Keresés

Részletes keresés

schpenoth Creative Commons License 2005.10.24 0 0 36
"...a pártvezetőség jórésze valóban jól értelmezett hivatástudatból és hazafiságból politizál..."
Ez jó vicc!:-)
krz Creative Commons License 2005.10.24 0 0 35

persze, az elvi alapokban egyetertunk, a tobbit meg mayd yol meglassuk ;)

 

Előzmény: Personal_Jesus (34)
Personal_Jesus Creative Commons License 2005.10.24 0 0 34
tképpen épp ezt mondom. ez az a hitelességi kérdés, ami a Gyurcsány kampány achilles-sarka. az ellenzéknek ezt kellene valahogy megtámadni. nyilvánvaló, hogy egy hazardjátékost nem hiteltelenít, ha azt bizonygatják, nem tartja be a szabályokat. ezt ugyanis senki nem várja el tőle.

ám ha kiderül, két ásszal több van az asztalon, mint ami a pakliban volt, és az én pénzemet viszi... na ja, az a kérdés, ez miként fordítható le a politikai helyzetre. de pl. az APEH sztori közelebb volt ehhez, sok vállalkozó él ebben az országban, aki tudja, milyen egy APEH-ellenőrzés. ez tehát inkább árt, mint hogy ötvenhatban mi csinált az Apró.
Az MTV-s cucc kicsi, de bosszantó, mert ha vki rájön, hülyének nézik, az mindig bosszantó. De még egyik sem az igazi.
Előzmény: krz (32)
krz Creative Commons License 2005.10.24 0 0 33

jaj, ne csinald mar, nyilvan van sok ember, akit nagyon rosszul erintett a bcs, foleg a koltsegvetesi szempontbol jelentektelen, de hergelo kis hulyesegek, de az mszp mondjuk 98 februarjaban akkor is sima gyozelemre allt, es szerintem inkabb a nagymaros-ugyon, meg altalaban a tulzott elpofatlanodason csusztak el majusban.

 

soteten latas kapcsan arra utaltam, hogy szerinted senki nem akar kormanyozni igazan, mert akkora a gaz. erre mondtam, hogy ez erosen eltulzott pesszimizmus, mert hatarozott cselekvessel viszonylag gyorsan lehet latvanyos eredmenyeket elerni, raadasul a tuloldal is eppen magaval lesz elfoglalva a vereseg utani hirigben.

 

Előzmény: Törölt nick (30)
krz Creative Commons License 2005.10.24 0 0 32

ez eppen eleg ahhoz, hogy ujra eselyesnek lassak oket a powers that be, es ne forduljanak ellenuk.

 

es akkor maradhat gyurcsany is hitelesnek latszo.

 

Előzmény: Personal_Jesus (27)
lms Creative Commons License 2005.10.24 0 0 31
A közvéleménykutatásokat tudni kell értelmezni. Az újságokban megjelenő színes oszlopok nem segítenek hozzá ehhez, de kis utánajárással már meg lehet fejteni a tartalmat (támogatók ill szavazásra elszánt támogatók táborának nagysága, nem százalékban, hanem százezrekben). És persze mindig ott van az az egy-másfél millió, akik alapvetően a pillanat hevében szavaznak, ahogy tették pl 2002 április 7-én a fidesz ellen.
Előzmény: Personal_Jesus (27)
krz Creative Commons License 2005.10.24 0 0 29

szerintem azokat azert menet kozben koltottek rendesen.

persze megvan a kampanyra a penz, nem kell felteni a kormanyoldal tisztelt partjait ;)

 

Előzmény: lms (21)
lms Creative Commons License 2005.10.24 0 0 28
Annyi azért nem, én csak a legálisan kampányra fordítható pénzekről olvastam egy összegzést pár hete. Abban néhány tízmilliárd forintról volt szó. Ezen túl persze egy csomó bújtatott kampányra is szükség van.
Előzmény: Personal_Jesus (25)
Personal_Jesus Creative Commons License 2005.10.24 0 0 27
ne felejtsük, hogy ezeknél a felméréseknél a bevallott hibahatár is 2-3 százalék. én nem hiszem, hogy az MSZP bármi mást el tud érni ezzel a kampánnyal, minthogy saját szavazóit megerősítse, és elhitesse velül, képesek győzni, ott vannak, és ők vannak ott. Persze ez sem semmi, sőt, nagyon is sokat hoz a konyhára.
Előzmény: lms (24)
Personal_Jesus Creative Commons License 2005.10.24 0 0 25
ezzel egyet értek. 4100 milliárd hiányzik. ha csak ennek 5 százaléka rendelkezésre áll a kampányra, már azzal is megvettek mindenkit, akit meg lehet, elfoglaltak minden hirdetési felületet, amit el lehet, és mozgosítanak mindenkit, akit csak elérhetnek.
hát így állunk.
tetszettek volna fideszék nem elbaltázni 2002-tőt. nem lesz könnyű, de nem reménytelen. főként ha igaz az, amit a topicindítóban írtam (ami egyáltalán nem biztos, hogy igaz :) )
Előzmény: lms (21)
lms Creative Commons License 2005.10.24 0 0 24
A szonda legutóbbi felmérései szerint már nem csak a támogatók szavazási hajlandósága nőtt, de a támogatók darabszáma is. Ez nem mond semmit arról, hogy mi lesz fél év múlva -- de arról igen, hogy egy masszív médiaoffenzíva és "a pénz nem számít" kampány igenis hatásos.
Előzmény: Personal_Jesus (20)
krz Creative Commons License 2005.10.24 0 0 23

szerintem tul soteten latod a dolgot. sot.

a vesztes oldalon nagy gazok lesznek (szerintem az mszp es a fidesz is szakadna vereseg eseten), igy egy bator gyoztes viszonylag rovid ido alatt egeszen latvanyos eredmenyeket erhet el koltsegvetesi-gazdasagi fronton, es eppen a legnehezebb idoszakban lenne a leggyengebb a masik oldal ellenallasa.

 

a horn-kormany nem a bokros-csomagba bukott bele, pedig az is eleg durva volt.

 

Előzmény: Törölt nick (18)
AmBesten Creative Commons License 2005.10.24 0 0 22
Kedves, döntsd már el melyik a helyes:

a, Szekeres nem hazudik
b, Szekeres hazudik

Ha Szekeres hazudott, akkor hazugság az az állítás, amit neki tulajdonítasz: ti. hogy rosszabb helyzetben vagyunk mint 89-ben.
Ha szekeres nem hazudott - tehát tényleg rosszabb helyzetben vagyunk - akkor viszont Te hazudtál, mert hazugnak nevezted.

Szóval, hogy van akkor?

Előzmény: Törölt nick (18)
lms Creative Commons License 2005.10.24 0 0 21
És ehhez adjuk hozzá azt az eszméletlen sok pénzt, amit 2004 óta különféle címeken többéves imázskampányokra szerepeltettek a ktgvetésben, de eddig szinte semennyit nem költöttek belőle.

Innen szép nyerni :-) (mármint a fidesznek.)
Előzmény: krz (19)
Personal_Jesus Creative Commons License 2005.10.24 0 0 20
hm, én nem így érzem, de ezek szerint rosszul mérem fel. úgy érzem, itt most minden megtörténhet a következő hetekben. ez az amerikai balhé, az október 23., túl magasra emelték a tétet, és nincsenek jó lapjaik mellé...
persze megúszhatják, de csodálkoznék rajta. a közvéleméynkutatások e tévesszenek meg, az a +/- 8 százalék mindig is ottv olt, azt jelzi, az mszp-sek közül éppen mennyinek van kedve elmenni szavazni. a szavazás napján a többségük - ha van kedve, ha nincs - úgyis elmegy, az a feljövő mszp. amely persze ugyanúgy megverheti a fideszt, mint 2002-ben ettől
Előzmény: krz (19)
krz Creative Commons License 2005.10.24 0 0 19

en meg pontositanek - szoval a mainstream media nem fogja gyurcsany hitelteleniteset kezdemenyezni, de persze ha azt latjak, hogy borul a bili, akkor ok is be fognak allni a sorba, es akkor tenyleg nagyon gyors lehet az erodalodas.

 

szerinted ez a folyamat most akar el is kezdodhet, szerintem meg inkabb az a kozerzulet, hogy az mszp lenduletben van, es ugy tunik, most mindent kepes meguszni.

 

Előzmény: Personal_Jesus (17)
Personal_Jesus Creative Commons License 2005.10.24 0 0 17
az biztos, hogy a fősodor média partner ebben a játékban, hiszen az ORTT-döntéssel a kereskedelmi tévéket is megvették.
ám talán épp itt lesz a bibi: ha működik, ok, ha borul, és fősodor-ellenes hangulat lesz, ahogy erre nagyon sok esély van, a vízcsapból is folyó miniszterelnök hirtelen elveszíti a talajt a lába alól. nagyon hirtelen. én ennek kezdetét érzem, de lehet, érzéseim megcsalnak :)
Előzmény: krz (16)
krz Creative Commons License 2005.10.24 0 0 16

elvi alapon igazad van, vegul is medgyessy bukasat is az okozta, hogy mindenki szamara nyilvanvalova valtak korlatai.

 

de gyurcsany azert sokkal tehetsegesebb, raadasul elkepeszto osszeallas van mogotte ballib megmondoemberekbol, mindenki ott van a sorban, es legrosszabb esetben hallgat, mert jonnek a valasztasok, es viktort meg ugye gyulolik, ahogy kell.

 

szoval sajat oldalrol mar nem szallnak be egy ilyen hitelesseg-kikezdesi jatszmaba, es ez nagyjabol azt jelenti, hogy a mainstream mediaban sem lesz ilyen folyamat.

 

Előzmény: Personal_Jesus (11)
Personal_Jesus Creative Commons License 2005.10.24 0 0 15
ezt az elméletet azért nem tudom elfogadni, mert a hatalmon lévőknek eszerint az elmélet szerint is az az érdeke, hogy minél tovább maradjanak, hiszen addig sem derül ki a sz*r, és addig lehet még mozdítani, ami mozdítható.
másfelől az általad említett médiaszélben az mszp nyugodtan végigkormányozná a következő négy esztendőt, megerősödve a második választási győzelem legitimizációjával, és így-úgy kihúzná a négy évet, és az országot mégnagyobb kakival adná át...
Előzmény: Törölt nick (13)
kalocsay Creative Commons License 2005.10.24 0 0 14
A politikai racionalitás szempontjából talán igazad van, de mi lesz az országgal? Gyurcsányék még elképesztő kérokat okozhatnak a bukásukig. A franc essen bele, egy felelős nemzeti párt számára nincs más megoldás, mint a választás megnyerése. Még akkor is, ha ennek később meglesz a böjtje.  
Előzmény: Törölt nick (13)
kalocsay Creative Commons License 2005.10.24 0 0 12

Sajnos ilyen elmélettel nem szolgálhatok.  Történelmi példák viszont vannak arra, hogy ha valaki elsősorban (negatív) érzelmi alapokon (vagyis valami/valaki ellen)toborozza a támogatóit, akkor nagyon nagy kockázatot vállal, mert az érzelem-vezérelt tömeg hangulata könnyen ellene fordulhat.

 

Azt biztosra veszem, hogy ha az MSZP veszít, akkor itt nagy balhé lesz. Gyurcsány ellen fordulnak a választók és a saját pártjának tagjai is. Gyurcsány viszont túl nagy hatalommal rendelkezik és a hatalomhoz görcsösen is ragaszkodik, ezért nem fogja olyan könnyen hagyni, hogy kidúrják a vezető helyről. Szerintem Gyurcsány a garancia arra, hogy egy választási vereség esetén az MSZP minimum két részre fog szakadni.    

Előzmény: Personal_Jesus (10)
Personal_Jesus Creative Commons License 2005.10.24 0 0 11
itt nem is racionális, hanem irracionális tényezőkre gondolok, ezért mondtam, ez csupán egy megérzés, a pali helyzetéből adódó bizonytalanság, amely akár gesztusok , nyelvezet szintjén lelepleződhet. és ha hiteltelenné válik az alakítás, az a lényegét veri szét ennek az mszp-kampánynak.
Előzmény: krz (8)
Personal_Jesus Creative Commons License 2005.10.24 0 0 10
itt egyszerűen politikai oldaltól függetlenül, elméleti dologról, vislkedésmintákról van szó. esetleg ha vki tud erre egy jó játékelméleti modellt, érdekes lenne így elemezni.
Előzmény: kalocsay (7)
manipula Creative Commons License 2005.10.24 0 0 9
Ez már most is áll. A Gyurcsánnyal nem lehet nyerni. Még a Medgyessy kormány is népszerűbb volt, mint az idétlen Gyurcsány bagázs. http://img.index.hu/imgfrm/6/2/6/3/BIG_0000936263.jpg
Előzmény: kalocsay (7)
krz Creative Commons License 2005.10.24 0 0 8

És azt is szeretném leszögezni: éppen ezért lehet ma Washington ellenében is választást nyerni Magyarországon. Bár előnyt semmiképpen nem jelent.

 

ez erdekes felvetes. hajlamos vagyok egyeterteni, persze mayd meglatjuk, mennyire maszik bele (nyilvan kozvetett modon) washington a kampanyba.

 

viszont szerintem ezek a sporadikus lebukasok nem igazan jelentenek semmit, ugyis javareszt szovegelesen es megalapozatlan igergetesen all az egesz gyurcsany-kampany, ebbol is kidumalja magat, illetve ki sem kell dumalnia magat, mert senki nem fogja szeles korben eszrevett forumon szamonkerni rajta.

 

Előzmény: Personal_Jesus (3)
kalocsay Creative Commons License 2005.10.24 0 0 7

Nagyon racionális elmélet.

A politikailag elkötelezett és a napi történésekben tájékozott szocialista szavazók nem azért fognak morogni, mert tisztességtelenségnek tartják (Orbán ellen szerintük bármi megengedett), hanem az ügyetlenséget nem fogják díjazni.

 

A kevésbé tájékozott bizonytalanokhoz nem jut el minden fiaskó híre, de minél több lesz belőle, annál inkább tudatosul  bennük, hogy Gyurcsány tisztességtelen játékot játszik és ezért elítélik.

 

A jobboldali szavazókat felbőszítik ezek az esetek és nő a szavazási aktivitásuk.  

Előzmény: Personal_Jesus (-)
lms Creative Commons License 2005.10.24 0 0 6
joy,

Természetesen nem neked szólnak ezek a példák.
Tudod: "gondolkodás nincs, enyém lesz a kincs."
Előzmény: joy (2)
őszkaján Creative Commons License 2005.10.24 0 0 5
 Ez úgy van, hogy a változások a levegőben vannak!
Előzmény: joy (2)
Personal_Jesus Creative Commons License 2005.10.24 0 0 3
ez a három csak példa volt a sok közül. nem is az esetek megvitatása a célja ennek a topicnak (aki pedig ismeri egy kicsit a washingtoni dörgést, tudja, hogy ez a Lantos-Gati duó kavarása volt, és AKÁRMIT csinál Orbán, amennyiben Foggy Bottomból ilyen szűrőkön keresztül megy a jelentés a Fehér Há-i asztalokra, jobban fogják szeretni az MSZP-SZDSZ-t. mint a Fideszt. És sajnos a Jeszenszky nem volt jó nagykövet. ÉS sajnos a Szemerkényi-féle Amerika-politika sem javított ehhez, mindketten kissé dilettánsok. De ez semmit nem változtat az alapigazságon: igazából mindez Washingtonban senkit sem érdekel. És azt is szeretném leszögezni: éppen ezért lehet ma Washington ellenében is választást nyerni Magyarországon. Bár előnyt semmiképpen nem jelent.

A lélektani pillanat mindezek ellenére, úgy látom, elérkezett.
Előzmény: joy (2)
joy Creative Commons License 2005.10.24 0 0 2

Nagyon gyenge vagy.

Az derülhet ki,

-mit leveleztek anno Jeszenszkiék Wasshingtonnal.

-Gy nem háborodott föl, hanem az APEC-főnök, hogy nem publikus adatok kikerülhettek, ergó megbízhatatlan, inkorrekt az apparátusa!

-3. eset mi is volt? Hogy fölháborította némely Fmszp-s prolitikus de kinyilatkoztatása, és ezt koradu elmondta, és késő este le is adták?

 

Hogy is van ez?

Lufieresztegetős prolitikusok folytatják a heliumos OVszerröptetést?

Hé, elszálltak azot már a műegyetem előtt!

Előzmény: Personal_Jesus (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!