Ja, hogy minden IS Érden van? Az összes eladó ház, telek, bicikli, és esztergagép?
Hát, sajnálom, de tényleg.
Jó pár éve még én is ezzel vicceltem meg a nővéremet, amikor együtt utaztunk valahová kocsival. Ahogy mentünk, sok eladó telek és ház volt, és mindnél így volt kiírva. Mondom neki, de érdekes, hogy mindenki Érdről adja el a házát itt. Elsőre el is hitte, aztán leesett neki! :)
Ne vedd a szívedre! Biztos sok helyre, a dinamikus erőhatás és a gyorsaság miatt jó a golyósprés, de egy megfelelő méretűnek tényleg nagy a helyigénye (a településünkön lévő gépműhelyben is az udvaron van) és drága is. Hidraulikust, meg tényleg olcsón/egyszerűen lehet készíteni otthon is, de ha alapanyag áron készt tudok vásárolni, akkor nem dolgozok vele, még nem döntöttem el.
Ti áthelyeztétek az olajbetöltő/szellőző furatot? Mert, ha jól emlékszek, az én emelőmnek eléggé a tetején van most és megfordítva biztos nem lenne elég az olaj bele. A videókon szinte mindenki, hagyja úgy, ahogy volt!
Nálam pl. nem volt igény a tologatásra, a konstrukciót megbonyolította volna, így fixen laposvas fülekkel a gerendához van rögzítve az emelő 4 sarka, oszt' csá... így a dugattyú sem billeg oldalra.
Fejre állítás: tele a net vele, de egyszerű, 2 mód van: a furat, ahol a pumpához megy az olaj, oda beaplikálsz egy 10 cm csövet, ami felér (ill. fordított esetben le) az olajba. Vagy egy külső olajtartályt helyezel el, ami alja magasabb, mint az emelő legfelső pontja. Én az elsőt alkalmaztam, eleinte nem kapja fel az olajat néha, ha sokáig nincs használva, akkor oldalra kell kicsit billenteni, és kész, utána jó (de lehet, csak az én palack emelőm tömítései rosszak, ami nem lenne csoda, mert a MÉH-ben vettem kilóra :D)
Azt szeretném megkérdezni, hogy lehet egyszerűen átalakítani az emelőt ahhoz, hogy fejre lehessen állítani? Ha fejre van állítva, akkor hogy lehet rugóval visszahúzatni, tehát hova van a rugó beakasztva? Hogy van az emelő felfüggesztése megoldva, hogy lehessen jobbra-balra tologatni és a visszahúzó rugó is menjen vele? Örülnék, egy jól bevált konstrukció fényképének!
A géptest nagyon szép, meg az orsó vezetése is, viszont a lendítő kar nagyon elnagyolt meg szemre nincs is egyensúlyban... látni, hogy billeg a gép mikor meglendíti.
Ha youtyúber lennék szebben megcsináltam volna a tetejét, de szerencsére nekem csak praktikus szempontjaim voltak
Ha már prés, gyakorlatilag nulla munkával lehet készíteni otthon is, hulladékból... persze nem mindennapos használatra való iparit, de ez is eddig minden gondomat megoldotta, és ami szintén fontos, nem kellett ismerősnél tarhálni :))
Nem tudom, egy 100-as régi magyar nagy satu milyen erővel nyomhat, de a múltkor egy kisebb szilentet kellett, és le volt pakolva a prés - gondoltam, satuba is jó lesz. Hát nem, meg se moccant, már szinte sajnáltam a satut, olyan erővel nyomtam... gondoltam, akkor nincs mese, elő a prést - az meg a legkisebb erőlködés nélkül kinyomta...
Ez nettóban 37.000Ft, ennyiért a vasat nem lehet megvenni! 12t elég otthon, természetesen nem a reteszhorony véséshez kérdezem, hanem esetleg nagyobb vasakat egyengetni?
Egyébként kiszámoltam, az ,,1t nyomóerő'' úgy jön ki, hogy nincs semmi súrlódás és kb. 50kp erővel fekszel rá a kar legeslegvégére. És bízol benne, hogy nem hajlik el a kar.