Keresés

Részletes keresés

Quattroman Creative Commons License 2026.03.19 0 0 19130

Sziasztok,

kezdem kirámolni a műhelyt és előkerült néhány elfekvő cucc FJR-hez.

egy baloldali kipuffogódob, újszerű még sosem csúszott :-) 

sajnos egy ujjbegynyi horpi került rá az idők során, de nem látható helyen van.

valamint egy RP13-hoz való vadonatúj villaszár cső

kérésre küldök képet emil vagy viber...

valószínű hogy fog még pár apróság előbújni, pl zárbetétek a dobozokhoz, stb akkor majd újra jelentkezem.

nemetil Creative Commons License 2026.01.16 0 0 19129

Sziasztok! Sajnos a tűgörgőssel beszoptam, az nem szabványméretű... Gyárit kellett rendelni az OEM Parts-ról. 16eFt+ a csap 18eFt.

Előzmény: Quattroman (19125)
horgszoszt Creative Commons License 2026.01.06 0 0 19126

60/22 2rs csapágy 22x44x12

Előzmény: nemetil (19124)
Quattroman Creative Commons License 2025.12.16 0 0 19125

6204RS 

20x47x14mm

szinte az összes Yamahában ez van

az első kerékben 2db, a hátsóban három de ott még egy tűgörgős csapágy is van

Előzmény: nemetil (19124)
nemetil Creative Commons License 2025.12.15 0 0 19124

Sziasztok!

RP23 kerék csapágy méreteit tudja valaki? Valami spec csapágy kell bele, vagy normál mélyhornyú golyós zárt csapágy is jó?

Quattroman Creative Commons License 2025.09.16 0 1 19123

nincs

Előzmény: fjrowner (19122)
fjrowner Creative Commons License 2025.09.16 0 0 19122

Nincs külön reléje valahol? 🤔

Előzmény: Quattroman (19121)
Quattroman Creative Commons License 2025.09.15 0 1 19121

nézd át a kábelcsatlakozásokat, gyakori hogy abban a védőkotonban a párától leoxidálódnak

Előzmény: fjrowner (19120)
fjrowner Creative Commons License 2025.09.15 0 0 19120

Szia Qutroman,

És, ha a nyomókapcsoló jó, de nem kap áramot? Gondolom, külön fénykürt bizti nincs. De honnan kellene + -t kapnia? 

Előzmény: Quattroman (19118)
fjrowner Creative Commons License 2025.08.21 0 0 19119

Köszi, akkor ott kezdem. 

Előzmény: Quattroman (19118)
Quattroman Creative Commons License 2025.08.21 0 1 19118

kapcsoló

Előzmény: fjrowner (19117)
fjrowner Creative Commons License 2025.08.21 0 0 19117

Sziasztok,

kis segítségre lenne szükségem; régóta nem működik a fénykürt, (2008-as) és tanácstalan vagyok, hol kezdjem a hibakeresést. A fényszóró pedig működik. Van ötlete valakinek?

Quattroman Creative Commons License 2025.06.04 0 0 19116

nincs ilyen kontaktom.

Ricsi talán tud segíteni

Előzmény: mano_ (19115)
mano_ Creative Commons License 2025.06.04 0 0 19115

Na vegulis az lett hogy csak az index kapcsolojat belulrol szereltem at, a teljes kabelkoteget lehetetlen levenni anelkul hogy az elso villa bal oldalat ne kellene teljesen fellazitani. Van ott egy lefogato csavar amit nem lehet anelkul kilazitani ugyhogy elkezdtem leszedni a motor oldalat, aztan feladtam, maradtam ennel a megoldasnal.

Viszont gondolkodom azon hogy az ECU problemat (magaslati levegonel ero elmegy) probalnam orvosolni egy bontott amde megfelelo programot birtokolo ECU-val, vagy esetleg haa valaki at tudja benne a megfelelo programot irni, arra is vevo lennek.

Quattro mester, azt mondtad hogy az immo/kulcsok osszehergelese a masik ECUval mar lehetseges, ismersz te ilyen embert? Vagy aki a programot tudja frissiteni?

-mano

Előzmény: mano_ (19114)
mano_ Creative Commons License 2025.05.31 0 0 19114

koszi, ot meg tegnap felhivtam (neten megtalaltam elotted :) ), azt mondta telefonaljak hetfon ujra es megmondja mit tud ajanlani, valszeg menni fogok hozza.

a hatso gumim kukacos javitasaval kapcsolatban nem vagyok teljesen nyugodt es ugy tunik van ra indokom. W-s guminal van egy dupla reteg amit a kukacos javitas nem feltetlenul javit jol, van hibalehetoseg. lasd az aljat a cikknek: https://hegylakok.hu/2022/09/a-gumijavitas-hatranyai-igy-teszed-tonkre-a-draga-abroncsot/

uj hatsot meg mindig nem akarok venni ugyhogy jovo heten asszem elmegyek valahova ahol gombaval javitjak es atszereltetem.

-mano

Előzmény: Quattroman (19113)
Quattroman Creative Commons License 2025.05.30 0 0 19113

sőt, még sok más yamahának is.

Hívd fel a Ricsi bontót, Kispesten vannak a volt Kistex üzemi területén 705850436

Előzmény: mano_ (19112)
mano_ Creative Commons License 2025.05.30 0 0 19112

na a kormany/indexkapcsolo baja meg is van, ez a kis szar muanyag tort le es emiatt nem tartja azt amiben az iranyvalto erintkezoje megy:

latszolag ez mar volt javitva ugyanigy pillanatragasztoval ahogy en most megtakoltam, de ez nem fog sokaig tartani igy. van valakinek ilyenje? 2007-es FJR de szerintem mas FJR-eke is ilyen.

Előzmény: mano_ (19111)
mano_ Creative Commons License 2025.05.30 0 0 19111

tegnap dunaharasztira pestrol kifele jovet kaptam a soroksarin egy kb 5 centis facsavart a februarban felrakott metzeler roadtec (W-s) gumimra, ma sikerult megjavittatni, igaz csak gumiabroncs javito dugoval. en meghagynam igy, nem vagyok szaguldozos (autopalyan 160 amikor felmegyek de amugy csak eros tempos 90-120), van valakinek tapasztalata ezekrol a javitasokrol?

masik, ma ahogy mentem a gumishoz, kiderult hogy az indexem nem megy. en a kapcsolora gyanakszom mert valahogy mashogy kapcsol, olyan mintha be lenne ragadva. tanacsokat szivesen fogadok, most allok neki szetszedni ...

-mano

adbert Creative Commons License 2025.05.16 0 0 19110

Köszönöm Mester!!!! :)

Előzmény: Quattroman (19109)
Quattroman Creative Commons License 2025.05.15 0 0 19109

simán utána tudsz nézni hogy elektromos problémád van e.

Felbillented a tankot és rácsatlakozol a szivattyú vezetékeire. így meg tudod mérni hogy felvesz e áramot mikor indulnia kell. az mindegy hogy nem kutyorog.

akár egy ledet is ráköthetsz ami jelez hogy mi újság.

a másik hogy ki kellene venni a tankból a szivattyúegységet és kitakarítani az előszűrőjét a szivattyúnak.

Manó motorja már túlesett ilyenen mert szinte teljesen eldugult ez a szűrő és nem tudott elegendő mennyiséget felszívni a pumpa...

Előzmény: adbert (19108)
adbert Creative Commons License 2025.05.14 0 0 19108

Üdv.,

Volt valakinek gondja az üzemanyag pumpával és mi lett a megoldás?

Eddig a fél éves téli állás után, elővéve "azonnal" indult.Most is tekert mint állat, de nem volt a gyújtás ráadásakor azonnal hallható benzinszívás, "buggyantó" hang.Aztán egyszer csak lett, vagy 15-dik gyújtás ráadásra és azóta tökéletesen működik, azonnal hallani szív szivattyú stb.

Szóval lehet üzemanyagszivattyú kezdi megadni magát, vagy csak épp egyszeri alkalom volt, vagy van mit és lehet javítani szivattyún, vagy inkább csere? Van utángyártott ami jó, tudtok ajánlani, vagy majd, ha újra előjön akkor eredetit?

Csak ugye, ha nem megyünk, nem használjuk, nem tudom épp túra napon hajnali induláskor ez előjön, nem kellemes, mert kuka út, minden lefoglalt szállás stb. stb.

Egyre tudok tippelni, hogy volt GPS meg hátsó dobozban világítás beépítve és volt pár gyújtás ráadás, eszközök ellenőrzése végett, valós indítás nélkül és lehet a sok csupán gyújtás ráadás akasztotta ki a szivattyút, hogy rá pár napjára, amikor indulni akartunk meg nem ment?

Ahogy írtam fentebb, egy sokadik gyújtás ráadáskor egyszer csak zúgott szivattyú és elindult motor azonnal és a 4 napos túrán is mindig megbízhatóan ment minden, ahogy kell. (csak hát na...)

Köszönöm előre a tapasztalatokat, tippeket.

mano_ Creative Commons License 2024.11.20 0 0 19107

Sziasztok,

emlegettem itt mar regebben hogy mivel a motor nekem kint all telen a szabad eg alatt (illetve itt a haz mellett az udvaron, leponyvazva), k. nehezen indul telente, sot leginkabb sehogy, csak leszivja a frissen toltott akksit, aztan talan masodik ratoltesre hajlando indulni. ez az akksinak se jo.

Na, most addig mentem amig be nem szereztem egy ilyet: https://kocsiszaki.hu/termekek/topdon-v2200air-2-az-1ben-autos-indito-es-air-compressor-12v/

nem a reklam helye, nem fizetnek nekem azert hogy reklamozzam, DE:

ugy behuzta a motort hogy csak neztem, pedig megint csinalta hogy nyogve-nyelve indult volna amugy, leginkabb sehogy. kivittem a feszultsegmeromet, es megneztem hogy 16.3V-ot (!) ad neki 30 mp-ig, vagy amig a motort be nem indidod. mar az AC pumpa hangjan, a fenyeken es az onindito hangjan is hallottam hogy nagyobb feszultsegen van az egesz motor, de pocc-roff es indult! utana mar az akksirol is beindul persze.

mikozben ra van ez a cucc kotve, hallatszik hogy kattog, probal feszultseget kitalalni hogy mit adjon a motornak, de hihetetlen mit muvel.

asszem ilyen hidegebb idokben ez elvalaszthatatlan tarsam lesz, hordani fogom a hatso dobozban. plusz, rendeltem egy kivezeto kabelszettet ami a jelenlegi procharger 4000-es toltomhoz van, igy majd meg tudom oldani hogy nem kell mindig leszedni a takarolemezt az akksihoz.

ez egy nagyon jo cucc, tenyleg ajanlom mindenkinek akinek hasonlo problemaja van. autohoz is jo, 12V-os rendszereket tud bikazni.

az ECUs problemam ugyeben meg kene egy emailt irnom a yamahanak, hatha megszannak.

-mano

Quattroman Creative Commons License 2024.09.24 0 0 19106

létezik már olyan szaki aki megoldja az immo gondot

Előzmény: mano_ (19105)
mano_ Creative Commons License 2024.09.24 0 0 19105

Megjottem, motor nagyszervizelve, az elfaradt lancfeszito okozta a csorgest.

Csakhogy kozben utanamentem egy masik problemanak is ami mar regota a fejemben/begyemben volt a motorral kapcsolatosan, es a kovetkezo derult ki: ez az FJR (alvazszam alapjan) 2008-tol visszahivasos volt, ECU csere. Az oka az hogy rossz a program a regiekben es magas levegon fulladozik azaz elmegy az ereje ami pl egy szerpentinen kanyarban kihuzataskor nagyon kellemetlen es ijeszto.

A problema az, hogy 5 evig volt a visszahivas amibol en kifutottam. Az oem-parts-on az ECU (ami csak rendelheto) 480 000.- Ft, alternativakent pedig azt tehetem hogy keresek bontottan. Ha viszont bontottat szerzek, akkor kell ecu, immo es komplett uj kulcskeszlet, mivel az egesz egyben cserelheto. Az meg ugy nem biztos hogy olcsobb.

Most az van a fejemben hogy irok a yamahanak hogy szanjanak meg egy ecuval, csak meg nem jutottam oda. Az uj ecu ara egy ilyen koru motornal oriasi beruhazas, szoval ha valakinek van otlete, szivesen veszem. :)

-mano

mano_ Creative Commons License 2024.08.05 0 0 19104

Btw, ugyanaz a lancfeszito itthonrol olcsobb:

https://oem-parts.hu/hu/termekek/p/1-003-402-372-yamaha-vezermulanc-feszito-patron

mano_ Creative Commons License 2024.08.01 0 0 19103

Bevittem tegnap az MF motorshoz hogy csak a hangjat hallgassak meg hogy merjem-e hasznalni, erre ott pont nem volt hangja. Pedig azelott milyen traktor hangja volt bemelegedve ...

A sracok aszontak hogy ezek a lancfeszitok olyanok hogy van rajta egy retesz, ami ha a lanc lazul (nyulik), kijjebb ugrik es ujra jol feszit: mutattak is egy olyan lancfeszitot, volt naluk. Nemtom hogy az enyem vajon ilyen-e, de ha igen akkor ezek azert okos dolgok.

80ezernel, kb 4ezer km mulva amugyis esedekes lesz a szelepallitas (ha jol tudom), ugyhogy ha addig birja akkor megyek vele.

Előzmény: Quattroman (19102)
Quattroman Creative Commons License 2024.07.23 0 0 19102

angolok hülyék még a jó oldalon sem közlekednek.

az a sziget beltenyészet...

Előzmény: mano_ (19101)
mano_ Creative Commons License 2024.07.23 0 0 19101

Minden angol forumban azt irjak hogy a zold pottyos az igazi! Nem tudnak ezek semmit a magyar turo rudirol...

Amin nincs zold potty, az az ami keveset bir.

Lehet utanamegyek egy ilyennek, es a 80 korul esedekes szelep-allitassal egyetemben letudatom majd valami szervizben osz korul.

Addig meg traktorhang :)

Előzmény: Quattroman (19099)
Quattroman Creative Commons License 2024.07.23 0 0 19100
Quattroman Creative Commons License 2024.07.23 0 0 19099
Előzmény: mano_ (19097)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!