Keresés

Részletes keresés

lms Creative Commons License 2005.10.13 0 0 128

Ja hogy ott egy hónapja ott van a zsebükben a papír, és alig várják, hogy Gyurcsány valamit letagadjon...

Nem hiszem. Az MNO leleplező teóriájának elég jelentős részét az ÁFA-visszaigénylésre építette (ebbe még én is beleestem, jól), meg arra, hogy a Fittelinának nem volt valódi bevétele. Ha a kezükben lett volna az apeh papírja arról, amit Gyurcsány mondott, hogy a cég lakóingatlanon végzett korszerűsítésre vonatkozó szabályok alapján nem igényelt vissza áfát, akkor inkább más irányban tapogatóznak.

Előzmény: MGperY (126)
lms Creative Commons License 2005.10.13 0 0 127

ez vagy valami, vagy megy valahova.

de nem értem.

Előzmény: MGperY (126)
MGperY Creative Commons License 2005.10.13 0 0 126
ne viccelj már.
papirból kérdezek, feri feszeng és/vagy mond vmit, másnap újságban, h na látják megint hazudott: imhol a bumáska.
Előzmény: lms (125)
lms Creative Commons License 2005.10.13 0 0 125
ez egy kicsit meredek feltételezés.

- az adatletöltés tényét továbbra is fenntartásokkal fogadom.
- az adatok APEH-től való kikerülésére nincs igazán bizonyíték. a magyar nemzethez és fideszes fijjughoz aligha jutott el, különben Szíjjártó nem tette volna fel a kérdései nagy részét.

és mi a másik...?
Előzmény: unnamed (124)
unnamed Creative Commons License 2005.10.13 0 0 124
Végül is mindegy.

Amitől nekem feláll a szőr a hátamon az az, hogy ez már az második eset, amikor nyilvánvalóan kiderülni látszik, hogy egy közszolga a saját politikai szimpátiája/érdekei szerint játszik a tudomására jutott (vagy számára hozzáférhető) adatokkal...
Előzmény: lms (123)
lms Creative Commons License 2005.10.13 0 0 123
ez sokkal direktebb módon juthatott el hozzá, szerintem már a múlt héten. az apeh elnök közvetlenül jelent Veresnek, közvetve Gyurcsánynak, de ez egy teljesen világos ügy, definiált tájékotatási és utasítási jogkörökkel. Csak a nyilvánosságra hozatal; a cég nevét nem mondjuk ki de elég pontosan körülírjuk, hogy még a hüje is rákérdezzen, hangsúlyozzuk az időpontot, stb stb. Kicsit gáz.

Előzmény: unnamed (121)
unnamed Creative Commons License 2005.10.13 0 0 122
Lehet, hogy bízott abban, hogy ő már elég nagy ember :))))
Előzmény: lms (118)
unnamed Creative Commons License 2005.10.13 0 0 121
Hmmm... és ha már benne volt a reggeli összefoglalóban, régen azt hiszem "fehér mti"-nek hívták?
Előzmény: lms (119)
lms Creative Commons License 2005.10.13 0 0 120
Az első összeomlásig nem szoktak mentést csinálni.
Előzmény: unnamed (115)
lms Creative Commons License 2005.10.13 0 0 119
Droopy,

Az MTI hír a bizottsági ülés közben jelent meg, Csiha Judit is ott értesült róla, de amit ő csak körülírt, azt Gyurcsány tényként erősítette meg és egészítette ki. Ez persze nem baj, neki speciel szabad erről tudnia, csak ugye az időzítés... és micsoda monológot levágott...
Előzmény: Droopy (112)
lms Creative Commons License 2005.10.13 0 0 118
jaja, persze, vannak hüjék, lásd Darwin-díj, pl az oroszrulett Berettával.

csak ugye egy viszonylag széles jogkörrel rendelkező apeh alkalmazott, aki átesett egy csomó alapkiképzésen, és tudja, hogy rögzítik minden tranzakcióját...
Előzmény: unnamed (113)
unnamed Creative Commons License 2005.10.13 0 0 117
Akkor csak fatális véletlen. Mondjuk ha mentés után szállt el, az még nem akkor gáz. Sokkal rosszabb az, amikor reggel hatkor hív az ügyfél, hogy "elszállt a szerver", aztán hat harminckor kiderül, hogy a rendszergazdájuk "éppen ma" akart menteni, hogy bepótolja az elmúlt húsz-harminc elmulasztott mentést (amelyekről addig vidáman azt hazudta, hogy megvannak).
Előzmény: Big-B (116)
Big-B Creative Commons License 2005.10.13 0 0 116
beporosodva nem volt, minden nap rendesen használatban volt.
Előzmény: unnamed (115)
unnamed Creative Commons License 2005.10.13 0 0 115
Végül is igen. Teljesen átmozgattál egy "beporosodott" vinyót.

Mondjuk 14 évig működtetni egy fájlszervert mentés nélkül... nem semmi...
Előzmény: Big-B (114)
Big-B Creative Commons License 2005.10.13 0 0 114
Ja. A cégünknél évek óta (14 éve) nem történt biztonsági mentés, ezért úgy döntöttem,majd én pótolom ezt a hiányosságot.
Amint megcsináltam mindent, a file-server winchestere végleg leállt. A visszahozott adatok nagyon foghíjasak voltak.

Ebből akkor most azt kell levonnom, hogy én tettem tönkre a winyót, elvégre pár perccel előtte letöltöttem mindent róla?
unnamed Creative Commons License 2005.10.12 0 0 113
De hogy ne csak informatikáról beszéljünk: nemrég az egyik haver mutatott egy biztonsági kamera felvételt a melóhelyéről: a faszi végigment az iróasztalokon munkaidő után, és a fiókokból csemegézett. A szép az egészben az, hogy a kamerarendszert két nappal előtte szerelték fel, és ő volt az egyik olyan ember, aki fél óráig nem tudott dolgozni, mert a létrás kameraszerelő emberkéknek kellett a hely.
Előzmény: lms (108)
Droopy Creative Commons License 2005.10.12 0 0 112
hogyhogy honnan? az mti hirbol...
Előzmény: lms (109)
tuutuu Creative Commons License 2005.10.12 0 0 111

Lemásolták az adatbázist. Emlékszel?

Emlékszem. Lemásolták, lepöcsételték, mint az amúgy egyébként kötelező biztonsági mentéseket szokás, azért, hogyha valaki azt akarta volna állítani, hogy utólag "hosszú bájtok éjszakáját" rendeztek volna, bizonyítható legyen, hogy mégse ( esetleg rábasznak, mert mégis, ugye.)

Nade a sok hülye barom ahelyett, hogy ezt kötelezővé tette volna, kavarcoltak egyet, értelmetlen, süket szöveggel.

Emlékszel?

Előzmény: jeges (100)
unnamed Creative Commons License 2005.10.12 0 0 110
Nem láttál te még "hülye felhasználót", vagy nem eleget. Lásd 97-es hozzászólás.
Előzmény: lms (108)
lms Creative Commons License 2005.10.12 0 0 109
honnan tudta Gyurcsány, hogy az ő cégeire vonatkozó adatokat kért le valaki az apehtől?
lms Creative Commons License 2005.10.12 0 0 108
mondjuk úgy, hogy az a közlemény, hogy létezik.

hüjék mindig vannak.

csak ugye, a biztos bukás tudatában, hm.
Előzmény: unnamed (105)
unnamed Creative Commons License 2005.10.12 0 0 107
Nálam van.
Előzmény: Or Kán (106)
Or Kán Creative Commons License 2005.10.12 0 0 106
Ilyen nincs a lehetséges válaszok között. .)
Előzmény: unnamed (103)
unnamed Creative Commons License 2005.10.12 0 0 105
Ez is egy opció. De itt az a hipotézis, hogy létezik.
Előzmény: lms (104)
lms Creative Commons License 2005.10.12 0 0 104
c) nem is létezik (mármint ez a nézegető munkatárs)
Előzmény: unnamed (96)
unnamed Creative Commons License 2005.10.12 0 0 103
Fogadd.
Előzmény: Or Kán (102)
Or Kán Creative Commons License 2005.10.12 0 0 102

"Nem, az ellenőrző program úgy van beállítva, hogy összeveti az illető munkatárs által kezelt ügyekben szereplő cégeket a lekérdezett cégadatokkal."

Le mernék fogadni, hogy még csak az APEH közelében sem jártál soha, nemhogy az ellenőrzési programjuk algoritmusáról lenne információd.

Előzmény: unnamed (96)
lms Creative Commons License 2005.10.12 0 0 101
De komolyan, az audit valójában csak annyit jelent, hogy elviselhető kockázaton belül működik.

Persze. Az a rendszer, amiről én beszélek, az elfogadható kockázattal működik ahhoz, hogy magáncégek százmilliárdos értéket képviselő adatbázisait tartalmazza stb stb. Nem azonos az apeh rendszerével, tehát semmit nem tudok mondani az apeh rendszeréről csak azt, hogy egy hasonlóan szenzitív adatokat kezelő rendszer, amit ismerek, hogyan működik. De ez eléggé mellékes.

Ganjaman,

Lehet, hogy polgárikörös volt szerencsétlen, de haszna nem volt annak, hogy kirúgatta magát...
Előzmény: RontóPál (92)
jeges Creative Commons License 2005.10.12 0 0 100

Most pedig valami MSZP ellenség áll az APEH élén. Ezt akartad mondani?

Keményen irányítják az APEH-et.

Lemásolták az adatbázist. Emlékszel?

Nem fizették vissza az ÁFÁ-t. Emlékszel?

Most meg Gyurcsány védelmére van ráállítva az APEH.

Ezzel épp ma buktak le, a marhák.

Előzmény: Törölt nick (99)
dolphin Creative Commons License 2005.10.12 0 0 98
Ez jelen pillanatban mind-mind indukcio. Mindenesetre erdekes, hogy ezt eddig nem probalta egy jobbos kartacs sem megkerdojelezni, vagyis mindenki kesz tenykent kezelte, hogy a Fitellinarol van szo. Egyebkent valoszinuleg tenyleg, de a tenyek attol tenyek: az APEH kozlemeny nem nevezi neven.
Előzmény: Or Kán (94)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!