe, igazi 22-es csapdája.

 

A rájátszásban nyújtott jobb teljesítménye alapján, igaz gyengébb mezőnyben, de a Debrecen összességében a Te listádon behozza 1 normál bajnoki pontos alapszakaszbeli hátrányát és megelőzi a Cornexit.

 

 

Gega1 Creative Commons License 2005.12.01 0 0 14

 

A másik topicban feltett kérdésedről (Cornexi és a Debrecen tavalyi rájátszásbeli teljesítményéről) a véleményem a következő:

 

Bármilyen szorzót is találsz ki a rájátszásra, a Debrecen kapja ekoor a több pontot. Mivel a Cornexi teljesítménye 0 pont volt, azért, bár erősebb mezőnyben érte el (érte el a semmit), nem jár honorárium (0 x valami = 0).

 

Ennyit a pontokról. A valóságban, a normál bajnoki tabellán mégis a Cornexi teljesítménye ér többet, azaz 4. helyet, míg a Debrecené csak 5.-et. De ez a jobb helyezés az alapszakaszbeli teljesítmény (több pont) gyümölcse, amiért a Te pontrendszeredben meg is kapja bónuszait már az alapszakasz alapján a Debrecenhez képest.

 

SzilárdKiskunhalas* Creative Commons License 2005.12.01 0 0 13
A lista hosszú távú finomhangolására egy módszer lehetne, hogy az aktuális mérkőzéseket megpróbálod megtippeltetni a listával, és ha eltalálja az eredményt, akkor az jó pont a listának, ha nem, akkor rossz...így esetleg lehetne mérni, hogy mennyire valós....
Előzmény: FaberK (12)
FaberK Creative Commons License 2005.11.30 0 0 12

Azért én szeretném, ha tényleg némi támpontot jelentene a nemzetközi erőviszonyok vonatkozásában, de persze azért alapvetően játék a számokkal.

 

A számítási mód "saját találmány", de hát azért olyan túl sok lehetőség nincs a dologban. Inkább az alkalmazott szorzókon múlik, hogy mennyire lesz valós egy-egy ilyen lista.

Előzmény: Luigi 3 (9)
FaberK Creative Commons License 2005.11.30 0 0 11

"Az meg szubjektív..."

 

Dehogy szubjektív, ezért is vettem figyelembe az EHF által kiadott koefficienseket.

Előzmény: attus germanicus (8)
Gabi4 Creative Commons License 2005.11.30 0 0 10

Szépen megcsináltad!

Gondolom sokat foglalkoztál vele!?

Dicséret érte!!!

Luigi 3 Creative Commons License 2005.11.30 0 0 9
Végigolvastam! :) Jó sokat melózhattál vele! Érdekes, bár szerintem inkább csak játék, mint véresen komolyan veendő dolog.

Ez a számítási mód hajaz az IFFHS által készített foci rangsorokra, vagy teljesen saját találmány?
Előzmény: FaberK (7)
attus germanicus Creative Commons License 2005.11.30 0 0 8
Amint ezt már Luigi is jelezte, a Hypo, a Szkopje, a Krim eredményeit gyakorlatilag nem lehet figyelembe venni (férifaknál is hasonló a Celje, de a férfi szakágat kevésbé ismerem). A Hypo Ausztriában játszva hozza a 100%-ot, így a renglista-helyezésük gyakorlatilag egyedül attól függ, hogy milyen szorzót adsz az osztrák bajnoki eredményeknek. Az meg szubjektív...
FaberK Creative Commons License 2005.11.30 0 0 7
Na, valamennyire jutottam.

A pontozásról:

Alappontok:
A 3gólos hazai győzelem alapban 2 pontot ér, a 2gólos 1,98 pontot, az 1gólos 1,96 pontot, ... a 25gólos pedig 2,44 pontot, illetve gólonként 0,02 pontot jár.
A döntetlen a hazai csapatnak 0,96 pont, a vendégnek 1,04 pont.
Vendéggyőzelem esetén az 1gólos vendéggyőzelem 2,04 pontot, majd gólonként újabb 0,02 pontot, ... a 25 gólos vendéggyőzelemért 2,52 pont jár.
Minden meccsen 2 pont kerül kiosztásra, vagyis a vesztes fél 2-(a győztes pontszáma) pontot kap.

Országonkénti szorzó:
Alapja az EHF-koefficiens.

Férfiak:
.......................bajnoki...kupa
ESP...134,56.....2,35.....1,88
GER...122,00.....2,22.....1,78
SLO.....82,67.....1,83.....1,46
HUN....78,56.....1,79.....1,43
DEN.....62,82.....1,63.....1,30
FRA......59,33.....1,59.....1,27
RUS.....48,58.....1,49.....1,19
CRO.....45,44.....1,45.....1,16
SWE.....42,92.....1,43.....1,14
NOR.....37,10.....1,37.....1,10
SCG.....35,45.....1,35.....1,08
ROM.....29,42.....1,29.....1,04
POL......29,42.....1,29.....1,04
SUI.......26,33.....1,26.....1,01
MKD......25,58.....1,26.....1,00
UKR......25,42.....1,25.....1,00

Nők:
.......................bajnoki...kupa
DEN...115,11.....2,15.....1,72
HUN.....96,22.....1,96.....1,57
ESP......71,44.....1,71.....1,37
NOR.....65,00.....1,65.....1,32
RUS.....57,30.....1,57.....1,26
SLO.....51,45.....1,51.....1,21
SCG.....50,56.....1,51.....1,20
ROM.....45,67.....1,46.....1,17
FRA......43,42.....1,43.....1,15
MKD.....43,00.....1,43.....1,14
GER.....42,42.....1,42.....1,14
AUT.....41,27.....1,41.....1,13
POL.....34,83.....1,35.....1,08
UKR.....34,83.....1,35.....1,08
CRO.....32,91.....1,33.....1,06
TUR.....16,33.....1,16.....0,93

A harmadik oszlopban szerepel bajnoki meccsekre vonatkozó országonkénti szorzó, amit az EHF-koefficiens némi módosításával kaptam meg. A lényege, hogy egy spanyol bajnokságban elért döntetlen közel annyit ér, mint egy román, lengyel, svájci, macedón, ukrán bajnokságban elért győzelem.
A nemzeti kupák a bajnoki pontszám 80 %-át érik.

A nemzetközi kupák pontjait úgy határoztam meg, hogy az első 8 ország átlagát vettem alapul, annyit ér a Challenge Kupa, aztán annak 1,2-szerese az EHF Kupa, 1,4-szerese a KEK, illetve duplája a BL. (Az eddigi nemzetközi kupaeredmények még nem szerelnek a listában.)

A meccsenkénti pontszámot pedig az alappont és az országonkénti szorzó szorzata adja meg.

Eszerint így áll a két szakág listája 8-8 ország eredményeit figyelembe véve:

Férfiak
1. San Antonio (ESP)..................52,9220 pont
2. Barcelona (ESP).....................50,3370 pont
3. Ciudad Real (ESP)..................49,4440 pont
4. Gummersbach (GER)..............46,8420 pont
5. Veszprém (HUN)....................44,8216 pont
6. Szeged (HUN)........................43,2822 pont
7. Kiel (GER)...............................43,0236 pont
8. Flensburg-Handewitt (GER)...42,6240 pont
9. Ademar Leon (ESP)................42,3470 pont
10. Magdeburg (GER).................40,3152 pont
11. Lemgo (GER)........................33,6108 pont
12. Nordhorn (GER)....................32,6340 pont
13. Montpellier (FRA)..................31,9908 pont
14. PLER (HUN)...........................31,5398 pont
15. Granollers (ESP)...................30,9730 pont
16. Svendborg (DEN)..................30,7092 pont
17. Kielce (POL)..........................30,5988 pont
18. Dunaferr (HUN).....................29,8572 pont
19. Valladolid (ESP).....................29,6100 pont
20. Kolding (DEN)........................28,8836 pont
21. Kronau-Östringen (GER)........28,3272 pont
22. Viborg (DEN)..........................27,9056 pont
23. Dunkerque (FRA)...................27,6978 pont
24. Skjern (DEN)..........................27,1232 pont
25. Aragon (ESP).........................26,1790 pont
26. Hamburg (GER)......................25,2192 pont
27. FCK (DEN)..............................25,0694 pont
28. Chambéry (FRA).....................24,6132 pont
29. Wisla Plock (POL)...................24,6132 pont
30. Glogów (POL).........................23,6070 pont
31. Ivry (FRA)...............................23,1186 pont
32. Bidasoa Irun (ESP).................22,8420 pont
33. Lübbecke (GER).....................21,8448 pont
34. Paris (FRA).............................21,0834 pont
35. Melsungen (GER)...................20,8236 pont
36. Almeria (ESP).........................20,4920 pont
37. Arrate (ESP)...........................19,9750 pont
38. Großwallstadt (GER)...............19,8468 pont
39. Sandefjord (NOR)...................19,7280 pont
40. Arhus (DEN)............................19,6904 pont
41. Göppingen (GER)....................19,6692 pont
42. Tatabánya (HUN)....................18,5086 pont
43. Komló (HUN)...........................18,2938 pont
44. Lubin (POL)............................17,5182 pont
45. Torrevieja (ESP).....................17,2490 pont
46. Cantabria (ESP).....................17,2020 pont
47. Aalborg (DEN)........................16,2674 pont
48. Silkeborg (DEN)......................16,0066 pont
49. Düsseldorf (GER)....................15,6732 pont
50. Drammen (NOR).....................15,5632 pont
51. NIT-HAK (NOR).......................15,2070 pont
52. Altea (ESP).............................14,9460 pont
53. Haslum (NOR).........................14,7138 pont
54. Kwidzyn (POL)........................14,5512 pont
55. Nimes (FRA)............................14,5326 pont
56. Holstebro (DEN).....................14,5070 pont
57. Pontault-Combault (FRA).......14,2782 pont
58. Győri ETO (HUN).....................14,1410 pont
59. Elverum (NOR)........................13,3438 pont
60. Wroclaw (POL).......................13,1322 pont
61. Toulouse (FRA).......................12,8154 pont
62. Vestli (NOR)............................12,0560 pont
63. Fredericia (DEN).....................11,9316 pont
64. Sélestat (FRA)........................11,7978 pont
65. Debrecen (HUN).....................11,2054 pont
66. Stavanger (NOR)....................10,9600 pont
67. Ringsted (DEN).......................10,6276 pont
68. Slaskie (POL)..........................10,6038 pont
69. Algericas (ESP).......................10,5280 pont
70. Créteil (FRA)...........................10,4940 pont
71. Helsinge (DEN).......................10,0082 pont
72. Stord (NOR)..............................9,4804 pont
73. Legnica (POL)...........................9,2364 pont
74. Tremblay (FRA).........................8,9994 pont
75. Villefranche (FRA).....................8,8722 pont
76. Istres (FRA)..............................8,8086 pont
77. Nyíregyháza (HUN)...................8,7710 pont
78. Constanta (ROM)......................8,5140 pont
79. Fyllingen (NOR).........................8,2474 pont
80. Gdansk (POL)............................7,8432 pont
81. Olsztyn (POL)............................7,7658 pont
82. Minden (GER).............................7,2372 pont
83. Pulawy (POL).............................6,8628 pont
84. Ajax Heroes (DEN).....................6,8460 pont
85. Resita (ROM)..............................6,8370 pont
86. Wilhelmshaven (GER)................6,7488 pont
87. Cangas (ESP)............................6,0160 pont
88. Kragerö (NOR)...........................6,0006 pont
89. Jiu (ROM)...................................5,4696 pont
90. MORS (DEN)..............................5,4442 pont
91. Bucuresti (ROM)........................5,4438 pont
92. Steaua Bucuresti (ROM)............5,3148 pont
93. Timisoara (ROM)........................5,2374 pont
94. Runar (NOR)..............................4,7128 pont
95. Tryb (POL).................................3,9474 pont
96. Békés (HUN)..............................3,8306 pont
97. Medgidia (ROM).........................3,6636 pont
98. Angers (FRA).............................3,4980 pont
99. Wetzlar (GER)...........................2,7972 pont
100. Csömör (HUN).........................2,6850 pont
101. Ploiesti (ROM)..........................2,6058 pont
102. Alcobendas (ESP)....................2,5380 pont
103. Baia Mare (ROM)......................2,5026 pont
104. Pfullingen (GER).......................2,4864 pont
105. Hargita (HUN)..........................2,1838 pont
106. Cluj (ROM)...............................1,9866 pont
107. Romerike/Fet (NOR).................1,5070 pont
108. Brasov (ROM).........................-0,0516 pont
109. Caracal (ROM)........................-0,2580 pont
110. Iasi (ROM)..............................-0,3354 pont
111. Oradea (ROM)........................-0,4902 pont
112. Delitzsch (GER).......................-1,2432 pont

Nők
1. Slagelse (DEN)..........................55,2980 pont
2. Győri ETO (HUN)........................53,3512 pont
3. Viborg (DEN).............................46,0530 pont
4. Aalborg (DEN)...........................44,8920 pont
5. FTC (HUN).................................38,2984 pont
6. Dunaferr (HUN).........................37,2792 pont
7. DVSC (HUN)..............................36,3776 pont
8. Byasen (NOR)...........................36,3000 pont
9. Larvik (NOR).............................35,5080 pont
10. FCK (DEN)...............................34,9160 pont
11. Nürnberg (GER).......................31,8364 pont
12. Ikast (DEN).............................31,1750 pont
13. Leverkusen (GER)...................31,0696 pont
14. Leipzig (GER)..........................30,7572 pont
15. Lubin (POL).............................28,7550 pont
16. Ribarroja (ESP)........................28,1808 pont
17. Tertnes (NOR).........................26,2350 pont
18. Cornexi (HUN).........................26,2248 pont
19. Gjerpen (NOR).........................25,4760 pont
20. Horsens (DEN).........................25,3270 pont
21. Elda Prestigio (ESP).................24,5898 pont
22. Le Havre (FRA).........................24,2528 pont
23. Buxtehude (GER).....................23,8560 pont
24. Trier (GER)...............................22,8052 pont
25. Gdansk (POL)..........................22,7610 pont
26. Lublin (POL).............................22,5990 pont
27. Bækkelaget (NOR)...................22,2090 pont
28. Sagunto (ESP).........................21,8880 pont
29. Slaska-Bielszowice (POL).......21,5460 pont
30. Zalau (ROM)............................21,5204 pont
31. Itxako (ESP)............................20,9646 pont
32. Nordstrand (NOR)...................20,7900 pont
33. Frankfurt/Oder (GER).............20,4480 pont
34. Metz (FRA)..............................19,4194 pont
35. Brasov (ROM)..........................19,3304 pont
36. Vasas (HUN)...........................18,6984 pont
37. Kiskunhalas (HUN)..................18,4240 pont
38. Piotrcovia (POL)......................18,3600 pont
39. Kolding (DEN).........................18,0600 pont
40. Roman (ROM).........................18,0164 pont
41. Cluj (ROM)..............................17,8120 pont
42. Almeria (ESP)..........................17,2368 pont
43. Valcea (ROM)..........................16,9360 pont
44. Constanta (ROM)....................16,9068 pont
45. Alicante (ESP).........................16,4160 pont
46. Björnar (NOR).........................16,0380 pont
47. Gliwice (POL)..........................16,0380 pont
48. Kielce (POL)............................15,8490 pont
49. Bera Bera (ESP)......................15,7662 pont
50. Mérignac (FRA)........................15,7586 pont
51. Randers (DEN)........................15,3940 pont
52. Vác (HUN)...............................15,3272 pont
53. Koszalinska (POL)...................14,9040 pont
54. Dijon (FRA)..............................14,9006 pont
55. Fleury les Aubr (FRA)...............14,5860 pont
56. Esbjerg (DEN)..........................14,3620 pont
57. Thüringen (GER)......................13,9160 pont
58. Beglais (FRA)...........................13,7280 pont
59. Besancon (FRA).......................13,5850 pont
60. Leon (ESP)..............................13,4406 pont
61. Hódmezővásárhely (HUN).......13,3280 pont
62. Szczecin (POL)........................13,2840 pont
63. Dortmund (GER)......................13,1208 pont
64. Nimes (FRA).............................12,5268 pont
65. Frederikshavn (DEN)...............11,5240 pont
66. Levanger (NOR)......................11,1210 pont
67. Svendborg (DEN)....................10,9650 pont
68. Calnau (ROM)..........................10,6580 pont
69. Braila (ROM)............................10,4828 pont
70. Casa (ESP)................................9,8838 pont
71. Lleida (ESP)...............................9,7470 pont
72. Toulon-St-Cyr (FRA)...................9,1806 pont
73. Yutz (FRA)..................................9,1806 pont
74. Oldenburg (GER)........................9,0880 pont
75. Sola (NOR).................................8,0850 pont
76. Stabæk (NOR)............................7,9530 pont
77. Elche (ESP)................................7,4214 pont
78. Mios (FRA)..................................6,8640 pont
79. Jelenia Góra (POL).....................6,0210 pont
80. Deva (ROM)................................6,0152 pont
81. Vaag (NOR)................................5,9730 pont
82. Galati (ROM)...............................5,5772 pont
83. Baia Mare (ROM)........................5,3144 pont
84. Ketsch (GER)..............................3,9760 pont
85. Rostock (GER)............................3,6068 pont
86. Roquetas (ESP)..........................2,3598 pont
87. Sonderjysk (DEN).......................2,0640 pont
88. Valencia (ESP)............................2,0178 pont
89. Gijon (ESP).................................1,6074 pont
90. Elblag (POL)...............................1,2960 pont
91. Spartacus (HUN)........................0,8232 pont
92. Békéscsaba (HUN).....................0,5880 pont
93. Angouleme (FRA).......................0,4576 pont
94. Kirchhof (GER)............................0,0000 pont
95. Rapid Bucuresti (ROM)..............-1,3140 pont
96. Piatra Neamt (ROM)..................-1,6352 pont
97. Sibiu (ROM)...............................-2,7740 pont
98. Katowice (POL).........................-3,2130 pont
99. Lunner (NOR)............................-4,4880 pont

Mint látható, egyelőre csak a dán, magyar, spanyol, német, norvég, lengyel, román és francia bajnokságok eredményeit sikerült behalásznom a netről. Megköszönném, ha tudnátok segíteni a többi, a fenti listákban szereplő bajnokságok eredményeit is összeszedni!
Problémát jelent majd, hogy a nőknél a Hypo nem szerepel az osztrák bajnokság alapszakaszában, így semmi őszi eredményüket nem találtam meg.

Aztán az is a terveim között szerepel, hogy a pontszámban alkalmasint megjelenne az időtényező is, vagyis havonta(?), negyedévente(?) a régebbi meccsek egyre kisebb szorzót kapnának, és mindig az utsó 1-1,5-2 év eredményei számítanának bele a pontszámba.

Kösz, hogy végigolvastad! :)
FaberK Creative Commons License 2005.11.27 0 0 6
Igen, máris az aktuális EHF-rangsor első 16 nemzetével foglalkozom.
Előzmény: Luigi 3 (4)
FaberK Creative Commons License 2005.11.27 0 0 5

Köszi.

Előzmény: Zsámbéki kalandor (3)
Luigi 3 Creative Commons License 2005.11.27 0 0 4
Szerintem ez baromi nagy munka, de ha van hozzá időd meg kedved... :))

Első olvasás utáni észrevételem: ha csak a felsorolt bajnokságokat veszed figyelembe, akkor ebből a képzeletbeli "klub-világranglistából" kimarad pl. a Hypo és a Kometal Szkopje, holott mindkettő jó eséllyel juthat akár BL négy közé is. Az viszont igaz, hogy az osztrák és a macedón bajnokság túl sokat nem ér.
Előzmény: FaberK (-)
Zsámbéki kalandor Creative Commons License 2005.11.27 0 0 3
Hi!
Nem rossz ötlet!
Eredményekhez tudok egy kis segítséget... Egy linket tudok adni:

javascript:open_popup('http://betandwin.enetpulse.com/?s=6&lang=en&stats=true&tp=all&g=s&lid=9', 'hotkeys=no, resizable=yes, toolbar=yes, status=yes, dependent=yes, scrollbars=1, width=720, height=550')

ez a betandwin.com-nak a statisztika adatbázisa, és a handball résznél megtalálható a spanyol, svéd, norvég, dán, német bajnokik pár évre visszamenőleg.
Ha a link nem lenne jó:
www.betandwin.com --> bal oldalt : statisztika
Remélem segítettem!
Előzmény: FaberK (-)
FaberK Creative Commons License 2005.11.27 0 0 2

Egy ideje jár már rajt az eszem, miért ne vágnék bele? Majd meglátjuk, mi jön ki belőle.

Előzmény: mondial (0)
Tombolda Creative Commons License 2005.11.26 0 0 1
...jó hosszú 1 rangsor...
Előzmény: mondial (0)
mondial Creative Commons License 2005.11.26 0 0 0
van ilyesmire energiád?:)

az idei női dán meccsek, ömlesztve:)

03-09-05 14:15 Team Esbjerg Viborg HK 30-43 info
03-09-05 15:00 Horsens HK FCK Håndbold 26-28 info
03-09-05 16:15 Frederikshavn FOX Slagelse DT 24-33 info
04-09-05 15:00 Randers HK KIF Kolding 29-20 info
05-09-05 19:30 SønderjyskE Ikast / Bording EH 23-32 info
07-09-05 21:55 Aalborg DH GOG Svendborg TGI 34-27 info
10-09-05 14:15 Viborg HK SønderjyskE 31-27 info
10-09-05 14:15 Slagelse DT Randers HK 37-19 info
10-09-05 14:30 Ikast / Bording EH Frederikshavn FOX 32-21 info
11-09-05 14:15 FCK Håndbold Aalborg DH 27-28 info
11-09-05 16:00 GOG Svendborg TGI Team Esbjerg 32-26 info
11-09-05 16:00 KIF Kolding Horsens HK 29-28 info
14-09-05 19:00 FCK Håndbold Randers HK 35-24 info
14-09-05 19:00 KIF Kolding Frederikshavn FOX 24-24 info
14-09-05 19:30 GOG Svendborg TGI Viborg HK 18-34 info
14-09-05 19:30 Slagelse DT SønderjyskE 31-23 info
14-09-05 19:30 Ikast / Bording EH Team Esbjerg 35-33 info
14-09-05 21:55 Aalborg DH Horsens HK 32-29 info
17-09-05 15:00 Horsens HK GOG Svendborg TGI 32-25 info
17-09-05 16:00 SønderjyskE KIF Kolding 21-33 info
18-09-05 15:00 Randers HK Aalborg DH 27-37 info
18-09-05 16:00 Frederikshavn FOX FCK Håndbold 18-23 info
18-09-05 16:00 Team Esbjerg Slagelse DT 27-32 info
18-09-05 16:20 Viborg HK Ikast / Bording EH 33-27 info
23-09-05 19:30 Aalborg DH Frederikshavn FOX 29-26 info
24-09-05 14:00 FCK Håndbold SønderjyskE 31-26 info
24-09-05 15:00 Horsens HK Randers HK 24-21 info
25-09-05 16:00 GOG Svendborg TGI Ikast / Bording EH 24-33 info
25-09-05 16:00 KIF Kolding Team Esbjerg 24-31 info
25-09-05 16:20 Slagelse DT Viborg HK 31-25 info
28-09-05 19:00 Viborg HK KIF Kolding 38-32 info
28-09-05 19:30 Randers HK GOG Svendborg TGI 41-31 info
28-09-05 19:30 Ikast / Bording EH Slagelse DT 23-28 info
28-09-05 19:30 SønderjyskE Aalborg DH 26-36 info
01-10-05 16:00 Frederikshavn FOX Horsens HK 24-26 info
02-10-05 16:00 Team Esbjerg FCK Håndbold 27-28 info
05-10-05 19:30 GOG Svendborg TGI Slagelse DT 21-30 info
05-10-05 20:30 Aalborg DH Team Esbjerg 39-37 info
05-10-05 21:55 FCK Håndbold Viborg HK 35-33 info
08-10-05 15:00 Horsens HK SønderjyskE 29-25 info
09-10-05 16:00 KIF Kolding Ikast / Bording EH 28-27 info
09-10-05 17:30 Randers HK Frederikshavn FOX 27-27 info
19-10-05 19:30 Frederikshavn FOX GOG Svendborg TGI 27-34 info
19-10-05 19:30 Viborg HK Aalborg DH 35-30 info
19-10-05 19:30 SønderjyskE Randers HK 33-29 info
19-10-05 19:30 Team Esbjerg Horsens HK 30-32 info
19-10-05 19:30 Slagelse DT KIF Kolding 31-26 info
19-10-05 21:55 Ikast / Bording EH FCK Håndbold 29-27 info
22-10-05 15:00 Horsens HK Viborg HK 22-31 info
22-10-05 16:00 Frederikshavn FOX SønderjyskE 22-21 info
22-10-05 16:15 FCK Håndbold Slagelse DT 25-31 info
23-10-05 16:00 GOG Svendborg TGI KIF Kolding 22-28 info
23-10-05 17:30 Randers HK Team Esbjerg 29-29 info
24-10-05 19:30 Aalborg DH Ikast / Bording EH 32-22 info
26-10-05 21:55 Viborg HK Randers HK 36-26 info
29-10-05 14:15 GOG Svendborg TGI SønderjyskE 34-25 info
29-10-05 16:15 Ikast / Bording EH Horsens HK 39-27 info
30-10-05 16:00 KIF Kolding FCK Håndbold 20-24 info
30-10-05 16:00 Team Esbjerg Frederikshavn FOX 31-37 info
02-11-05 19:30 Slagelse DT Aalborg DH 41-30 info
05-11-05 16:00 Frederikshavn FOX Viborg HK 31-33 info
06-11-05 14:15 FCK Håndbold GOG Svendborg TGI 25-23 info
06-11-05 14:55 Randers HK Ikast / Bording EH 28-26 info
06-11-05 16:00 KIF Kolding Aalborg DH 24-39 info
06-11-05 16:00 SønderjyskE Team Esbjerg 25-27 info
07-11-05 19:30 Horsens HK Slagelse DT 29-34 info
12-11-05 14:15 Randers HK Slagelse DT 24-31 info
12-11-05 15:00 Horsens HK KIF Kolding 35-28 info
12-11-05 16:00 Frederikshavn FOX Ikast / Bording EH 27-29 info
12-11-05 19:30 Aalborg DH FCK Håndbold 40-33 info
13-11-05 16:00 SønderjyskE Viborg HK 30-42 info
13-11-05 16:00 Team Esbjerg GOG Svendborg TGI 33-26 info
Előzmény: FaberK (-)
FaberK Creative Commons License 2005.11.26 0 0 topiknyitó

Szeretnék egy-egy férfi és női ranglistát összeállítani a nemzetközi és hazai kupa- valamint bajnoki eredmények alapján az alábbiak szerint:

- valamilyen súllyal szeretném figyelembe venni a nemzetközi és a hazai kupaeredményeket (nyilván nem mindegy, hogy mely torna mely időszakában játszik egy meccset egy csapat), a bajnoki küzdelmek eredményeit.

- az elért eredmények az idő múlásának megfelelően egyre kisebb súllyal jelennének meg az összpontszámban.

- a friss eredmények beírása után akár heti frissítéssel új ranglista állna elő mindkét szakágban.

 

Mindehhez szükségem lenne némi segítségre:

- Mivel nem tudom a dolgot teljesség igényével kezdeni (persze idővel nagyon jó dolog lenne minél általánosabbá tenni), ezért segítsetek abban, hogy a férfi-női szakágban külön-külön először mely országok csapataival foglalkozzak (férfiaknál a spanyol-német-magyar-dán-szlovén-horvát-orosz-svéd-francia, a nőknél meg a dán-magyar-francia-német-spanyol-orosz-norvég-ukrán nyolcasra gondoltam), de ehhez szükségem lenne az adott országok összes idei, tavalyi bajnoki, hazai kupaeredményére. Linknek is örülök, de a pontosan bemásolt bajnoki eredményeknek még inkább.

- Az aktuális EHF-rangsorra, hogy az adott országok bajnokságait valamilyen súly szerint figyelembe lehessen venni. (Nyilván egy férfi spanyol bronz többet ér, mint egy dán bajnoki ezüst.)

Stb.

 

Minden ötletet, észrevételt szívesen fogadok!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!