Keresés

Részletes keresés

Mindent tudó Creative Commons License 2006.04.25 0 0 29

Én láttam, nem jó, viszont régóta nagyon kíváncsi voltam rá.

Az egész TV-film minőségű.

Hasonlításképpen

Függő játszma - Függő játszma II.

Dumb és Dumber - Dumb és Dumber II.

(... TV-film folytatások)

Előzmény: Quantumleap (28)
Quantumleap Creative Commons License 2006.04.25 0 0 28
A "Drágám, most mi mentünk össze!"-t látta már valaki. Ha igen, milyen?
Mindent tudó Creative Commons License 2006.04.25 0 0 27
Most aminek nagyon örülök az a Kék villám (megjelent szinkronosan is)
Előzmény: thefilmmaker (26)
thefilmmaker Creative Commons License 2006.04.25 0 0 26

Eredeti.

Előzmény: Mindent tudó (25)
Mindent tudó Creative Commons License 2006.04.25 0 0 25

Tudom, de akkor nem értem rá.

Egyébként megvan kazettán.

Amit a TV-ben adnak az az eredeti szinkronnal van? Vagy ennek a filmnek csak egy szinkronja van?

Ezt is jó lenne DVD-n :)

Előzmény: thefilmmaker (24)
thefilmmaker Creative Commons License 2006.04.25 0 0 24
1-2 hónapja volt az Rtl-klubon. Rá egy hétre meg a marha nagy lett.
Előzmény: Mindent tudó (23)
Mindent tudó Creative Commons License 2006.04.24 0 0 23

:)

Már nekem is ideje megnéznem újra.

Mostanában egyébként én a Drágám, a kölykök összemnetk - et hiányolom. AZt már tényleg nagyon régen láttam. Elő fogom venni újra, az biztos.

Előzmény: Törölt nick (22)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.24 0 0 22
Most néztem meg a Roger nyúl a pácbant. Jó volt megint.

CGI:
http://hu.wikipedia.org/wiki/CGI
Előzmény: Mindent tudó (18)
Mindent tudó Creative Commons License 2005.11.30 0 0 21

Ez a topic is nagyjából csak engem érdekelt.

De azért, aki vol itt, vagy lesz, remélem, hogy ha kevés örömöt is, de valamennyit okozott. Ha nem: az se baj.

Én már nem fogok ide többet írni.

Szevasztok!

kimmo Creative Commons License 2005.11.09 0 0 20
De, pontosan az az, a Két tűz között!
Előzmény: Mindent tudó (19)
Mindent tudó Creative Commons License 2005.11.08 0 0 19

Nem tudja valaki, hogy melyik az a film, amelyikben Arnold Schwarzenegger fehér lovon üldöz egy embert.

A filmben van egy olyan jelenet, amikor a lóval át kellene ugrani valahova egy emeletes ház tetejéről, de a ló hirtelen megáll, a főhős meg átrepül rajta és a kantárjába kapaszkodik meg, hogy le ne essen az épület szélénél.

Szerintem ismeritek, csak éppen én nem tudom a címét, és másra nem is emlékszem belőle, hacsak ez nem a Két tűz között c. film, amit most sem láttam sajnos a TV-ben.

Mindent tudó Creative Commons License 2005.11.07 0 0 18

"cseppet sem zavar a CGI"

Mi az a CGI?

rettentó Creative Commons License 2005.11.04 0 0 17
Na igen, az már valami.
Előzmény: Milanello3 (15)
Mindent tudó Creative Commons License 2005.11.02 0 0 16

Jó a lista így is. Nem zavar egyáltalán, hogy nem felsorolós. Sőt tetszik, hogy mindegyikhez írsz.

Legnagyobb részét szerintem nem is láttam. Egyébként egy szóval sem mondtam, hogy öreg lennél. Mindenki annyi idős, amennyinek érzi magát. Egyébként is ebben a topicban mindenki gyerek.

A Galaxy Quest-et láttam. Jó, de nem meghatározó nekem. Lehet azért, mert tavaly láttam először.

Az élet szép az egy nagyon csodálatos film. Nagyon tetszik.

Stephen King-től semmit nem olvastam, nem is rajongok érte. A Langolierek c. filmet viszont nagyon régen a TV-ben láttam. Érdekesnek tartottam.

Viszont láttam a Halálsoron-t is, amit szerintem nyugodtan be lehet sorolni a mai nagyon jó filmek közé. Bár én ezt is inkább olyan szemszögből (tehát megtörténhetőnek nézek), mint Az élet szép-et. Tehát inkább az emberi viselkedésformák bemutatása tetszett benne, nem pedig a misztikum.

Száll a kakukk fészkére filmet nagyon sokszor emlegette otthon édesapám. Egyáltalán nem érdekelt. De mikor megnéztem akkor nagyon nagy hatással volt rám. Ugyanúgy, mint a holt költők társasága, amin sírni lehet.

Jackie-nél igen: A könyv mutatja be leghitelesebben, hogy ki is ő valójában. Viszont én előbb láttam szinte minden filmjét, mint a könyvét.

Mi a kedvenced tőle? Nekem a Nagy balhé, Részeges karatemester II., Ki vagyok én, Sárkányikrek. És az összes többi. Tényleg alig lehet különbséget tenni köztük. Mindegyikben tetszik valami.

Indiana Jones kétség kívül az egyik nagy kedvenc. A harmadik kedvencem a Vissza a jövőbe, majd a Jurassic Park után. A Jurassic Parktól mondjuk csak annyiban jobb, hogy Indiana filmek esetében mind a háromról elmondható, hogy nagyon jó.

Az említett több részesek filmek közül én csak a Taxi-t húznám ki, illetve a Jurassic Park-ot tenném más kategóriába, kicserélve talán a Beverly Hills-i zsaruval.

Sötét zsaruk ötlete nagyon tetszik, de nekem kicsit rendszertelennek tűnik, azaz túl sokminden dolog van megtörténhetőnek beállítva a filmben.

Magyar filmek közé a Miniszter félrelép-et is beírnám. Mondjuk az elég amerikai stílusú, úgyhogy lehet, hogy azért tetszik.

Animációs filmek egyértelműek. Bár én úgy sorolnám fel, hogy az összes, kivéve a Hihetetlen család.

Egyébként a sorozatok közül az én listámból kihagytam azt, amiből már semmire sem emlékszem, de a kedvencem volt: T. J. Hooker.

Előzmény: kimmo (12)
Milanello3 Creative Commons License 2005.10.31 0 0 15
Támadás a Krull bolygó ellen - nálam ez volt a legnagyobb császár.
kimmo Creative Commons License 2005.10.30 0 0 14
Nem, nem, szerintem nem csupán arról van szó, ami meghatározó volt az életünkben! És elég szomorú lenne, ha ez lenne az összes film, amit láttunk! Itt részben felelevenítjük azokat a filmeket, amiket még gyerekkorunkban láttunk - és ha úgy vesszük, mivel még emlékszünk rájuk, akkor azok is meghatározóak voltak így vagy úgy - másrészt nem hinném, hogy csupán 10-15 film az egy ember életében, amiből kapott valamit, ami emlékezetes volt számára. Lehet, hogy neked igen, de spec. nekem nem! Az emberi elmének és léleknek - jó esetben - 10-15-nél több aspektusa is létezik beleértve a jókat és rosszakat is...
Előzmény: zee944 (13)
zee944 Creative Commons License 2005.10.29 0 0 13
Dzsízüsz! Ti ilyen ötvenakárhány filmeket soroltok fel, mint meghatározó, szocializáló élményt? Nem inkább csak tíz-tizenötöt kellene, ami tényleg fontos szívetek-darabkája? Gyak. mindent felsoroltatok, amit láttatok gyerekkorotokban...
kimmo Creative Commons License 2005.10.26 0 0 12

Jééézus! Az előbb írtam egy nagyon hosszút, és az egész elveszett!:-((( Na, megpróbálom megint összeszedni valahogy...

Szóval: megnéztem a másik topicot, és majdnem mindent el is olvastam.

Amikor viszont alant azt olvasom nálad, hogy no Rabszolgasors és no Onedin... Jáááj, hát ennyire öreg vagyok??!! Igen a Rabszolgasors az Isaurás, az Onedin meg a hosszadalmas hajós történet. De a Shogunt már adták azóta is, bár akkor már nem tetszett.

A másik topicban említette Ered Wethrin (aki remélem, itt is felbukkan majd)(és itt kérek elnézést, hogy belekeverem azt a topicot is a modandómba, sokat gondolkodtam, hova is írjak) az Alfa Holdbázist, aminek egyik része a polipkarú űrlénnyel még ma is kísért néha álmaimban.

Szintén ő említette a Jay és Néma Bobot. Hát valóban, nem ez Kevin Smith legfőbb alkotása, bár maga a két figura szerintem nagyon jó. Nézd meg a Stop shop-ot, a Stop show-t ( a Comic strip-Képtelen képregény és az Apja lánya nem fontos), valamint az általam már korábban is említett és sztárolt Dogmát, ami életem egyik legmaghatározóbb filmje a mai napig!!!

A nosztalgiahullám feltörésekor kihagyhatatlan számomra az Alul semmi, ezt is nézd meg!:-)

Az A.I-re visszatérve: nem, én egyáltalán nem Kubrickot látom benne/mögötte. Engem már azelőtt megfogott, mielőtt utánaolvasva felhomályosultam a keletkezési körülményeiről.

Ahogy most végignéztem a polcomon, feltétlenül meg kell említenem a kedvencek közt a - szerintem méltánytalanul Arany Málna-díjas - Vadiúj vadnyugatot, továbbá a Galaxy Quest-et és Az élet szép-et.

A régebbi filmek közül A piszkos tizenkettő, és Gregory Peck jónéhány filmje megunhatatlan számomra.

Peter Jackson: már a Hullajóval belopta magát a szívembe, aztán a GYU - no comm! Szerintem is érdemes lenne megnézned! Engem sem nagyon érdekelt sokáig, aztán mégiscsak elolvastam, és azóta a rabja vagyok! És hál'Istennek nem kellett csalódnom, a filmben sem.

A Harry Potterrel kissé más a helyzet. Azt kizárólag azért kezdtem el olvasni, mert megtudtam, hogy nagy kedvencem, Mr. Rickman is szerepelni fog a filmváltozatában. Be kell valljam, a könyvek szenzációsak, letehetetlenek! Viszont lehet benne valami, hogy a filmek csak a könyvek elolvasása után nyernek minden részletükben értelmet.

Mint Stephen King-rajongó, két filmet kell megemlítenem: a Halálsoron-t és az Álomcsapdát. Persze a Jack Nicholson-féle Ragyogás sem volt piskóta. Ha már Nicholsonnál tartunk, tőle a Száll a kakukk fészkére, a Becéző szavak és a Lesz ez még így se a kedvenceim.

Jackie-re is visszatérnék még egy kicsit: nem mondhatnám, hogy minden filmje a "de jó volt" kategóriába tartozik (értsd bele a régebbi filmeket is), de mindben van legalább egy-két jelenet, amiért meg kell zabálni azt a pasit!:-))) Engem nem is a filmjein keresztül fogott meg igazán, hanem amiket olvasok róla. Lehet, hogy ezért is vagyok elfogult vele kapcsolatban. Persze, olvastam már a könyvét többször is - már a stílusa miatt sem lehet letenni.:-))

A Star Wars igazán a harmadik résszel került be végleg a képzeletbeli, -és úgy tűnik most már írásos formában is megjelenő:-) - listámba, míg az Indiana Jones-trilógia a kezdetektől oda tartozott.

A több részes filmek közül szeretem még a Taxi-t, a Jurassic Parkot - még a harmadikat is - a Halálos fegyvert, a Die Hard-ot, és szégyen, nem szégyen, a Múmia - A múmia visszatér-t is.

A MIB szerintem szenzációs, úgy jó, ahogy van, jól is van megcsinálva. Számtalanszor láttam már, de mindig ugyanúgy tetszik.

A romantikus vonulatból leginkább a Jane Austen-feldolgozások jönnek be, névszerint a Büszkeség és balítélet és az Értelem és érzelem, de nagyon szeretem a Harrison Ford-féle Sabrinát is.

A misztikus filmek sem állnak tőlem távol, sőt! Imádom Shyalaman filmjeit, talán a Sebezhetetlen-t kivéve. Az abszolút csúcs tőle a Jelek, de szorosan a nyomában ott van A falu is. És én ebbe a kategóriába sorolnám a szintén kedvelt Constantine-t is.

A magyar filmek közül a Kabos Gyula-filmeket (de a modern feldolgozásait nem!), továbbá a Kontrollt, Csocsót, Csapd le csacsi!-t, Üvegtigrist, Valami Amerikát, Egészséges erotikát és az Indul a bakterházat szeretem.

Végül a mesék: number one a Macskafogö és a Shrek első része (a második sztem kissé erőltetett- bár a kandúr a nagy szemekkel... jaaj!:-)) ) Szeretem még a Cápamesét, a Jégkorszakot, a Némót és a Szörny Rt.-t is, és cseppet sem zavar a CGI.:-))

Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy megkérdezzem: nem látta valaki véletlenül a Mentőcsapatok a kenguruk földjén c. rajzfilmet? Valamikor 10-12 éve ment a mozikban, és nekem akkor nagyon tetszett. Sajna, jószerivel nem emlékszem belőle semmire, csak arra, hogy tetszett, mert azóta sehol nem bukkantam a nyomára.:-(

Bár nem állt szándékomban, mégiscsak sikerült összehoznom egy jó kis kedvenc-listát, még ha nem is pont olyan formában, mint ahogy te vagy Ered Wethrin tette, remélem, azért így is követhető!

Szívesen beszélgetek a filmekről, és egyáltalán nem tartom bajnak, vagy elfogadhatatlannak, ha valakinek más a véleménye egy-egy alkotásról. Úgysincs két olyan ember a világban, aki tökéletesen egyforma listát állítana össze!:-))

Aztán meg hátha kapok egy-két ötletet, hogy mit érdemes, vagy mit nem érdemes megnézni!;-))

Előzmény: Mindent tudó (11)
Mindent tudó Creative Commons License 2005.10.26 0 0 11

Végre! Végre, hogy van aki érti a lényeget!

"Most bennem is elindultak az emlékek!:-)"

És igen! Ez a lényeg!

"A sorozatokhoz említeném még a Hazárd megye lordjait, a Dallast, az Egy úr az űrből-t, a korszakalkotó (vagy indító) Rabszolgasorsot - amiről ma már talán mindenki letagadja, hogy nézte, pedig igen;-) -, az Onedin-családot (na, abból alig értettem valamit), vagy a Sógunt (ó, ezt mennyire vártam mindig, ahogy a Tövismadarak-at is.)

A mai sorozatokból számomra az egyetlen fontos (de az nagyon!) a Vészhelyzet."

Hazárd megye lordjait már csak akkor láttam, mikor újonnan adták a TV-ben. A kaszkadőr jelenetek miatt különösen jó. Kár, hogy nem gyerekkoromban láttam. Nagyon kár!

Dallast néztem, de csak azután, hogy otthon megengedték, hogy fent lehetek addig. ez komoly. Egyébként sose szerettem. Nanu-nanu. Ezt is kár, hogy nem kicsiként láttam, csak mostanában néhányat. Csak sajnos nem érek rá, hogy nézzem. Pedig szerintem még ma is nézhető. Rabszolgasors nekem nem ismerős. Komolyan, ez nem letagadás, habár a szüleim meséltek valami Isauráról. Ez az lenne? Onedint nem láttam, de ezt is hallottam szüleimtől. Szerintem a Karib tenger kalózai hatása után nem nézném, mert unalmasnak tartanám. Vagy ez nem az a hajós? Vagy tévedek?

ŰSógunt is mesélték, de nem láttam. Tövismadarakat se néztem.

Mivel régen orvos akartam lenni, ezért a Vészhelyzetet mindig néztem 1996 jan. 6.-a óta. Már nem követem egyáltalán.

"A horror vonalon a legmeghatározóbb volt számomra a Critters..."

Nem szeretem a horrorokat. Nem bírom.

"A Szellemirtók belőlem is hasonló reakciót váltott ki anno, mint belőled, Mindent tudó. Féltem. Ja, és ne feledjük a Cápa-filmeket sem, meg a régi King Kongot."

A régi King Kongtól is féltem. A Cápától nem, mert azt nem láttam kicsiként. Viszont a kedvencem lett, mikor kb. 2 éve végre láttam a TV-ben. a végre az azt jelenti, hogy sehol nem tudtam megszerezni, pedig érdekelt.

"A rajzfilmek közül anno a kedvencem a Nils Holgersson volt..."

Ja tényleg! Az is a kedvencem volt. Meg a Kalánka néni. De jók voltak ezek.

"Jackie Chan- őróla inkább nem kezdenék el beszélni/írni, mert annak sose lenne vége.:-)"

Arrra úgyis rendelkezésedre áll egy egész topic. Egyébként ő az egyik nagy kedvenc. Én is sokáig tudnék róla beszélni. A könyvét már olvastad?

Egyébként az ő filmjeit sosem kevertem más stílussal. Ezért is lehetett a kedvencem. Ugyanis teljesen felesleges amerikai filmekhez hasonlítani.

"Bud Spencer és Terence Hill kötelező gyerekkori élmény sztem mindenkinek, még ma is tudok rajta nevetni helyenként."

szintén, mint Jackie Chan esetében. Tök jó lenne, ha egy filmben mindhárman szerepelnének. Ezt öcsém találta ki.

"A Howard kacsa, Roger nyúl - vonulatot sose kedveltem- Howardtól még féltem is!8-I - szval ezek nem hagytak mély nyomot."

Na igen a roger nyúl-tól nem féltem, kivéve talán ott, hogy "Elolvadok... elolvadok... elooollllvadooook..." na ott aztán ilyesztő volt a forgó szemeivel Christopher Lloyd.

A Howard kacsától már inkább féltem, főként a végétől teljes egészében. Ami miatt mégis a kedvencem lett, az azzal a sok kalanddal magyarázható (többek között az egész sárkányrepülős jelenet)

"Az 'újabb kori' alkotások közül mindenképp említésre méltó a Ryan közleglény, az Alul semmi, a Dogma, az A.I. is - az általad felsoroltak mellett!!"

Ryan-ben igazad van. A. I.-nál szerintem mindenki Stanley Kubrick-ot sajnálja. Bár én nem ismerem az ő munkáit (kivéve: 2001: Űrodüsszeia), de így sem tetszett. Ilyen szempontból a kevésbé tudományos 200 éves ember tetszik. A másik kettőt nem láttam.

"Ajaj, nagyon elszaladt velem a ló máris, és félek, még nincs vége! Asszem, hatalmas lavinát indítottál el ezzel a topiccal, Mindent tudó!:-)) Bár ha ez volt a célod..."

És igen: ez volt a célom. Egyébként, ha azt állítod, hogy elszaladt veled a ló, akkor mindenképp nézd meg (nem kérem, hogy olvasdd el -majd megtudod, miért) a King Kong topic-ot.

Előzmény: kimmo (10)
kimmo Creative Commons License 2005.10.26 0 0 10

Jó ötlet ez a topic!:-)))

Most bennem is elindultak az emlékek!:-)

A sorozatokhoz említeném még a Hazárd megye lordjait, a Dallast, az Egy úr az űrből-t, a korszakalkotó (vagy indító) Rabszolgasorsot - amiről ma már talán mindenki letagadja, hogy nézte, pedig igen;-) -, az Onedin-családot (na, abból alig értettem valamit), vagy a Sógunt (ó, ezt mennyire vártam mindig, ahogy a Tövismadarak-at is.)

A mai sorozatokból számomra az egyetlen fontos (de az nagyon!) a Vészhelyzet.

A horror vonalon a legmeghatározóbb volt számomra a Critters, ami után napokig nem aludtam, majd mikor felnőtt fejjel újra megnéztem, már inkább a nevetés fogott el rajta. A Szellemirtók belőlem is hasonló reakciót váltott ki anno, mint belőled, Mindent tudó. Féltem. Ja, és ne feledjük a Cápa-filmeket sem, meg a régi King Kongot.

A rajzfilmek közül anno a kedvencem a Nils Holgersson volt, épp láttam, hogy most jelent meg vhs-en az egész sorozat - legalábbis én csak most találkoztam vele -, de félek, ma már nem kötne le annyira Szmöre és Márton gúnár.:-))

Jackie Chan- őróla inkább nem kezdenék el beszélni/írni, mert annak sose lenne vége.:-)

Bud Spencer és Terence Hill kötelező gyerekkori élmény sztem mindenkinek, még ma is tudok rajta nevetni helyenként.

A Howard kacsa, Roger nyúl - vonulatot sose kedveltem- Howardtól még féltem is!8-I - szval ezek nem hagytak mély nyomot.

Az 'újabb kori' alkotások közül mindenképp említésre méltó a Ryan közleglény, az Alul semmi, a Dogma, az A.I. is - az általad felsoroltak mellett!!

Persze, vannak olyan filmek is, amiket a benne szereplők miatt nézek/néztem meg, így pl. Kenneth Branagh és Alan Rickman összes fellelhető filmjét, amik között van ilyen is, olyan is.

Ajaj, nagyon elszaladt velem a ló máris, és félek, még nincs vége! Asszem, hatalmas lavinát indítottál el ezzel a topiccal, Mindent tudó!:-)) Bár ha ez volt a célod...

Előzmény: Mindent tudó (9)
Mindent tudó Creative Commons License 2005.10.25 0 0 9

Rendben igazad van!

Tényleg kimaradt, pedig ezeket néztem:

Elsüllyedt világok

Jemi és a csodalámpa

Kockés fülű nyúl

Atom Anti

Pampalini, a nagy vadász

Tom és Jerry

Kacsamesék

Csipet csapat

Egész estés mesék:

Oroszlánkirály

Dumbó

Pinokkio

Guliver

101 kiskutya

mindenképp.

A Hófehérkét csak azért nem írtam, mert féltem tőle mindig, amikor a boszorkány átváltozik, vagy mi (amikor olyan gonoszan keveri az almát). Ezért csak kétszer láttam. Ennél az említett jelenetnél meg mindig kimentem a konyhába.

Az Aladdin az meg valamiért nem tetszett.

Az, hogy az animációs rajzfilmeket említettem meg, annak az az oka, hogy nagyon ötleteseknek tartom őket. Mindegyik nagyon egyedi. és nem mellékesen igen humoros, és izgalmas.

Ja igen: Sorozatok közül kihagytam a T. J. Hooker-t. Igaz abból semmire sem emlékszem, ugyanúgy, mint az Elsüllyedt világokra sem, viszont azt jól tudom, hogy mindig néztem.

Előzmény: H.Tom (8)
H.Tom Creative Commons License 2005.10.25 0 0 8
Szervusz!
Engem csak az érdekelne, hogy az animációs filmek közül miért csak CGI rajzfilmeket írtál?
vagy gyerekkorodban nem nézted még a kalsszikus rajzfilmeket:))
Amiet beírtál, azok mellé bőven elfér:Aladdin, Oroszlánkirály, régebbiek közül:Hófehérke, Dumbo, Hamupipőke.
Előzmény: Mindent tudó (7)
Mindent tudó Creative Commons License 2005.10.24 0 0 7

Szevusztok!

Itt a lista:

Vissza a jövőbe I.-II.-III.
Jurassic Park I.-II.-III.
Indiana Jones I.-II.-III.

Párbaj
Cápa
E. T. - a földönkívüli
Drágám, a kölykök összementek
(Drágám, a kölyök marha nagy lett)
Roger nyúl a pácban
Vérbeli hajsza
Ifjú Einstein
Ollókezű Edward
Végtelen történet
Howard kacsa
Szörnyecskék
Idétlen időkig
Pleasantville
Nicsak, ki beszél
Top Secret
Vaklárma
Űrgolyhók
Jumanji
Rocketeer
Tron
Tini nindzs teknőcök
BMX banditák
Karatekölyök
Kék Villám
Utcai sólyom
A terror iskolája
Villám
Pókember (a régi)

Godzilla
Twister
Dante pokla
Féktelenül I.-II.

Rocky I.-II.-III.-IV.-V.
Drágán add az életed I.-II.-III.
Halálos fegyver I.-II.-III.-IV.

Lelkük rajta
Törjön ki a frász
Az utolsó akcióhős

A fülke
Pánikszoba

A Mag
Karib tenger kalózai

Titanic
Az 50 első randi
Mi kell a nőnek

Túl közeli rokon
Dumb és Dumber
Mindenható
Hantaboy
Én és én, meg az Irén
Truman Show

Oscar
Hóbortos hétvége
Sosem halok meg
A miniszter félrelép

A hét mesterlövész
Volt egyszer egy vadnyugat

Sok hűhó semmiért
Ghost
Hair
Esőember
Száll a kakukk fészkére
Az élet szép
Holt költők társasága
Patch Adams
Jó reggelt Wietnam
Forrest Gump
Terminál
Kapj el, ha tudsz

Jackie Chan
- Részeges karatemester
- Az ifjú mester
- Rettenthetetlen hiéna
- Kobra
- A nagy balhé I.-II.
- Az istenek fegyverzete I.-II.
- Sárkányikrek
- Botcsinálta gengszter
- Bunyó a javából
- Balekok és banditák
- Vigyázat nyomozunk I.-II.
- Bunyóban sz igazság
- Gördülő kung-fu
- Rendőrsztori
- Rendőrsztori folytatódik
- Rendőrsztori III. -Szuperzsaru-
- Rendőrsztori IV. -Első csapás-
- Rendőrsztori V. -Új rendőrsztori-
- Részeges karatemester II.
- Városi vadász
- Kemény halál
- Mennydörgés
- Jackie, a jófiú
- Balhé Bronxban
- Az elveszett zsaru (Ki vagyok én?)
- Kamu kém
- Új csapás, Londoni csapás
- Nyolcvan nap alatt a Föld körül
- Csúcsformában I.-II.
- Szmokinger
- Medál

Bud Spencer és Terence Hill
- Különben dühbe jövünk
- És megint dühbe jövünk
- Nyomás utána
- Nincs kettő négy nélkül
- Kincs, ami nincs
- Bűnvadászok
- Én a vizilovakkal vagyok
- Bunyó karácsonyig
- Az ördög jobb és bal keze I.-II.
- Fordítsd oda a másik orcádat is
- Mindent bele fiúk
- Szuperhekusok
- Vigyázat, vadnyugat
- Egy zseni, két haver, egy balek
- Nevem Senki
- Szuperzsaru
- Banános Joe
- Akit Bulldózernek hívtak
- Bombajó boxoló
- Sheriff az égből

Animációs rajzfilmek
- Toy Story I.-II.
- Szörny Rt.
- Némó nyomában
- Jégkorszak
- Z, a hangya
- Egy bogár élete
- Shrek
- Dínó
- Csibefutam

MacGyver -első 52 rész-

Bocs a többi Jackie Chan rajongótól, hogy beírtam a Szmokingert és a Medált. Azt csak úgy felsoroltam. Egyáltalán nem szeretem, főleg nem a Medált. Vegyétek úgy, hogy az nincs is ott. Egyáltalán nem meghatározó számomra, csak éppen akik nemrég ismerték meg őt, azok biztos, hogy ezen filmjeivel azonosítják. Ha vannak ilyenek, akkor azoknak üzenem, hogy nézzék meg a többi felsorolt filmjét. Ha nincsenek ilyenek, akkor annak örülök, az nagyon jó. A Sárkány nagyúrt meg csak azért nem írtam, mert nem láttam még egyszer se.

Bud Spencer, Terence Hill rajongóktól szintén kérnék egyvalamit: Hagytam ki fontos filmet kettejüktől a Keményfejű, Don Camillo, Mr. Milliárd, Sheriff és az idegenek, Aranyeső Yuccaban, Piedone sorozatokon kívül?

Akik az első kategóriába tartozó filmlistámat, gyerekkorom legmeghatározóbb filmjeit olvassák, azoknak üzenem, hogy a Szörnyecskéktől nem féltem (nem tudom, miért), viszont a Szellemirtóktól igen (ezt sem tudom, miért, pedig igazából mindkettőtől kellett volna), ezért a Szellemirtókat nem is láttam csak egyszer. Valamint, ami sokkal fontosabb: Magyarázatot adnom a listából hiányzó Star Wars-ra. Ez nem volt jelentős, megnéztem ugyan, a kedvenc jelenetem az volt, amikor Han Solo a II. részben kirepül a "barlangból". A hiba talán csak az lehetett, hogy nem értettem belőle semmit.

Van egy másik kategória is, amit szándékosan nem említettem meg, mert kicsiként nem volt rám nagy hatással. Ebbe két film tartozik: Superman (ez most sincs hatással rám), Majmok bolygója. Az utóbbit kb. 1 éve látva nagyon megtetszett, de régen nem szerettem, mert gyerekként semmilyen magyarázatot nem kaptam a végén, amolyan hiányérzetem támadt, amit akkor még semmivel sem tudtam magyarázni. A Superman pedig szimlpán közömbös volt számomra.

Az Die Hard-os, Lethal Weapon-os akciófilmek közül kihagytam a Beverly Hills-i zsaru-t. Ez is direkt volt. Lehet azért, mert nem láttam olyan sokszor, mint pl. a szintén szándékosan kihagyott Amerikába jöttem c. filmet.

Aki olvassa a Pleasantville filmet a listában az megkérdezhetné, hogy miért hagytam ki a Csapás a múltból c. Brendan Fraser filmet. Nem tudok rá ésszerű magyarázatot adni, csakúgy, mint arra, hogy miért hagytam ki a különleges történetű filmek (pl.: Tron, Vérbeli hajsza stb.) sorából a következőket:
- Marslakó a mostohám
- Csúcsfejek
- Flubber (bár a régi egész jó, az új pedig csak Robin Williams miatt tetszik)
- Kedvenc marslakóm
- Maszk

Valamint magyarként az Indul a bakterház, Legényanya meg nagyon sok más magyar filmet is kihagytam. Vígjátékot és komolyfilmet is egyaránt. Hm? Nem tudom. Nincs magyarázat, pedig szerettem azokat is. Lehet, hogy nagyon leköt a látvány. Nem tudom, majd még gondolkodom rajta.

Megemlítettem két westernfilmet, de egyik se Clint Eastwood-os. Nem baj, majd a Vissza a jövőbe kompenzálja.

Az animációs filmeknél a Hihetetlen család kihagyása szintén szándékos. Számomra nem volt olyan egyedi történetű, mint pl játékok életre keltése, vagy szörnyek új szemléletű bemutatása. Ez amiatt van, mert nézetem szerint egy animációs film legyen olyan, amit élő emberekkel nem lehet megcsinálni. Nem tudom értitek-e. De pl a Hihetetlen család végeredményben olyan lehet, mint az X-men, vagy a mostani Fantasztikus négyes.

Az X-men-ről jut eszembe: A Sötét zsaruk alapötlete tetszik, csaképpen nem jól csinálták meg. Kivétel mindkét résznek a vége.

Nos? Hagytam ki valamit? Netán kell még valamire magyarázat, hogy miért van ott, miért nincs ott?

Egyébként ebben a topicban a gyerekkorotokból szeretnék élménybeszámolókat hallgatni. Akármi lehet. Apám kedvence pl.: Az Iván Szemjonov három napja. De írhattok akár az Orion űrhajóról is.

rettentó Creative Commons License 2005.10.19 0 0 6

Howard kacsa

Szvsz az a film SENKINEK nem való! :-)) A badmovies.org-on találni róla ezt-azt, ha érdekel (Howard the Duck).

Előzmény: Mindent tudó (5)
Mindent tudó Creative Commons License 2005.10.19 0 0 5

Ja igen!

Egyébként a topic címe Vincenzo1524 haverom miatt van, aki remélem hamarosan ide látogat.

Persze a film tetszik.

Egyébként lehet, hogy nem gyerekeknek való. Viszont akkor a Howard kacsa és a Drágám, a kölykök összementek is ide tartozik.

Az Ollókezű Edward az pedig mindenképp felnőtteknek való. Ezt magamról is tudom. Ugyanis nemrég láttam viszont és sokkal jobban megértettem, míg gyerekként csak azt néztem, hogy de jól nyírja a sövényt.

Előzmény: rettentó (3)
Mindent tudó Creative Commons License 2005.10.19 0 0 4

Ez az. Éljen!

BMX banditák. Imádom. Azt is gyerekkoromból.

De jó, hogy ismered!

Tényleg adták a TV-ben? Egyszer nem láttam még adásban.

Én is még csak előző héten tudtam megszerezni.

Már vagy 10 éve (lehet, hogy több) nem láttam. De még nem tudtam megnézni. :(

Viszont hétvégén lesz rá idő. Hurrá!

Előzmény: rettentó (3)
rettentó Creative Commons License 2005.10.19 0 0 3

Szerintem a Roger nyúl a pácban nagyon is felnőtteknek való, nem tipikus gyerekfilm. Szerintem egyébként pocsék film, tipikusan az a fajta, amit a technikai tökéllyel próbáltak eladni, a történet meg érdektelen volt (ld. Cápasrác és Lávalány), eltekintve az ötletes figuráktól.

BMX-banditák - ausztrál film Nicole Kidmannel. Pár éve leadta a TV2 és szomorúnak tartom, hogy egy ilyen jó filmet nem ismételnek többször. Én legalább 20-szor láttam videón és máig fel-felötlenek bennem bizonyos pillanatokban bizonyos sorai, pl. hogy "Ilyen az élet, öcsi.", amikor a csajt kirúgják a bevásárlóközpontból, ahol dolgozott.

Előzmény: Mindent tudó (-)
Mindent tudó Creative Commons License 2005.10.19 0 0 2

Senki nem mondta, hogy régi filmeknek kell itt lennie.

Gyerekkorok kedvencei-re vagyok kíváncsi.

Egyszóval, ha beír ide egy 70 éves ember, hogy mi volt a kedvence, akkor én azt is elolvasom.

De azt is, ha egy egy tízéves írja a Batman Begins-t.

Előzmény: bindera (0)
Mindent tudó Creative Commons License 2005.10.19 0 0 1
Sok bizony.
Előzmény: bindera (0)
bindera Creative Commons License 2005.10.19 0 0 0
s0k régi film lessz itt

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!