alább a link, feliratot taálsz a feliratok.info-n. most a broen c. mini-seriesre kattantam rá nagyon. egyébként nem nézek egy sorozatot se, de ez kivétel. igazán eredeti bűnügyi sztori, sajátságos skandináv humorral fűszerezve. dán-svéd koprodukció. ajánlom nagyon.
Nekem a kedvenc skandináv filmem a Tic-tac. Pont kutya írta meg nekem a címét, mert sehogy se jutott az eszembe, csak a tartalma. Amikor láttam, nem fogott meg, meg se jegyeztem a címét, de néhány jelenet folyton beugrott, úgyhogy kíváncsi lettem a címére és ő rájött a tartalom alapján. Megnéztem újra és nagyon tetszik. Meg van még A nap alatt címmel egy elég furcsa hangulatú, de jó film.
Megnéztem a Prag-ot is, de annyira nagyon azért nem tetszett. Persze Mads Mikkelsen jó benne, mint mindig, de valahogy nem érintett meg igazán ez az egész. A rossztól azért messze van a film természetesen, csak per pillanat nem tudok lelkesedni érte.
Amit írtam az Allegro-ról, igen erősen szubjektív, mivel bele tudtam élni magam a főhős szerepébe. A negatív kritikák közül a "could have been better" annyiban helytálló, hogy tényleg lehetett volna még szövögetni az érdekes alapsztorit, több furcsa, színes karaktert csempészni a Zónába.
Megnéztem az Allegro-t. Kár, hogy ilyen rövid volt, még simán elviseltem volna egy félórát belőle, annyira tetszett. Tájékozódásképp meg szoktam nézni, mit írnak a nézők a filmekről az imdb-n, és volt, aki nagyon lehúzta ("bad acting and very boring", "this is not fair", "could have been better"). Most komolyan, az ilyeneknek akkor milyen film való? A Twilight meg a Karib-tenger kalózai.
Ulrich Thomsen önmagában szinte garancia, de egyszerűen minden működik ebben a filmben. Jó sztori, jó színészek, jó rendezés, jó forgatókönyv, jó filmes stáb...
Megvolt az új Lars von Trier film is (Melankólia). Nem nyilatkoznék róla, de nem azért, mert olyan rossz, hanem azért, mert szerintem meg kell néznem mégegyszer. Van egy olyan érzésem, hogy a történet többrétegű, és el kell gondolkoznom rajta. A színészek jól játszanak benne, szépen filmezték, szóval nincs panaszom rá. Az elején azt hittem, valami könnyedebb történet lesz, de aztán átalakult valami egészen furcsává.
Egy hete néztem meg a "Négyféle barna" c. filmet, és új mércét állított a fekete komédiák terén. Nem kispályás alkotás, eleve hosszabb 3 óránál, és ha nevetünk is bizonyos jeleneteken, később megbánjuk. Zseniális film volt, négy sztorit dolgoz fel, ezek közül nekem az idilli családos és a pszichoterápiás rész tetszett.
Még, még, még ilyet!
Aki bírta az "Art of negative thinking"-et, ezt is bírni fogja.
A "To verdner"-t pont azért nem néztem meg, mert ez a témája, tartottam tőle, hogy szájbarágós, paneles lesz a sztori miatt, hogy szigorú vallásos nevelés vs. szerelem....
Megnéztem az O'Horten c. norvég "comedy/drama"-t, Bent Hamer rendezte, aki a közelmúltban látott "Tojások"-at, szóval felkészültem, hogy nem lesz valami pörgős a film. Nem is az, de miért is lenne, amikor már megint öregemberek vannak benne? De tényleg, tele van öregekkel, lomha párbeszédekkel. Drámai elem nem nagyon van benne (vagy én vagyok érzéketlen), és a poénok sem ütnek hatalmasat, mégis van az egésznek egy ilyen keserédes atmoszférája, ezt jól eltalálta a stáb. A vége felé, az ónos esős rész a legviccesebb szerintem. Jó kis film volt.
to verdener - ami sajnálatos: nem úgy van minden a jehova tanuinál, ahogy a filmben bemutatják, ellenben nekem mégis tetszett.. se min kjole - "csajos" film, annyira azért nem jó, de érdekes, és malou reymann játéka és szépsége miatt kihagyhatatlan.