De komolyra fordítva, szívesen mennék veled, de én már jógázom egy ideje. Ez viszont munkahelyi jóga óra, úgyhogy ide nem tudlak elhívni, mert csak az ott dolgozók vehetik igénybe.
De csak ajánlani tudom mindenkinek, hogy próbálja ki.
<i>Te, én annyira nélkülözöm azt a régi ...</i>
Mit, mit? Ennyire azért ne tréningezd az agyamat, hanem mondd meg mire gondolsz. :)
nincs kedved nekünk külsősöknek tanfolyamot tartani?
Most légysz ne mosolyogj,
aki engem ismer mind el meri hinni, hogy én ha kell egy hónap leforgása alatt összehozok egy ilye tanfolyamfa minimó kalkuló 12 főt, feltéve, ha ta egy hat hetes kurzusra "csábító" javaslattal bírsz előállni...
Ő, akit magyarul tanítottam azt mondja a saját nevéről, hogy az magyarul:
Kiserdei Juli
És ővele beszélgettünk
magyarul! egyik könyvemről aminek az a címe:
Papírcsodák
Japánul: Origami
Csupa hajtogatás,
és nagyon régen dédelgetett tervem,
de tényleg,
nem tegnap óta kérem a "Mikulástól, vagy a felsőbb Hatóságtól", vagy mit tudom én... kitől, hogy ha majd méltónak talál a szerepre, segítsen, hogy megcsinálhassam:
7 nyelvű játszótábor
gyerekeknek...
tudod onnan az ötlet,
1/
hogy a hugom Franciahonban él, és ők otthon magyarul beszélnek a gyerekeikkel, de a kicsik az oviban egyetlen tanév leforgása alatt megtanulták a nyelvet.
(tudd, hogy ott 9-re járnak oviba, és már ebeédre hazamennek...).
2/
És ott van egy kis fiúcska is, aki 4 évesen, magyar létére otthon avval fogadott, amikor látogatóba mentem hozzájuk: Milyen nyelven tudsz?
Mivel ő 3 nyelvű családban nevelkedett...(A mamája oroszul beszélt vele, az apja angolul, a nagyszülők és az óvónéni magyarul)
Ja,
Ő a legjobb barátnőm a "Süftöm, Hári" kisfia. Mi egymás mellett ültünk több , mint 3 és fél évig az orosz tagozaton, és a barátnőm ma a munkapszichológia Nagy Guruja...
és ők a férjével az egyszem fiúkkal nagy kísérletbe fogtak, csakúgy mint a Polgár apuka a sakkozós...mi sül ki abból, ha...
Most olvastam az egyik könyvemben, azt, amit eddig is tudtam...
A jóga mindenféle belső bonyolult reflexeken át jót tesz az agyműködésnek. Na, persze mindenféle játék, mozgás, még a gyurmázás is segíthet fejleszteni a belső működést: a szervezetünk olyan, mint egy kórus, mindegy melyik része fals, a szinfónia nem tud teljes pompájában megszólalni...
Ha valaki még sohasem próbálkozott hajtogatással, az most tehet vele egy próbát. Itt van egy leírás arról, hogyan lehet egy két részből álló dobócsillagot hajtogatni. Ez elég egyszerű egy kezdőnek.
Az angolul nem tudóknak még érdekesebb lehet a feladat. A szöveg segítsége nélkül csak a képek alapján hajtogasd meg a csillagot.
Találtam egy dolgot, ami pl. nekem újdonság, vagyis egy ideig jó lesz agytréningre: origami. Az interneten rengeteg forrást lehet találni róla és ilyesmivel eddig egyáltalán nem foglalkoztam.
Na! Látod, nem tudsz főzni - tréningezheted az agyadat azzal, hogy megpróbálsz valami, a leírás alapján finomnak tűnő ételt elkészíteni.
De úgy, hogy előtte kimész a piacra, bevásárolsz, szaglászol, kóstolsz, belehallgatsz a beszélgetésekbe, röhögsz azon, hogy szólít meg az árus (fiatalasszony, fiatalember, stb.)
Nem tudok igazán főzni, de biztos, hogy pl. a tapintás elengedhetetlen a főzéshez? Úgy értem, ha mondjuk valaki pl. nem tudja érzékelni az ujjaival a felületek mintázatát, attól még főzhet jól, nem?