Keresés

Részletes keresés

Rókarege Ran Creative Commons License 2005.11.23 0 0 242
Hazudik, akárcsak az osztrák villamosenergia-árakkal kapcsolatban. Arról nem is beszélve, hogy ez nem a XIX. század!
Előzmény: Törölt nick (-)
csapó Creative Commons License 2005.11.23 0 0 241
Méghogy egy kilométer! (Mellesleg az 1880valameddig Magyarországon kilométerről beszélni kissé anakronisztikus.) Attól a Szűz Szent Margit híd is felépülhetett volna, a Ferencz József híd pedig mindenképp. :) A helyzet valamelyest súlyosabb volt.

"A’ Buda-Pesti Lánczhidat illető SZERZŐDÉS
Költ 1838-dik eszt. Szent Mihály hava 27-dik napján.

10-szer. Sem hajó, komp vagy csónak, sem gőzhajó, sem akármi más névvel nevezendő átjárási eszköz, a’ két városok határában egyik partról a’ másikra átszállításul a’ részvényes társaság’ nyilvános engedelme nélkül pénzért járni nem engedtetik.”

Ebbe a buda-pesti Duna-szakaszon való újabb híd építési tilalma is belefér. A részvényes társaság szinte mopóliumot kapott.
zuglo_14 Creative Commons License 2005.11.23 0 0 240
jó:-)))))
Előzmény: Törölt nick (235)
banánfa Creative Commons License 2005.11.23 0 0 236
nagyon jó:)))
Előzmény: Törölt nick (235)
Storgendibal Creative Commons License 2005.11.21 0 0 224

Jujj, bocsánat, ezt a 31-re akartam írni, tehát a 223-as válasz a Méregkeverié.

Bocsi, Nagulov, bocsiiiii.

Előzmény: Storgendibal (223)
Storgendibal Creative Commons License 2005.11.21 0 0 223

Olvtárs, Te nem figyeltél!

A "megegyeztek" itt helytálló, csak az a baj, hogy a Hivek előtt a "megegyezés" helyett - sajnos egyértelműen - az "...adják vissza" szerepelt, alkuról NEM beszélt.

Na ez kettő így együtt -ha lehet - még nagyobb gáz.

Előzmény: Nagulnov (34)
Állományjavító Creative Commons License 2005.11.21 0 0 221

De hát ez nem egy jó vita...

Volt, hogyne lett volna, tisztes magyar manufaktúra, még inkább sváb és szász, természetesen.

Az a butaság, hogy a tőkés nagyipart, mint Magyarországon kétségtelenül zsidó honosítású ágazatot akarta valaki lebunkózni Gábor Áron rézágyújával...

Aki itt nagyban ágyút "öntött", nem is rosszat, az Weiss Manfréd volt és a protestáns Ganz Ábrahám.

Előzmény: Törölt nick (218)
Állományjavító Creative Commons License 2005.11.21 0 0 219
Nevesítve 208. sz. hozzászólás :-)
Előzmény: Állományjavító (210)
Állományjavító Creative Commons License 2005.11.21 0 0 216
Egymást, neked legyen mondva...

Egyébként ez a hozzászólásod a jóindulatú felismerés hangulatát közvetíti, amit őszintén üdvözlök.

Nézd, el kell jutnunk oda, és én azt gondolom, hogy a nemzetiségi kezdeményezés ehhez hozzájárul, hogy a magyarság lényegét vagy körvonalait keresők ne abban fáradozzanak, hogy megpróbálják kigyomlálni vagy megkülönböztetni a nemzeti lényegből azt, amit zsidónak gondolnak...

Ez legalább annyira, bocsáss meg, tudom, furcsán hangzik, a magyarság emancipációja, mint a mi népünké.

Ezt még sokan nem értik, de érteni fogják. A magyarságnak egészen egyszerűen nem lehet az a feladata és időtöltése, hogy a múltjából kibogozhatatlan zsidó szálakat megpróbálja kifejteni...
Előzmény: Törölt nick (209)
Derek Creative Commons License 2005.11.21 0 0 212

"hogy igen sok roma kézműves dolgozott a különbözõ ágyúöntő-, kovács- és fegyverjavító műhelyekben"

Ez a kozepkortol cigany szakma volt elegge.

Előzmény: Törölt nick (207)
Derek Creative Commons License 2005.11.21 0 0 211
Rossebb,hisz ezt is ket zsido irta:-))
Előzmény: Állományjavító (210)
Állományjavító Creative Commons License 2005.11.21 0 0 210

Mi, a kisebbségi kezdeményezéssel most próbáljuk meg kivonni a képletből a zsidókat, hogy az urbánus-népies választóvonaltól balra és jobbra ne legyünk ürügyei se liberálisnak, se szélsőjobbnak.

Egyebekben meg hű polgárai maradunk, már azok, akik így döntenek, szép szülőhazánknak.

Hol szőke sellő, lenge szellő játszik a Tiszán./Ott él egy nép, legendák népe, ott az én hazám!/Az ősi Kárpát őrzi álmát s hű Csaba vezér,/ki csillagoknak égi útján vissza-visszatér./Hogy jön, szívünk visszavárja s hogy felzeng a trombitája/(Refr.) Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország/gyönyörűbb, mint a nagyvilág! Ha szól a zeneszó,/látom ragyogó szép orcád! /Táltos paripákon odaszállunk,/hazahív fű, fa, lomb, virág. Úgy hí a hegedű,/vár egy gyönyörű szép ország!

Előzmény: Törölt nick (209)
Állományjavító Creative Commons License 2005.11.21 0 0 208

"Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország! :))"

Tudod, ki írta?

Kulinyi Ernő, meghalt Mauthausenben.

Zenéjét szerezte: Vincze Zsigmod, szintén érintett.

A képen lévő objektum ennél ökumenikusabb, Rotschild és Wodianer mellett Széchenyi és Clark is szerzői.

Előzmény: Törölt nick (193)
Derek Creative Commons License 2005.11.21 0 0 206

"Gábor Áron rézöntőműhelye  és ágyúi az smafu. Vagy tán "bőgatya"?"

Gabor Aron czigany volt:-)  Mellesleg akkoriban aki harangot tudott onteni az algyut is.

Előzmény: Törölt nick (184)
gunyoros Creative Commons License 2005.11.21 0 0 204

Az, hogy Te szalaggal átkötve nyújtod a ordenáré mocskos mondanivalódat, nekem még hánynom kell tőle.

Bár ez itt off

elnézést!

Előzmény: Törölt nick (203)
Pinarius Mamertinus Rufus Creative Commons License 2005.11.21 0 0 202
off

Mejhöz hasonló lyókat kívánok!

Előzmény: gyopárkocsond (198)
gunyoros Creative Commons License 2005.11.21 0 0 201
Ezzel a faszsággal a gondolán kereskedj zsebnáci!
Előzmény: Törölt nick (189)
Szabadbatthyany Béla Creative Commons License 2005.11.21 0 0 199

Bezony, egyszer a lányommal mentem Németországba és odafelé kifizettem, mert bemondta a rádió az ár csökkentését. Nagymerészen az autópálya felé vettem az irányt (vagyis nem tértem le a 85-ös elágazásánál). Csak az volt a bibi, hogy nem figyeltem oda, hogy csak három nappal később lép majd érvénybe az olcsóbb ár.
:-(
Előzmény: Geyza (196)
gyopárkocsond Creative Commons License 2005.11.21 0 0 198

off

Megszolitasod (is) szemelyeskedes!

Ergo vesztettel.

A jovoben, ha kerhetnem es hozzamszolsz (en nem fogom megegyszer elkovetni ezt a hibat) akkor mellozd az "egyszintre hozast Veled" (testver). Nem zavar, ha megvetsz...csak egy szinten ne legyunk.

Isten aldjon!

Előzmény: Pinarius Mamertinus Rufus (195)
Geyza Creative Commons License 2005.11.21 0 0 196
Tényleg? Ez nekem kiesett. Kecskeméten lakott a barátnőm, ezért az M5-öst EGYSZER kifizettem. Utána én is a falvakon-városokon keresztül kocogtam. A végén már azt hiszem 3000 felett volt az egyszeri, 80 km-es út. Az M1-es is ilyen drága volt? Biztos?
Előzmény: Szabadbatthyany Béla (191)
Pinarius Mamertinus Rufus Creative Commons License 2005.11.21 0 0 195
Mézet köpsz, testvér, de epe bugyborékol benne. A sejtán szaggassa ki a szemed szőrit, te vagy Kövér kopója vagy maga Kövér.

Mindkét esetben van neked nálamnál autentikusabb forrásod, úgyhogy -- már megbocsáss -- nem fárasztanám most magam Bali Mihálynak e jeles utódjával.

Előzmény: gyopárkocsond (185)
Bordódy Kristóf Creative Commons License 2005.11.21 0 0 194
De arról Orbánék egyeztek meg. :)
Előzmény: Szabadbatthyany Béla (191)
gyopárkocsond Creative Commons License 2005.11.21 0 0 192
...nyugi
Előzmény: Törölt nick (189)
Szabadbatthyany Béla Creative Commons License 2005.11.21 0 0 191

Kedves Geyzám!
A csúcsot nem az M-5, hanem az M-1 jelentette.
Ez a Győr- Mosonmagyaróvár közötti 42 km- es szakaszra volt ha jól emlékszem 4000 Ft körül.
Előzmény: Geyza (175)
Vackor134 Creative Commons License 2005.11.21 0 0 188
A gazdád a genetikus. Emlékezz!!
Előzmény: Törölt nick (165)
gyopárkocsond Creative Commons License 2005.11.21 0 0 187
de a lehetoseget meg kell adni...
Előzmény: Törölt nick (186)
gyopárkocsond Creative Commons License 2005.11.21 0 0 185

szög-kötél-Kövér szentháromság

Kedves PMR!

Mi ez amit emlitettel? Elmagyarazod (marmint az egesz tortenetet)?

Előzmény: Pinarius Mamertinus Rufus (182)
Pinarius Mamertinus Rufus Creative Commons License 2005.11.21 0 0 182
Hát, a szög-kötél-Kövér szentháromság mellé már igazán csak a szél. negyediknek, bácsika.
Előzmény: Törölt nick (149)
Állományjavító Creative Commons License 2005.11.21 0 0 181

És? A hidat a Széchenyi, Sina, Rotschild és Wodianer által létrehozott társaság finanszírozta és építette, és az a társaságé volt.

Hogy mit álmodott márványba Mátyás király, és miről mondott le a városi tanács egy nem lézető híd esetében (egyébként a pirossal kihúzott soraid pontosan azt bizonyítják, hogy a tanács az őt megillető jogokról, magyarul területhez kötődő jogokat adott át, még a híd megépítése előtt, tehát nem a hídról, mert az ugye nem volt meg 1835-ben, lemondott, éppen azért, hogy Széchényi, Sina, Rotschild és Wodianer meg tudja szervezni azt a tőketáraságot, amely a hidat felépítette), az nem érinti azt, vagy ha igen, hát alátámasztja, hogy a híd, megléte első pillanatától kezdve bizony Rotschild és társa tulajdona volt, és tőlük váltotta meg azt a magyar állam. Soha azelőtt nem volt a magyar állam tulajdona.

Nem kell ennyire félni ettől. A Lánchidat Széchenyi, Sina, Rotschild és Wodianer építette.

Miért, a magyar ipart ki építette, a Weiss Manfréd-művektől a Goldbergerig meg a Richterig?

Ízlelgesd, nem oly nehéz.

Előzmény: Törölt nick (169)
Bordódy Kristóf Creative Commons License 2005.11.21 0 0 178

Az ünnepség remélem "emelkedett hangulatú" lesz! Csak semmi puritán visszafogottságot!

Hordozzák körbe a veres csillagot? :))

Előzmény: Geyza (175)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!