Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

B.GY Creative Commons License 2017.02.17 0 0 19

12 éves hozzászólásra válaszoltál.Már biztos más a töltése :)

Előzmény: d.jocov (18)
d.jocov Creative Commons License 2017.02.17 0 0 18

Teljesen tökéletes a töltésed 14.4v 14.5v tökéletes

Előzmény: Vasti (13)
HYA472 Creative Commons License 2016.12.05 0 0 17

2002 vettem újonnan egy WagonR-t...a 6 évesen a gyári Delphi akksival adtam le, télen picit dadogott de jobb időben vígan indított.

A mostani Swift-emet 11ben vettem, hibátla az akksija.

Akinek 1-2 évet bír az akksija az vagy szart vett vagy a kocsi szar.

elitkert Creative Commons License 2013.10.17 0 0 16

Sziasztok!

Máshol is leírtam, ide is passzol.

Csak hogy mások ne járjanak így: Unix akkumulátort vettem 2012 decemberében, még garanciás volt, amikor bedöglött, nem tudtuk feltölteni, az üzletben azt mondták cellazárlatos, hagyjam ott. Két nap múlva hívtak, hogy menjek be a garancia miatt. Mivel teljesen gondozásmentes akksi volt és valószínűleg elötte a szervízben megpiszkálták a címkéjét így ugrott a gari! Tehát a következtetés: UNIX akkumulátort ne vegyél, ha mégis vennél ne piszkáld a címkéjét!

Vasti Creative Commons License 2005.10.20 0 0 15

Huh, megnyugodtam ;-)) A fickó még annyit mondott, hogy azért néha nézzem meg, van-e lötty az akkuban, és ha fogy, pótoljam. Amúgy bízok benne, a régi autómat is kiválóan rendbeszedte (pedig egy huszonéves Golf tud fejtörést okozni...)

Akkor boldogan kocsikázok, üdv! ;-)
Előzmény: edk440 (14)
edk440 Creative Commons License 2005.10.20 0 0 14
Ez a töltőfeszültség tudtommal megfelelő.
Előzmény: Vasti (13)
Vasti Creative Commons License 2005.10.20 0 0 13

... tegnap megvettem az akkut. Autóvillamsosági szerelő ismerős hozatta, Jász akkut kértem, de ez meg valami ElektroPower vagy mi, bár rá van írva, hogy a Jász-Plasztik gyártja... 55Ah/420A, 7000 forintért adta 1 év garival.

Vszont. Megmérte a töltést, és 14,5V alapjáraton lámpával ugyanúgy, mint jól megpörgetve a motort. Azt mondja a fickó, hogy nincs semmi gond vele, ezek az Astra-k ilyenek. De én egy kicsit elbizonytalanodtam: nem árt az akkunak ilyen töltés? Mondjuk pár kilométereket szaladgálok főleg a kocsival, városon belül, kb. kéthetente megyek vele olyan 80km-t még, amikor az ősöket látogatjuk: szóval talán direkt jó, hogy egy kicsit jobban tölt ;-)

De valószínűleg a régi akkum is azért száradt ki, mert nagyon töltve volt: én meg mondom gondozásmentes, minek nézegessem ;-) Meg kellett volna néznem egy éve, amikor a kocsit vettem, hogy van-e benne rendesen folyadék, és akkor pótolni, akkor valószínűleg még mindig élne a régi akku is...

Szóval mit tegyek? Járjak így az autóval, és nézegessem néha az akkut, hogy kell-e bele ioncserélt víz, vagy nézessem meg a generátort?

Üdv!
Vasti Creative Commons License 2005.10.12 0 0 12

Banner-t vett a bátyám, diesel Jetta-ba, és egy évet sem húzott neki... Bár ő minden akkuval így van annak ellenére, hogy a töltése jó a kocsin. Éppen a hétvégén beszélgettem vele erről, mármint hogy szerinte milyen akkut vegyek. Erre mondta, hogy neki fél-egy év alatt minden akksija megdöglik, és gariban nem nagyon akar cserélni senki :-(( Gyakorlatilag végigpróbálgatott már 4-5 féle olcsó akkut, amióta a nemtudom milyen tönkrement neki, amivel vette a gépet. De egyik sem volt tartós.

Lehet, hogy nála a napi kb. 30 ;-) indítás a gond... Munkába jár a kocsival, naponta 2x horgászni ;-)) , meg szaladgál ide-oda, de csak pár kilométeres távokon. Lehet, hogy a gyakori diesel-indítgatást nem bírják az akkuk?!

Üdv!
Levike Creative Commons License 2005.10.12 0 0 11
Es a Baren, meg Banner meg ezek ? :) Azok nem jok ?

Vasti Creative Commons License 2005.10.12 0 0 10

Úgynéz ki, Jász akku lesz... A villamossági szerelő jó ismerősöm azt mondta, hogy még nem tudja pontosan, de 7.000 alatt lesz (nekem ;-) az 55Ah-s. És szerinte is jók... Akkor nem adok érte sokkal többet, v. kétszer annyit! A varta meg... Néztem a neten, 20 rongy körül van egy "igazi" 55Ah-s :-(( Az már sok nekem.

Azt is mondta, hogy OK, hogy a Perion-nak is van köze a Varta-hoz, de nem ugyanaz! Mint ahogy pl. a Bosch sem mindegy, hogy hol készül: szerinte a gyakran olcsón szórt fehér, "kelet-európai" Bosch-t pl. nem érdemes megvenni.

Hát ennyi. Akkor újra Jász-akku lesz a gépben, aztán ha két évig nem kell kidobnom, akkor már nagyon örülök! Elvégre ez is fogyóeszköz: olajra, gumira, meg hasonlókra ugyanúgy rákölti ezt a pénzt az ember.

Üdv!
bike Creative Commons License 2005.10.12 0 0 9
Én tegnap vettem 55Ah-s Bosch-t Astrába, új, garancialevél, 10,000. Aproneten nézz utána, ott találtam. Van Varta is, de az jóval nagyobb volt, 88-as asszem.
Ja, Astrában 160,000 km és 5 év után cseréltem a gyári akkut. Még megy, de ha két percig rajta hagyod a lámpát, már nem indul el :) A télnek nem akartam így nekimenni.
kopiteki Creative Commons License 2005.10.12 0 0 8
Bosch-okkal voltak gondok, Varta kicsit jobb. A Hoppecke nagyon jó, hasonló jó az Exide. Azt szokták mondani, hogy akkora akksit kell vanni, ami még éppen befér a kocsiba! Nekem is eggyel nagyobb van.
A magyar jász akkuk is jók, ha kevés a zsé, megteszi.
Előzmény: edk440 (7)
edk440 Creative Commons License 2005.10.12 0 0 7
A másfél év nem nagy szó. Két évig bírnia kell egy akkunak. Ami azon felül van, az szerencse dolga.
Előzmény: ordii (6)
ordii Creative Commons License 2005.10.11 0 0 6

Szia!

Nekem varta van és másfél éve használom......... hibamentesen............

Az nem baj ha nagyobbat veszel csak kissebb ne legyen a gyárinál.Arra figyelj hogy beférjen a helyére. Zseléset is vehetsz nyugodtan a céges astrába ötödik éves a gyári zselés.... szintén hibamentes.

Vasti Creative Commons License 2005.10.11 0 0 5

Akkor nem bonyolítom túl a dolgot, itt van a munkahelyemtől pár lépésre egy akkus, pont Perion is van kitáblázva nála ;-)) Tényleg most nézegetem a Vara árakat a neten, hát egy kicsit horror... Erre perion.hu, és bejön a Varta oldala ;-)) Mondjuk amit találtam a neten, azok sem olyan jaj de olcsóak...

Csak azért félek az 'olcsó' akksiktól, mert a Golfomban, a Varta halála után egy Akksi Kft.-s akku (itt készül Zalaegerszegen - merthogy zalaegerszegi vagyok) volt a kocsimban, és az első úgy indított, hogy hetek alatt kipurcant :-(((Garban cserélték kapásból, de akkor is kellemetlen, amikor indulna pl. a család valahová, a halom csomag meg a két kisgyerek bepakolva, utána meg miden vissza ;-) Bár tényleg erre nem lehet alapozni. Az ember vagy kifigja, vagy belenyúl...

Köszönöm a tanácsot, a jövő héten meg is veszem. Üdv!

edk440 Creative Commons License 2005.10.11 0 0 4
Különben a Perion is Varta (meg a Metro-féle CarJack is). Mi lehet a különbség? Jobb ólmot vagy elektrolitot tesznek a drágábba? Nem hiszem.
Előzmény: edk440 (3)
edk440 Creative Commons License 2005.10.11 0 0 3
,,ha szerencsém van, akkor a Perion is 10 évig megy, ha meg nincs, akkor a Varta is a gari lejárta után 1 nappal megdöglik?''

Pontosan.

,, a kisebb kapcitású ugye hamarabb-könnyebben fel is töltődik, jól gondolom?!''

Pontosan.
Előzmény: Vasti (2)
Vasti Creative Commons License 2005.10.11 0 0 2

Jól elbeszélgetetünk ;-))

Szóval elsősorban az érdekelt volna, hogy melyik típus megbízható? Bosch? Hoppecke? Varta? Banner? Mifene?

Vagy ne törődjek ilyennel, mert ha szerencsém van, akkor a Perion is 10 évig megy, ha meg nincs, akkor a Varta is a gari lejárta után 1 nappal megdöglik? ;-)) (amilyen szerencsém van... Pl. Kingston SD kártya: kettőből kettő tönkrement nálam 1 hónapon belül ;-))

A 44Ah-nál azért nagyobbat veszek, bár nem tudom, városi használatra melyik a jobb: a kisebb kapcitású ugye hamarabb-könnyebben fel is töltődik, jól gondolom?!

Üdv!
edk440 Creative Commons License 2005.10.11 0 0 1
Szerintem 1.4-esbe elég a 44 Ah. Olyat vegyél, ami épp akciós, és ne zseléset vagy olyat, amin nem lehet kicsavarni a celladugókat.
Előzmény: Vasti (-)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.11 0 0 0
Ne 0 voltosat.
Vasti Creative Commons License 2005.10.11 0 0 topiknyitó

Sziasztok!

Akku vásárlás előtt állok, és teljesen tanácstalan vagyok :-((

Egy 1.4-es Astra-ba bellene valami, ami nem túl drága, de azért megbízható! Most valami magyar (Szász vagy Jász, így fejből nem tudom ,-) akku van benne, de szegény haldoklik :-( Ki volt száradva, öntöttem bele vizet, töltöttem egy napig 14V-ra állított töltővel, de a reggeli 10 fokokban már nehezen teker.

Az előző autómban (GolfI ;-) a 6 (!!!) éves Perion-t Hoppecke váltotta, de kb. 3,5-4 év után megdöglött, cellazárlat. Ez végülis nem rossz, ha egy akku ennyit bír, városi használat mellett, egy nem túl korrekt töltéssel rendelkező autóban, akkor szerintem az elfogadható.

Aztán egy ismerős adott 2000 forintért egy Varta akkut, használt volt, de kb. hónapokig a garázs sarkában állt, és az akkuteszter szerint nagyon jó erőben volt. Na, az a Hoppecke helyén kb. két hónap után meg is döglött, pedig egy (hozzáértő) ismerős szerint jók a Varta akkuk... Ezek szerint nem volt szerencsém ;-))

Szóval szerintetek mit vegyek? Olyan 12-15.000 között szerintem rá kell szánnom... Meg a másik kérdés: mekkora kapacitásút? Szuperhifi nincs a kocsiban, álló helyben nem hallgatok zenét, nem parkolok helyzetjelzővel, meg hasonlók, de gondolom akkor sem a 44Ah-s kell nekem...

Ha már volt ilyen topic, akkor bocs, de nem találtam.

Várom a segítséget. Üdv!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!