- Jó estét - zökkent le nehézkesen a tomporára. - Én vagyok a konyhamester ajánlata. Felajánlhatom önöknek a testrészeimet? Rövid kérődzés után kényelmesebb pozitúrába rendezte a hátsó fertályát, majd békésen végignézett rajtuk. Az állat jámbor tekintete a hitetlenkedő meghökkenés pillantásaival találkozott Arthur és Trillian részé-ről, lemondó vállrándítással Ford Prefectéről és a leplezetlen étvágy kifejezésével Zaphod Beeblebroxéról. - Talán egy szelet hátszínt? - javasolta az állat. - Fehérboros mártásban dinsztelve? - Ööö... mármint hogy az ön... a magá... ebből a hátból itt? - suttogta Arthur szörnyülködve. - Hát persze hogy az enyémből, uram - bődült el az állat készségesen. - Ki másét tudnám felajánlani? Zaphod talpra ugrott, és szakértő módon lapogatta-tapogatta az állat hátát. - És nagyon jó a felsálam is -, dünnyögte az állat. - Nagy súlyt helyeztem az izomfejlesztő gyakorlatok-ra, és rengeteg szemestakarmányt fogyasztottam ennek érdekében. - Diszkrét nyögéssel felböfögött egy takarmánycsomót, kérődzött rajta egy kicsit, majd ismét lenyelte. - Vagy egy kis bélszínt inkább? - ajánlotta. - Úgy érted, hogy ez az állat csakugyan azt akarja, hogy megegyük? - suttogta Trillian Fordnak. - Hogy én? - rökönyödött meg Ford. - Nem értek én semmit! - Ez egyszerűen iszonyatos! - fakadt ki Arthur. - A legvisszataszítóbb dolog, amiről életemben hallot-tam. - Mi a probléma, földlakó? - kérdezte Zaphod, aki időközben az állat hatalmas tomporára helyezte át figyelmét. - Csak az - mondta Arthur -, hogy nincs kedvem olyan állatot megenni, amelyik felkínálja magát. Szívtelenség volna. - Még mindig jobb, mint olyan állatot megenni, amelyik nem akarja, hogy megegyék - érvelt Zaphod. - Nem erről van szó - tiltakozott Arthur. Aztán gondolkodott egy csöppét. - Na jó - folytatta -, lehet, hogy erről. Nem érdekel, nincs kedvem erről vitatkozni. Azt hiszem... Az Univerzum halálos kínban őrjöngött körülöttük. - Azt hiszem, elég lesz egy kis zöldségsaláta is - nyögte ki. - Megkérhetném, hogy vegye fontolóra a májamat? - kérdezte az állat. - Feltételezésem szerint igen lágy és porhanyós lehet már, ugyanis hónapok óta tömetem magam ennek érdekében.
"Látványos, nagyszabású happeninget tart a hét végén az MSZP, a Fidesz és az SZDSZ (... ). Az MDF nem rendez imázsgyűlést, vasárnap Dávid Ibolya pártelnök az ágfalvi gesztenyefesztiválon vesz részt és szürkemarha-pörköltet készít." (http://nol.hu/cikk/380767/)
Elhiszem, hogy anyagilag nem áll éppen rózsásan az MDF. De miért nem lehet legalább próbálkozni? Bármilyen suta kampányrendezvényről beszámolna - a politikai koprrektség jegyében - az összes olyan médium, ahol szót ejtenek a két nagy mellett az SZDSZ zászlóbontásáról is. Miért várják el, hogy bízzon a pártban uszkve 250 ezer választó, ha látványosan nem bíznak saját maguk sem a sikerben?