Hát ez a vita inkább a TV-ék azon szokásáról szólhatna, hogy helyes-e az előre felvett műsorokban is törekedni az időszerűségre.
Na most képzeljétek el hogy hangzott volna este 10-kor egy ilyen szerintetek "szabályos" felvétel egy este 8-kor történt eseményről:
Akkor most nézzünk meg egy felvételt amit még délután 3-kor rögzítettün a miniszterelnök úrral:
"- Műsorvezető (Krizsó Szilvia): Politikára visszatérve, hiszen nem lehet elmenni amellett, hogy ma október 23-a van. Ön még a felvétel előtt említette, hogy az Operaházban este fog mondni egy szokatlan beszédet a megemlékezésekkel kapcsolatban.
- Gyurcsány Ferenc: Hát, vagy inkább ilyen szótlanságba forduló beszédet, mert miközben nagyszerű és csodálatos '56, ezt a nagyszerűséget beárnyékolja és indokolatlanul és bántóan a szitokszavaknak valami furcsa erdeje. Az egymás tisztességének, elvitatásának árnya. Mi marad más hátra? A hangoskodás helyett talán egy pillanatnyi némaság és arra való figyelmeztetés, hogy nem értjük? El is lehet ám ezt rontani! '56 nagyszerűsége az keserűségbe is fordulhat és jó lenne visszafordulni erről az útról.
- Műsorvezető: Köszönöm szépen, hogy itt volt nálunk."
1. A nézőt csak összezavarná egy már megtörtént eseményről jövőidőben elhangzó kérdés, mégha ki is lenne írva, hogy felvételről megy!
2. Gyurcsány beszédén egyetlen betűt nem változtattam, és tökéletesen helytálló délután 3-kor és este 10-kor egyaránt!!!
Nem követtem mostanában. Régen, amíg csak estézett, egész tűrhetőnek találtam. Mag csinosnak is... :-) Szóval ő is beállt a sorba? Remélem, nem fajul odáig, hogy a Napkelte Kereszttüzében kérdező legyen...
Szerintem Krizsó Szilvit még ne írjuk le teljesen. Egyszer botlott, na és. Bármelyikünk hibázhat. Egyébként sem hiszem, hogy irígylésre méltó helyzetben van. Próbáljátok az ő szemszögéből nézni a dolgot. Azt mondják neki: "Szilvikém, vagy megcsinálod, és aztán a fél ország utálni fog, vagy kereshetsz magadnak másik állást. " Mit tennétek ilyen helyzetben?
A másik dolog, hogy - valljuk be - nem akadtunk volna fenn ezen az aprócska "megtévesztésen", ha Gyurcsány nem arra használja fel a műsort, hogy az ellenzéknek megelőlegezze a bizalmatlanságot. Krizsó Szilvi akár jóhiszeműen is belemehetett, nem biztos, hogy tudta, mit fog Gyurcsány mondani. Lehet, hogy csak az volt a feladata, hogy szó szerint tegye fel azt a kérdést, amit feltett, és amit egyébként talán éppen Gyurcsány komponált. A kérdés maga nem tartalmazott semmiféle minősítést az ellenzékre nézve, tehát ennyiből nem derült ki, hogy Krizsó Szilvi tudott-e a fő átverésről, vagy sem.
Gyurcsány persze más lapra tartozik. Őt már nem lehet jóhiszeműséggel mentegetni, hiszen nyilvánvalóan tudatosan készült az újabb hazugságra. De nem is vártuk tőle, hogy tisztességes legyen, szóval igazán nagy meglepetést nem okozott. Gyurcsánnyal kapcsolatban három dolgot tehetünk.
1) Örülünk annak, hogy telhetetlenségében és Orbán-fóbiájában ilyen ostoba szarvashibákat is elkövet.
2) Bánkódunk azon, hogy az mszp-s fényezőműhely ezt a foltot is könnyedén eltakarítja.
3) Tavasszal elküldjük a p.csába one-way-ticket-tel a zsebében.
Bassza meg, ezért egy normális országban már rég a pofájára mászott volna a teljes média akármelyik politikusnak, pláne miniszterelnöknek. Krizsó pedig másnap repült volna. De ebben az elcseszett világban úgy is Áder lesz a főbűnös...
A miniszterelnök szerint nem volt megtévesztő, hogy a vasárnap kora délután felvett televíziós interjúban múlt időben szóltak az aznap esti operaházi beszédéről.
Gyurcsány Ferenc a közszolgálati rádióban kedd reggel sugárzott interjújában azt mondta: a műsorban a szerkesztő által feltett "kérdés igeidejében" válaszolt, mint mondta ez "a normális és ösztönös reakció, hiszen nincs ebben megtévesztés". Hétfőn a parlamentben éles hangú vita alakult ki a miniszterelnök és Áder János fideszes frakcióvezető között arról, hogy megtévesztő volt-e a Magyar Televízió A szólás szabadsága című műsorban este sugárzott, de délután felvett interjú. (MTI)
Ennek vastag bőr van a képén. Úgy hazudik, mint a vízfolyás.
Az én változatom; A fütyülés már megszokott elvtársak, tojást meg ne kockáztassunk. A beszédemmel fogom megdöbbenteni az embereket. Meglátjátok úgy kapnak rá, mint tyúk a takonyra. (ebben a madárinfluenzás világban). Kész az új figura is. A Parlamentben kijelentem, hogy szerelembe estem. Ez nagyon emberi lesz. Kit fog ezek után érdekelni, az Euro, vagy a költségvetés?
"Lehet, hogy az önök gondolkodásában mindennek a kezdete és a vége Orbán Viktor, " Hahahahaha! Az mszp (és fanjai) kel és fekszik mindennap OV-al!!! mondja ezt egy olyan faszi aki, nem mulaszt el egy parlamenti szónoklatát sem OV nélkül! Röhej!!
televízió műsorokért felelős alelnökét, a felvételkor a helyszínen tartozkódó Simon Andrást tegnap hiába kerestük. Az MTV közleményt adott ki, amely szerint A szólás szabadságát október 9. - Friderikusz Sándor leváltása - óta felvételről sugározzák. A képernyőn nem szereplet az "ÉLŐ" felirat, "tehát a nézőknek tudomásuk volt arról, hogy rögzített műsort látnak" - írta közleményben Holub Katalin. A szóvivő leszögezte: "A műsorvezető előzetesen tájékozódott arról, hogy mi hangzik el a kormányfőtől a díszelőadáson. Ennek az információnak a birtokában tette fel kérdéseit, éppen azért, hogy az időszerűség követelményének is megfeleljen".
Ha valaki azt mondja Neked délben, hogy "ma este ezt-és ezt mondtad", akkor Neked mi a "normális és ösztönös reakciód"?
Mert, ha az, hogy "igen, ma este ezt-és ezt mondtam", akkor ne csodálkozz a környezeted valóban normális és ösztönös reakcióján, miszerint hülyének vagy csalónak tartanak...