Keresés

Részletes keresés

3A3a Creative Commons License 2012.06.19 0 0 204

Dokumentum bizonyítja a lengyel CIA-börtön létezését

A kétnyelvű szerződés például azt is szabályozza, hogy mi a teendő, ha egy fogoly meghal. Tovább »

forrás: Index.hu

Előzmény: T.Tanácsos (203)
T.Tanácsos Creative Commons License 2012.06.19 0 0 203
marcipannyuszi Creative Commons License 2011.12.08 0 0 202

Bukarestben őrizték 9/11 értelmi szerzőjét

A CIA titkos romániai börtöne egy forgalmas főúttól néhány háztömbnyire helyezkedett el. Tovább »

forrás: Index.hu

marcipannyuszi Creative Commons License 2011.10.29 0 0 201
marcipannyuszi Creative Commons License 2011.09.02 0 0 200

Folyt a bor a CIA terroristajáratain

 

http://nol.hu/kulfold/folyt_a_bor_a_cia_terroristajaratain

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.03 0 0 199

Itt kell robbantani az alkaidás atomot. Mégiscsak EU meg NATO, lehet hörögni és ezvértkívánozni, de csak nem semmisül meg értékes EU15 polgár és vagyontárgy.

Előzmény: dögönbőgő (198)
dögönbőgő Creative Commons License 2011.05.03 0 0 198

Az amcsik rátólják a kelet-európaiakra a felelőséget?

Előzmény: marcipannyuszi (197)
marcipannyuszi Creative Commons License 2011.05.03 0 0 197

A titkosszolgálatok augusztusban bukkantak a terrorista vezér rejtekéül szolgáló pakisztáni épületegyüttesre, amint egy futár mozgását követték.

 

Amerikai források szerint a futár nevét a 9/11 értelmi szerzője, Khaled Sheikh Mohammed és társa, Abu Farazs al-Libi szolgáltatta ki. Mindkettőjüket „kemény” kihallgatási módszerekkel bírták szóra a Központi Hírszerző Iroda romániai és lengyelországi titkos börtöneiben – állítja a CBS News.

kábelbúvár Creative Commons License 2010.01.21 0 0 196

Csütörtökön lemondott Vygaudas Usackas litván külügyminiszter, miután vitába keveredett az államfővel az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) titkos börtönei, valamint a Fehéroroszországhoz fűződő viszony miatt.

Előzmény: kábelbúvár (191)
kábelbúvár Creative Commons License 2010.01.20 0 0 195
És legalább a tengerparton voltak ??
Előzmény: RogerWilco (192)
AAAaaa Creative Commons License 2010.01.20 0 0 194

a terror a modszer miatt lesz terror es nem a celja miatt (ugyanez igaz forditva is)

Előzmény: Törölt nick (193)
RogerWilco Creative Commons License 2010.01.20 0 0 192
Tavaly egy lovardát mutogattak, hogy az volt a CIA-börtön
Előzmény: kábelbúvár (191)
kábelbúvár Creative Commons License 2010.01.20 0 0 191

A litván parlament egy belső nyomozás eredményei alapján elismerte, hogy az országban 2004 és 2006 között titkos CIA-börtön üzemelt. Az ABC tévécsatorna értesülései szerint az amerikai titkosszolgálat a Vilniustól 20 kilométerre fekvő Antilivai településen található fegyházat használta fel saját céljaira.

Hírszerző

kábelbúvár Creative Commons License 2007.06.08 0 0 190

Az amerikai titkosszolgálat 2002 és 2005 között titkos fogdákat tartott fenn Lengyelország és Románia területén - áll az Európa Tanács jelentéstevőjének újabb jelentésében.

 

http://index.hu/politika/kulfold/titk608h/?main&rnd=513

incidens Creative Commons License 2006.10.05 0 0 189

Kényszerleszállás Ferihegyen

  • Index/MTI

      2006. október 4., szerda 19:31

      Egy eredetileg nem budapesti úticéllal közlekedő katonai repülőgép Ferihegyen kényszerleszállást hajtott végre.

       

       

      Hajtóműprobléma miatt kényszerleszállást hajtott végre a Ferihegyen szerda este egy repülőgép - közölte Bajkó Erika, a Közlekedésbiztonsági Szervezet szóvivője. Az Indexnek megerősítették az információt. A gépnek nem Budapest volt az úti célja, mondta Szollár Domokos, a Budapest Airport Zrt. szóvivője az Indexnek. Úgy tudjuk, a gép 19:07-kor biztonságosan landolt. Az MTI szerint katonákat szállító Boeingről 757-esről van szó.

       

      Az American Trans Air (ATA) légitársaság gépe hajtott végre kényszerleszállást Ferihegyen, fedélzetén 160 katonával és 8 fős személyzettel. Ez az a légitársaság, amely a NATO-misszió keretében Irakba és Afganisztánba, illetve onnan szállít katonákat. Még nem lehet tudni, hogy mikor indulhat tovább a repülőgép.

    •  

      ???

      kábelbúvár Creative Commons License 2006.09.07 0 0 188

      Gereben István holnap felszólítja lemondásra az ÉS-ben....

       

      ???

      Előzmény: incidens (187)
      incidens Creative Commons License 2006.09.06 0 0 187
      kábelbúvár Creative Commons License 2006.07.24 0 0 186

      Jordánia a "fordítókorong" szerepét játssza a CIA által terrorizmussal gyanúsított foglyok illegális szállításában. Közülük közül tucatnyit meg is kínoztak a közel-keleti országban - állítja a londoni székhelyű Amnesty International (AI).

       

      Az AI 51 oldalas jelentése szerint tucatnyi esetben kínoztak meg foglyokat Jordániában, miután más országokból - köztük Afganisztánból, Pakisztánból, az Egyesült Államokból és Indonéziából - odavitték őket. Egyeseket több hónapon át kínoztak, mielőtt a Kuba szigetén működő guantánamói amerikai támaszpontra vagy afganisztáni titkos börtönökbe szállították volna őket.

      Az AI szerint ezekben a műveletekben szerepet játszottak a közvetlenül a jordániai miniszterelnökhöz, Maarúf al-Bahíthoz kötődő jordániai titkosszolgálatok.
       
      A jelentés szerint az egyik ilyen személy a CIA egyik Gulfstream repülőgépén távozott Pakisztánból Jordániába. A gép másnap a skóciai Prestwick repülőterén vett fel üzemanyagot, majd egy Washingtonhoz közeli repülőtéren szállt le.

      HVG

      kábelbúvár Creative Commons License 2006.06.07 0 0 185

      Dick Marty svájci szenátor szerdán nyilvánosságra hozott jelentése szerint Románia egyike volt azoknak az országoknak, amelyek tagjai voltak az Egyesült Államok "kiszolgáltatási hálózatának" és ezért leszállásokat hajtottak végre területén az amerikai központi hírszerző hivatalhoz (CIA) kapcsolódó gépek. Valószínűleg volt egy lengyelországi repülőtér is, amelyet hasonló célra használtak. A jelentés számos más országot is azzal is vádol, hogy részt vállalt a CIA "megkérdőjelezhető tevékenységében".

       

       Az Európa Tanács vizsgálódása párhuzamosan folyik az Európai Parlamentével, amely már megállapította, hogy az az Eurocontrol nemzetközi légi irányítási szervezet információin alapuló megállapítások szerint az elmúlt öt évben a CIA több mint ezer repülése érintette az európai légteret, illetve európai repülőtereket, ám ezekről az érintett államok hatóságai nem kértek részletesebb információkat.

      NOL

      kábelbúvár Creative Commons License 2006.05.17 0 0 184

      Az amerikai hírszerzés emberrablási ügyeit vizsgáló EP-bizottság "hitelt érdemlő információi" szerint a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) 30-50 közötti számú terroristagyanús személyt vett őrizetbe és hurcolt el titkos fogdáiba. Mint Giovanni Fava, az Európai Parlamenti illetékes bizottságának a jelentéstevője szerdán az EP strasbourgi ülésén elmondta, a fenti számokat "magas rangú CIA-hivatalnokok" erősítették meg neki, amikor a múlt héten delegáció élén Washingtonban járt.

       

      A CIA emberrablásai a 2001. szeptember 11-től napjainkig terjedő időszakot fogják át. Az amerikai hírszerző ügynökség Ázsiában, Afrikában és Európában tartott fenn titkos fogdákat - közölte Fava. Carlos Coelho, az EP-bizottság elnöke elmondta: a washingtoni Fehér Ház nyomást gyakorolt újságírókra és tv-adókra annak érekében, hogy ne nevezzék meg azokat az országokat, amelyeknek a területén a CIA titkos fogdái működtek, illetve működnek.

      INDEX

      kábelbúvár Creative Commons License 2006.01.10 0 0 183
      Moritz Leuenberger kormányfő a hírrel kapcsolatban kijelentette: a kabinetnek szerdán feltétlenül meg kell tárgyalnia az esetet. Micheline Calmy-Rey külügyminiszter hétfőn a külügyi bizottság előtt úgy fogalmazott „Ez az indiszkréció egy igen rossz startnak számít az Egyesült Államokkal most kezdődő szabadkereskedelmi tárgyalásokon”.

      A lap egyik másik tudósításában arról számol be, hogy a Sonntags Blickben közölt lehallgatási jegyzőkönyv miatt a svájci katonai ügyészség nyomozást indít. A nyomozás egyrészt a jegyzőkönyvet publikáló Sonntags Blick, másrészt az ismeretlen kiszivárogtató ellen indul – nyilatkozta az ügyészség szóvivője Martin Immenhauser. A nyomozás elsődlegesen a lap főszerkesztőjére, Christoph Grenacherre, valamint arra a két újságíróra koncentrál, aki a faxot publikálta és részletes magyarázatokkal látta el.

      A vád szerint hadititkot sértettek, ami öt év fegyházzal, vagy három év börtönnel büntethető.

      Formálisan egyelőre csak előzetes vizsgálatról van szó. Egy másik eljárás során – ahol egyelőre ismeretlen személy ellen nyomoznak – kívánja a katonai ügyészség kideríteni, miként jutott el a lehallgatott egyiptomi fax a Sonntags Blick szerkesztőségébe.
      mno
      Előzmény: kábelbúvár (182)
      kábelbúvár Creative Commons License 2006.01.09 0 0 182

      Egyiptom olyan forrásokkal rendelkezik, amelyek megerősítik a titkos amerikai börtönök létezését – számol be a Sonntags Blick egy, a svájci hírszerzés által megszerzett fax alapján. Az egyiptomi külügyminiszter és az ország londoni nagykövete közötti üzenetváltásban az áll: 23 irakit és afgánt tartanak fogva Constanza közelében, és kihallgató központok vannak Ukrajnában, Koszovóban, Macedóniában és Bulgáriában is.

      Megvan az első bizonyíték: az amerikaiak Európában kínzásra szakosodott börtönöket üzemeltetnek – ez derül ki az egyiptomi külügyminiszter és az afrikai ország londoni nagykövetének faxváltásából – közölte a Sonntags Blick. A faxot elfogta a svájci titkosszolgálat, és most a lap tulajdonában van.

      A svájci hadügyminisztérium (VBS) zimmerwaldi – néhány kilométerre Berntől délre fekvő – lehallgató állomása elfogott egy 2005. november 10-én 20.24-kor elküldött üzenetváltást Ahmed Aboul Geit egyiptomi külügyminiszter és londoni nagykövete között. A jelentésnek a svájci ügynökök a következő címet adták: „Az egyiptomiak olyan forrásokkal rendelkeznek, melyek megerősítik a titkos amerikai börtönök létezését.”

      A svájci titkosszolgálat összefoglalója szerint az egyiptomiak ebben arról számolnak be, hogy „a követség saját forrásokból arról értesült, hogy 23 iraki és afgán polgárt tartanak fogva a Mihail Kogalniceanu támaszponton Constanza közelében a Fekete-tenger mellett. Hasonló kihallgató központok léteznek Ukrajnában, Koszovóban, Macedóniában és Bulgáriában.” Az egyiptomiak megjegyzik: „mindeme idézett tény ellenére a román felelősök továbbra is vitatják annak a titkos börtönnek a létét, ahol az amerikai titkosszolgálat al-Kaida tagokat hallgat ki. A románok hivatalos cáfolatait kedvezően fogadta az Európai Parlament szóvivője.”

      A lap állítása szerint az egyiptomi külügyminiszter álláspontjának jelentőségét aligha lehet felülmúlni: egy állam információkkal rendelkezik az európai CIA börtönökről. S ezek nem úgynevezett Open Sources (a nyilvánosság számára rendelkezésre álló források) mint újságcikkek, vagy éppen nem kormányzati szervek, mint a Human Rights Watch információin nyugszanak. Jelen esetben „saját forrásról” van szó, miként az a faxban áll. A lap által megkérdezett, de név szerint megnevezni nem kívánt szakértők az egyiptomi titkosszolgálat munkáját „kiemelkedően profinak” értékelik. A Kairóból érkező híreket a „szakmában” általánosan „abszolút megbízhatónak és hitelesnek” tartják. A szerkesztőség kérdésére a berni egyiptomi nagykövet nem kívánt a fax eredetiségével kapcsolatban nyilatkozni. A lap ugyanakkor nem teljesítette a követ kérését, és nem adta át neki a faxot.

      Amit az egész világ eddig csak gyanított, azt most az egyiptomi forrás megerősítette: az Egyesült Államok szisztematikusan elrabolja, elrejti és kihallgatja a terror elleni háborúban a foglyait – írja a Sonntags Blick. „Mi sem a repülőtereket, sem az európai légteret nem használtuk arra, hogy személyeket olyan helyekre vigyünk, ahol kínozzák őket”, nyilatkozta az amerikai külügyminiszter-asszony Condoleezza Rice alig egy hónapja a NATO külügyminisztereinek brüsszeli találkozóján.

      mno

      Előzmény: SpM (181)
      SpM Creative Commons License 2006.01.09 0 0 181
      A [svájci] szövetségi védelmi lakosságvédö és sportminisztérium a vonatkozó irat érzékeny tartalma és minösítése miatt nem kíván állást foglalni, azonban az illetékes parlamenti szervet részletesen tájékoztatja.

      A sajtó szerint a katonai figyelöszolgálat által elfogott fax - amelyet az egyiptomi külügyminisztérium a londoni nagykövetségének küldött - megerösíti a titkos kihallgató központok létét.

      A jelentés szerint a fax szószerint tartalmazta a következöt: "a nagykövetség saját forrásokból megtudta, hogy ténylegesen 23 iraki és afganisztáni polgárt hallgattak ki a mihail kogalniceanu támaszponton a fekete-tengeri Constanza közelében. Hasonló kihallgatóközpontok találhatóak Ukrajnában, Koszovóben, Macedóniában és Bulgáriában"

      Forrás: kurier.at (apa/dpa); orf.at
      incidens Creative Commons License 2005.12.30 0 0 180

      A görög szélsőjobb szerint Krétán van CIA-börtön2005. december 30. 17:00

      Az Egyesült Államok athéni nagykövetsége cáfolja az állítást.


      Az Európai Parlament egyik görög szélsőjobboldali képviselője, Georgesz Karacaferisz szerint az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) titkos börtönt működtet Krétán. A képviselő azt is állítja, hogy - egy általa meg nem nevezett időpontban - 24 személy érkezett a Görögországhoz tartozó földközi-tengeri sziget északnyugati részén működő haditengerészeti támaszpontra, ahol az amerikaiak kihallgaták őket. A támaszponton állomásozó amerikai flotta egyik tisztje szintén cáfolta a híresztelést. (MTI)

      kábelbúvár Creative Commons License 2005.12.19 0 0 179
      Előzmény: kábelbúvár (178)
      kábelbúvár Creative Commons License 2005.12.19 0 0 178

      Tudott az amerikai fogolyszállító gépek érkezéséről Aleksander Kwasniewski. A leköszönő lengyel elnök ugyanakkor tagadja, hogy országában titkos börtönök lennének.

      INDEX

      Előzmény: kábelbúvár (171)
      kiszera méra bávatag Creative Commons License 2005.12.14 0 0 177
      2005-12-14 16:59
      Megvan a titkos CIA-börtön?

      Lengyelországban van a CIA titkos kelet-európai börtöne - állítja a német Stern magazin saját nyomozására hivatkozva. A hamburgi lap szerint egy észak-lengyelországi katonai kiképzőtáboron belül van egy elkülönített belső zóna, ahová csak a CIA tisztjei léphetnek be.

      Ezt a területet a tábor többi részétől 3 méteres betonfal választja el. A tábortól 20 kilométerre katonai repülőtér is van, ahol rendszeresen leszállnak a CIA repülőgépei. A börtönök ügyében vizsgálódik az Európai Tanács is. A vizsgálóbizottság vezetője szerint a CIA jogtalanul szállított és tartott fogva rabokat Európában.

      Törölt nick Creative Commons License 2005.12.14 0 0 176

        Hogy mi a probléma? Hát ez:

       

      Jelentése szerint a vizsgálat során észlelt jelek arra vallanak, hogy "egyes személyeket elraboltak és más országokba szállítottak minden jogi norma figyelmen kívül hagyásával". Az eddig összegyűjtött információ alátámasztani látszik azon állítások hitelességét, amelyek szerint bírói végzés nélkül tartottak fogva személyeket európai országokban - írta jelentésében a svájci ET-megbízott.

      Előzmény: pindiy (175)
      pindiy Creative Commons License 2005.12.14 0 0 175
      És mi ezzel aa probléma, nyilván a szuverén kormányok beleegyezésével müködtették a börtönöket.
      Előzmény: Wic (173)
      kiszera méra bávatag Creative Commons License 2005.12.14 0 0 174
      Lengyelorszagot nevezte meg a Stern, mint titkos CIA borton fentartojat. 

      Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!