Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Mivel a régi tartalékos katonai rendszer megszüntetésre került, viszont 2012 jan. 1-től megszületett az új önkéntes tartalékosi katonai rendszer, ezért berakok egy linket a fontosabb oldalakról:
Minden volt és leendő katonatársunkat, valamint családtagjait várjuk közénk, hogy támogatásukkal minél komolyabb eredményeket érhessünk el a kitűzött céljaink megvalósítása során.
Alapvetően a volt bajtársaink hazai és nemzetközi kapcsolatára építve tudjuk megvalósítani mindazt, amit elterveztünk. Megfelelő támogatás esetén, egyebek mellett képesek lehetünk a nyugállományú és tartalékos katonák közösségi életének szervezésére, a hazai és a nemzetközi katonai sportversenyeken való részvételük elősegítésére, vagy az éppen rászorult katonák és családjuk érdekvédelmére, szociális segítésére is.
Kérjük minden bajtársunkat, valamint családtagjaikat, ismerőseiket, hogy támogassa szervezetünket!
Üdv Mindenkinek!Ha tartalékos katona akarok lenni, jelenleg mik a felvételi követelmények, különbözik-e valamiben a szerződéses felvételitől, mennyire nehéz bekerülni? Kösz előre is a segítséget!
Aki olvasta a fórumot, az tudja ki vagyok. Már a rendszerben vagyok mint védelmi tartalékos. Jó érzés az egyenruhát felvenni, jó lenne igazi katonának lenni. Nehéz bekerülni, de jó "bent lenni".
2012-től biztos nagy változások lesznek, szüksége van a hazánknak a tapasztalt kiképzett katonákra.
Vártunk, csak vártunk! Na és mit hozott? Én nem erre vártam. Sorozatban mondtuk a német, cseh példát. Aztán már a lengyelt is irigykedve nézzük!
Közben egy közhasznú civil szervezet elnöke letiltja a honlapjáról a fórumot. Igaz, nem sokan mertek véleményt alkotni, de a lehetőség meg volt. Ma már az sincs. Mintahogy lassan a szervezet sem lesz.
Tehát mit is szeretnének azok, akiket érdekel az önkéntes haderő önkéntes tartalékos rendszere?
Nem olvastam vissza a hozzászólásokat, lehet, hogy valaki tett már hasonló észrevételeket.
Felemás módon - vagy még úgy se - visszaállították a tartalékos szolgálatot. Azaz az örzővédőket szerződtették valami kesze-kusza tartalékos formában. Én igazából nem erre gondoltam, amikor régebben felvetettem, hogy miért nincs tartalék. EZ NEM TARTALÉK! A tartalékos, az a kiképzésben elsajátított tudását viszi be a tart. szolgálatba. Persze, ez kortól függően lehet elavult. Igen, de miért? Miért nem volt tart. továbbképzés? Vagy ezek már korszerűtlen dolgok amikről írogatok?
Meghajlok a múltad előtt, ha minden úgy volt ahogy írtad!
És miért ne lenne így?
Azonban ebben az esetben neked kell tudni a legjobban, hogy a történelem (Magyarország, de az egyetemes történelem is) háború és békeidőszakok sorozata. Könnyelműség lenne azt hinni, hogy "ez a harc lesz (volt) a végső". A veszélyt nem mindíg látni időben, és ha látni is nem biztos, hogy kellően felkészülhetünk rá.
Bár sok mindenben egyetértek a hozzászólásoddal, azonban ez nem lehet magyarázata annak, hogy kizárt a konfliktus. Ha hiszünk a felszín alatt működő erők létezésében, elfogadhatjuk, hogy a háborúk kirobbantásában is nagy (hacsak nem kizárólagos) szerepük van, volt, lesz!
Éppen ezért aggasztó hazánk "lefegyverzése"! Kicsit úgy tűnik, ismét a vesztes oldalon szeretnének minket tudni!
Az mar regen volt, ma pontosan mitol, mit es miert vedenel Te?
Haboru eseten ha a vedok megadjak magukat akkor ma mar (itt europaban) nem olik meg oket es a csaladjaikat, nem romboljak le sem a hazaikat, sem az infrastrukturat, mert tobbnyire gazdasagi haszonszerzes all a haboru hattereben. Rombolas, gyilkossag addig folyik amig van ellenallas, aztan a helyreallitas is a Te kezeddel es a Te zsebedbol tortenne.:) - Magyarorszagon viszont ilyen nem is fordulhat elo, hisz lassan minden kornyezo orszag ugyanannak a (hogy szepen fogalmazzak) "gazdasai csoportnak" a tobbsegi tulajdonaban lesz. Fel vagy vasarolva a "terulettel" egyutt Te is, a csaladod is, meg az is akivel a terulet vedelmeben haboruznal.:) Nem a Te tulajdonodert harcolnal hiszen Te is tulajdon vagy. Az orszag a rendszervaltas ota egyre inkabb masoke, es amikor felvasaroltak, felvasaroltak vele minket is. Aki ezt nem latja, az vak. Okafogyotta valt a szomszedos orszagokkal a haboru. Meg ha lenne is kivel haboruzni, Neked, nekem es a tobbi mezei allampolgarnak nincs miert, mert olyan mintha a kocsmaban haboruznal az ulohelyert. Nem a Tied a kocsma es az ulohely sem es csak azert lehetsz ott (meg a masik is), mert hasznot remelnek toled.:)
Huszonezer fo "katona" (egyenruhaba bujtatott civil) akinek nagyresze a gepkarabelyt es a pisztolyt sem tanulta meg rendesen hasznalni, eleteben nem volt haboruban, nem olt, nem is tudna megtenni (de ha megis akkor lelkileg beleroppanna), mire elegendo? Kulonben is hany harcolo jonne ki ebbol, mikor egy harcolora min. 10 kiszolgalot kell biztositani. De ha berhivnak a tartalekosokat, azokat is ki lenne az aki ki tudna kepezni legalabb a fegyverhasznalatra (pl gka) olyan szinten, hogy egy haboruban a tuleleshez elegendo tudassal rendelkezzen es ne csak hosihalottkent emlekezzunk rajuk? Mondjon nekem valaki egy nevet. - A honvedsegben alig nehany erre alkalmas ember volt, akik mara mar nyugdijasok. - Tudom, mert en voltam koztuk a legjobb.
Kulonben is megnezte mar valaki, hogy milyen haditechnika maradt ebben az orszagban ami nem kerult inkurrenciaba. A beosztottaimmal egy Fradi-Ujpest meccsre sem mertem volna elmenni, nemhogy haboruba.:) Torekedjen minden allampolgar a bekes egymasmellett elesre, dolgozzon a csaladja boldogulasaert (az a legtobb amit megtehet) es ne akarjon haboruzni, mert csak megveretne magat a semmiert.:)
"Igy vagyunk ezzel-szinte mindannyian,-egykori soralattiak,hogy ez egy tipikus női munka-vonuljon be a k.anyja annak,aki ezt kitalálta."
Én meg úgy vagyok ezzel, hogy azok az őseid akik 1100éve harcoltak azért, hogy a leszármazottaik puszta léte megaradjon (gyengébbek kedvéért érted), sírva hagyták vona ott a csatateret, ha a gondolataidat olvassák!
"Nézd-ha Te nem így gondolod,attól még lehetsz f@xa gyerek"
Köszi! :-)
"..csak sorkatona nem voltál..mert ha igen-és ennyire hiányzik,akkor miért nem maradtál TSz-nek,?"
Voltam. Örültem, hogy letudtam a szolgálatot. Teltek az évek és ma már máskép látom az akkori dolgokat. Mára értelmet nyert az is számomra, miért vitték az embereket a lakhelyüktől távol. Mindamellett sok hiányosságot is fel tudnék sorolni azokból az időkből.
"Vagy:most vagy szerződéses-mi tolt oda?Munkanélküliség,alacsony képzettség,tucatszakma,
akinek van rendes megélhetősége az nem áll be az adófizetők pénzén napot lopni-se rendőrködni-mert azokra sincs szükség-hiszen semmi hasznukat nem látni...Ezeket mind kapálni,meg meg Vityulax kőbányáiba vinném-ne kopjanak a gépek..nemcsak a fizuért kell a markunkat tartani..azért teszünk mindannyian,hogy odaadják!"
Most nem vagyok.
Azért remélem amikor a kenyeredet eszed akkor is eszedbe jut az alábbi gondolatod: "tucat szakmás primitiv egzisztenciák- pékek, festők stb." És gondolom a falakat is kis lakásodban te fested, és nem engedsz oda holmi "primitiv egzisztenciát", bár én primitívnek írnám és a "megélhetősége" helyett inkább a megélhetése lenne a helyes.
Ezek szerint a tűzoltók is, és a mentősök is (kiragadott példák) mehetnének a bányába, hiszen ők is egy létesítményben várakoznak amíg nem kapnak riasztást. A te olvasatodban lopják a napot.
Kíváncsi lennék egy lakásbetörés vagy rablás kapcsán merre indulsz el, mert azokhoz a "naplopókhoz" biztosan nem fordulsz!
"A Magyar Honvédség-ütésképtelen "erő" ezt bárki elmondhatja,ha nekem nem hiszel!"
Ez bizony így van! Véleményem szerint tudatosan sorvasztották el, e nemzeti léthez szükséges momentumot.
Eze ellen viszont egyén színtjén is lehet tenni. Ha te voltál sorkatona, emlékszel milyen alacsony zsoldot kaptunk, egy szakmunkástanuló össztöndíjával vetekedett.
Most egy gyenge fizetéssel egyenértékű a havi illetményük. Nem sok pénz. Egy leszerződött ciklus 3év. Izraelben mennyi is a kötelező sorkatonaság?
A fiatalok tanulmányaik befejezése után, ha elmennek egy 3 éves kiképzésre, elmondhatják, hogy megtették Hazájuk iránti kötelezettségüket (ezt tudom mostanában elméleti szinten sem tudják sokan felfogni). Nevezetesen egy esetleges védelem során többek lesznek mint golyófogók! A külhoni szolgálat jelen helyzetben önkéntes, mivel annyian jelentkeznek rá, hogy nyugodtan válogathatnak az önkéntesek közül. Így a fiatal elveivel ellentétben még külföldi céltalan (a honvédelemmel köszönő viszonyban nem lévő) akciókban sem kell, hogy részt vegyen.
"Régen is az volt-de a nagy testvér árnyékában azért egy slota nem ganyézott!"
Azért az a Slota régen ugyan úgy a "nagy testvér" árnyékában volt. Nekem nem a testvéreim.
"Most amerikát is,meg az eu-t is széles körívben lef...ssák."
És ezzel most mit akarsz mondani? Ha ez alapján kéne megítélnem az embert, még szimpatikus is lenne!
Mielőtt valaki azt mondaná, hogy az ,,Ígérettétel" az ,,Esküvel" szemben spekulációra ad okot és segít kibújni a felelősség alól gyorsan azt mondom, hogy pont ellenkezőleg - Magyarország viszonyában lehetőséget ad azon katonaviseltek integrációjára a honvédelem dolgaiban, akik idegen hadseregekben szolgáltak. Ezzel is erősítve a hazai katonai potenciált.
Sokuk esküjükben az Alkotmányra és Magyarországra, illetve népre esküdtek. Egy ország megszűnése után az eskü érvényes a jogutódra. A MNK utóda a Magyar Köztársaság. Akinek meg ez erkölcsi aggályokat okoz: a magyar hadi ceremóniában létezik egy olyan fogalom, hogy ,,Ünnepélyes ígérettétel" (én is ilyet tettem le, mert előtte máshol szolgáltam). A szövege gyakorlatilag megegyezik a Katonai Eskü szövegével, csak van egy kicsiny, szövegbéli eltérés (Magyarországon az ígérettevők az esküvőkkel ellentétben nem mondják ki, hogy ,,Isten engem úgy segéljen"). Jogi érvénye viszont ugyan olyan. Úgyhogy ez a formalitás nem lényeges. Minden jogi következményt magában hordoz. És evvel minden katonaviselt tisztában van.
Milyen jó lenne ha most létezne egy valódi tartalékos rendszer a Magyarországon. Olyan ami nem ritkaság a NATO tagállamokban. (Norvégia - Home Guard, UK - Territorial Army, Dánia - Home Guard) Most lehetne a gátakon használni. Ehelyett csak határozatok, törvények, rendeletek vannak. De valódi tartlékos egységek nincsenek.
Ha jól emlékszem, akkor privátban én is ezt a két nevet küldtem Neked. Simicskó és Fodor.
Hozzá kell tennem, hogy honvédelmi miniszterként Lázár is nagy esélyekkel indul majd.
Javasolnám még meghívott vendégnek Kelemen József nyá. altábornagy urat. Jelenleg valami Honvédek baráti szövetsége, vagy hasonló nevű ténylegesen működő egyesület elnöke. (Ha nem akkor elnézést.) Ha lehet akkor akár hármasban is jó beszélgetés lehet belőle. Mármint Simicskó, Fodor, Kelemen és Te. :)
De Simicskó és Fodor egy tökéletes párosítás lenne az biztos.
Én is érdeklődnék, hogy mikor lesz videó?
Ja és eszembe jutott egy javaslat. Nem tudom, hogy mennyire lehet megoldani, de azért elmondom. Agyvérzést kaptam azon, hogy ilyen "szanaszét" van a Civilek a honvédelemért klub; a Magyarország katonái; és ez a fórum. Nem lehet egybe rakni?
A HM megmagyarázza a teljesítményét, elég olvasni a hm.gov.hu-t. Ezért felesleges elhívni őket, úgysem fogják azt mondani, hogy igen, elkúrtuk. De ez mindenhol így van sajnos, felelősséget senki se vállal, meg igazából ez már több cikluson átívelő felelősség lenne.
A nyugalmazott VKF-ek érdekes eset, hiszen egyrészt már volt lehetőségük bizonyítani, de biztos így kívülről másként látnak sok mindent.
1. Nagy eséllyel ő lesz a honvédelmi miniszter (de minimum a honvédelmi bizotság elnöke) jövőre - érdemes lenne tudni, hogy a Fidesz-KDNP-nek mi a programja e tárgyban (mert egyelőre nem sok érdemit hallottam tőlük).
2. Szakértők, és az én laikus szememmel talán hitelesek is.
3. Ez asszem egyértelmű. :-)
A moderátornak (szerény személyed) persze nagyon jól fel kell készülni...
Egy "általános" és az önkéntes tartalékos rendszerrel kapcsolatos beszélgetésen, konferencián, Te kiket látnál szívesen, kiket hallgatnál meg? És lehetőleg miért pont őket?
Nézd, mint mondtam nem ezen mérem a sikert, de másrészről érthető a média "nem-érdeklődése". Feltűnik a semmiből egy "senki", miért kéne ráfigyelni?
Meg fogom találni a csatornát (nem a tv-csatornát), hogy mindenkihez eljussak.
Tudod, az életben sem úgy van, hogy nyitok egy boltot, aztán másnap már ott tolong a fél ország (persze kivételek vannak, lásd elektorworld, de nekem nincs még ennyi pénzem marketingre).
Képzelj el egy tavaszi kertet. Semmit nem látsz, csak a felgereblyézett földet. Azt mondod, itt semmi nincs. Csak az a helyzet, hogy a föld alatt ott van mindenféle zöldség és gyümölcs elvetve, várva, hogy kikeljenek.
Hát ez van. Tegnap kikelt egy mag, ez a kezdet, de még várni kell a bőséges termésre.