Keresés

Részletes keresés

potika Creative Commons License 2007.12.11 0 0 385
Persze, írj e-mailt, a címem publikus.
Előzmény: nemesacel (384)
nemesacel Creative Commons License 2007.12.10 0 0 384

potika! tudnék veled privátban konzultálni?

Előzmény: potika (371)
BaluBéla Creative Commons License 2007.07.18 0 0 383

Igen, tényleg hozzáértő csapat.

Ex-Balusztrád management egyik oszlopos tagja ide mentette át a tudását amit összelapátolt pár év alatt. Egy olyan emberről beszélünk, aki hozzá nem értésével és kétes etikai alapokon álló döntéseivel jelentősen hozzájárult a Balusztrád tönkretételéhez.

Ezenkívül minden szívfájdalom nélkül juttatott a tönk szélére több tucat alvállalkozót, illetve asszisztált a Balusztrád kitakarításához. A takarítás olyan jól sikerült, hogy egy őszi napon az összes dolgozót is kitakarították az ajtón.

Ezek után mint aki jól végezte dolgát, felállt a karosszékből a Kőrösi irodaházban, és most épp lakásátadó, aki bőszen képviseli a lakók érdekeit. Azokét a lakókét, akiket lakásépítőként a haszon maximalizálása érdekében minden fronton igyekezett a management többi tagjával együtt a lehető legjobban átverni.

Sajnos azonban minden sikertörténetnek vége szakad, néhány apróság bebuktatta a csodás szcientológus csapatot.

Lényeg a lényeg. Nem ajánlom a lakásátadás.hu-t.

Előzmény: sznelly (381)
dCi Creative Commons License 2007.07.12 0 0 382

Esetleg akit érdekel a Dunyov utca jövőbeni sorsa annak érdekes lehet ez a cikk:

ITT
sznelly Creative Commons License 2007.06.07 0 0 381

Sziasztok!

Ha valaki még nincs túl a műszaki átadáson, akkor ajánlom figyelmetekbe a www.lakasatadas.hu -t. Mi nem nagyon értünk ezekhez a dolgokhoz és nekünk nagyon sokat segítettek! Mindent nagyon alaposan átnéztek, és hasznos tanácsokkal is elláttak. Igazán hozzáértő, tapasztalt csapat.

redbullika Creative Commons License 2007.05.24 0 0 380
Mindenképpen nézzétek meg a bejárati ajtót a rés miatt, meg hogy hogyan záródik, mert nagyfranc módon nyitva vannak az ajtók (legalábbis az én emeletemen) és így észre sem veszi az ember a dolgokat.
Előzmény: gyurma83g (377)
J+L Creative Commons License 2007.05.23 0 0 379

TALÁN SEGÍTHET:

házépítés lakásügyek>>

Európa lakókert (XVI.ker.)

3283 hozzászólás

üdv.

Előzmény: gyurma83g (369)
Saughassy Creative Commons License 2007.05.23 0 0 378
Elviekben csak egy diszlec-szeruseg lesz ott, mar ha ua. mint nalunk.
Előzmény: gyurma83g (377)
gyurma83g Creative Commons License 2007.05.22 0 0 377

Vicces most hogy ezt így hallom, de persze nálunk még küszöb se volt a bejáratnál :D Gondolom azért csak tesznek. De jó hogy szóltál akkor azt is megnézem. Való igaz azonban hogy a belsQ ajtók lötyögnek ha be vannak csukva, de azt asszem felírattuk.

Előzmény: redbullika (374)
Saughassy Creative Commons License 2007.05.22 0 0 376
Nagy valoszinuseggel nalatok is femtokos ajtokat raktak be, gondolom szegélytakarás nélkül. Nálunk már pereg ki mellette a fal a rezgesek miatt, nehol szep lyukak is tatonganak. :/ Sajna ezzel mar megint nehez mit tenni utolag, talan korbeszilozni lehetne komolyabban.
Előzmény: Saughassy (375)
Saughassy Creative Commons License 2007.05.22 0 0 375
Hehe ugy latszik nem sokat valtoztattak a gizellas terveken, ott is iszonyu resek vannak egy-ket lakasnal. Nalunk inkabb csak feny szurodik be, de van ahol akkora a res, hogy a por helyett inkabb a hangszigeteles hianya okoz gondot. Akinek esetleg egybol a nappaliba nyilik a bejarati ajto, az eleg nagyot szivhat.
Előzmény: redbullika (374)
redbullika Creative Commons License 2007.05.22 0 0 374
Hát ez "nagyon szuper"! Úgy űnik még utoljára bepróbálkoznak a húzásaikkal mindenkinél. Kíváncsi vagyok, hogy hányan vették át a lakást! Ami nálatok van, az tényleg brutális, azt hittem hogy eddig csak nálam voltak a legrosszabb dolgok, de ezekszerint nem. Fura, hogy egyáltalán nem említitek, hogy a bejrati ajtónál rés van. Most vagy nálatok nincs, vagynem figyeltétek?! Minden esetre szóvá tettem (ezt is...), nem akarok koszt a lakásomba a folyosóról.
Saughassy Creative Commons License 2007.05.22 0 0 373
Mar nalunk is Ferhouse. Ha ezt a szart amit itt kavartak, ki birjak mosni, max respekt lesz nekik.
Előzmény: potika (371)
szilvaa2 Creative Commons License 2007.05.22 0 0 372

Hát a hozzászólásokat olvasva kicsit tartottunk a mai műszaki átvételtől, de kellemesen kellett csalódnunk:)

Csak kisebb javítások szükségesek és 2 ablakot kell cserélni ami karcos, de ezeket május 30-ra ígérték, hogy ok lesz.

A fürdőszobában a bordűrök nem egészen úgy lettek feltéve ahogy képzeltük, de összességében nagyon szép lett.

Szóval már csak azt kéne megérdeklődnünk a HVB-tól (vagy most már Unicredit Bank), hogy a szocpolt mikor adják, hogy ki tudjuk fizetni a hátralevő részt. Azt mondták, ahogy be van fizetve a teljes összeg utána lesz a birtokbavétel. A különbözetet ami pluszban jön azt majd csak utána kell fizetni ha jól értettem.

Szocpol ügyben tud vki vmit?

üdv: Szilva

potika Creative Commons License 2007.05.22 0 0 371
Milyen a mostani közös képviselőtök ? Az előző helyünkön is a Ferhouse volt, ott meg voltunk elégedve.

Előzmény: Saughassy (370)
Saughassy Creative Commons License 2007.05.22 0 0 370
Részvétem, ennyire durvan nekunk sem jutott ugyan, de volt par bosszanto problemank. Leginkabb a problemak meg nem oldasa es a hozzaallas. Ugyhogy csak azt tudom javasolni, hogy a felaras extrakat meg veletlenul se fizesd ki, mert kulonben a budos eletben nem javitanak ki semmit. Ugy tunik sajnos, hogy a Gizella kert utan alvallalkozokat valtottak (mar a Gizella A epulete (vagy egy resze) is masokkal keszult) es ez a koltsegcsokkentes a jelek szerint a Dunyovnal tetozott. A Gizella A is eros kihivasokkal kuszkodik, ami egyreszt a sietseg, masreszt az uj brigadok rovasara irhato . Nalunk a furdoszoba garis javitasa elegge botranyosra sikeredett, a vegeredmeny pedig sajnos meg sem kozeliti az eredetit. Kozben Radanyiekkal eljutottunk a kezdeti kedelyes beszelgetesektol a voroslo feju emelt hangu mar mar burkolatlan anyazasig. Az igazat megvallva nem is nehez ezt elerni, amennyiben minosegi problemaitok vannak es kulonvelemenyetek. De ne hagyjatok magatokat, a hangero nem potolja az erveket. Mindent dokumentaljatok, tertivevennyel adjatok fel, 1 peldanyt fuzzetek le...

Es vigasztaljon a tudat, hogy a haz szerkezete valszeg alapvetoen jo, mint a Gizellae az esztetikai problemak pedig 99%ban javihatoak. Ja es az altaluk valasztott kk t meg VELETLENUL SE fogadjatok el!!! (Kulonosen, ha egy bizonyos T. G. rol van szo...)
gyurma83g Creative Commons License 2007.05.22 0 0 369

Üdvözlet Mindenkinek!

Örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra. Mi ma túlestünk a mqszaki átadás epizódján. Hát most nem tudom hogy nevessek-e vagy sírjak. Az még talán a kisebb bajok közé sorolnám, hogy "MpSZAKI" átadás létére a csengQ a klíma és a riasztó hiánycikk.

Nekem a legnagyobb bajom a burkolatok. Tónyát-Baranyát sikerült összejárnunk (nem kis fáradságot felemésztve) még rátaláltunk a megfelelQ lapokra, és csempékre (teszem hozzá nem is 2 fillér volt). Amikor átléptünk a küszöbön, hát majdnem a sírás kapott el. A padlólapok, és a csempék esetében a burkoló számomra elfogadhatatlanul definálta a sík fogalmát. A lapok hullámzása vetekszik a hullámvasútéval (az egyik lentebb a következQ 2mm-re fentebb majd ismét lentebb). Ez még ahhoz mind semmi! A padlólap lerakása úgy volt tervezve hogy a diagonál minden második lapjának felsQ sarka ki lesz (5x5) vágva és abban egy belepasszoló fémlap lesz beletéve! Na ez bele is került. De könyörgöm hogy?! DIREKT, de tényleg direkt megkérdeztük, hogy vágassuk-e ki azokból a lapokból, a sarkokat. A válasz: NEM kell mert ezek a burkolók is meg tudják csinálni. Hát meg az biztos, kQbaltának látszó tárgyakkal véshették ki belQle, úgy hogy le vannak töredezve a sarkai, vagy épp tovább vannak vágva. Akkor a fürdQbe valQ csempézés se sikerült túl fényesre. Ott is egyik csempe kintebb/bentebb mint a másik. A mosdód is DIREKT kértük hogy ne csavarják fel, sQt mondtuk nem is kell mosdó, majd mi viszünk! És lám mégis összefurták a csempét és most ott egy mosdó! Na de várjál, jön a kérdés: HOGY? Két díszcsík párhuzamosan jön lefele egymástól 80 cm távol (hogy közé pont bemenjen egy 80 cm-es mosdó) Na ezt a nem kért 55 cm-es mosdót felfúrták úgy hogy a csaptelep (elvileg a mosdó közepe) nem 40 cm-en van hanem 56-on...  Kérdem én szerinted hová, vagy honnan mérte aki feltette, hamár kérés ellenére feltette?Ha már itt járunk csapot se kértünk, de azt is kaptunk. VIGYÁZAT!!! Akik kaptak azok nézzék meg mert a miénk nem az ami a mqszaki tervezetbe le van írva, hanem valami noname, a káddal együtt ami kaldewei-ra, volt meghírdetve. Álltólag tudja azt a minQséget, de hogy ha név sincs egyiken se. SQt Radványi Úr se tudta milyen a típusa, és a lemezkádnál baromira nem mindegy a vastagsága, vagy a zománcozása.

Na gyerünk tovább a konyhába 44x50-es strang helyett kaptunk egy 107x44 eset. Ezt se kértük, kaptuk. Persze, hogy benne van a 2%-os területnövekedésbe. (egyszer elég mérges leszek visszabontom a tervrajzi állapotra). A konyhai csempesor befejezéseire elfelejtettek élvédQt tenni (ezt is kértük), ami utólag pótolhatatlan, esztétikailag pedig nem elemezhetQ.

Ablakok: rolós szúnyoghálót kértünk; na az nincs. Mi idQben szóltunk (a szerzQdéskötéskor) hogy ne kelljen semmit átalakítani, de mivel a redöny már benn van tokostol, így kiváncsi leszek hogy mi lesz belQle.

Kinti burkolat: mivel mi földszinten vagyunk a teraszt az gres lapokkal volt beígérve ami könnyen (relatíve) takarítható, hát kaptunk helyette térburkoló köveket, ami nem hogy nehezen, hanem sehogy nem takarítható garantált a 3 kiló homok benter ha oda kimész és visszajössz.

Aztán volt még egy csomó apró hiba (ajtó-, ajtótoksérülések, festés hibák, stb.), de azok már elhanyagolhatók.

Összegezve: minden szándékunkat, amit kértünk papíron leadtuk a falnézetekkel együtt, így a burkolati munkákat nagyon megkifogásoltuk, mert egy I.osztályos munka nem így kell hogy kinézzen, de ez még III.ad osztályban sem megengedett (ha van olyan). A tények tudatában vittem volna burkolót, ha ezt mind tudom.

Jótanács: ha a legapróbb karcot is észreveszitek szerintem írassátok fel, és Alaposan nézzetek át mindent!

És több hozzászólótól olvastam, hogy a vevQkkel való hangnem egy erQsödQ görbét vett fel, amit sajnos mi is érzékeltünk. A nyásas stílus egy követelQzQ, diktátori magatartásba csapott át. Mert azt hiszem hogy a 2%-os áremelést, vagy a ködbérezés ellen nem emeltünk szót (személy szerint mi), de ezek után másképp állunk mi is a dolgokhoz. Addig biztos ki nem fizetjuk az utolsó részletet amíg át nem vettük a lakást úgy ahogy annak ki kell nézni!

A fenti leírások nem sarkítások, és nem nagyítások; sajnos valós tényeken alapulnak. Bízom benne hogy csak nekünk jutott ki ebbQl a jóból, és a Ti helyzetetek klasszisokkal jobb lesz.

redbullika Creative Commons License 2007.05.19 0 0 368
Akkor szomszédok leszünk :) 7főn estefelé írok, hogy mi volt az átadáson!
szilvaa2 Creative Commons License 2007.05.16 0 0 367

Sziasztok!

Most találtuk a fórumot, de érdekes hozzászólások vannak.

Van aki már volt műszaki átadáson?

Mi 22-én megyünk és mi is az A lépcsőház II. emeletén fogunk lakni.

redbullika Creative Commons License 2007.05.16 0 0 366

Akkor lehet, hogy össze is futunk :)

Én a másodikon vagyok az A lépcsőházban.

madarthereal Creative Commons License 2007.05.15 0 0 365
Úgyszintén, én is jövő7en megyek.
dCi Creative Commons License 2007.05.15 0 0 364
Minket is hívott Ágnes. Jövő héten műszaki átvételre egyeztetett időpontot.
33marcipan Creative Commons License 2007.05.15 0 0 363

:-)))))

Hol és hányadikon lesz a lakásotok?

Majd várjuk a részletes beszámolót. :-))))

Előzmény: redbullika (361)
potika Creative Commons License 2007.05.15 0 0 362
Honnan veszed ?
Előzmény: redbullika (361)
redbullika Creative Commons License 2007.05.15 0 0 361
Átvehetjük a lakásokat!!! :))))))))))) Jövő 7en már megyek is
zlori Creative Commons License 2007.05.07 0 0 360

Én annak idején nehezen döntöttem, hogy AL Fókuszház vagy Dunyovpark...

Voltak kétségeim, hogy jól dönöttem-e, de az alábbi link-en található videóból kiderül, hogy az AL is elég nagy kópé...

http://www.mtv.hu/videotar/?id=1401

tomio Creative Commons License 2007.05.05 0 0 359
:))))))))))))
Előzmény: potika (358)
potika Creative Commons License 2007.05.05 0 0 358
Tegnap voltunk, a parkettázással a 4.-en tartanak. Kivéve a juhar színű, az még nem jött meg.

A kiálló barna rudakon lesz a helikopterleszálló :-)).
Előzmény: tomio (357)
tomio Creative Commons License 2007.05.05 0 0 357

Már töltik fölfele virágfölddel a kertet, és a fehér redőnyöket is föltették.

Érdekes, mert a 7.-en meg a 8.-on még vakolatlan falak vannak (?)

Valami kiálló barna rudak is vannak fönt végig a falon... az mi lehet?!

A honlap szerint 1 eladatlan lakás még mindig van.

Nem tudtok valami a II. ütemről?

babaja Creative Commons License 2007.04.02 0 0 356
kapunk egysegesen ezustszinu lesz alitolag:-)
Mi is voltunk arra a hetvegen es nekunk is tecc az erkely.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!