No, megszülettünk. Offolni nem szabad (túl sokat), futók fussanak, mi csak egyszerűen túrázunk, Hegyen-Völgyön-Shivathagon-Olajfán-Tengeren-Földön-Földalatt....
Hm... most en maradtam le. Amugy cselloversenyt irt Bach? Marmint a Johann Sebastian. Philip Emmanueltol most hallgatok egyet, esn em tul meglepo modon nagyon jo :-)
Es elnezest kerek az offolasert, igerem, ha a 12. keruletben jarok, es nem lesz dolgom par oran keresztul, meglatogatom az emlitett helyet.
Ha már több topikba is berakod, legalább vedd a fáradtságot és normál linkként tedd be! Neked csak kb. 3 kattintással több, a topik(ok) olvasóinak viszont megspórolod ugyanezt. Köszi!
Sziasztok! Járt már valaki a Maros-torkolatnál? Én ma próbáltam megközelíteni, de egyrészt az odavezető piros háromszög sehol, másrészt ahol sejtettem a túrautat, terjedelmes dzsindzsás állta utam. Szegediek előnyben:)
Sajna eléggé cudar a helyzet valóban. Most éppen még plusszba kivágtak 2.5 hektárnyi védett területet.
Azt is lehet tudni, ki csinálta és miért, de kérdés, hogy pár 100 forintos bírságon kívül lesz-e bármi retorzió.
A hírről pár sorban: http://www.piliscsaba.hu/piliscsaba/index.php?id=40&tx_ttnews[pointer]=3&tx_ttnews[tt_news]=545&tx_ttnews[backPid]=15&cHash=00e0f53165
Persze azóta sokan rááltak az ügyre, meglátjuk mi lesz belőle...
Hát erre asszem nem lehet mit mondani. Azt a környéket járva sajnos mindíg az az érzésem, hogy ott bárkinek bármit lehet. Orrba-szájba fúrja az erdészet a feltáróutakat, melyeket aztán szépen kimosnak a nyári felhőszakadások, nyakra főre vágják a fát... Kvadosok, mototosok tucatszám. Nem baj úgyis túl sok az erdő Magyarországon... kevesebb erdő, kevesebb gond...
Érdeklődnék hogy valaki végigjárta már az alpannónia (www.alpannonia.hu) túraútvonalat (Semmering-Kőszeg). Szivesen olvasnám a tapasztalatokat. Júliusban szeretnénk végigjárni csoporttal.
2008-ban mar harmadik alkalommal varjuk a Tisza-tohoz egy kellemes teli kirandulasra a turazas szerelmeseit, a Tisza-to eldugott, nyaron bejarhatatlan reszeit felfedezni kivano erdeklodoket. Elorelathatoan az idojaras iden sem lesz kegyes hozzank, s nem lesz biztonsagosan bejarhato jegfelulet a tavon. Ennek ellenere most is nagyon erdekes turautvonalat allitottunk ossze, s a 33-as fouttol D-re eso teruletreszen a Tisza es a Kis-Tisza szegleteben barangoljuk be az erdokkel boritott szigeteket, a koztuk levo nadas, gyekenyes laposokat es a Tisza part hangulatos szakaszait. A tura erdeszeti jellegu foldutakon, gyalogos osvenyeken vezet vegig. Fontos az idojarashoz alkalmazkodo ruhazat, a "sarallo" labbeli es az itt-ott novenyzet kozotti bujkalast is elviselo kabat. A tura lebonyolitasat kepzett turavezetok segitik, akiktol sok erdekesseget is meg lehet tudni a Tisza-torol a tura soran. A tura nyomvonala nem lesz kijelolve, ezert teljesitmenytura jellegu teljesitesre az iden nem! lesz lehetoseg.
A tura varhato tavja: 12-16 km.
A tura reszveteli dija 500 Ft/fo, 1 felnottel egy 14 ev alatti gyermek ingyen vehet reszt.
A rendezveny programja
09.00-10.00 Jelentkezes es regisztracio a Feher Amur Halaszcsarda lenti parkolojaban (33-as fout Tisza-hidnal)
10.00-10.15 Tajekoztato, hasznos tudnivalok es biztonsagi szabalyok ismertetese.
10.15-14-15 Gyalogtura turavezetokkel es 2-3 pihenoponttal, ahol lehetoseg van a hozott elemozsia elfogyasztasara.
14-15 orakor visszaerkezes a halaszcsarda parkolojaba. A csardaban lehetoseg lesz ki-ki alapon egy ebed elfogyasztasara.
Kerjuk, lehetoseg szerint mindenki jelentkezzen elozetesen, mert a turavezetoket a letszamtol fuggoen szeretnenk biztositani!
A tura jelentkezesi lapja letoltheto a www.tiszatoinfo.hu cimrol.
Tovabbi kerdeseikkel kerem forduljanak Szabo Lajos projekt menedzserhez a 30/399 57 35-os telefonszamon.
Egy új nagynyomású földgázvezetéket fektetnek, egészen Perbálig fog tartani az egész tortura. Piliscsabán a kivezető szakaszon a kék vonalán a Budai hegyek irányába is ugyanez a helyzet.
Mire a Sárga lesz, elvileg bőven be kellene ezt fejezniük... Persze ki tudja... Talán az illetékes gázszolgáltatóval kellene egyezkedni...
Húha, mi 10-12 nap múlva akarunk arra menni, ugyanis április végén mi rendezzük a sárga jelzés útvonalán a Sárga 70 teljesítménytúrát, és annak az egyik útvonalellenőrző bejárása lesz.
Kösz, hogy szóltál, kutyariasztót mindenképp viszünk!
Már látom, hogy nem lesz egyszerű az idei rendezés...
Tegnap este 6 körül mentem a Pilisvörösvár és Piliscsaba között húzódó sárga jelzésen, viszonylag jól ismerem a terepet de pár hónapja nem jártam arra. Nagy meglepetéssel tapasztaltam, hogy a az utat az erdőt és majdnem a hegyet is egy kb 15 m széles sávban letolták talajgyaluval, a helyszínen csövek földgépek...stb. Elképedve bandukolok tovább, mikor szembe jön velem egy Lada Niva, megáll és a benne ülő munkások megkérdik, hová is megyek. Mondom Piliscsabára. Hú akkor visszajönnek velem, mert meg kell fogniuk a kutyát. Ha 10 perccel később megyek arra, egy acsargó németjuhásszal találom szembe magam, mindez a túristajelzésen (illetve annak hült helyén), a lakott területtől kb. 15 percre, mindenféle figyelmeztetés, kiírás stb. nélkül. No comment...
Egyszerű természetjáróknak ajánlom ezt a túraútvonalat:
Nagykovácsi, Templom (Tisza István) tér - Apatóczky-liget (Z) - Cseresznyés-erdő (Z háromszög) - Nagy-Kopasz, Csergezán-kilátó - Tarnai pihenő - Vörös-pocsolyás-hát (P háromszög) - Kopasz-oldal (P) - Nagykovácsi, Templom (Tisza István) tér
Ennek a túrának a hossza kb. 15 km., mi kb. 4,5 óra alatt tettük meg.
A szintemelkedés nem vészes, utunkat egyedül a néhol csúszós út, latyakos, olvadó hó nehezítette. Nagyon szép a kilátás a kilátóból, meg a Tarnai pihenőtől is.