Keresés

Részletes keresés

Eolomea14 Creative Commons License 2019.08.11 0 0 5782

A kepeknek kulon tortenete van. Az alapot annak az amerikai festonek a kepei szolgaltak, aki a 2001-Urodusszeia plakatjairol hiresult el + a NASA udvari festoje volt. (Volt szerencsem latni eredeti festmenyet is a Kennedy Urkozpontban.) Nevezzuk RM-nak. RM egyedulallo volt a festeszet torteneteben azzal, hogy - muveszi hitvallasa szerint - hitt az emberiseg  fenyes jovojeben.

 

Az utopikus kepei csodalatosak es hivogatoak (szamomra), de hianyoltam beloluk jonehany dolgot: a termeszetet (parkok, viragok), a szineket, es az embereket (akik csak pottyok a nagyivu kepein) es azok kenyelmet szolgalo targyakat (padok, piknik asztalok, jatszoterek). Ugy hogy ezeket en potoltam digitalisan. (Amugy leveleztem a Mester lanyaval - es jogdij orokosevel -, aki azt mondta, hogy az apja szivesen talalkozott volna velem.) Altalaban ket RM kepet kombinaltam, amit azutan feldusitottam - ha lehetett, a Mester mas fetmenyeibol vett reszekkel. Nemelyik ilyen sajat izlesemre atszabott kep vagy tiz even keresztul keszult...

 

Volt azutan egy szovjet festo (nevezzuk GG-nak), aki ugyszinten paratlan volt a maga nemeben: o is az utopikus vilag hive volt, de RM szoges ellentetekent az emberekre koncentralt festmenyeiben. (Ez a hozzaallas elterjedt volt a Nyugat-Kelet viszonyaban a SF muveszet mas teruleten is - gondoljunk csak pl. a 2001 kontra Solaris filmekre; Yin es Yang.) GG volt a festeszet Ivan Jefremova: az altala abrazolt embereknek ugyanis semmi kozuk nincsen a ma emberehez: nala, Jefremovhoz hasonloan, a fejlett jovot fejlett emberek nepesitik be (akikjez kepest mi csak neandervolgyi eloemberek vagyunk.) GG amugy nemcsak paratlan kepzeloerovel rendelkezo muvesz, de csodalatos kitartasu ember is volt: 16 evesen egy baleset folytan eltort a gerince es teljesen mozgaskeptelen lett. Igy agyban fekve a szajaba vett vagy a kezere kotozott ecsetettel festett; mivel nem nagyon tudta felemelni a kezet, a kepek felso reszet a vasznat 180 fokkal megforditva festette meg.

 

Nemreg fedeztem fel a GG festmeyek internetes tarhazat - ami amugy nagyon siralmas is, mivel a festmenyek lathatolag szinte teljesen tonkrementek (joreszt a hanyag kezeles miatt). Ezeket most digitalisan restauralom (ami nagyon idoigenyes, es sokszor szinte teljes rekonstrukciot jelent.) Gondolkodom azon, hogy ki kellen egy konyvben adni a ket Mestert, hogy a jonepet szep jovobe valo hitre inspiralja. Persze ehhez hozzajarulast kellene kapnom a jogdij orokosoktol (es hat ez a vallalkozas olyan remenytelen is lehetne a mai vilagban, mint a fentebb emlitett osemberbol orvost vagy tanart faragni.) Visszaterve GG-ra, az o kepeibol atvett alakokat csempesztem be RM kepeibe, hogy a humanum is kepviselve jelen legyen.

 

Hat ennyit "roviden" a szoba kepeinek torteneterol :)

Előzmény: b.veronik (5781)
b.veronik Creative Commons License 2019.08.10 0 0 5781

A képek honnan vannak? Kiváncsian várom, milyen mintát választasz Panton mestertől a függönyre. :-)

Előzmény: Eolomea14 (5780)
Eolomea14 Creative Commons License 2019.08.04 0 0 5780

Nem akar osszejonni... szoval itt a nyugati fal

Előzmény: Eolomea14 (5779)
Eolomea14 Creative Commons License 2019.08.04 0 0 5779

Az atvarialt deli - es raklikkentessel: nyugati - fal.

Előzmény: Eolomea14 (5778)
Eolomea14 Creative Commons License 2019.08.02 0 0 5778

Persze, teszek fel kepeket - amugy is most rendeztem at a szobat (az ablakkal szembeni fal kornyeke ugy nezett ki, mint egy viragbolt) + a csatol helyisegek is lassan teljesen be lesznek rendezve.

Előzmény: b.veronik (5777)
b.veronik Creative Commons License 2019.07.31 0 0 5777

Szuper! Örülök, hogy valamivel én is hozzájárulhatok az orion-szobához. :-)

S persze várom a fényképet!

Előzmény: Eolomea14 (5775)
Eolomea14 Creative Commons License 2019.07.29 0 0 5776

Hozzateszem gyorsan, hogy nem rosszat kivanok a szomszednak, de itt a hazak fabol vannak, es elegge tobzodik a vadvilag. Sok allat koltozik a hazak falaba (a fakopacs es dongok utan egy nehany hete egy megtermett szurke mokus koltozott a hazunkba, ill. annak falaba; ez mar sok volt, igy teljesen beboritottuk a falakat hofeher muanyag panelekkel. Ez a legjobb megoldas, mert ezeknwek az allatkaknak fa az fa - fuggetlenul, hogy az az erdoben van, vagy a hazba van beepitve.

 

Amugy dolgoztattam mar azzal a ceggel, akik olcson barmely kepet vaszonra nyontatnak (a feltett fenykepeken ezek a hosszu panorama ill. a kor alaku keretekben levok.) . Talaltam is egy alkalmas vekony anyagot a mintak kozott, amire mintat fogok ranyomtatni. Ugyhogy meg egyszer koszonom az otletet :)

Előzmény: Eolomea14 (5775)
Eolomea14 Creative Commons License 2019.07.29 0 0 5775

Koszi, az attetszo fuggony nagyon jo otlet. (A szomszed hazanak meg remelem mielobb gallyra megy a faboritasa, es - ugy, mint mi - hofeher muanyag panelekre csereli le, ami valamit segitene ;)

 

De visszaterve a - kisebb cecoval jaro - fuggonyre; az amugy is dukalna. Meg is valositjuk! :) Verner Panton mintas lenne a legjobb. (Panton mester amugy is kepviselve van a szobaban: az asztali lampat es a tojasszek mogotti paneleket (amiket amugy en fabrokaltam; egy eredeti ugyanis 500 dolcsi lett volna) az o formatervezesei.

Előzmény: b.veronik (5774)
b.veronik Creative Commons License 2019.07.28 0 1 5774

Esetleg egy áttetsző függöny "orionos" motivumokkal? ;-)

Vagy kidekorálni a szomszéd ház oda látszó részét... :-D

No, de ez apróság az egészhez viszonyitva. Eredeti, jó ötlet az Orion szoba és a megvalósitás sem mindennapi.

 

Előzmény: Eolomea14 (5773)
Eolomea14 Creative Commons License 2019.07.28 0 1 5773

Kedves b.veronik es seci: koszonom a visszajelzest :)

 

Hat igen, a gyenge pontjai a szobanak nyilászárok. A szomszed haza valoban nem futurisztikus (mint ahogy a haztervezesben is megallt az ido itt vagy otven eve; ezen a magam reszerol tudtam volna javitani, ha...) Gondoltunk arra is, hogy kor alaku ablakra csereljuk a meglevot (a la Solaris), amiben opalas uveg lett volna, hogy a kornyezet ne is jojjon at (ambar balra nezve egy fakkal boritott domboldalra lehet ralatni), de nagyon krorulmenyes es draga lett volna. Ugyanez miatt ugrott a csuszo bejarati ajto is. Talan majd egyszer...

Előzmény: b.veronik (5771)
seci Creative Commons License 2019.07.28 0 1 5772

Torolni/modositani azert nem lehet, mert akkor nem igazan tudna mukodni a moderacio - ami azert valljuk be nem rossz dolog.

Szerintem sincs egyebkent semmi gond azokkal a nagy kepekkel, tok jol mutatnak, tetszik nekem is a "kégli" :) !

-seci

Előzmény: Eolomea14 (5770)
b.veronik Creative Commons License 2019.07.28 0 0 5771

Négy szép, szines fotó csak feldobja az oldalt, s nem "terpeszkednek vegellathatatlan sorban."

Nekem nagyon tetszik. Ami nem, az az ablak, ill. a látvány: a szomszéd ház teteje. De belátom, nem süllyesztheted a szomszédot az óceánba a látványért. :-D

Előzmény: Eolomea14 (5769)
Eolomea14 Creative Commons License 2019.07.27 0 0 5770

Bosszanto, hogy nem lehet valtoztani (nem latjak az Indexesek, hogy mukodnek a forumok a nagyvilagban? vagyis lehet torolni es valtoztatni a hozzaszolasok?) - na mindegy :) legkozelebb csak egy kepet illesztek be, amire majd raklikkentessel meg lehet nezni a tobbit is.

 

A szoba amugy zsufoltnak tunik (es - szandekosan - az is), mert a funkcioja nem csak az, mint minden mas mezei helyisegnel (vagyis az etkezoben eszunk, a haloszobaban alszunk), hanem onmagaman (ugy mint nagy egeszeben, mint a butorokat/berendezest tekintve) is latnivaloval szolgal. L'art pour l'art... (es hat a kopar fal nem sok esztetikai elmenyt nyujt :)

Előzmény: Eolomea14 (5769)
Eolomea14 Creative Commons License 2019.07.27 0 0 5769

Elnezest, nem tudtam, hogy mozaikkent is eleg lett volna felrakni a kepeket (es akkor ir lehetett volna nagyban latni oket). Sajnos, itt nem latom, hogy lehetne modositani a hozzaszolason - amit gyakorlatilag minden mas forumon lehet. Nem orulok, hogy ezek a kepek itt terpeszkednek vegellathatatlan sorban. :(

Előzmény: Eolomea14 (5768)
Eolomea14 Creative Commons License 2019.07.27 0 1 5768

Na, vegre elkeszult az Utopia szoba. (Ami idokozben kezdett szetfolyni a lakas tobbi reszere is, igy most ezt Kaszinonak kereszteltuk el. Az egesz korlet neve a szereny lett Orion lakosztaly nevet kapta :) Par heten belul veglegesen kialakitasra kerul egy nyulvanyai a szoba..., hm..., lakosztalynak; majd azokrol is rakok fel kepeket.)

seci Creative Commons License 2019.07.20 0 0 5767

E helyett lett 8 milliard ehezo es "mentsuk meg a Foldet - ne egyunk marhahust!" meg #metoo.

+Totalis dekadencia.

Igen, valahogy pont igy hanyatlott es bukott el az osszes birodalom.

-seci

Előzmény: Eolomea14 (5766)
Eolomea14 Creative Commons License 2019.07.20 0 2 5766

Most van ugyebar az elso holdraszallas 50-ik evforduloja. A 'nagy idok tanujakent' volt szerencsem egyenes adasban latni, amint Armstrong a Holdra lepett. Termeszetesen rendkivuli elmeny volt. Izgalmas, igeretes korszak volt.

 

Az amerikai kovetsegrol hozott nagy meretu szines kulonkiadas fuzetecsket meg ide is kihoztam magammal. Ebben Arthur C. Clarke merengett az eljovendo dolgokrol: hogy peldaul mikor epul fel az elso holdbazis, mikor lep az elso ember a Marsra - termeszetesen, meg abban az evszazadban. Nem volt ugyanis egyetlen epelmeju ember a kerek vilagon, aki akar a legvadabb almaban is azt kepzelte volna, hogy fel evszazad multan is csak a Fold korul ropkodunk (ez az Amerikaiak azt is csak szovjet technikaval es orosz segitseggel tehetik).

 

A tobbi ide kapcsolodo emlekem meg az, hogy volt szerencsem latni az Apollo-11 kilovoallasat, lepkedtem azon a vasracsos hidon, ahol a holdurhajosok is vegigmentek az urhajoba szallas elott, es kezet szoritottam (valamint nehany szot valtottam) Buzz Aldrinnal (aki talan megfelelobb 'Elso Ember' lehett volna).

 

 

Eolomea14 Creative Commons License 2019.07.01 0 0 5765

Az 1936-ban keszult angol Things to Come pontosan errol szol, vagyis a mai vilag romjain felepitenek egy jobb, szebb vilagot. H.G. Wells irta a forgatokonyvet, es a film elkesziteseben tobb magyar is kozremukodott.

 

Hasonlo az ebben az idoben Amerikaban keszult Lost Horizon (ami konyvben mint A kek hold volgye jelent meg magyarul). A filmben a vilagtol elzart [utopikus] vilagban orzik az eszmet, tudast es kulturat, hogy majd ha a nagy vilag vegleg elpusztitja magat, akkor a romokon ujra lehessen eleszteni - megpedig egy lenyegesen magasabbrendubb formaban.

 

 

Előzmény: b.veronik (5745)
Eolomea14 Creative Commons License 2019.07.01 0 1 5764

"Bár lehet, hogy nem baj, egyszerűen egy kultúra a végét járja, s a romjain épül valami más, valami új. De talán nem ide való ez a téma..."

 

Pontosan idevalo tema, szerintem. Jomagam mar inkabb csak utopiakkal foglalkozom. Ugyanis celtalan azon merengeni, hogy hogyan milyen lenne pl. egy marsutazas, amikor a Fold addigra - George Carlin [megszeliditett] szavaival elve -, egy langolo sargolyova valik. Szoval elobb ebben a vilagban kell[ene] rendet teremteni, mielott azt tervezzuk, hogy tudnank meg egy bolygot tonkrevagni.

 

Sajnos a vilagot ma olyanok iranyitjak [joreszt a hatterben], akik ugyan embernek szulettek, de mara csupan rideg fogaskerekeive valtak egy onmagat minden aron fentartani igyekvo, eszetlenul mindent elpusztito gepezetnek. Jefremov ezeket elo halottaknak nevezte a zsenialis Atheni Taisz regenyeben. Az iro ki is fejti azt az alapveto dilemat, hogy - ahogy irja - azok, akik meg tudnak szabaditani ezen elohalottaknak a hamis voltuktol, tul jok ahhoz, hogy meg is tegyek.

 

A Tomorrowland-beli Nix kormanyzo beszedjehez hasonloan egy masik mostani utopikus filmben, The Giver-ben is van egy rovid szonoklat a "rossz" fonoktol (aki igazabol egyaltalan nem rossz), ami valahogy igy hangzik: "A nep gyenge. Es amikor valasztasi lehetosege van, akkor rosszul valaszt. Minden egyes alkalommal." 

Előzmény: b.veronik (5745)
Ko_uszNotDead Creative Commons License 2019.06.29 0 0 5763

@seci > Azert egy 4 TV es szamtalan radiocsatornat uzemelteto, plusz filmeket/sorozatokat gyarto cegrol egy Metro-reklamujsagos cikk alapjan barminemu kovetkeztetest vegezni elegge komolytalan dolog...

 

Jimmy Savile ? pidgin channel ?

 

> Masreszt ne feledjuk mar el, hogy ez itt (Anglia) egy olyan orszag, ahol a "migrancs" nem egy olyan dolog amivel riogatjak a nagymamak a gyerekeiket/a politikusok meg a zembereket. Legalabbis nem az emberevo/mindenasszonytmegdugo(sic) szoveggel

 

Pedig lehet kellene, lasd Rotherham es szamos mas angol varos.

Előzmény: seci (5761)
seci Creative Commons License 2019.06.28 0 1 5762

Leforditom meg a BBCs cikk tenyleges tartalmat:  Ugy gondoltak, hogy ha olyan musorokat csinalnak, amik etnikai csoportokhoz szolnak (read: nem feher etnikai), akkor talan a legjobb dolog az, ha olyan riportereket  kepeznek (a hirdetes TANONCokat toborzott!) akik szarmazasi hatterukbol kifolyoan sokkal konnyebben fognak majd dolgozni az adott kozegben. [Magyar pelda: egy cigany kozossegbe olyan riportert kuldj, aki maga is cigany szarmazasu es ne a II. keruletben felnott irjoncot, aki putrit csak a TV-ben latott vagy ott sem]

-seci

Előzmény: seci (5761)
seci Creative Commons License 2019.06.28 0 0 5761

>> Arra a BBC-re gondolsz ami hivatalosan nem vesz fel fehereket?

Azert egy 4 TV es szamtalan radiocsatornat uzemelteto, plusz filmeket/sorozatokat gyarto cegrol egy Metro-reklamujsagos cikk alapjan barminemu kovetkeztetest vegezni elegge komolytalan dolog...

 

Masreszt ne feledjuk mar el, hogy ez itt (Anglia) egy olyan orszag, ahol a "migrancs" nem egy olyan dolog amivel riogatjak a nagymamak a gyerekeiket/a politikusok meg a zembereket. Legalabbis nem az emberevo/mindenasszonytmegdugo(sic) szoveggel, hanem azzal hogy munkadatelvevokeleteuropai.

Van itt az 53 millio Angliaban elobol 45 millio feher (ebbol is 2.5 millio nem angol/skot/walesi/ir/stb) a tobbi meg az ex-Birodalombol jott bevandorlo (azaz cca 85% a feher nepesseg aránya).

 

https://www.nomisweb.co.uk/census/2011/lc2101ew aztan a bal oldalon England + Ethnic groups + Age es lass csodat.

Ja, ehhez meg tegyuk hozza azt, hogy idokozben jott Romaniabol/Bulgariabol vagy 1-2 millio.

 

 

-seci

 

Előzmény: Ko_uszNotDead (5756)
Ko_uszNotDead Creative Commons License 2019.06.28 0 0 5760

@b.veronik > A Pál utcai fiúk és Légy jó mindhalálig már nekem sem tetszett, valóban elavultak kissé, de hát elgondolkodtató, hogy a mai fiataloknak hirtelen minden remekmű elavult lett?

 

A Pal Utcai Fiuk eleg fius tortenet lehet, hogy talan ezert tetszett kevesbe. A Legy Jo Mindhalaligra mar alig emlekszem, ugyhogy javitsatok ki ha tevednek. Nekem ugy remlik, hogy mindket tortenet kulcsmotivuma a becsulet. Talan ezert is "avultak el"... A mi korosztalyunk tobbsege mar nem kapott vallasos nevelest, de azert a szuleink attitudjebol atvettuk az erkolcsi tartast. A mai vilag egyik legnagyobb problemaja a szelsoseges kalmar-lelkulet, aminek nem szamit sem a kornyezet, sem embertarsaink, sem a tisztesseg, csak a kovetkezo negyedevi profit.

 

aki olvas, az pedig szinte ugyanazt (is) elolvassa, amit a mi korosztályunk. De ritka, mint a fehér holló.

 

Ez visszakanyarodik ahhoz amit seci irt az oktatasrol. Az intelligencia gorbe jobb szelen levo emberek szama veges, es nem tul nagy. Lehet "oktatni" nagyobb letszamot csak nem feltetlen fog rajtuk. Meg amit roszner irt a szamtalan figyelemelvono technologiarol. Amiket egyebkent direkt addiktivre terveznek. A Skinner-box filozofiaja gyakran bele van tervezve jatekokba. Ahogy hallom a Netflix is elemzi a filmnezesi statisztikakat, hogy melyik jelenet utan allnak meg az emberek, es hogy kell ugy filmet csinalni, hogy a szekbe ragassza a nezoket fuggetlenul a tortenet pozitiv vagy negativ uzenetetol, stb.

Előzmény: b.veronik (5757)
b.veronik Creative Commons License 2019.06.27 0 1 5759

"Ma pedig már ezernyi technika van ami az olvasásnak kárára van..."

 

És van irányitott butitás, csak meg kell nézni a tankönyveket, meg amivel a média bombázza a népet.

Előzmény: roszner (5749)
b.veronik Creative Commons License 2019.06.27 0 0 5758

"mondjuk kesobb sem lettem nagy kedveloje az 1000+ oldalas muveknek)"

 

És Asimov Alapitvány összese? ;-)

Előzmény: seci (5748)
b.veronik Creative Commons License 2019.06.27 0 1 5757

Egy mostani 6. osztályostól fél évszázad sem választ el, tehát éppen az Egri csillagok az, amelyiknek még hasonló élményt kellene nyújtania, hiszen a magyar történelem egy dicső eseményét dolgozza fel. És Gárdonyi jó iró. A Pál utcai fiúk és Légy jó mindhalálig már nekem sem tetszett, valóban elavultak kissé, de hát elgondolkodtató, hogy a mai fiataloknak hirtelen minden remekmű elavult lett? Pár évtized alatt?

Lehet, hogy én konzervativ vagyok, de olvasni a hagyományos könyveket szeretem. (A szememnek sem tesz jót, ha hosszabb szöveget böngészek valami elektronikus kütyün) A lurkók viszont semmit nem olvasnak, sem hagyományos könyvben, sem máshol. És hoppá: aki olvas, az pedig szinte ugyanazt (is) elolvassa, amit a mi korosztályunk. De ritka, mint a fehér holló.

A többség, aki olvas még, a divatos fantasyt falja. Ők inkább fiatal felnőttek.

Előzmény: seci (5747)
Ko_uszNotDead Creative Commons License 2019.06.27 0 0 5756

@seci > Egy nagyon fontos momentumrol ne feledkezzunk azert el: abban a sokat szidott atkosban "kotelezo" volt a kultura. A brigad szinhazba jart, olvasonaplot vezetett - es ezt latta otthon a gyerek is. Ha apa/anya olvas/szinhazba megy - akkor az egy jo dolog! De legalabbis nem olyasmi, amirol azt sem tudja a gyerek hogy eszik vagy isszak.

 

Igaz. Valami ilyesmire gondoltam amikor felhoztam, hogy a cserkeszekkel, vagy valami hasonloval meg lehetne probalkozni.

 

@seci > De ha megnezzuk az akkor keszult TV-musorokat es osszevetjuk a mostanival kinalattal hasonloan elszomorito a helyzet.

 

Egyetertek. Emlekszem anno voltak pl jo szinhazi kozvetitesek.

 

@seci > Mi itt Angliaban nagyon-nagyon jo helyzetben vagyunk, mert itt meg el a BBC es tartja a szinvonalat

 

Arra a BBC-re gondolsz ami hivatalosan nem vesz fel fehereket?

 

@seci > A Dilbert konyvek azert nem kepregenyek avagy kep-sorozatok gyujtemenyei ... erdekes olvasmanyok arrol, hogy mikent is mukodnek a nagyvallalatok belulrol nezve

 

Ismerem a Dilbertet. A Calvin&Hobbes es a Stonetoss formatuma ugyanolyan. A Dilbert a 90-es evek vegen, ketezres evek elejen volt a nepszeruseg csucsan*, azota a helyzet a nagyvallalatoknal (hasnoloan a tarsadalom tobbi teruletehez) tovabb romlott. A Dilbert alkotoja idonkent meg ir erdekes dolgokat a blogjan

 

* Google keresesi nepszeruseg, es ngram adatok is ezt mutatjak.

 

Előzmény: seci (5755)
seci Creative Commons License 2019.06.27 0 2 5755

Egy nagyon fontos momentumrol ne feledkezzunk azert el: abban a sokat szidott atkosban "kotelezo" volt a kultura.

A brigad szinhazba jart, olvasonaplot vezetett - es ezt latta otthon a gyerek is. Ha apa/anya olvas/szinhazba megy - akkor az egy jo dolog! De legalabbis nem olyasmi, amirol azt sem tudja a gyerek hogy eszik vagy isszak.

Azert ez manapsag nagyon nem igy van... Tudjatok, amikor kiontik a gyereket a furdovizzel egyutt esete.

De ha megnezzuk az akkor keszult TV-musorokat es osszevetjuk a mostanival kinalattal hasonloan elszomorito a helyzet.

Mi itt Angliaban nagyon-nagyon jo helyzetben vagyunk, mert itt meg el a BBC es tartja a szinvonalat (igaz ez 150 fontba kerul haztartasonkent evente/adok modjara behajtando - szoval nem ingyen van)

-seci

Előzmény: Ko_uszNotDead (5752)
seci Creative Commons License 2019.06.27 0 0 5754

A Dilbert konyvek azert nem kepregenyek avagy kep-sorozatok gyujtemenyei. Ha erdekel atkuldok belole egy parat, erdekes olvasmanyok arrol, hogy mikent is mukodnek a nagyvallalatok belulrol nezve es hogy mire is szamitson az, aki ilyen helyen dolgozik.

Azert koszi az ajanlasokat!

-seci

Előzmény: Ko_uszNotDead (5753)
Ko_uszNotDead Creative Commons License 2019.06.27 0 0 5753

@seci > Ezert van itt a Dilbert Principle (hardcover!) a monitorom mellett, hogy amikor (torolve) az agyamat, akkor beleolvasok es megnyugszom itt munka kozben!

 

Ha szereted a kepes dolgokat es nem csak a munkahelyrol szolokat, akkor feltetlenul kukkants bele a Calvin & Hobbes-ba. Hosszu kepregeny eseteben a szamuraj nyuszit (Miyamoto Usagi; usagi = nyuszi japanul) tudnam melegen ajanlani. Ha anno nezegettel Pif-et, akkor a Corto Malteset most kiadtak szep gyujtemenyes papir ;) kiadasban. Politikai temaban a Stonetoss.com-ot tudnam ajanlani, bar gyakran "benfenntes" humor, ami az aktualis usakiai politikai cirkusz kontextusa nelkul nem mindig ertheto.

Előzmény: seci (5750)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!