A napokban leadott a Duna TV egy interjút a fenti emberrel, aki tiszes őszülő állapotban van, felvillantva részleteket a Rocktérítő c. filmből.
Mi a véleményed: a lázadó, önpusztító, idegbajos, mániás-depressziós Pajor Tamásból miért lett egyik pillanatról a másikra újkreresztény, egyik vezető egyénisége az országot megosztó vallási közösségnek és miért tart ki még mindig itt?
Lehet-e valami általános magyarázatot adni más zenészek, közéleti emberek látványos megtérésére, a Hit Gyülekezetébe való beilleszkedésükre?
Orbán Viktor a Harcosok Klubja nevű trollszervezettel ismét edzőtábort tart.
De hol is?
A gyűlölethétvégét Zánkán, a volt úttörőtáborban – ma már Erzsébet-táborban – rendezik meg. Az állam a gyermektábort ingyen adta át annak az alapítványnak, amelyet a Digitális Szuverenitásvédelmi Polgári Kör tagja, a valószínűsíthetően 3/3-as ügynök, közpénzen stadion- és hotelépítő Kiss-Rigó László püspök alapított. A “3/3-as” jobbkeze egy volt KDNP-s szegedi önkormányzati képviselő, Kothencz János. A Kothencz által alapított ÁGOTA-táborban korábban még Kaleta Gábor is részt vett.Az Erzsébet-tábor egyébként hátrányos helyzetű gyermekek üdültetésére kapja a forrásokat, nem pártrendezvényekre.Az alapítványnak jelenleg is kurátora Balog Zoltán református püspök, akinek köze volt a pedofilsegítő Kónya Endrének adott kegyelemhez. Szent Erzsébet az árvák védőszentje.
Minden résztvevő szégyellje magát – nagyon mélyen!
Azzabaj, hogy kevered a fogalmakat, pedig leírtam elég alaposan.
Türelmesnek kell lenni azokkal, akik nem neveznek minket eretneknek, mert amíg nek nevez egy jehovista pl. engem, szentháromság hívőt eretneknek, addig csak annyi a szitu, hogy a hitről hitre jutás különböző szintjén állunk, ahogyan Apollós is ilyen volt a Szent Szellem valóságáról való nem tudása miatt addig, amíg ”Akvila és Priscilla, magok mellé vevék őt, és nyilvábban kifejtették előtte az Istennek útát.”
Vannak “nyilvább”, magasabb szintjei a hitnek, az Istenről való tudásnak, és ezzel tisztában kell lennie minden hívőnek, a legszellemibbnek is, mert Isten mélységei kifürkészhetetlenek.
Amíg így áll az egyik hívő a másikhoz, addig nem eretnek egyik sem a másik szemében, és fordítva, mert akkor létezik bennünk még alázat Isten felé, és egymás felé is.
Amint azt kezdi egy jehovista, vagy egy hgy-s, vagy egy katolikus, refis, vagy bármely más felekezetbeli, hogy Ő már mindent tud, mert lenyelte a szellemi tudás bölcsek kövét, és már szinte Tőle kér Isten és a benne lakozó Szent Szellem is tanácsot, és ezen az alapon ezerrel kezd kioktatni más, magukat szintén krisztusinak valló embereket, na onnantól van gond, mert ember nem birtokolhatja Isten teljességét, csak Isten birtokolhatja Önmaga teljességét.
Magyarán amíg nem tart engem egy Jézust és a Szent Szellemet isteni személynek el nem fogadó jehovista eretneknek, addig én sem tartom őt, vagy őket annak, más szintjén állunk csupán a hitnek és a felismeréseknek.
Ha ők már eretneknek tartanak minket, a szentháromságot elfogadókat, akkor az a saját ítéletük lesz, arról mi nem tehetünk, mi, akik nem közösítjük ki őket sehonnan.
Akit a hívő eretnek tanítást vallónak tart, azt kerülnie kell Pál egyértelmű parancsa miatt, tudván, hogy meggyőzni az eretnek tanítást vallót egy-két intés után már úgysem fogja tudni, emiatt el kell engednie, szó szerint kerülnie kell, és majd Isten tesz úgyis ítéletet arról az emberről is, és rólunk is.
Kerülni kell emiatt pl. a jehovistákat <----ezt te írtad, jó vámmentes.
Tehát szerinted neked, kereszténynek nem szabad eretneknek tartani a jehovistát, illetve te nem tartod őket eretneknek, vagy pedig ezzel ellentétben kerülni kell a jehovistákat, mint eretnekeket.
Mert a kék szájaddal azt írtad, nem eretnekek, de a piros száddal azt írtad, igenis eretnekek. <---ezt én írtam
Ígértem, hogy írok majd még ezzel a témával kapcsolatban.
A kereszténység, azaz az eredeti görög szó alapján a “krisztusiság” alaptanítása maga Jézus Krisztus személye, amit az Ő evangéliumban lejegyzett tanításai, valamint az Ő személyét kijelentő Szent Szellem Krisztussal kapcsolatos további kijelentései adnak elénk, kiegészítve az ószövetségben a személyére vonatkozó próféciákkal, történésekkel.
Jézus úgy összegzi a személyével kapcsolatos, a mennybe jutáshoz szükséges alaptanítások, alap felismerések minimumát, hogy aki Benne hisz és megkeresztelkedik, annak már lehetősége van már ennyi miatt is arra, hogy üdvözüljön.
Sőt, a mellette a kereszten lévő, Krisztussal kapcsolatban hitre jutott gonosztevőnek elég volt maga a hitre jutás már ahhoz, hogy megkapja a mennybe jutás ígéretét Jézustól.
Tehát a kereszténység alaptanítása az, hogy felismerje az ember Jézus Krisztus Messiás voltát az ember, és elfogadja azt, és hitre jusson ebben a felismerésében, és feltámadt Krisztusként tegyen vallást Jézus személyéről.
Ennyi elegendő ahhoz, hogy valaki Jézus szemében már krisztusinak, azaz kereszténynek neveztessen.
Amiről te itt írsz, azok már a hitre jutásnak a szintjei, de ez nem előírás Jézus részéről annak, hogy egy adott személyt Ő akár már a magáénak mondjon.
Nincs szó arról az Igében, hogy csak azok mondathatnak krisztusinak, akik Jézust egy személyben Istennek és embernek mondják, vagy a Szent Szellemet Istennek mondják, lévén a hitre jutásnak vannak lépcsői, szó szerint azt írja az Ige, hogy “hitről hitre jut” a hívő, és akár egyes közösségek, gyülekezetek is.
A csak a Keresztelő János keresztségét ismerő hívők sokan azt sem tudták még Pál korában sem, hogy létezik Szent Szellem, és mégis hitelesen hirdették Jézust, a Krisztust az addig ismert írásokból, ilyen volt Apollós is.
Emiatt akik nem nevezik eretneknek a Jézust embernek és amellett Istennek is tartó embereket, vagy azokat, akik emellett a Szent Szellemet is Istennek tartják, és ezzel az egylényegű, de három személyből álló szentháromságot is igaznak vallják, amíg ezt csak egyfajta vitatémának tekintik, addig én csupán azt mondom, hogy a hitről hitre jutás különböző képcsőin állunk.
Magyarán amíg nem tart engem egy Jézust és a Szent Szellemet isteni személynek el nem fogadó jehovista eretneknek, addig én sem tartom őt, vagy őket annak, más szintjén állunk csupán a hitnek és a felismeréseknek.
Ha ők már eretneknek tartanak minket, a szentháromságot elfogadókat, akkor az a saját ítéletük lesz, arról mi nem tehetünk, mi, akik nem közösítjük ki őket sehonnan.
Akit a hívő eretnek tanítást vallónak tart, azt kerülnie kell Pál egyértelmű parancsa miatt, tudván, hogy meggyőzni az eretnek tanítást vallót egy-két intés után már úgysem fogja tudni, emiatt el kell engednie, szó szerint kerülnie kell, és majd Isten tesz úgyis ítéletet arról az emberről is, és rólunk is.
Kerülni kell emiatt pl. a jehovistákat, de továbbra is nyitottnak kell maradni arra, hogy szolgáljunk feléjük, ha ők érdeklődnek a mi látásaink iránt érezhetően őszinte szívvel. De ha ismét csak a saját mantráikat akarják nekünk előadni, másik véleményre való nyitottság nélkül, akkor ismét kerülni kell őket.
De, ahogyan írtam korábban, az ítélet az Úré mindennel kapcsolatban, közte természetesen arról is, hogy ki, s mennyire tudta az élete során Jézus Krisztus kapcsolatos alap(tanítások)at megérteni.
akik hirtelen az ókori egyházra hivatkoznak, óriási ugrással kihagyva a közbeeső évszázadokat.
Namostugyebár azt írta a pathmosz-i látnok, hogy Isten egyháza 1260 esztendeig a pusztában leszen. A katholikus egyház épphogy hatalmi, elnyomó, üldötő pozícióban volt 1260 évig, tehát ők egészt' biztost' nem lehetnek Isten egyháza...
Ez az alapfeltétel, de ha valaki ezt elfogadja, ám tudatosan semmibe veszi Isten rendelkezéseit, azt ignorálja, az nem föltétlenül üdvözül, mert csak a szájával fogadja el azt, tetteivel megtapossa
Ezt eltesszük. Jól jön majd egy szombatról vagy nyúlvadas evéséről szóló vitában...
Nem hoztam volna szóba édesanyám halálát önmagában, de egyrészt indoka volt annak, hogy nem írtam, másrészt úgy éreztem, hogy érezhetjük így mindannyian azt, hogy az élet és benne a mi személyeink több annál, hogy szóharcok miatt elsődlegesen a másikkal való vita határozzon meg minket.
Mert a Krisztusban hívők számára az elsődleges önmeghatározást már Krisztus személye adja, azé a Krisztusé, aki szintén hajlandó volt vitába szállni másokkal, de nem ez adta az önazonosságát, hanem az, hogy hajlandó volt odaadni önmagát másokért.
Édesanyám ennek volt az egyik élő példája, nap mint nap kész volt adni minden lehetséges módon a környezetének református hívőként, viszonzást nem várva, mert az Ő életében is valósággá tudott válni a “jobb adni, mint kapni” krisztusi elv.
Fogok majd írni már a héten, és ismételten köszönöm a részvét nyilvánításaitokat!
Egy szó etimológiája és jelentése nem ugyanaz. A keresztény Krisztus tanítványa, a Biblia szerint. Krisztus azt bízta az apostolokra, hogy tegyenek tanítványokká minden népet. (Nem pedig azt, hogy tejesszétek a Bibliát, és mindenki azt olvas majd ki belőle, ami neki tetszik.
Amiatt, mert egyedül Krisztus volt teljességgel krisztusi, azaz keresztény, és senki más nem is volt, és nem is lesz soha teljességgel krisztusi, azaz teljességgel keresztény, legfeljebb Nála alacsonyabb szinten.
Nincs olyan ember, aki 70, 80, vagy 90 százalékban keresztény,
hanem csak kétféle ember van: keresztény vagy nemkeresztény
Mert jóllehet a keresztény szónak valóban az az eredete, hogy
krisztusi, de ez nem azt jelenti hogy ha valaki nem tökéletesen
krisztusi jellemű akkor az emiatt nem keresztény, vagypedig
mindössze 80%-ban keresztény, hanem teljesen keresztény.
(Vagy nem).
Jancsi bácsi szerencsés esetben teljesen meg tudja mondani
hogy ő keresztény vagy nem, vagy pedig azt mondja: nem tudja
hogy keresztény-e vagy nem. De hogyha Jancsi bácsi meg azt is
mondja, hogy ő keresztény, attól még lehet hogy nem fog üdvözölni
de legalább tudja magáról hogy keresztény és nem pedig buddhista.
Persze egy keresztény, amellett hogy keresztény, lehet még bélyeg-
gyűjtő is, vagypedig sörkedvelő, de nyilván nem lehet buddhista is,
mert a kettő (keresztenység és buddhizmus) kölcsönösen kizárja
egymást.
"Amiatt, mert egyedül Krisztus volt teljességgel krisztusi, azaz keresztény, "
Nagyot mondok vámmentes, figyelmezz szavaimra:
Krisztus egyáltalán nem is volt keresztény (holott hibásan ezt írod.
Természetesen Krisztushoz (önmagához) hasonló, azaz krisztusi
volt mivel Tóth János is Tóth Jánoshoz hasonló, valamint Barna
Gábor is Barna Gáborhoz hasonló, ám ezt a dedósbaba is tudja.
Tehát buta dolog azt írni hogy Krisztus keresztény volt, pedig te