Keresés

Részletes keresés

naiv Creative Commons License 2011.02.22 0 0 443

Viszont az orvosokra a a nagytőke privatizációs elképzelései miatt néhány éve ráuszított sajtó továbbra is élen jár az orvosi társadalom lejáráatásában. És ezzel óriási károkat okoz.

Sajnos az orvosok megosztottak és kis, még a kádári időkben betokokozódott, de ma is nagyhatalmú, és aránytalanul jólkereső vezetése meggátolja az értelmes változtatásokat. 

Most a fiatal generációt akarják szembeállítani a szakmában dolgozó derékhadal, kinek már sok ok miatt nem nyitott a külföldi praxis.

Az államnak észre kellne vennie, ha nem kezeli ezt a problémát, a hazai egészségügy óriási vérvesztességet fog elszenvedni.

naiv Creative Commons License 2011.02.15 0 0 442

Ez baj?

szerintem nem.

Bizony, sok kórházat lehetne sokkal gazdaságosabban működtetni. Ott van pl. az ÁEK. Gyönyörű kórház, ismereteim szerint osztályonként változó, némileg elavult műszerparkkal. Bizonyos, hogy egy keménytökű gazdasági-orvosi vezetés sok milliárdot tudna megspórolni. csak meg kell nézni a kórházban lődörgő számtalan biztonsági embert. Fele, harmada elég lenne (persze, ekkor már a szekuritis cég tulaj lélekszakadva rohanna valamelyik kapcsolatához érdekei védelmére...).

Az anyag beszerzés: beépített sztentek, pace-makerek, infúzió, IT üzemeltetés, műszer karbantartás, stb. Hja, ha ezek és a többi dolgok rendes közbeszerzési pályázaton kerülnének be....
Meg a töredék áron kiszolgált eseti külföldi betegek.

És hasonló bajai sok kórháznak vannak.

Előzmény: Törölt nick (441)
originalqszi Creative Commons License 2008.12.24 0 0 438
Teljesen igazad van!!!!!!:)))))))) Én is ott csalok, lopok, hazudok, ahol csak tudok:DDDDDDDDD Hisz a liberálkommunista állam is ezt teszi velem:PPPPPPP És ezt ők nagyon jól tudják, de ma már semmit sem tudnak ellene tenni, csak drága völgyhidakat építtetni:(((((((( Sajnos, aki szegény, elbukik, ha csak annyian nem lesznek, mint írta 1ik olvtársunk, hogy semmibe véve életeküket nyakába hágnak a gonosznak és csinálnak 1 igazi rendszerváltást, de akkor sok vér fog folyni, sajnos a miénk is:((((((((
Előzmény: kheiron (428)
justic Creative Commons License 2008.12.24 0 0 437
Sajnos ez igaz.
kheiron Creative Commons License 2008.11.16 0 0 436
Várjuk meg khárón olvtársat együtt. :-)
JPBemondó Creative Commons License 2008.11.16 0 0 435

Nna. Beindult a terelőgép, khárónka?

Előzmény: kheiron (434)
kheiron Creative Commons License 2008.11.16 0 0 434
Sajnos nem tudom, kinek írtad ezt a hozzászólást.

Mindegy, ha nekem szeretnél válaszolni, majd biztos megteszed.
Előzmény: JPBemondó (433)
JPBemondó Creative Commons License 2008.11.16 0 0 433

A véleményem vezettem be vele, mint említettem volt, de azért erőlköggy csak.

A feltételezésem pedig az, hogy a hálapénzes rendszert is valami hasonló ideológia mentén tartod elfogadhatónak, khárónkám.

Előzmény: kheiron (432)
kheiron Creative Commons License 2008.11.16 0 0 432
Egy hazugságot vezettél be vele, nemde?
Előzmény: JPBemondó (431)
JPBemondó Creative Commons License 2008.11.16 0 0 431

A "gondolom..." formulával többnyire a véleményünket szoktuk bevezetni, nemde?

Előzmény: kheiron (430)
kheiron Creative Commons License 2008.11.15 0 0 430
Miért hazudsz ennyire primitíven? :-)
Előzmény: JPBemondó (429)
JPBemondó Creative Commons License 2008.11.15 0 0 429

"inkább számla nélkül szereltetem a csöpögő vízcsapot, mert az ismerős szerelőnél jobb helye van a pénznek, mint a politikus haverjánál"

Gondolom, a hálapénzt is ugyanezért támogatod, khárónkám.

kheiron Creative Commons License 2008.11.15 0 0 428
Kétségtelenül igazad van - a másik fele meg, hogy az én általam befizetett adóból építenek mondjuk síkvidéki völgyhidat meg síkvidéki alagutat. És az engem nagyon zavar, hogy hiába dolgozom és adózom, ha 100 kilométer német autópálya árából nálunk épül jó esetben 40 kilométer. Akkor inkább számla nélkül szereltetem a csöpögő vízcsapot, mert az ismerős szerelőnél jobb helye van a pénznek, mint a politikus haverjánál. Az élelmiszer meg az áram áfája meg úgyis bemegy a nagy kalapba, így legalább kevesebbet tudnak ellopni.
Előzmény: Uff (427)
Uff Creative Commons License 2008.11.15 0 0 427

...már jó esetben szeptember-októberre is elő lehet jegyezkedni néhány helyen.

Úgy teszel mintha nem tudnád ? Hiányoznak a források ahhoz, hogy ne legyenek hosszú várólisták, stb.

Ebben a kurva országban alig van 20%-nyi adó,- és járulékfizető !  Miközben mindanniyan tudjuk, hogy valós jövedelmet ennél lényegesen többen és többet generálnak pógártársaink. Csak basznak.  Mármint hozzám hasonlóan hozzájárulni a közkasszákhoz.

Siránkozás és nyökögés helyett mit tesznek az olvtársak annak érdekében saját kis mikrokörnyezetükben azért, hogy ez a helyzet érdemben változzon ?

Vajh lebasszák kedves rokonukat, barátjukat, ösmerősüket amikor szóba kerül, hogy az milyen gfasza gyerek, hisz jól átbaszta az Apekot, tébét, stb ? Ha szó nélkül elmennek az olvtársak amellett, hogy az adókerülés nemzeti sport és társadalmi érdem és megbecsülés kis környezetükben, akkor nem kellene itt rinyálni pl. a hosszú várakozási idők miatt, hanem kussban kéne maradni.

( akinek nem inge ne vegye magára) 

Előzmény: kheiron (407)
justic Creative Commons License 2008.11.15 0 0 426
Megszállhatják a Hospinvest székházát
Ezt a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége tervezi, mert nem tudja, hogy a cég törvényesen üzemelteti-e az egri kórházat.

A meccsnek még nincs vége.

justic Creative Commons License 2008.11.01 0 0 425
"Elkelt" az egri megyei kórház, a Hospinvesté lett.
Jogtalanságok, törvénytelenségek, a város képviselőinek, lakosságának jelentős részének szándéka ellenére... kitaposta az MSZP.

...november elsején 600 egri egészségügyi dolgozónak, köztük 120 orvosnak szűnik meg a közalkalmazotti jogviszonya. Mint írja: „A nyakukra ültetett gazdáik parancsa szerint be sem léphetnek a kórház területére. A betegek ellátatlanul maradnak, és meghalhatnak. Aki ennek az ellenkezőjét állítja, az hazudik. Mint ahogyan hazudik az is, aki azt állítja, hogy magánkézben a helye a nemzeti vagyonnak. Erre a hazugságra ment rá Magyarország. Vegyük vissza a hazugságoktól!” - szerepel a jogász közleményében. Morvai szerint szolidaritást kell vállalni az egri kórházvédőkkel, mert „ők azt tették, amit mindannyiunknak tennünk kellett volna, egészen a rendszerváltozás óta.”
HAL9000 Creative Commons License 2008.06.18 0 0 424
Csakhogy a nevedet adod az oep rendeléshez is, és valójában ezzel él vissza az oep ill. nem az oep, hanem t. döntéshozó.
Előzmény: Törölt nick (423)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.18 0 0 423

Csakhogy a magánbeteg kifizeti a számlát maradéktalanul, ezért a doki is kiszolgálja maradéktalanul....

Előzmény: HAL9000 (422)
HAL9000 Creative Commons License 2008.06.18 0 0 422
Igazság szerint normálisan csak magánrendelői módszerekkel tudod vinni a tbrendelést is.
Előzmény: Törölt nick (420)
HAL9000 Creative Commons License 2008.06.18 0 0 421

De.

Előzmény: Törölt nick (415)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.18 0 0 420

A nem sürgősségi ellátásra szoruló, TAJ-kártyát lengető beteggel közölni kell, hogy várjon jövő hó elsejéig, addig a minisztérium, az ÁNTSZ és az EBF fogja ellátni a fogát.

Milyen igaza lett a fogorvosomnak. Nincs szerződése az OEP-pel, hogy az OEP ne tudja költség alatti munkára kényszeríteni és ne is akarja szabályozni az ő fogorvosi munkáját. Kifüggesztette az árlistáját, és perce pontos tól-ig terminusokat ad, amiket percre pontosan be is tart. Minden betegre pontosan annyi időt fordít, amennyi éppen szükséges a jó színvonalú ellátáshoz.

HAL9000 Creative Commons License 2008.06.18 0 0 419
Ill. az is lehet, hogy egészen egyszerűen nem szerződött a kórházi fogászat.
Előzmény: HAL9000 (417)
HAL9000 Creative Commons License 2008.06.18 0 0 418

Mondjuk ez így ebben a formában nem igaz, nem kell fizetned:

- a foghúzásért

- a tömésért

- a fogkőleszedésért (eddig négyszer kaptad ingyen félévente, az új rendszerben 1szer vagy 2szer)

18 éves korig nem kell orvosi díjat fizetned a fogszabályozóért, vagy ha neadj isten pótlás kell.

60 éves kor felett meg a fogpótlásokért.

Ha közgyógyos vagy vagy rokkant, akkor pedig a kivehető pótlásokért.

Amí így összességében eléggé sok.

Előzmény: Törölt nick (413)
HAL9000 Creative Commons License 2008.06.18 0 0 417

Ha körzeten belül fizettet a kórház, fogtál egy madarat az EBF-nek.

Mert a kedvezményes kört illik feltüntetni az árlistán, még a netesen is.

Mondjuk így:

Amalgám tömés 5000 Ft, körzeten belül 0 Ft.

Előzmény: Törölt nick (409)
kheiron Creative Commons License 2008.06.17 0 0 416
Nem állította vissza, szerintem ez nem volt helyes dolog.

Amíg az ország rossz gazdasági helyzetben van, a legolcsóbb az állami egészségügy. Ha lendülünk felfelé, akkor meg maguktól úgyis bejönnek a drágább magándolgok.
Előzmény: Törölt nick (415)
kheiron Creative Commons License 2008.06.17 0 0 414
Hát igen, a Bokros-csomag oly sokszor feldicsért áldásos hatása...
Előzmény: Törölt nick (413)
kheiron Creative Commons License 2008.06.17 0 0 412
Semmi gond az "ingyen" kapással - eddig akkor kapta "ingyen", amikor kellett, most meg akkor, amikor majd sorra kerül.
Előzmény: Törölt nick (409)
kheiron Creative Commons License 2008.06.17 0 0 410
Evvan, én is küldtem már az ÁNTSZ-hez a mammográfiás szűrés miatt reklamáló nőt - ők a szervezők, mi meg csak végrehajtjuk az ő pontos utasításaikat.

Csak az a kérdés, hogy emészthető lesz-e az átlag magyar paciensnek, hogy - ha a sürgősség jegyében teszünk félre 5-10%-ot - fogtömésre várnia kell mondjuk 3 hónapot (a pl. nálunk megszokott 3 naphoz képest)?

Az átlag magyar páciens zokszó nélkül vár a bankban és a postán, a fodrászhoz való 2 hetes, percre pontos terminusok betartásáról már szó se essék.
Előzmény: HAL9000 (408)
HAL9000 Creative Commons License 2008.06.17 0 0 408

Ezt mondám én is, mikor elolvastam a rendelkezést.

Csak az a kérdés, hogy emészthető lesz-e az átlag magyar paciensnek, hogy - ha a sürgősség jegyében teszünk félre 5-10%-ot - fogtömésre várnia kell mondjuk 3 hónapot (a pl. nálunk megszokott 3 naphoz képest)?

De, a nálunknál kevésbé demokratikus németeknél ez így működik... Csak náluk 3 hónapos a limt. Ezért áztatja a magát sok német fogdoki Hévizen. :-)

kheiron Creative Commons License 2008.06.17 0 0 407
A nem sürgősségi ellátásra szoruló, TAJ-kártyát lengető beteggel közölni kell, hogy várjon jövő hó elsejéig, addig a minisztérium, az ÁNTSZ és az EBF fogja ellátni a fogát.

Vagy a zsebébe nyúl, és kifizeti a kifüggesztett listán szereplő piaci árakat.

A járóbeteg szakellátásban meg csak nőnek, nőnek a várólisták.

Mammográfiára már jó esetben szeptember-októberre is elő lehet jegyezkedni néhány helyen.
Előzmény: HAL9000 (406)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!