Szoktam nézegetni ezeket a vonatpótlós járatokat. Javítsatok ki ha tévedek, de amennyi utast láttam eddig még egy kilenc fős Opel Vivaro is sok lenne oda.
Nyári emlék lubickolás közben: LHT-925 szalad a Rakaca-tó partján Meszes-Szalonna járattal egy augusztus végi vasárnap délután.
Tavaszi csillanás: sajnos nem jöttem rá, hogy melyik kocsi/melyik járat lehetett, egy áprilisi vasárnapon reggel 6 órakor villant rám a napsugár egy Volvo testéről Edelény és Borsodszirák között.
Az ősz mindig elhozza a remek párákat a Bódva-völgybe. Az Esztramos-hegy körvonalában gyönyörködtem épp, amikor Bódvarákó felől feltűnt a jellegzetes alakú csápos törpe, LVN-787 személyében.
Őszre három darabra fogyatkoztak a megyében az Ikarus 200-asok, közülük a JSZ-375 Ózd és Barcika környékének egyetlen Ikarus busza, mivel a C56-osok kikoptak a térségből. November elején szorgosan termelt az upponyi fordán, legyen róla itt két borsodbótai kép:
Az encsi GXD-417 is szorgalmasan dolgozik, tegnap épp Fony-Encs járattal fordult meg Hernádcécén:
Végül pedig egy nyári jelenet a hajnali Bódva-völgyből: Hidvégardóból Miskolcra suhan az SWR-583 rendszámú Volvo Nádaska és Komjáti között.
Jó a kérdés. A vázcserés felújításhoz egy 4 ajtós vázat használtak fel (a 3. ajtó melletti bal oldali vastag ablakoszlop árulkodó jel), de szerintem ajtót nem alakítottak ki, befalazott maradt. Gondolom így állt forgalomba a felújítás után.