Friss hír: az APEH-nél viszgálatot indítanak, hogy ki szivárogtatta ki Gyurcsány adócsalás-gyanús ügyét... Az a bűnös, aki a bűnözőket lelplezi??? Röhej! Banánköztársaságban élünk? Gyurcsány máris "rendrakást" ígért az APEH-nél...
Ja hogy ott egy hónapja ott van a zsebükben a papír, és alig várják, hogy Gyurcsány valamit letagadjon...
Nem hiszem. Az MNO leleplező teóriájának elég jelentős részét az ÁFA-visszaigénylésre építette (ebbe még én is beleestem, jól), meg arra, hogy a Fittelinának nem volt valódi bevétele. Ha a kezükben lett volna az apeh papírja arról, amit Gyurcsány mondott, hogy a cég lakóingatlanon végzett korszerűsítésre vonatkozó szabályok alapján nem igényelt vissza áfát, akkor inkább más irányban tapogatóznak.
- az adatletöltés tényét továbbra is fenntartásokkal fogadom. - az adatok APEH-től való kikerülésére nincs igazán bizonyíték. a magyar nemzethez és fideszes fijjughoz aligha jutott el, különben Szíjjártó nem tette volna fel a kérdései nagy részét.
Amitől nekem feláll a szőr a hátamon az az, hogy ez már az második eset, amikor nyilvánvalóan kiderülni látszik, hogy egy közszolga a saját politikai szimpátiája/érdekei szerint játszik a tudomására jutott (vagy számára hozzáférhető) adatokkal...
ez sokkal direktebb módon juthatott el hozzá, szerintem már a múlt héten. az apeh elnök közvetlenül jelent Veresnek, közvetve Gyurcsánynak, de ez egy teljesen világos ügy, definiált tájékotatási és utasítási jogkörökkel. Csak a nyilvánosságra hozatal; a cég nevét nem mondjuk ki de elég pontosan körülírjuk, hogy még a hüje is rákérdezzen, hangsúlyozzuk az időpontot, stb stb. Kicsit gáz.
Az MTI hír a bizottsági ülés közben jelent meg, Csiha Judit is ott értesült róla, de amit ő csak körülírt, azt Gyurcsány tényként erősítette meg és egészítette ki. Ez persze nem baj, neki speciel szabad erről tudnia, csak ugye az időzítés... és micsoda monológot levágott...
jaja, persze, vannak hüjék, lásd Darwin-díj, pl az oroszrulett Berettával.
csak ugye egy viszonylag széles jogkörrel rendelkező apeh alkalmazott, aki átesett egy csomó alapkiképzésen, és tudja, hogy rögzítik minden tranzakcióját...
Akkor csak fatális véletlen. Mondjuk ha mentés után szállt el, az még nem akkor gáz. Sokkal rosszabb az, amikor reggel hatkor hív az ügyfél, hogy "elszállt a szerver", aztán hat harminckor kiderül, hogy a rendszergazdájuk "éppen ma" akart menteni, hogy bepótolja az elmúlt húsz-harminc elmulasztott mentést (amelyekről addig vidáman azt hazudta, hogy megvannak).
Ja. A cégünknél évek óta (14 éve) nem történt biztonsági mentés, ezért úgy döntöttem,majd én pótolom ezt a hiányosságot. Amint megcsináltam mindent, a file-server winchestere végleg leállt. A visszahozott adatok nagyon foghíjasak voltak.
Ebből akkor most azt kell levonnom, hogy én tettem tönkre a winyót, elvégre pár perccel előtte letöltöttem mindent róla?
De hogy ne csak informatikáról beszéljünk: nemrég az egyik haver mutatott egy biztonsági kamera felvételt a melóhelyéről: a faszi végigment az iróasztalokon munkaidő után, és a fiókokból csemegézett. A szép az egészben az, hogy a kamerarendszert két nappal előtte szerelték fel, és ő volt az egyik olyan ember, aki fél óráig nem tudott dolgozni, mert a létrás kameraszerelő emberkéknek kellett a hely.
Emlékszem. Lemásolták, lepöcsételték, mint az amúgy egyébként kötelező biztonsági mentéseket szokás, azért, hogyha valaki azt akarta volna állítani, hogy utólag "hosszú bájtok éjszakáját" rendeztek volna, bizonyítható legyen, hogy mégse ( esetleg rábasznak, mert mégis, ugye.)
Nade a sok hülye barom ahelyett, hogy ezt kötelezővé tette volna, kavarcoltak egyet, értelmetlen, süket szöveggel.
De komolyan, az audit valójában csak annyit jelent, hogy elviselhető kockázaton belül működik.
Persze. Az a rendszer, amiről én beszélek, az elfogadható kockázattal működik ahhoz, hogy magáncégek százmilliárdos értéket képviselő adatbázisait tartalmazza stb stb. Nem azonos az apeh rendszerével, tehát semmit nem tudok mondani az apeh rendszeréről csak azt, hogy egy hasonlóan szenzitív adatokat kezelő rendszer, amit ismerek, hogyan működik. De ez eléggé mellékes.
Ganjaman,
Lehet, hogy polgárikörös volt szerencsétlen, de haszna nem volt annak, hogy kirúgatta magát...
Ez jelen pillanatban mind-mind indukcio. Mindenesetre erdekes, hogy ezt eddig nem probalta egy jobbos kartacs sem megkerdojelezni, vagyis mindenki kesz tenykent kezelte, hogy a Fitellinarol van szo. Egyebkent valoszinuleg tenyleg, de a tenyek attol tenyek: az APEH kozlemeny nem nevezi neven.