Keresés

Részletes keresés

borzimorzi Creative Commons License 2012.06.29 0 0 305

Atyaúristen!  Rossz volt látni már azt is, ahogy a valaha sokkal komolyabb karrierre is méltónak tűnt  Ács Éva ott mászkált a kormányt nyaló "békemenet" rendezvényen. Még rosszabb látni, hogy a hisztéria, a paranoia és a konteók egyvelege micsoda agyrémeket képes produkálni. Látom, ennek a szép új kezdeményezésnek, amelyet valaha magam is támogattam, sikerült lefeküdnie a Fidesznek, ráadásul a Fidesz leghülyébb, leghisztérikusabb vonalának... Hát, erre 1% se lesz meg, nem ám 5%...  Úgy jutottak az SZDSZ sorsára, hogy közben nem is csináltak semmit, csak egyre  nagyobb marhaságokat beszéltek.

 

De ez már  legyen az ő gondjuk.

 

Üdv:

b

Előzmény: Álomvédelmi twist (304)
Álomvédelmi twist Creative Commons License 2012.01.11 0 0 304

Felelős, nemzeti mozgalomként az Élőlánc Magyarországért újra hallatja a hangját: El a kezekkel Magyarországtól!  Felhívás a világ közvéleményéhez és Magyarország polgáraihoz

 

http://www.elolanc.hu/index.php/el-a-kezekkel

 

Holdkooros Creative Commons License 2010.07.03 0 0 303
L. A. valamiért megneheztelt a LMP-sekre és most mindenféle undok dolgokat állít róluk...
Előzmény: Álomvédelmi twist (302)
Álomvédelmi twist Creative Commons License 2010.07.03 0 0 302
Melyik választás után? Mert az LMP megalakítását már évekkel ezelőtt elkezdték az amerikai nagykövetség támogatásával, ahogy erről Lányi András utólag beszámolt a Magyar Hírlapban, még most áprilisban.
Előzmény: Holdkooros (301)
Holdkooros Creative Commons License 2010.07.03 0 0 301
A ponzorálás már a választások UTÁN történt...és nem csak a LMP-t, hanem a MSZP-t és a FIDESZ-t is.

A Jobbikékat nem ponzorálta, mégis egy ici-picit jobb eredményt értek el...
Előzmény: Álomvédelmi twist (300)
Álomvédelmi twist Creative Commons License 2010.07.03 0 0 300

"Élőlánc Magyarországért néven új zöld párt szervezésébe fogott a kudarcot vallott Roosevelt téri famentő akciójáról elhíresült Lányi András, a Védegylet egyik alapítója. Jó választási eredményre még a vele szimpatizáló civil szervezetek sem számítanak."

 

Hát már hogy számíthattak volna, ha a kis genya HVG egyből így lehúzza őket, és előre manipulál minden esetleges szavazót?

 

Bezzeg az LMP! Na, annak aztán sikerült. Na, ja, akiket az Amerikai Nagykövetség ponzorál:-(((

Álomvédelmi twist Creative Commons License 2010.07.03 0 0 299

'"Volt valami félhülye csávó talán még 98-ban, aki a következőket nyomta Zöld párt címén a tv-ben:
"Vasárnap rendezze le a feleségét, és jöjjön szavazni" :))'

 

Ez 1990-ben volt:-)

Előzmény: Törölt nick (33)
kábelbúvár Creative Commons License 2009.04.08 0 0 298
héjakút mácsonya Creative Commons License 2008.08.07 0 0 297
Tüntetnek a közvagyon elherdálása ellen
2008. augusztus 7. 06:00


Magyar Nemzet
Szeptember 13-ra, a vagyontörvény elfogadásának egyéves évfordulójára tiltakozó nagygyűlést szervez a fővárosba az Élőlánc Magyarországért Mozgalom és az Összefogás a Magyar Lóversenyzés Jövőjéért Egyesület, mivel elfogadhatatlannak tartják a kormányzat privatizációs gyakorlatát. A tüntetésre mindenkit várnak, aki már tavaly is részt vett az Élőlánc úgynevezett „vagyonmentő” megmozdulásán, valamint azokat is, akik nem értenek egyet azzal, hogy az MSZP–SZDSZ által megszavazott jogszabály következményeként az állampolgároknak semmilyen beleszólásuk nincs a nemzeti vagyon sorsába.

Részletek a Magyar Nemzet 2008. augusztus 7-i számában.
borzimorzi Creative Commons License 2008.04.30 0 0 296
Nicsk, nocsak! Még az is lehet, hogy elmegyek erre a dologra nézelődni? Hm.

Csót:
b
Előzmény: héjakút mácsonya (294)
héjakút mácsonya Creative Commons License 2008.04.30 0 0 295
a vitaanyag

TERVEZET
a falusi iskolákat érintő szabályozás felülvizsgálatára az Élőlánc a kisiskolákért kezdeményezés február 26-i javaslatai nyomán


Stratégiai cél
Azokon a településeken, ahol a családok ezt igénylik, az alapvető oktatási-nevelési feladatokat ellátó intézmények legyenek helyben elérhetőek a bölcsődétől a nyolcadik iskolai évfolyamig.

A javasolt ellátás-szervezési modell
A működési előírások és finanszírozási szabályok jelenlegi, túlbonyolított rendszerét egyszerűsíteni kell. Ezzel megnövekszik a helyi döntéshozók felelőssége. A döntéshozatalban biztosítani kell a társult községek egyenjogúságát és közvetlen beleszólását a helyi intézményt érintő döntésekbe.
Az iskolafenntartó társulások a jövőben önálló iskolák/óvodák szövetségeiként működjenek. A szövetkezés célja az egyes iskolák lehetőségeit meghaladó feladatok közös ellátása, a pedagógusok munkájának ésszerű megszervezése, a gazdaságosabb működés.
A társult intézmények önállóságát helyre kell állítani, igazgatójuk kinevezésénél a községi önkormányzat rendelkezzen egyetértési joggal. A társulás keretében működő iskolák pedagógiai programjukat maguk készítsék (e tekintetben a társulási intézmény vezetője - főigazgató? - gyakorolhassa egyetértési jogát). A közösen ellátandó feladatokat értelemszerűen a társulás közös munkaterve határozza meg. Közös továbbá az intézmények gazdálkodása, de az egyes településeket érintő döntések az érintett önkormányzat egyetértéséhez kötöttek.
Ugyanezek a jogok illessék meg azokat a községeket is, amelyek iskoláikat többcélú kistérségi társulás keretében működtetik.

Minőségbiztosítás
A többcélú kistérségi társulások a regionális oktatási hivatal szakmai közreműködésével, az elmúlt évek adatainak felhasználásával készítsék el és hozzák nyilvánosságra a kistérségben működő valamennyi általános iskola, értékelését fenntartóra való tekintet nélkül. Ennek alapját az érintett intézmények önértékelése képezze. Az értékelés szempontjai: a kompetencia mérések eredményei, később ezek változásának tendenciái (különös tekintettel a hozzáadott pedagógiai értékre), egyéb tanulói teljesítmények (pl. továbbtanulási eredmények), szaktanár ellátottság, tanárok képzettsége, a kötelező ellátást meghaladó szolgáltatások, felszereltség. Erre az értékelésre épüljön a többcélú társulások kistérségi közoktatási intézkedési terve.

Finanszírozás
Alapelvként az egyes iskolák közötti megkülönböztetés ne mennyiségi alapon történjen, hanem a pedagógiai munka minősége szerint. Ne korlátozzák a kisiskolák részvételét a fejlesztési és egyéb pályázatokon.
Az iskolák értékeléséhez a jelenlegi támogatási rendszert kiegészítő új, minőségi normatíva kapcsolódna. Oktatási feladatellátásra alakult társulás tagjai a minőségi jogcímen folyósított támogatásban együtt részesüljenek, hogy a támogatás a minőségi különbségek csökkentésére, szakmai együttműködésre ösztönözzön.
Önálló és társult intézmények egyaránt részesüljenek az alapnormatíva mellett minőségi támogatásban is. A társulást, a közös feladatellátást ösztönző, a társulás fenntartójának folyósított támogatások egy része megmarad (pl. a bejáró tanulók utáni normatíva), egyes elemei beépülnek az alapnormatívába – így minden iskola számára hozzáférhetőek lesznek – egy további hányad pedig a minőségi normatívának adja át a helyét.

Létszám-korlátok
A társulás keretében járó kedvezmények továbbra is a meghatározott minimális csoportlétszámhoz kötöttek, azonban megfelelő pedagógiai program esetén a felső tagozaton is elfogadottá válik a különböző évfolyamok tanulóiból összevont csoportok kialakítása.
Megfelelő minőségi mutatók esetén a 7-8. osztályra megállapított minimális létszám hiánya ne akadályozza az intézmény működését illetve évfolyamok indítását.







héjakút mácsonya Creative Commons License 2008.04.30 0 0 294
Az Élőlánc a kisiskolákért mozgalom szervezetei május 6-án tartják az Oktatási Minisztériummal közös szakmai tanácskozásukat.

Kérjük, részvételi szándékát mielőbb jelezze az elolanciroda(kukac)gmail.com címen!
Ugyanezen címen igényelhető a vitaanyag is!

A szervezők


MEGHÍVÓ




Az Élőlánc a kisiskolákért kezdeményezés résztvevői kidolgozták javaslataikat a falusi iskolák helyzetének rendezésére, a jelenleg érvényes szabályozás felülvizsgálatára. Ezeket a javaslatokat tartalmazza az alábbi tervezet, melynek nyilvános vitájára május 6-án, kedden 14.30h-kor a Magyar Pedagógusok Házában (VIII. ker., Könyves Kálmán krt. 40.) kerül sor. Tisztelettel kérjük, vegyen részt a tanácskozáson!



Napirend:



Köszöntő: Lányi András, az Élőlánc Magyarországért elnökségének tagja



Vitaindító: Arató Gergely államtitkár, Oktatási és Kulturális Minisztérium



Felkért hozzászólók:

Barlai Katalin, a Független Pedagógus Fórum elnöke, az OKNT tagja

Setényi János, a Kistelepülések kisiskolái c. OPEK elemzés társszerzője

Kerpen Gábor, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke

Bodnárné Király Erzsébet, az Encsi Többcélú Kistérségi Társulás közoktatási referense

Szabó Gellért, a Magyar Faluszövetség elnöke

Pálinkó Gyuláné, a Bács-Kiskun Megyei Kisiskolák Közművelődési Egyesületének elnöke



Szünet



Vita

Vitavezető: Szebedy Tas, a Gimnáziumok Országos Szövetségének elnöke, az OKNT alelnöke



A tanácskozáson elfogadott tervezetet eljuttatjuk az Országgyűlés elnökének, az oktatási illetve az önkormányzati tárca miniszterének, valamint a Parlament Oktatási Bizottsága elnökének, kérve intézkedésüket.





A tanácskozással kapcsolatosan további információ: Élőlánc Magyarországért

S_L Creative Commons License 2008.03.04 0 0 293
Maximálisan egyetértek!
Előzmény: héjakút mácsonya (291)
héjakút mácsonya Creative Commons License 2008.03.04 0 0 292
"És akkor lesz egy-két generáció, amelyik rosszabbul fog élni, mint elődei. És ilyen esetekben a falun-tanyán élő, nagyrészt önellátó, sokgyermekes család életképesebb lesz, mint a mai sikeresek."
Ha lesz még akkor föld, amin a lábukat megvethetik, és nem gigahálózatok kerítik körbe a megvett termőföldet. Észnél kéne lenni.
Előzmény: borzimorzi (290)
héjakút mácsonya Creative Commons License 2008.03.04 0 0 291
Tiltakozik az Élőlánc: az országgyűlési biztosok posztja ne legyen a pártok zsákmánya!



Felelősséggel a jövő nemzedékek iránti felelősségről



Az Élőlánc Magyarországért sajnálattal veszi tudomásul, hogy az Országgyűlés február 25-én ismét elutasította Sólyom László ombudsman-jelöltjeit. Nagyra értékeljük a köztársaság elnökének ragaszkodását a jelöltállítás folyamatának nyilvánosságához. Elítéljük a javaslataival ismételten szembehelyezkedő pártok magatartását, akik így bosszulják meg, hogy az elnök szakított a zárt ajtók mögött folyó titkos alkudozás gyakorlatával, és a személyi döntéseket igyekszik kiszabadítani az átláthatatlan pártérdekek erőteréből. A nyilvános bizottsági meghallgatás – ahol a parlamenti képviselők megbizonyosodhatnak a jelölt felkészültségéről, és hangot adhatnak esetleges ellenvéleményüknek – biztosíthatja, hogy a posztokra a legalkalmasabb személyek kerüljenek. Jellemző egyes frakciók cinikus hozzáállására, hogy a bizottsági meghallgatásokon nem kifogásolták – mert nem kifogásolhatták – a jelöltek alkalmasságát, akiket a titkos szavazás alkalmával elutasítottak.

A jövő nemzedékek országgyűlési biztosáról szóló törvény megalkotásával Magyarország példát mutat azoknak, akik politikai választ keresnek az ökológiai válság kihívására. Az Élőlánc Magyarországért vezetői, akik annak idején a köztársaság elnökével együtt az új jogintézmény kezdeményezői közé tartoztak, felháborítónak tartják, hogy törekvéseik a megvalósulás küszöbén politikai intrika áldozatául esnek. Sólyom László jelöltjeinek ismételt, indokolatlan elutasítása nem a köztársasági elnök, hanem a törvényhozás tekintélyét rombolja. Kétséget ébreszt az állam polgáraiban, hogy akik a nevükben döntenek, képesek-e szűk csoportérdekeiken túl bármi egyéb szolgálatára.

Az Élőlánc Magyarországért teljes mértékben egyetért Sólyom László jelölési eljárásával, feltétlen támogatásáról biztosítja a köztársasági elnököt és jelöltjeit.

az Élőlánc Magyarországért elnöksége

2008. 03. 03.




Hir.lista mailing list
Hir.lista@elolanc.hu
http://lists.elolanc.hu/mailman/listinfo/hir.lista
borzimorzi Creative Commons License 2007.11.30 0 0 290
Igaza van. Ha a biodiverzitást értéknek tekintjük, és küzdünk aért, hogy ne haljon ki egyik-másik állatfaj, akkor a változatosságot feltétlenül értéknek kell tekintenünk azon élőlények és fajok tekintetében is, amelyek az agrártevékenységekkel kapcsolatosak, valamint az emberi életmódok, életformák tekintetében is.

Nagyon tetszett, hogy az Élőlénc tett egyet s mást azért is, hogy a Tápiószelei Agrobotanikai Intézetet ne lehessen tönkretenni, sem pedig kiszolgáltatni a multi Monsantónak. Ez ugyanis egy génbank. Ha durva változások állnak be éghajlatunkban, vagy tovább romlanak a talajaink, akkor ők tudják megmondani, melyek azok a fajok, amelyek ezután is termeszthetők. Melyik mit bír. És persze tárolnak szaporítóanyagokat is. Durva klímaváltozás idején az életünk múlhat rajta, hogy ez a tudásbázis megmaradjon.

Ugyanígy a most éppen nem legnyerőbb életmódok is a túlélést jelenthetik szélsőségesen megávltozó helyzetekben. Ma, ugye, az jár jól, aki jól képzett, jól fizetett, városi szakember, és nincs vagy nincsen sok gyereke. Yuppie, szingly,és Dinky életstílus. De jöhetnek olyan gazdasági változások, amelyek ezeket nyerő életstratégiából vesztes életstratégiává teszik.

Ha végiggondoljátok, az olaj ki fog fogyni 30-40 év alatt. A fő energiaforrás megváltozása legutóbb az ipari forradalom idején következett be, és első lépésben milliókat taszított a nyomorba. Lásd Engelsnél meg Dickensnél. Később persze javult az általános életszínvonal, de csak a romlás után. Nincs okunk azt feltételezni, hogy a következő átállás sokkal zökkenőmentesebb lesz. És akkor lesz egy-két generáció, amelyik rosszabbul fog élni, mint elődei. És ilyen esetekben a falun-tanyán élő, nagyrészt önellátó, sokgyermekes család életképesebb lesz, mint a mai sikeresek. Ezért sem szabad hagyni, hogy ezek az életformák és életstratégiák kihaljanak. A körülmények durva romlása esetén az életünk múlhat rajta, hogy ezt legyen kiktől megtanulni.

Csót:
b

Előzmény: héjakút mácsonya (289)
héjakút mácsonya Creative Commons License 2007.11.29 0 0 289
héjakút mácsonya Creative Commons License 2007.11.29 0 0 288
Lányinak sok esélye van arra, hogy végre befuttassa a pártját. Drukkolok neki, és az is biztos, hogy ha lesz jelöltjük itt ahol élek, rá fogok szavazni. A nagyok meg birkózzanak csak.
Előzmény: borzimorzi (287)
borzimorzi Creative Commons License 2007.10.16 0 0 287

Nos, ahogy elnéztem ma 8-tól a Bauer Tamás - Lányi András vitát az ATV-n, azt hiszem, nemcsak az önkormányzatin lesz esélye az Élőlánc Magyarországért Pártnak. Ha egyáltalán akar párt lenni, és pártként küzdeni. Fridinek a gusztustalan vörös farok zárszava, amelyet valszeg bosszúból tett oda, amiért nem az ő favoritja lett a rokonszenvesebb, az meg pláne Lányit tette még rokonszenvesebbé. Mintha addig nem lett volna jobb...

Csót:

b

 

 

Előzmény: héjakút mácsonya (286)
héjakút mácsonya Creative Commons License 2007.10.11 0 0 286
Alakulásuk közvetlenül a választások előtt volt. Szerintem kistelepülésen pl. önkormányzati választásokon lehet sikere a jelöltjének.
Előzmény: Devil Inside (282)
borzimorzi Creative Commons License 2007.10.11 0 0 285
Tudtommal egy kétéves dedről van szó. Ahol egy éve még azon volt vita, hogy csak "közéleti mozgalom", vagy párt. Tekintve, hogy a jelenleg a parlamentben töketlenkedő színtársulatok miatt a "párt" nevezet olyan durva negatív konnotációkkal bír, amilyenekkel, a dolog nem is olyan egyértelmű, mint ahogy első blikkre látszik.

Tény, ami tény, az első megmérettetés 2010-re esedékes, ha egyáltalán. Az viszont elég valószínű, hogy nálam jó esélyük van egy szavazatra. Akkor se adom másnak, ha nem indulnak.

Csót:
b
Előzmény: Devil Inside (282)
héjakút mácsonya Creative Commons License 2007.10.11 0 0 284
A vagyontörvény megsemmisítését kérik az Alkotmánybíróságtól

Zlinszky János volt alkotmánybíró és Bencze Izabella, a Kincstári Vagyonigazgatóság volt vezérigazgató-helyettese jegyzik azt a beadványt, amely az országgyûlési képviselõkhöz intézett korábbi felhívás 62 aláírója nevében az állami vagyonról szóló 2007.évi CVI.tv megsemmisítését kéri az Alkotmánybíróságtól. Az indítvány szerint a kihirdetett törvény az Alkotmány 8§(2), 9§(1), 10§(1) és 13§(1) ill. (2) szakaszába ütközik, azaz

* a köztulajdonnak nem biztosít a magántulajdonnal egyenrangú védelmet;
* nem veszi figyelembe, hogy az állam tulajdona a nemzet vagyona, amellyel csupán az egész nemzetet képviselõ szervezet rendelkezhet;
* korlátozza az állampolgárok részvételét a közvagyonnal kapcsolatos tulajdonosi jogok gyakorlásában.

Kezdeményezik, hogy az alkotmánybírák szólítsák fel az Országgyûlést olyan törvény megalkotására, amely a nemzeti vagyon õrzését és kezelését az alkotmánynak megfelelõ módon biztosítja.

A ma kézhez vett dokumentumot az Alkotmánybíróság valószínüleg sürgõsséggel fogja tárgyalni.

Budapest, 2007.október 9.
www.elolanc.hu
Devil Inside Creative Commons License 2006.10.02 0 0 282
Szvsz az MTV-re ebben a formában semmi szükség, persze alapból nem ilyen drasztikus eszközökre gondolok. ;-)

Sajna az Élőlánc szavazatairól semmit nem lehet megtudni, még a www.valasztas.hu-n is 0%-ot írnak az összes kis szervezethez, ami kb. lehetetlen, hisz az meglehetősen érdekes lenne, ha pl. a MIÉP mérhetetlen eredményt ért volna el.
Előzmény: borzimorzi (281)
borzimorzi Creative Commons License 2006.09.29 0 0 281
Még szerencséd, hogy az a dufla smiley ott volt. :)
Előzmény: Devil Inside (280)
Devil Inside Creative Commons License 2006.09.29 0 0 280
Az a műsor így egy szégyen volt, kezdtem megérteni az MTV elleni romboló dühöt. :-))
Előzmény: borzimorzi (278)
borzimorzi Creative Commons License 2006.09.29 0 0 279

Mi a fene?

 

Még az is lehet, hogy nemcsak dafke, sőt! Itt valakik szépen összeszedték, melyik társulatnak milyen elképzelései vannak a város élhetőségére vonatkozóan.

Itt ni.

 

Nekem úgy tűnik, az Élőlánc viszi a pálmát egy csomó témában.

 

Csót:

b

borzimorzi Creative Commons License 2006.09.29 0 0 278

Kösz, kedves DI, alighanem megteszem. Ahogy elnézem, nem egy hatalomvágytól megzakkant társaság. E téren úgyszólván unikális jelenség...

 

Meg az is szimpi nekem, hogy nem indítottak mindjárt főpolgi-jelöltet is, hanem csak szerényen. Jó. Nem a nagy pofa kell nekem, legalább látom rajtuk, hogy szándékukban áll úgy dolgozni, hogy kiérdemeljenek több bizalmat is. Ez jó. Nem nagyképű. Rokonszenves.

 

Az viszont kifejezetten feldühített, hogy a dicső és közszolgálati Magyar Televíziónak OVB-határozattal (Országos Választási Bizottság 509/2006. (IX. 28.) határozata) kellett a fejébe verni, hogy az esélyegyenlőség az nem valami maszlag, hanem része a Választási eljárásról szóló törvénynek. Ehhez képest a kicsiket (Centrum, Élőlánc, Humanisták) meg se hívták, amikor a Kedd 21-ben a listavezetőket bemutatták.  Ez nagyon csúnya dolog, mert azért rajthoz állni talán nekik is szabad, nem?

 

A baj csak az, hogy érdemi jogorvoslatot nem kapnak. A kampánycsönd miatt majd csak a választások után kerülhetnek képernyőre. Eső után köpönyeg.

 

Én viszont zabos leszek, mikor azt látom, hogy a hatalom bástyáin belülről így lehet bánni a kint levőkkel. És nagyon utálom, mikor valakik a liberális demokrácia alapelveit a sárba tapossák.

 

Ennyire félnek a nagy pártok már ezektől a kis nyuszikáktól is, könyörgöm? Hát dafke is erre az Élőláncra fogok szavazni a listán!

 

Csót:

b

Előzmény: Devil Inside (277)
Devil Inside Creative Commons License 2006.09.29 0 0 277
Még így gyorsan kampánycsend előtt:

Budapest Társaság Választási Szövetség - ebben van benne az Élőlánc is.

Ha valakinek még van annyi esze, hogy nem arra akar szavazni a budapesti listán, hogy gyurcsibohóc vagy orbibaba (vö. a gennyes tus és a redvás szendvics - (C) Southpark) és úgy érzi, némi (sötétbe hajló) zöld álláspontnak érdemes lenne megjelennie a Fővárosi Közgyűlésben - legalább Lányi András személyében, de akár a kerületekben is, az nyugodtan húzzon hozzájuk egy x-et.
ooloo Creative Commons License 2006.06.18 0 0 274
Nincsen olyan, hogy szoclib oldal. Van jelöltként Demszky (SZDSZ) - annak, akinek továbbra is megfelel - és lesz/lesznek kihívója/kihívói. Schneller tehát, csak mint ellenlábas jelenhet meg. Azért nála Molnár Gyula (MSZP) vagy Tarlós István (Fidesz) is esélyesebb és alkalmasabb figura.
Előzmény: Törölt nick (272)
jakka Creative Commons License 2006.05.26 0 0 271

Nem Elolanc jeloltrol szol,de Budapesti politika tema:

http://www.elolanc.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=247

 

Szerintem az a Londoni pasas az Munkasparti.

Előzmény: Törölt nick (270)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!