"Orbán már több elképzelést is elővezetett a közigazgatás felső szintjeinek csökkentésére, pl. a minisztériumok számának csökkentését. A múlt héten beszélt arról, hogy a mezőgazdasági-élelmzseripari ágazatban struktúra váltásra van szükség, a termelőknek lehetőséget kell adni arra, hogy tulajdonrészt szerezzenek a feldolgozó cégekben (ugyanúgy, ahogy az Nyugat-Európában más sikeresnek bizonyult)."
No-no ! Ezzel így vigyázzunk, mert nagyon privatizáció szaga van.
Márpedig a privire rá kell rúgni az ajtót, fejbekúrni a lakattal, vérét venni, belét ontani ....
"A választási programban nyilván részletesen is kifejti a Fidesz az elkézeléseit, de annak még nincs itt az ideje."
Hát elég nehéz lesz egységes szerkezetbe foglalni, az elmúlt félévben elhangzottak alapján.
Hehhheeee, lehet visszautazni az időben:-)) Fellapozni az újságokat, pardon, régiségeket. A KISZ-székház eladásától, majd azt a pillanatot, amikor Hornék bankvezért csináltak Járaiból, az MHB "konszolidációját", a bank kétes követeléseinek felszámolását, és azt, amikor az MHB megvásárolta(?) a volt KISZ-székházat:-))
Vagy azt, amikor Bokros Lajos később a bankkonszolidáció vizsgálatát ígérte - és erről a kezdeményezésről azonnal el is hallgatott:-))
El vagyok maradva... Tegnap kellett megtudnom, hogy amikor Meggyesi pénzügyminiszter volt az átkosban, Járai volt a pénzügyminiszter-helyettes... Hiába, egy kis országnak csak egy elitje van... Egypárt rendszerben egy, többpárt rendszerben több pártban oszlik el ugyanaz a társulat... A lényeg a húsosfazék közelsége.
Ezt te azért tudod ilyen jól, mert a megyében a párbizottság tagja voltál és piszokul fúrtál:(((((((((( szégyelhetnéd magad öreg korodra:(((((((((PPPPPPP
Orbán olyan rendszerváltást akar, ahol a baloldal képviselői nem csupa mszmp tagból állnának!!!:))))))
A rendszerváltás mint olyan ebben a felállásban azt jelenti, hogy van 1 párt( mint annó ) akinek van 1-2 milla híve csak , hogy azoknak akik nem szeretik amit csinál nem kell rájuk szavazni (mint anno) , hanem van egy másik párt akire leteheti a voksát. Nem biztos, hogy ezt akartuk 15 éve.
Ha meg akarod tudni milyen a börtönbüntetés akkor látogass el valamelyik börtönbe és beszélgess el azokkal a jobboldali megélhetési bűnözőkkel akik az Orbán által felemelt büntetések miatt ülnek kicsit tovább.
Ha meg akarsz ismerkedni az Orbán által felemelt rendbirsággal akkor ülj be egy bírósági tárgyalásra és hallani fogod,hogy a kommunista bírók hogyan fojtják bele a szót a jobboldali ügyfelekbe 0,5 millió Ft-s büntetésekkel fenyegetőzve.
Ezt az üldözést a jobboldal Orbán miatt szenvedi el.
Elég nagy szegénységi bizonyítvány az MSZP-nek, ha soha nem a saját eredményeivel és programjával szerez szabvazókat, hanem azzal, hogy egy másik párt iránt félelmet kelt.
Sok ember tudatosan a rosszat választja azért, mert elhitetik vele, hogy a másik még rosszabb. Ez aztán a kreativitás, a haladás záloga.
Én úgy látom, hogy van nagyonsok Orbán fun. Van nagyon sok aki a háta közepére sem kívánja őt és csapatát. Van 1kevés aki az MSZP-t szertné. Alternatíva hiányában azok akik a fideszt nem szertnék azok nagyrészt az MSZP-re fogják leadni a szavaztukat ,hogy ne vesszen el a kis pártoknál. Igy viszon nem lesz új erő a politikában. Ilyesfajta rendszerváltást támogatnék.
Akinek van füle, meg egy csöpp esze, az értette, hogy ki a király is meg kezét, édesanyja radiátorára tapasztott szegény jobbágy:DDDDDDDD
Nemcsak Orbán akar rendszerváltást, hanem én is és remélem még néhány millióan!!!:))))))))) Ja és főleg a kormány vezetőjeként egy igazi, karizmatikus politikust és nem egy rángatózó, hazudozó bohócot:DDDDDDDDDDDDDD
Elolvastam a mai Magyar Nemzetben Orbán beszédét és egy kicsit elképedtem. Orbán teljesen úgy beszél a rendszerváltás óta eltelt időről, mintha ő maga nem ült volna végig a parlamentben, mintha nem ő lett volna az egyik alakítója az eseményeknek.
Amikor a rendszerváltáshoz kötődő meghiúsult várakozásokról beszélt, önmagát is minősítette.
'Én is rendszerváltást szeretnék. Ha ehhez diktatúra kell, felőlem az is belefér, csak már a liberóktól, komcsiktól legyen mentes végre az országvezetés, hogy elkezdődhessen végre a békés építkezés.'
Békés diktatórikus építkezés. MOst elmegyek relaxálni. Ez már több, mint amit elvisel egy egyszerű állampolgár.:))))))
Ezt ewgy kicsit elcsesztem. kezdtem írni egy választ aztán az elejét kitöröltem a vége meg már nem kapcsolódott a te beírásodhoz max a törölt részhez. Bocsi
Én sem teszem... :) max néha a padlót taposom, fékezek :)
Itt én a kíhivást mint kevéssé vonzó tényezőt ecseteltem... így nem egészen értem a vezetési hasonlatot, hacsak nem a parlamentre gondoltál mert ott kb ez megy lassan 10 éve :(
Miért ne :) bárkit össze lehet hasonlítani... lehet, hogy személy szerint ez az jobb becsületesebb, sikeresebb, vallásosabb, liberálisabb, de itt most egy kormányzó masszáról van szó, egy pártról ahol az egyén, max üde szinfolt...
és vannak olyan emberek akiknek GY és I sokkal de sokkal szimpibb mint V és Á és ha egy kicsit is toleráns vagy elfogadod...
Nem mintha nekem egyik szimpibb lenne mind a másik, mindtől kiütést kapok én azt nézem, elveimmet ki képviseli valósítja meg... ennyi :)
Demokratikus Hungáriában akarunk élni, nem Orbániában!! Orbánia: látszatdemokrácia, álparlamentarizmus, demagógia, populizmus, kézi és felülvezérlés a gazdaságban (kultúrában stb.), központosított hatalomgyakorlás, besúgóhálózat, közpénzek magán- és pártzsebbe lopása, néphülyítés, nagyzási mánia, gazdasági stagnálás, lojális gazdag rétegek és önkormányzatok gazdasági kiemelése stb., stb.
Orbán eszembe sem jutott, de mesélj mit tucc róla? Van azért ott 1-2 megváltozott nézetű emberke. Tudom ők anno belűüről bomlasztották a rendszert és hősök.
Ha nekem az a meggyőződésem, hogy jobban vezetek a feleségemnél, attól azért nem kell álandóan a kormányt rángatnom ill a kéziféket húzogatnom ha az anyósülésen utazok.