Keresés

Részletes keresés

Tschömi Creative Commons License 2006.02.10 0 0 106
Nem hallgattunk el, csak máshol (is) beszélgetünk. Egy jó darabig nem lesz névváltozás.
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.07 0 0 105
Na mi van elhallgattatok?Megvolt már a névváltoztatás?:)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.21 0 0 104
Ajánlom figyelmetekbe a Magyar Nemzet mai(2006 jan.21.-i,szombati)számát,ahol Ságvári Endréről írnak ,és a lelövésének igaz történetét tárják az olvasó elé!!!
kiskovcsa Creative Commons License 2006.01.19 0 0 103
Valóban színvonala az ugatás, de javaslom ne vegyük figyelembe e különleges egyedek ugatásait, egyszer majd ők is felnőnek.
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.18 0 1 102
Ki ne tiltsál már mert bele mertem szólni a kis beltenyészetes társalgásotokba!Inkább kezdeményezzétek a sulitok névváltoztatását,hogy ne egy régi ,elmúlt diktatúra kitalált "hősét"éltesse még a mai napig is!..és akkor talán nem SEG lesz a rövidítése sem!
Előzmény: BBird (101)
BBird Creative Commons License 2006.01.18 0 0 101
Ezek nyilvános topicok, ez azt jelenti, hogy bárki olvashat és írhat is ide, senkit nem lehet kitiltani sem erről, sem másik ugyanilyen topicról. Egyéni iq-n múlik, hogy ki hova és mit ugat be, mint ahogyan tisztelt vendégeink, akik a Teleki Blanka Gimnázium topicján (http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9004344) szoktak hasonlóan színvonalas társalgást folytatni, ezt szemléltették nekünk.
Előzmény: kiskovcsa (99)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.18 0 0 100

HKedves IQ bajnok(nő)!

Miért akarsz kitiltani egy nyilvános fórumról?Mert van pofám hozzászólni és nem a "SEGG"-edbe jártam???:)

Előzmény: kiskovcsa (99)
kiskovcsa Creative Commons License 2006.01.17 0 0 99
Hahó gyerekek! Itt valami félreértés van, Kismariann NEM A TURUL!!!! Ébresztő okoskáim, nem akartam hinni a szememnek és remélem nem is gondoltátok komolyan. Kismariann még nem tanult Ságváriról és nem is ismer róla semmi háttéranyagot (szerintem nem is érdekli), folyamatosan msn-ezik a hozzá hasonló osztálytársaival! Egyébként sem szólogatna be nekünk "öregeknek" és kifejezetten tetszik neki, hogy SEG-gesek voltunk! Szóval a Turulnál sokkal inteligensebb!!! Egyébként sem szokott már a fórumra benézni, csak ha én írok, ő is teljesen meg van lepődve, hogy miket feltételeztek róla. Most meg valami hungarocel lépet be, Bbird, megnézhetnéd ( ha van rá lehetőség) miféle jelszóval mászkálnak ezek a mi honlapunkon és ha lehetne letiltani őket?! Tehát száljatok le a gyerekemről, üdv!
Előzmény: Vajdae (96)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.12 0 0 98

Húúúú ez a név nem semmmmmiii!!!

Még létezik ilyen????

Névváltoztatást!!

Tschömi Creative Commons License 2006.01.09 0 0 97
Hogy mik vannak földön és égen ahogy az utóbbikat olvastam..... tojáshéj a fenéken hova ilyen serényen? A környezetemben (szűk réteg) alig akad valaki (idősebbek közül is) aki tudná ki volt S.E. legalábbis egy rövid mondatnál többet tudna róla. Ez jó vagy nem a fene tudja, de senkit nem érdekel sem érzelmileg sem másképp. Lassan feledésbe merül a korábbi névadás politikai indíttatása és szerintem az iskola nevét (rangját, hírét) azok diákok viszik majd tovább akikről pozitívan vagy negatívan kiderül hol tanulgattak fiatal éveikben. Megítélés kérdése. Nekem jó volt hogy ott voltam diák iskolanévtől függetlenül. Majd még jövök, ne csüggedjetek, nézzetek bele a postátokba.
Vajdae Creative Commons License 2006.01.06 0 0 96

Kisturul-Bagolyka /aki éccaka "álnéven" beszólogat egy tökkelütött vénbanyának, ahelyett, hogy szólna: ő a gyerek, aki a társulathoz tartozik/! Tibisten nagyon okos dolgokat írt, amikkel csak egyetérteni tudok. Felőlünk Lópiczi Gáspárról is elnevezhették volna az iskolát, mi akkor is jól éreztük ott magunkat. Az is jogos, hogy a gimi elég jó hírneve miatt nem lett volna célszerű átkeresztelni.

Tegnap megnéztem az Új Magyar Lexikonban /kicsit avítt kiadás, de pont ezért!/ és a következőket találtam : Ságvári 1913-ban született és 1944. július 27-én halt meg, úgy, ahogyan Kismariann írta. Akkor már évek óta bújkált, mert nemcsak az antifasiszta ifjúsági szövetséget szervezte 1937 óta , hanem a kommunista pártnak is tagja volt. A lelövése időpontja viszont a legvadabb nyilas-gestapós időszakra esik, tehát a csendőröket kivezénylő vezetők feltehetőleg az irányadó politikai eszméket vallották magukénak. Persze, hogy maguk a csendőrök nem voltak mind fasiszták, mint ahogyan a nagyapám sem, aki ezért úszta meg a Gulagot. Meg kommunista sem volt, így képzett nyomozó létére '45. után elment a Tsz-be parasztizálni, és nem állt be az újonnan szerveződő rendőrségbe.

Na, ennyit a történelemről, meg S. Endréről! Akkor is érdekel - engemet, mint nagyokoskát- , hogy Kismariann miért pont ezt a nicknevet választotta. Puszi kicsiknek és nagyoknak, csak sikerült felbolygatni a henyélő társaságot! E.

tibisten Creative Commons License 2006.01.05 0 0 95

Turulmariannak!

Az az igazság, hogy a 80-as évek elején, amikor mi voltunk gimnazisták, nagyon kevés, átideologizált és "megszűrt" információnk volt csak Ságvári életéről és haláláról; előttünk hősként ábrázolták. Csak felnőtt fejjel, 89' - 90' után derült ki, hogy milyen körülmények között halt meg, hányan sajátították ki a nevét, milyen téves elképzelésekkel sikerült őt legendává nemesíteni. Az őt letartóztató, egyébként tényleg csak a munkájukat végző nyomozókat és családjukat is meghurcolták a kommunista időszakban, ami elítélendő és több mint sajnálatos.

Azt, hogy miért nem változtatták meg a suli nevét - nem tudom; talán lustaságból, talán kényelemből, talán Kbarcika hagyományos "balossága" miatt, esetleg a környéken jól csengő Ságvári nevet nem akarták bolygatni... most már mind1 is.

Amúgy meg akkor nem érdekelt minket, mert jó volt 16 évesnek lenni. Még viccet is gyártottunk a névből, SEG-eseknek aposztrofáltuk magunkat, de így utólag is úgy vélem, nem voltunk SEGGek, mert történetesen akkor és ott voltunk.

Neked sok tekintetben jobb és könnyebb a dolgod, mert az egész világ nyitva előtted, ha be tudod fogadni a szívedbe és az elmédbe.

A turullal semmi bajom, sőt; kedvelem.

Minden jót!  

Előzmény: Törölt nick (92)
kiskovcsa Creative Commons License 2006.01.05 0 0 94
Boldog Új Évet kívánunk mindenkinek, és boldoguljatok ahogy tudtok! Ez csak a szóvicc kedvéért! Remélem a többiek is be-be kapcsolódnak a fórumba, mert így elég egyhangú, mégha van egy "Turulunk" is! Pusszantás!
Vajdae Creative Commons License 2006.01.05 0 0 93

Kedves Banda! Igaza van Kangának aki azt írta, hogy ne politizáljak a neten. Persze eszemben sem volt, csak nem értettem, hogy miért kotyog bele valaki egy olyan társalgásba, ami egyértelműen nem neki szól. Tisztában vagyok vele, hogy a fórum nyilvános, bárki olvashatja, de nem illik hozzászólni olyasmihez, ami egy Turul szüleinek korosztályába tartozó baráti kört érint. Különben azt sem értem, hogy egy művelt, tájékozott, szemmel látható lexikális tudással felvértezett 16 éves fiatal milyen megfontolásból választ ilyen nicknevet, hogy Turul1920. Ugyanis tőlem mindenféle "izmusok" nagyon távol álltak és állnak, így azok is, amelyekre a nicknév utalhat. Persze én csak egy 39 éves nagyokos-ka vagyok........De megígérem az engemet nem túl udvariasan kioktató gimistának, hogy több szóval nem illetem éjszakai töprengéseit az iskola névadójáról és másról, amit meg kíván osztani velünk. Viszont előveszem újra a Magyar munkásmozgalom története című egyetemi jegyzetemet, hogy felfrissítsem megkopott ismereteimet és ne valljak szégyent legközelebb. /Jajj, pedig ezt a tárgyat már annak idején is nehezen szenvedhettem!/

Tikteket pedig Oszitársak ölellek, Ti írjatok, mert kezdtek kicsit ellustulni szeptember óta! E.

Törölt nick Creative Commons License 2006.01.04 0 0 92

Tisztelt nagyokos-ka!

A műveltséged igen gyenge lábakon áll!Én még 16 éves gimista vagyok,de tudom,h Ságvári hogyan halt meg!Csendőrök akarták letartóztatni a mostani Hűvösvölgyi út egyik kávézójában és megadta magát,majd álnok módon mégis pisztolyt rántott és lelőtt egy rendőr nyomozót és megsebesített egy csendőrt.Ekkor lelőtték önvédelemből!a csendőrök sosem voltak fasiszták nagyokos!A csendőrt ezért a lövésért 1955-ben kivégezték(béke poraira)pedig csak a kötelességét teljesítette anno!Tehát előbb gondolkodni,aztán írni!egyben igazat adok :Ságvári csak a halála miatt lett (operett-hős)amúgy egy jelentéktelen senki volt!Üdv.

Előzmény: Vajdae (91)
Vajdae Creative Commons License 2006.01.04 0 0 91

Kedves Osztálytársak, Barátok és mindenki, aki "belekukkol" egy intim kör - elsősorban - egymásnak szóló levelezésébe! Üdvözlet újra a szürke hétköznapokból, amiket igyekszem megszinesíteni pl. a veletek való beszélgetéssel.

Turulról nem derült ki, hogy kicsoda, de az írásából ítélve nem oszitárs. Neki fejezem ki értetlenkedésemet, hogy mi a baja egy huszonkét-három évesen  - a fasiszták által! - legyilkolt értelmes, tisztaszívű fiúval, aki tényleg hitt abban, hogy jobbá tehetik az őskommunista /nem sztálinista-rákosista/ eszmékkel a világot. Hogyan vonhat párhuzamot a fasiszták és egy mártír egyetemista között?! Elmondanám, hogy az ország egyik legkiválóbb gimnáziumát Szegeden ugyancsak meghagyták Ságvári Endrének, pedig még a Hunyadi János sugárutat is visszakeresztelték a helyi lokálpatrióták Szentháromság utcának!!! Ezzel persze nem azt akartam mondani, hogy a mi barcikai Ságvárink kutya! A mi időnkben - 1985-ben - az érettségizők 72%-át vették fel főiskolára és egyetemre. Pedig akkoriban nem volt ennyi intézmény és nem 200 fős tömegévfolyamokat indítottak. Szóval , kedves Turul, előbb nézz utána a dolgoknak, és csak utána nyilváníts véleményt, ha nem akarsz e díszes társaság szemében félműveltnek látszani!

Bocs, hogy a ius mormorandi / a morgás joga/ gyakorlásával kezdtem az évet! Tudjátok be annak, hogy szabin lennék, közben meg ítéletet írok a munkahelyemen.

U.i. Előkerült H. Évike is S.szentpéterről, majd elküldöm egy köremilben Nektek az emilcímét. Csókok a Gyevibírótól!

BBird Creative Commons License 2005.12.30 0 0 90

Az érettségi találkozón mondták a tanáraink, hogy az országban 2-3 Ságvári gimnázium maradt, a többit átnevezték. Ők sem tudják, hogy pont ezt miért nem.

Előzmény: Törölt nick (89)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.29 0 0 89
Ez a ságvári név nagyon necces!kb.olyan,mintha egy fő fasisztáról neveznénk el sulit!Tényleg nem volt rendszerváltás!
Tschömi Creative Commons License 2005.12.29 0 0 88
Boldog új évet kívánok mindenkinek vigyázzatok magatokra most kezdődik a tél és balhé van az utakon.
BBird Creative Commons License 2005.12.24 0 0 87

Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!

Vajdae Creative Commons License 2005.12.20 0 0 86

Kedveseim!

Nem tudom, hogyan kell bejelentkezni az osztalytarsam.hu oldalra, de én itt mindig fogok Nektek írni.

Remélem, megkapjátok a karácsonyi jókívánságokat, amit elküldtem mindenki emilcímére. Még csütörtökön is tárgyalok, ezért a pihenő egyenlőre nem aktuális, de 23-tól én is hazakotródok. Január első hetében szabin leszek, így írásba tudom foglalni az elmaradt ítéleteimet. Ahelyett, hogy olvasnék, uszodába járnék, rendezkednék a lakásban stb. Sajnos, egyenlőre ez sem aktuális.

A karácsonyi készülődés miatt csak azért nem vagyok stresszes, mert négyecskén leszünk Szenteste és majd  csak 29-én szaladunk haza Barcikára. Szilveszterkor szintén családi körben leszünk Apámékkal, amire ezeréve nem volt példa. Még némi ajándékot kell vennem, a beiglit más süti nekem, aki tud olyat csinálni.

Azért ünnepeljetek is nőtársaim a nagy lótás-futás közepette, Ti pedig Fiúkák segíthettek egy kicsit, legalább a kölyköket kikapcsolni! Csókok mindenkinek, jövök az ünnepek után és remélem, lesz akivel Barcikán találkozunk! Gyevibíró

kiskovcsa Creative Commons License 2005.12.16 0 0 85

Drága Osztálytásak!

Aki még látogatja e jeles oldalt, szíveskedjen bejelentkezni az osztalytarsam.hu oldalra, jól jöhet még később, ötletes, ott is lehet levelezgetni, de még mindig csak 3-an vagyunk regisztrálva.

Mi újság? Kit, és mennyire lepett be a hó, itt éppen hull és hózik, de Mariannka nem fázik, mert a meleg szobából szemlélgeti. Olyan igazi Holle anyós dunyharázós!

Holnap (dec. 17.) még szolgálom és védem kis hazánk biztonságát, hó akarom mondani jó katona módjára, aztán látni sem szeretném a munkahelyemet január 02-ig. Ja, mégis fogom, mert valószínűleg bent szilveszterezünk a laktanyában. A tavalyi buli is szuper volt!

Írjatok!!!!!!!!!!!!!!!!!pusszantás

Vajdae Creative Commons License 2005.12.12 0 0 84

Mariannka, 28-án is megköszöntünk. Akkor Vajas volt a 16.-a. Őt is Isten éltesse! Tatusnak pedig nevenapja van ma. Éljen sokáig! Tibor elégedtlenségét nem értem, mert a fotók klasszak, mi pedig szépek és fiatalok vagyunk rajtuk. Az én babuskáimnak nagyon tetszettek. Még mindig nem tudom, hogy ki lesz itthon az ünnepekben, kiv. Ancust és Kiskovcsát, aki megírta, hogy mikor nem. Csóközön E.

kiskovcsa Creative Commons License 2005.12.11 0 0 83

Sziasztok, jelentem megint itt vagyok!

Beköltöztünk!!!!!!!! Olyan jól érrezzük magunkat, hogy nincs kedvem kimozdulni, még dolgozni is úgy indulok, hogy a kedvesem "kidob" a lakásból. Szóval a Mikulás nagyon bőkezű volt velünk! A lányok nagyon élvezik a külön szobát, minden tökéletes.

Gratula Kangának, Tibisten! én is hiszek a Mikulásban, elmegyünk egyszer az igazi lappföldi Mikihez? Gyevibírókám, ha a Katonalány én lennék, akkor nem 16, hanem 28!

Köszi az új képeket, külön örültem a Magyar fakultációsnak, most a költözéskor megtaláltam a kazettát is!

Mindendkinek puszi és kellemes karácsonyi készülődést!

tibisten Creative Commons License 2005.12.08 0 0 82

Jaj!

Csak utólag olvastam el, mit irtam. A sült gesztenyeárusok, azok sültgesztenye árusok. A boszorkányégetéseknek már vége, a tűzzel való kinzás is idejétmúlt, bár amerikai szövetségeseink mást vallanak erről...

Fogalmazás: 2

Helyesirás: 1

Külalak: 3

Ezt összegezve: erős elégséges

Tibisten, a nyelvtantanár

Előzmény: tibisten (81)
tibisten Creative Commons License 2005.12.08 0 0 81

Hölgyeim és Uraim!

Énvelem ki....ott a Mikulás, mert újra Zágrábban volt munkám, és nem a családom körében töltöttem a 06.-át. Igy legalább lát6tam a helyi hiradóban Gotovina tábornok letartóztatását (kedves bácsi és háborús bűnös), a horvátok tenisz Davis kupa győzelmét, és annak ünneplését a Jellasic téren, aki mint tudjuk:..."futott a gyáva..." Egyébként fárasztó, de jó túra volt, a város egy kicsit emlékeztet Budapestre - ott is voltak utcai sült gesztenyeárusok, szépek a középületek, az utcán kolbászt sütnek. Érződik Olaszország közelsége, mert a jól öltözött emberek, király olasz topogókat viselnek.

Amúgy kicsit fáradt vagyok, ráadásul holnap dolgoznom kell. Az igazság az, hogy én már csak úgy vagyok a munkakedvvel, mint az egyszeri lány a szombati buli után (vagy megjön neki, vagy nem...)

A Csömi által előbányászott képek enyhén szólva is dehonesztálók rólam, a maradék atyai tekintélyem is elveszett a kölkeim előtt. Mikor szóvá tették a fotókat, csak billegtem, mint szarka a dögön... 

Kinguci barisnya!! Jól tetted, hogy e szép lányairól ismert ország nyelvét választottad, mert az orosz nyelv nem az artyeki pionyerszkij lágerről szól, hanem Lermontovról, Puskinról, Turgenyevről, Dosztojevszkijről és az istenről, Lev Nyikolajevics Tolsztojról!!!

Ha lehet, senki se feledje Lennon halálának évfordulóját, bár a média úgyis nagy teret fog neki szentelni - gondolom. Én a Woman-t fogom meghallgatni.

A szüli - vagy népnaposoknak gratula és részvétem, aki pedig a cipősdoboz akcióban részt vett azt tájékoztatom, hogy mi is készitettünk egyet. Nem volt egyszerű megtalálnom Kőbányán a Bánya utca 1.-et.

Le a plázákkal és a kereskedelmi (értsd: profitotientált népbutitó) csatornákkal!

Üdv:

Tibisten, aki még hisz a Télapóban

Vajdae Creative Commons License 2005.12.07 0 0 80

Drágáim! Az erő legyen Veletek és vigyázzon Rátok a Mikulás. Tegnap szegény Mikulás küzdött mindenféle kábszeres maffiózókkal és nem tudott meglepetést készíteni, de majd bepótolja. Kingának ezernyi gratuláció és üdvrivalgás a sikeres nyelvvizsgáért. Azért tudsz  egy liter benzint is kérni, ha az orosz tajgában tankolni kell?

Petike ne hiányolja magát a műsoros fotókról, mert mindegyikben látszik az ő szép lelke / jaj, de centimentális vagyok, mi!/ Bird hol túrkál és mit az agyagos sárban és a jég alatt, amitől félteni kell és helyette pullóvert kellene kötnie? Nem értem, nem értem....

Figyi, a Kutyapecérnak másodikán volt szülinapja, a Katonalánynak meg 16-án lesz! Remélem jól emlékeztem az adatokra. Valaki még szülinapos /Vajas?/, de most nem jut eszembe. Monly segíthetne, neki is van listája.

Családilag december 29-től január 1-ig tartózkodunk K.bercikén, ki lesz még otthon? Tessék telefonálni, vagy írni! Csókok:E.

DrKanga Creative Commons License 2005.12.05 0 0 79

Édeseim!

.... megvolt, jelentem, az oroszt sikerrel abszolváltam... (aki emlékszik ember feletti képességeimre még "maca-korunkból", és hozzá tudja tenni, hogy a - méltán - betűfelismerő egyetemi orosz csoportban töltött időm csak a feledéssel telt, az tudja ezt értékelni!!!) Szóval mindent lehet, igaz, két - erős tempót diktáló - felkészítőm volt (az egyikük orosz anyanyalvű...) a nyelvi intézetben. Szóval itt vagyok, mindent megnéztem, elolvastam... olyan könnyű "visszarévedni" a találkozó nem mindennapi hangulatába... jó volt Veletek!!! (vagy ezt már írtam-mondtam..?)

Ja! a magyar fakt-os képek igazi időutazás... kiesett és teljesen visszajött (mint a "Simpson család" c. rajzfilm egyik epizódjában a nagyapa látása, akit kétszer egymás után szemen találtak lézerrel... "könynen jött-könnyen ment..." :)) Csak rajta azokkal a fényképekkel!

Gyevibíró, puszi az újonnan jötteknek a családban (akik már rég jöttek), Tschömi kedves, legalább ide írsz, ha már nekem pl. nem... :). Bbird, ilyenkor vannak még ládák a jég felett (jó lehet az agyagos sárban hegyen-dombon... ), nyugtass meg, hogy télen kézimunkáztok a veszélyes kutatgatás helyett... :))) írok is.

Gyerekekre vigyázzatok, főleg az átkos fővárosban, az enyémek váltott lovakkal harcoltak itthon, fejenként három hétig (még tüdőgyulladásunk is volt.... a bika kicsi fiamnak!!!). Csókok! 

Tschömi Creative Commons License 2005.12.02 0 0 78
Már megint én nem látszok a képeken! Talán így szebb a világ. Jön a következő adag (sorozat).
Vajdae Creative Commons License 2005.11.28 0 0 77

Szevasztok! BBird feltette a Fouche-műsorhoz tartozó fotókat "Magyar fakultáció" címen. Remek felvételek Kiskovcsáról, Kangáról, Piliskéről, Tatusról, Sz. és L. Andiról, Beáról, nem beszélve rólam. Olyan jó volna Fouchenak is eljuttatni. Nincs az iskolában neki külön emilcíme?

Vigyázzatok, mert a Mikulás már készülődik! Remélem olvastok emilt december 6-án is. Írjatok, ölelek mindenkit!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!