Miutan most aktualis lett a Bush-Orban vitaban a jelentese tobben egybol nekialltak gyalazni ot. Mivel Jeszenszky hiresen szeret leveleket irni (hivatalos papirra is) gondoltam osszegyujtom eddigi kulfoldi (fel)jelenteseit, hogy lassuk kinek van igaza.
A helyzet az, hogy az igen nagy baj volna, ha egy nagykövet a "Minden natyon szep, minden natyon jo, mindennel meg vatyok elegedve" - stílusban és tartalommal jelentene/ jelentett volna.
Azt, hogy az elefánt bekerült a porcelánboltban ahol azután tört és zúzott, s a herendi garnitúra összetörött, aminek a boltos nem igazán tudott örülni - ezt bizony jelentenie kellett.
Az egy más kérdés, hogy az évekkel ezelőtt elkövetett malőrök még ma is hatnak. Sajnos.
"Hja elvtársak, az élet nem habostorta" mondaná szegény Virág elvti!
Gondoltam osszefoglalom mielott ms topikokban (pl. itt) agyon gyalazzak.
Amit en latok ezekbol az az, hogy Jeszenszky elkotelezett jobbos, allandoan vedo oket, DE a szelsojobbot eliteli. Ez valoszinuleg Antall-Csurka problemar vezetheto vissza. Hasonloan amerikai nagykoveti mivolta nem csak karrier volt, hanem elkotelezett amerika parti szinten.
Ergo, nem vagyok hive (a 1 pontban roppant elkepeszto mit mert elohozni, 2 pontnal meg hulye modon belesetalt a hires Kennedy-Hruscsov vicc be) de egy kovetkezetes jobboldali politikus.
Talan epp ez a baj most vele, hogy tavirata elokerult 2001-bol.
Nekem is van egy Jeszenszky levelem. Még 89- ből, amikor a Magyar Nemzetben (az akkorinak előfizetője voltam) R.W. Seton Watsonról írt egy terjedelmes olvasói levelet. Ez egy jól megírt és (amennyire meg tudom itélni) tárgyszerű értekezés volt, tetszett is, de a revíziós törekvéseket és a nyomukban járó ellentéteket egyértelműen Horthy/ék nyakába varrta, amivel nem érthettem egyet.
Ehhez szóltam hozzá egy személyes levélben, amelyben kifejtettem, hogy azért a szomszédos országok nacionalista, kirekesztő politikusainak is volt azért abben némi szerepe, felelőssége, ami Magyarországot a revízió útjára vitte.
Jó két hónap múlva válaszolt, elnézést kérve hosszú külföldi útja miatti hallgatásáért, de elismerte, hogy végső soron igazam van.
A fene gondolta, hogy egyszer még ilyen "nagy ember" és nagy levelező lesz belőle.....
1. az ország nincs romokban, bármennyire is ezt szeretné a fütyesz
2. az mszp most jött feljebb, egész fütyesz mellé, mert a polgároknak kezd tele lenni a hócipője a destruálással. Pont jókor jött az Millenniumi Országjáró Vizsla!
3. a szavahihetőség mindig fontos, különösen egy másokat folyamatosan hazugozó hazug bagázs esetében
Nezzuk sorban, hogy Jeszenszky valoban a jobboldal aruloja-e a most nyilvanossagra kerult jelentese miatt vagy kovetkeztesen probal a jobboldal es az USA mellett kiallni a leveleiben.
Leveleket azt ugyanis nagyon szeret irni Jeszenszky
1999
Pulitzer dijasok feljelentese az USA-ban. Egyenesen odaig megy, hogy Antall korai halalaval vadolja oket (?!)
1999
Orban kormany vedelme a romak helyzetet illetoen ert biralatok miatt az USA-ban.
2000 majus
Magyarorszagi szélsőjobboldal letenek letagadasa az USA-ban, Orban es a magyar demokracia vedelme a Haider ugy kapcsan.
2001
A most elokerult USA tavirata a MIEP kapcsan. Ennek mar volt elozmenye (lasd topik)
2003
A diktaturak elleni fellepese, a nacik es szelsojobb elitelese az USA tamadasa miatt (iraki akiciojanak tamogatasa Saddam ellen)