Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Bognár Pál Creative Commons License 2018.09.30 0 0 58

Beztercebányáról hoznék egy kocsit. A tetvedék AAA autó árulja:D Szlovák autó, még rajta a szlovák rendszám a kocsin. Annyit kihámoztam hogy eredetvizsgát kell csinálni a kocsin, csak utána lehet elhozni, de azt hogy mennyibe kerül pontosan, nem derült ki. Köszi a választ

Ludas Matyi 3* Creative Commons License 2017.01.05 0 0 57

Átverés!Székesfehérváron vettem autót ,a cégnek van több telephelye is,5 millió forint értékben. Az autót csak a megvétel után sikerült teljesen lekérdezni,ahol kiderült hogy visszatekerték a km -t.

Csaltak,okiratot-hamisítottak és manipulálták a km-órát.

Bizonyíték van bőven,de járt már így valaki? 

Mit kell tenni? Rendőrség +NAV+Fogyasztóvédelem+Média és különböző fórumokon kívül még valami?

joco107 Creative Commons License 2007.05.12 0 0 56
Ha nem akartok ráfaragni inkább nézzetek szét más cégeknél is. Elég sok a fars információ. Megbízhatóak és olcsóbbek : szlovakceg.eu cégalapítás . Velük jó tapasztalatom lett ma , a jót és a buktatókat is elmondják .
Cornetto33 Creative Commons License 2007.04.18 0 0 55

Jó,de nem mostanában lesz.

Én még vagy 2 évig megtartom a 607-esem és asszonynak is most vettünk egy avensist....

C.

Előzmény: Jolet (54)
Jolet Creative Commons License 2007.04.18 0 0 54

ha lesz velük tapasztalatod, kérlek oszd meg velünk...

köszi

Előzmény: Cornetto33 (53)
Cornetto33 Creative Commons License 2007.04.17 0 0 53

Jó az oldal.

Köszi.

Előzmény: Jolet (52)
Jolet Creative Commons License 2007.04.17 0 0 52
Lézervédelem Creative Commons License 2007.03.19 0 0 51
Az már régóta köztudott volt, hogy Szlovákiában a magyarnál jóval alacsonyabb költségekkel jár egy autó honosítása, ráadásul néhány órás ügyintézés után már adják is a rendszámot.
Előzmény: Gyozi2 (47)
Jolet Creative Commons License 2007.03.19 0 0 50
semmi? :-(
Jolet Creative Commons License 2007.02.21 0 0 49

Sziasztok!

mi a helyzet mostanában a szlovák rendszámozással?

az új évben történt valami változás?

köszi

Jolet

sk_car Creative Commons License 2006.10.31 0 0 48

Sziasztok!

Most láttam a fórumot,és maga a táma nagyonis érdekes,és gazdaságos megoldást nyújt egy hazai adóterheken nevelkedett vállalkozónak.

A forum nem emlitette az N1 nek vizsgáztatható kombikat,terepjárókat.(DPH visszaigénylős)

Persze,ennek is megvannak a feltételei.

Létezik egy lista,amelyen a N1 ezhető szgkk vannak fent,ezeket az importör tipusbizonyitvánnyal látja el,és változó 20.30 E skért végzik el az átalakitást(rács+fóliázás hátul)

Egyes tipusok korlátozott személyszállitásúak,pl honda frv csak 4 üléses,vw touerag is 4 ülés,de pl az új octavia kombi 5 üléses.

ez a teherszállitáshoz a raktér és terhelhetőség adja meg.

néhány hiányos lista:

http://auto.sme.sk/clanok.asp?cl=2760127

http://devel.novaekonomika.cz/index.php?p=k00000_print&article%5Bid%5D=22188135&article%5Barea_id%5D=10025470

http://www.mia.sk/DE_TL/Stav/DT_200504/04_04_02.htm

http://www.auto.sme.sk/c/2760125/Vozidla-s-odpoctom-DPH-uz-priamo-z-tovarne.html

De ezen szlovák márkakereskedésben vásárolt szgk és N1 es jármővek árát a kinti piac határozza meg,mivel nincs regadó,a kinti bruttó ár az közelit a magyar bruttó árhoz.

Az igazán gazdaságos :olyan országból beszerezni az autót,ahol nagy a adótartalom(pl magyarország,dánia,stb),NETTO áron,és ezt a szlovák vizsgáztatással N1re alakitva forgalomba helyezni.

Itt szeretném segitségét kérni az ebben jártasaknak,hogyan oldható meg egy ilyen más államból szgkként vásárolt,szlovákiában tipusbizonyitvánnyal rendelkező gépjármű haszongépjárműsitése,vizsgáztatása,átalakitása,persze elfogadjató gazdasági kiadások mellett.

(mennyi idő,és mennyibe kerül?)

Egy reexportos magyar szgkhoz milyen számlák kellenek,hogy N1es lehessen?

Az N1 kategoriájú járművek költségei hasonlóan elszámolhatok,minta a magyar kisteherautóké.....

ÉS még egy kérdés,akinek gyakorlati tapasztalata van ebben:

a magyar rendőrök hogyan viselkednek egy ilyen N1 es kombival,terepjáróval?

-menetlevél

-tgk sebességhatárok

-kreszszabályok ..stb?

-és bármilyen tapasztalat ezzel kapcsolatban

Üdv

Gyozi2 Creative Commons License 2006.09.20 0 0 47

Sziasztok!

Most találtam rá erre a fórumra, gondoltam írok, mert érintett vagyok, hátha segítek valakin információval.

Szóval én simán vettem egy autót kintről (Francia) és Szlovákiában helyeztettem forgalomba.

Ez nem egész 20-ezer koronába került, amiben benne vannak a papírok a fordítások, rendőrségi eljárás, rendszám, műszaki vizsga, zöld kártya.

A kocsi nem az én nevemre lett írva, hanem egy kinti barátom nevén van, akiben teljesen megbízok.(De úgy tudom az én nevemen is lehetne.)

Ő intézte az összes papírt is, mert igazából ezt szerintem nem is tudtam volna megcsinálni.(Vagy csak nagyon nehezen)

Az egész bolton több, mint egy millát nyertem egy 6-éves középkategóriás autón.

A biztosítást ott fizetem, műszaki zöldkártya kétévente, és semmi egyéb.

(Nincs súlyadó, nincs regadó; a biztosítás viszont némely kategóriára magasabb, mint itthon.)

Hetente többször járok vele át a határon, soha senki nem kötözködött velem.

Van egy 3-nyelvű kölcsönadási szerződésem, meg egy dátum nélküli adásvételim a biztonság kedvéért.

Ha kérdés van szívesen válaszolok itt is magánban is.

yOLORO Creative Commons License 2006.09.07 0 0 46
Sziasztok

Sajnos csak jövöhét kedden leszek okosabb, addig halasztanom kellett a találkozót az ügyvéddel.
Cornetto33 Creative Commons License 2006.09.05 0 0 45

"Kiskunhalom" lásd lejjeb, már megalapította a cégét . Írjatok neki.

C.

Előzmény: yOLORO (43)
Jolet Creative Commons License 2006.09.05 0 0 44

mindenképpen tájékoztass légyszi minket...

sosem tudni, mikor kell majd emigrálni :-(

Előzmény: yOLORO (43)
yOLORO Creative Commons License 2006.09.05 0 0 43
Most hogy elkezdtem foglalkozni a dologgal és beszélgetek szlovákiai magyarokkal, ők is NAGYON eltulzottnak érzik a médiában emlegettet "magyarveréseket"!

Ma este találkozok szlovák ügyvéddel, ha érdekel titeket holnap leírom az infókat.
Előzmény: Jolet (40)
Jolet Creative Commons License 2006.09.05 0 0 42

ugyan már! micsoda feltételezés....

hiszen tisztakéz és üvegzseb....

:-)

Előzmény: Cornetto33 (41)
Cornetto33 Creative Commons License 2006.09.04 0 0 41

De. Nekem is ez jön le. Más módszer híján nem tudnak mit ki találni, hogy ne kint alapíts céget és oda adózz. De ha ez a feltevés tartalmaz egy pici igazságot is akkor nagyon mocskos eszközhöz nyúltak a "kedves " honatyák.

C.

Előzmény: Jolet (40)
Jolet Creative Commons License 2006.09.04 0 0 40

nem érzed, hogy pont ez a célja a kormánynak?

messze nem olyan volumenű ez a dolog, mint hirdetik...

Előzmény: yOLORO (39)
yOLORO Creative Commons License 2006.09.03 0 0 39
Szia

Köszi a választ.
Én sem politizálok, csak a pénzügyi részét nézem.
De azért nagyba befolyásolni fogja a döntésemet a mostani nacionalista villongások szlovákiába!!!!
Előzmény: Cornetto33 (38)
Cornetto33 Creative Commons License 2006.08.31 0 0 38

Írj "Kiskunhalomnak" levelet. Úgy tudom benne van nyakig. Mondjuk az én véleményem (kicsit  off) a szlovákoknak nem nagyon vinnék lóvét. Seg cég alpítás sem autóvásásrlásból kifolyólag. Inkább még ha szarháziak a mi politikusaink és az egész csomag szarság , de akkor is ez MO. Én nem menekülök. Itt veszek autót (inkább használtat ha csak erre futi , mert itt drágább) és ide fizetek adót. (Még ha full palira vesznek is , azért megpróbálok ügyeskedni).  Egyébként szarok a politikára....

C.

Előzmény: yOLORO (37)
yOLORO Creative Commons License 2006.08.29 0 0 37

Sziasztok

Lassan fél éve semmi hozzászólás!

Senki sem tud több infóval szolgálni???

Valami cég aki a kinti lebonyolításba tud segíteni???

kiskunhalom Creative Commons License 2006.03.20 0 0 36

Csá!most kaptam meg egy ismerősömtől ezt a beszélgetéskupacot a szlovák történetről.Engem is érdekelne,van egy kivitelező cégem,ezért duplán is

E mail címem:hugyitamas@t-email.hu

kösz előre is
Előzmény: BMW Power (23)
wawk Creative Commons License 2006.02.20 0 0 35
valami okosság?
wawk Creative Commons License 2006.01.07 0 0 34

sziasztok!

senki nem hallott semmit?

igaz hogy ott is bekeményítettek

Jolet Creative Commons License 2005.12.30 0 0 33
mit tudtok a januári szlovák változásokról?
wawk Creative Commons License 2005.12.17 0 0 32

ja

az a kölcsönadásos modszer engem is érdelene hogyan müködik stb.

köszi

wawk Creative Commons License 2005.12.17 0 0 31

csá!

valaki elmondaná mire kell vigyázni:

az egyik ismerősnek van egy szlovák cége/ ő szlovák állampolgár/

bevenne engem /gondolom valami díj fejében/ a cégébe csendes társnak

és én annak a cégnek a nevére hoznék németországból egy kocsit, és szlovák rendszámmal helyezném forgalomba. segítene a forgalombahelyezésben is.

gondolom célszerű egy aláírt adásvételit én és a cég között dátum nélkül készíteni.

egy ilyen adásvételinél mire kell figyelni? gondolom van valami bibi azzal hogy én magyar vagyok a cég meg szlovák vagy egy sima adásvételi is elég mint amit ithon használunk nehogy gondom legyen belőle.

másik kérdésem hogy nem csak én akarom használni a kocsi hanem mondjuk a feleségem is olyankor mi van, ő nem lesz benne a cégben, vagy mondjuk mint alkalmazott meghatalmazással ő is használhatná?

mert ha itt bukta és nem tudja használni akor nem lesz kocsi.

azt esetleg nem tudjátok mondjuk egy 3000 dizelnek a szlovákoknál mennyi a rendszámig az összes költsége?  valami olyasmit hallotam ha cég nevén jön be a kocsi szlovákiába annak kedvezőbb az üzembehelyezése mint a  magánszemélynek.

köszi

Jolet Creative Commons License 2005.12.15 0 0 30

valaki legyen szíves elmondani nekem, hogyan megy ez a kölcsönadásos módszer...

mi a teendő és a folyamat?

hol és milyen papírokat kell elkészíteni és magunkkal hordani?

lehet emilben is, ha nem akarjátok nyilvánosan...

Jolet Creative Commons License 2005.12.15 0 0 29
köszi
Előzmény: BMW Power (28)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!