Keresés

Részletes keresés

Alezredes Creative Commons License 2006.09.13 0 0 13
Ukrajnába járjanak csak a 'mátészalkai betlehemesek'. :)
Előzmény: zsűl (11)
gitana19 Creative Commons License 2006.09.13 0 0 12

Apám volt 1-2 hete Ukrajnában, 1 napra, hazafelé jövet a vámos közölte, h akkor ő most ellenőrzuést tart, és szinte végig se mondta, már derékig eltűnt a csomagartóban, és a másik utas táskjájában turkált, céges papírok között. (se cigi, se pia, 2 karton ásványvíz, a házigazdák ajándéka volt a "csempészárú") Apám közölte vele, h ez felénk nem szokás, majd lesz szives kérni, ha vmit meg akar nézni, de személyes + céges iratok között turkálva könnyen törik az ember keze...

zsűl Creative Commons License 2006.09.13 0 0 11

Beleszaladhattál volna másba is...Üzleti uton voltam nemrég ott. és azt hiszem többet soha.A kezdet, várakozás, jattolás a határőrnek, meg a sameszának is, hogy egyáltalán beengedjenek.Hú csuda patent lehet itt minden, ha még külön a belépésért is fizetni kell.Ha amúgy "elfelejtenéd" -mondta az egyik sorban várakozó, úgy előfordulhat, hogy féreállítanak, és amig eszedbe nem jut a pénztárcádba nyúlni addig gyönyörködhetsz a sorompó szineiben.Oéké végre átjutottam és Munkács irányba vettem az utam.Egy kilómétert sem mentem mikor megállított egy rendőr,kérte az irataimat és mikor minden megvolt az mondta most mutassam a biztisítási kötvényemet.Mondtam, hogy ezt sem nálunk sem itt tudomásom szerint nem kell magammal hordanom, elég a nem zetközi zőldkártya igazolás a biztosítónál.

Ő abban a pillanatban elfelejtett magyarul, és csak azt kárálta, ogy hívjak tolmácsot, mert "baj van".Ja mondom itt a puszta közepén.Hogynem a közeli benzinkútról észlelve a vitatkozást már is jött egy "tolmács", és rövid jókedvű diskurzus után közölte velem hogy ez itt 500 ghrivnya,a papírjaimat amit pedig a rendőr elvett tőlem egy laza mozdulattal a vajszínű Zsiguliba hajintotta, és mondta, hogy mehetek be gyalog Ungvárra befizetni a büntetést, tolmácsolta a segítőkész jóember aki nyílván valami beépített cimbi lehetett, majd mikor látta. hogy nem tetszik a dolog felajánlott, hogy kb. a büntetés felét ha odaperkálom a zsrunak már el is van felejtve a dolog.10.000- ft krült és már élvethettem is tovább kátyukkal tűzdelt utakat.

Munkács elött mégegyszer leakartak húzni egy "szemmel" végzett sebességméréssel, de akkor már annyira felbőszített az eset, hogy mondtam a rend őrének, hogy szó sem lehet róla, hogy én itt mégegyszer egy petákot is fizessek a semmiért, és megemlítettem neki, hogy a néhány kilóméterrel előbbi kolléga jól keresett nemrég, és a jól megérdemelt mellékest mellesleg biztos a rendőrávák központi pénzalapjába jutatja majd.Munkácson már pihennem kellet ennyi trauma után.Beálok a piac parkolójába.Odajön jön egy kölyök és tartja a markát, mivel csak "kártya és forint volt nálam, mivel ott akrtam éppen a bankban váltani egy kis ottani pénzt nem tudta neki adni.Próbálkozott még, és megjegyezte , hogy itt gyakran össze szokták karcolni a kűlfőldi rendszámú kocsikat és , ha esetleg adnék neki néhány ghivnyát , úgy Ő személyes védelmébe venné az ügyet.Ennyi mentem a céghez,ahol semmit sem tudtam intézni ,mert nem volt ott a tulaj,és senkinek nem volt krdve dolgonzni sem.Az állítólag angolul beszélő hőlgy se beszélt angolul egy szót se, de tudott egy kicsit németűl.Előkészített áruminta nem volt amit kértem, és a lehető legkevesebbet se tettek meg azért, hogy elkőltsünk náluk néhány ezer eurót.eljöttem úgy, hogy semmit nem tudtam gyakorlatilag elintézni , pedig elötte kb 5 e-mail váltottam velük.Hazafelé egy postáról akartam telefonálni, mert a térerő biztos csak némi csuszópénz ellnében jelenik meg az éterbe.Bemegyek a postáshölgy meg elöttem lehuzza a rolót, újra jatt majd sikerült telefonálnom.

Hazafele még 9 óra várakozás a Csapi határon /arra mentem vissza gondoltam erre jobbak lesznek az esélyeim/.A maradék pénzemet még elosztogattam a kódusgyerekeknek, és estére végre itthon is voltam.

Ui.:

Nyíegyházán megéheztem, és betértem az ottani Mcdonalds' ba egy kis "hazaira".Aggodalmasan néz rám kiszólgáló kislány, és közli, hogy nem tudja mi van a géppel, elnézésemet kéri, de shake egy kicsit habosra sikerűlt, ne ilyedjek meg ha elkezdem fogyasztani.....-Nem ijedtem meg :-), gondoltam ez még belefér a mai napba....

csitti Creative Commons License 2005.10.18 0 0 10
A keleti végek közel egy hét távolságra vannak Magyarországtól.

Ennyi idő kell a hírnek (TV2,RTL)
csitti Creative Commons License 2005.10.17 0 0 9
Megszünt a határátlépés?

www.vam.hu
Somoza Creative Commons License 2005.10.17 0 0 8

Ez.

De ha itt felütné a fejét a madárinfluenzia, EU ide EU oda , Ausztriánál is sokat szívnál.Megtudnád mi az az ejrópai aggodalom.

Előzmény: csitti (7)
csitti Creative Commons License 2005.10.17 0 0 7
Hivatalosan Záhonynál 5 óra a várakozás (www.vam.hu).
Nem hivatalosan 9.

Munka végzés közben dohányozhat és/vagy mobiltelefonálhat a vámos?
Köteles - kérésre - megmondani a nevét és szolgálati beosztását?
Köteles indokolni - az egyébként vámmentes mennyiségre vonatkozó - Vámárunyilatkozat kitöltésére utasítást?

Vajon visszatoloncolhat-e Ukrajnába magyar állampolgárt ezért a kérdésért:
"Tesség mondani, ez az út vezet Európába?"
Pistike Creative Commons License 2005.10.17 0 0 6

éppen az előbb mondták az mtv-n, ha valaki megfőzi a csirkét, akkor nincs veszély

 

miutn viszonylag kevés ember eszik csirkét nyersen, így az egész marhaság okafogyottá vált

Előzmény: james007 (5)
james007 Creative Commons License 2005.10.17 0 0 5
Juj tenyleg de jo hogy ez mind ertunk van ...bizony bizony azert ilyen lassu a vamolas mert a madarinflurenzat keresi az meg ugye csak mikroszkopal lathato szoval a vamos mikroszkopal a kezeben vizsgal at mindent kello szakertelemmel mert ezek ilyen biologus -es jarvanyugyi szakon vegzett nagyon okos szakemberek........

Te meg amilyen okos vagy el is hiszed .....taps

Ja es igen a masik vamos csapat meg a csirket keresi mert ok meg mezogazdasagi es allategesegugyi szakon vegezterm meg ugy egyebbkent is ok mar lattak csirket a tibbiekmeg csak hallotak rola
Pistike Creative Commons License 2005.10.17 0 0 4
RTL Klub fél hetes bemondta...
csitti Creative Commons License 2005.10.16 0 0 3
Mmost véletlenül pont arra volt dolgom.

Amúgy meg Beregszász történelmi belvárosára voltam kíváncsi, a Magyar Színház (romos) épületére, meg a környékbeli volt szász kúriákra.
Előzmény: Hogyisvanez (2)
Hogyisvanez Creative Commons License 2005.10.16 0 0 2

Az ország lakosságának védelmét szolgálja az alapos ellenörzés. Ukrajnában katasztrófális egészségügyi viszonyok vannak, az állam vezetése minden, számukra károsnak tartott információt igyyekszik maximálisan eltitkolni, tehát az óvatosság jogos.

Minek jársz oda?

mocama Creative Commons License 2005.10.16 0 0 1
Záhony? OK hogy kerülő de hát ekkor nem mindegy?
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.16 0 0 0
0
csitti Creative Commons License 2005.10.16 0 0 topiknyitó
Az úgy volt, hogy beleszaladtam!
Bele az ukrán-magyar határszakaszon - állítólag már három napja - tomboló forgalomlassító, aprólékosan pepecselő, minden szabályt betartó nem médiafelkapott vámkezelős ügybuzgalomba.
A határátlépés Beregsuránynál 2005. október 15-én délután 18-kor kezdődött és éjfél után 0 óra 35 perckor lett úgymond befejezve.
- Nem csempésztem benzint!
- Nem csepésztem cigarettát!
- Nem utazom a drog bizniszbe!
Kossuth szerint: madárinfluenza miatti fokozott...
Hol? Ukrajna bekebelezte Romániát?
A Daubiuszon volt egyetlen egy - nem hír jellegű - beszólás a kívánságműsorban kilenc és tíz óra között. Sem lőtte, sem utánna sehol semmi!

Mi ez a nagy csendeség a médiában? Itt a keleti végek nem Európa????????????????

Beszéltem egy Barabásnál "próbálkozó" honnfitársammal: "a magyarok egyszerűen NEM IS DOLGOZTAK Határ bezár 7-kor: senkiföldjéről kocsik vámkezelés nélkül VISSZATOLONCOLVA UKRAJNÁBA!"

És lobogjon a piros-fehér-zöld a sok csillagos mellett...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!