Ez a topik legyen a társalgási fóruma azoknak, akiknek modellvasútak építésével, barkácsolásával kapcsolatos kérdései vannak, ilyen kérdésre választ tudnak adni illetve ilyen tevékenységnek a folyamatát, majd eredményeit kívánják bemutatni. Ide tartozik a terepasztal készítés minden része, a famunkától az utolsó részletek megvalósításáig. Ide tartozik a modellvasúti vontató- és vontatott járművek készítése és festése, gyári modellek "szuperelése", öregbítése. Ide tartozik a terepasztal tereptárgyainak, épületeinek, vasútforgalmi- és egyéb berendezéseinek a saját készítése, illetve a terepasztalon való elhelyezése. Ide tartozik a terepasztal villamos berendezéseinek a szerelése. Ide tartoznak az ilyen fajta munkához szükséges anyagok, szerszámok beszerzésével kapcsolatos kérdések, valamint a szakirodalom ismertetése, ilyen témájú honlapok újdonságainak bemutatása. Szándékaink szerint nem tartoznak ide a gyári modellek vásárlásával, gyűjtésével, minôségével és bemutatásával kapcsolatos kérdések. Nem téma a digitális vasútmodellezés sem, még saját építés szintjén sem, hiszen annak van jól működô saját fóruma.
Bocsánat, nem akarlak bántani, de ehhez a kép alapján én hozzá sem nyúlnék. Keresnék egy másik "Knédlinyomót" lehetőleg nem attól, akitől ez származik.
Csak azt nem értem ,hogy miért erőlteti a műgyantaöntést az olyan aki nem ért hozzá. Nem egy atomfizika úgy megcsinálni, hogy max. hajszál vékony hártyák maradjanak a nyílásoknál....
Jó estét! Kérdéssel fordulnék a Fórum tagjai felé, mivel még nem dolgoztam ilyen karosszériával. Milyen lyukasztó eszközzel lehet a karosszérián lukat ejteni, illetve milyen vágó alkalmatossággal lehet a vastagabb műgyanta részeket úgy megmunkálni, mint például az ablakok, szélvédő és a tető közepe, hogy az ott felesleges részek eltávolíthatók legyenek? Válaszokat előre is nagyon köszönöm! András
Személykocsikat készítettem, el is készültek, de az osztály-jelzéshez még nincs tábla. Amíg nincs tábla, nem fényképezem le, amíg nem fényképezem le, nem rakom fel az oldalra. Szóval kis türelem!
A 3.osztályú kocsiknak többnyire nem volt táblájuk, az osztály szám fel volt festve a kocsi oldalára. De az 1, 2. osztályú jelzést egy idő után különálló, domború, zománcozott táblára rakták, fehér alapon fekete számmal, amit a kocsik oldalára csavaroztak.
Kösz szépen. Leállították, mert nem jelentkeztem be egy idő óta. Megújítottam, most elvileg működik. Ha van időd, légyszíves nézd meg, hogy elérhető-e!
To view this website again you have the following options:
• You are the owner of the hosting account? You can login your Hosting Control Panel and renew your account via the Account Renewal section. • You are a visitor? You can come back and visit this website at a later time or inform the web site owner about the problem.
Igen abból készült. Tudom ilyen nem volt a MÁV nak. De nekem megtetszett. Megy szépen szerintem csak lendkereket kap első körben. Meg össze lett kötve elektromosan a mozdony és a szerkocsis így nem villog a lámpa. Kicsit mindig csiszolok rajta. Majd a kazánt akarom megcsinálni. Most a lámpák és az ütköző. Kritikákat szívesen fogadom.
Szia ez Régi Piko/ gützold Br 52 böl csináltad??? Tudom hogy kissé fantázia 520 as de saját célra othonodban Máv 520 ast idézni nem rossz! Érdemes a motort kicserélni ha dekóderezed egy 5 polus Bhülere, igaz faragni kell a alvázbol és a sulyból és a kardénokat röviditeni kell, de megéri mert olyan vaj lesz a futása és föleg a lassumenete hogy öröm lesz nézni! van egy ilyenem eredeti festésben és ki lett cserélve motor és egy hangdekoder is lett beleépitve van benne örömöm úgy mozog mind bármely Roco !
A segítségeteket kérném. Halberstadt-i vagonba milyen LED-et tegyek belső világításnak? Van meleg fehér ( 3000K ), van semleges fehér ( 4000K ) és van hideg fehér ( 6500K ). Mivel még nem utaztam ilyen vagonban, ezért polgármesteri hivatal nélkül maradtam, más szóval tanácstalan vagyok :-) .
Alakul a mandula! Nem tudja esetleg, hogy ha táblát szeretnék a mozdony rá kihez kellene fordulni? Mielőtt valaki leírja, tudom ilyen 520 As nem volt a MÁV mozdonyai között. Előre is köszönöm.
Voltam kint vele az Északiban és bízom benne, hogy valamikor ismét megrendezésre kerül. Gyerekektől nem tartok, rendszeresen részt veszek ilyen rendezvényen. Persze van benne kockázat. Pont az Északiban zugattak le egy modellt, szerencsére gyári volt a legszélén nem közlekedtek kézzel készített modellek ebből a megfontolásból.
A másik változatot megfontolom, persze internetes hirdetésben nem gondolkodtam. Településünk kicsi, van két vendégház ahol esetenként megfordulnak vendégek. Őket gondoltam megcélozni ha már itt töltenek pár napot, ez egy plusz érdekesség amit meg lehet nézni telefonos időpont alapján .
Ezek a nagy fényszórók az orosz mozdonyokra jellemzőek. Az 520-asokat az oroszoktól vettük, akik a németektől zsákmányolták őket. Az oroszoknál került fel rájuk pl. a nagy fényszóró, és a módosított füstszekrényajtó. Mi, és pl. a csehszlovákok így kaptuk meg őket, de aztán a nagy fényszórók nálunk szép lassan lekerültek róluk...