"Európai fekete özvegyet" - életveszélyes pókot - talált egy fiatal férfi budapesti, XII. kerületi lakásának radiátora alatt szombaton. A vadállat-befogó szerint az éghajlat-változás miatt már Magyarországon is megtalálható ez a faj.
Sziasztok!Tudná nekem azonosítani ezt a pókot valaki?Egy irodában volt,dobozban lett kitessékelve. Kb.5cm-es,szürkés-barnás, ráadásul közben "köpködött" a drága..
Sziasztok!Ma láttam a házunk elött ezt a pókot.Kb 6-8 cm nagyságú lehetett,abszólút nem mozdult ahogy közelítettem felé.A fotót délután 13 óra magasságában készítettem,este 22:45-kor értem haza a pók még mindig ott volt ahol fotóztam.Szeretnék mindent megtudni erröl a fajról.
Sziasztok!Ma láttam a házunk elött ezt a pókot.Kb 6-8 cm nagyságú lehetett,abszólút nem mozdult ahogy közelítettem felé.A fotót délután 13 óra magasságában készítettem,este 22:45-kor értem haza a pók még mindig ott volt ahol fotóztam.Szeretnék mindent megtudni erröl a fajról.
Ez szongáriai cselőpók(Lycosa singoriensis) hazánk legnagyobb pókfaja. Az emberre ártalmatlan, bár a tenyérben nem érdemes tartani, mert ha megcsíp az okozhat enyhe őrirritációt vagy allergiás kiütést.
Sziasztok : ) Ma éjjel munkában találkoztam egy Szürke, fekete elég nagy termetű pókocskával eléggé agresszívnak tűnt lehet mert félt vagy kitudja meg volt rémülve. Nem igazán szerettem volna bántani szóval hagytam menekülni :D Itt a kép, szeretném meg tudni milyen fajta pókocska is lehetett: