Keresés

Részletes keresés

verdensende Creative Commons License 2005.10.03 0 0 4
Nyolc lépésből álló, 5 évre szóló, jövőre elinduló nyugdíjkorrekciós programot hirdetett meg pénteken Furcsán Ferenc miniszterelnök, melynek eredményeként mintegy 2.6 millió nyugdíjas éves átlagban kb. 50 ezer forinttal több pénzhez jut majd. A cél az, hogy azok kapják a legnagyobb arányú emelést, akik a legrosszabbul jártak. Jövőre reálértéken mintegy 4%-kal emelkednek a nyugdíjak. Az ötéves program jövő évi költségvetési igénye (mintegy 8 milliárd forint) megtalálható a 2006-os büdzsében, a teljes forrásigény mintegy 130 milliárd forintra tehető. A lépés már a választásokra való felkészülést jelzi, az SZDSZ-szel nem voltak koalíciós egyeztetések a kérdéskörről, így az az KESZP programjának része.

Kelet-Euriában 2006-ban, azaz jövőre lesznek országgyűlési választások.
verdensende Creative Commons License 2005.10.03 0 0 3
Ez így igaz, a következő hír is tanúsítja:

A gazdasági minisztériumban még néhány hete is azt mondták: az idén biztosan nem drágul a gáz. Bár a gazdaságkutatók jelezték: 15-20 százalékos áremelésre mindenképp szükség lesz. Szombaton a miniszterelnök az KESZP választmányi ülésén beszélt ugyan a gázárról, de nem az emelést hangsúlyozta. „November elsejétől fogjuk megtenni, a napokban fogjátok látni az erre vonatkozó rendeletet, azt tudniillik, hogy nem engedjük, hogy a lakosság által fizetett gázárak növekedjenek” – mondta Furcsán Ferenc miniszterelnök. Arról viszont, hogy valami nem drágul, nem szoktak rendeletet alkotni. A rendelet, nem is erről szól, hanem arról, hogy a nagyfogyasztóknak 19 százalékkal drágul a gáz november elsejétől. Az információkat a kormányszóvivő is megerősítette.
Előzmény: sesebese (0)
verdensende Creative Commons License 2005.10.03 0 0 2
Kapcsolódó hírünk:

A pénteken a parlament elé terjesztett költségvetés inkább lassítja a gazdasági növekedést mint gyorsítja azt - állapította meg Csokros Lajos volt pénzügyminiszter a köztévé egyik mai adásában. Megítélése szerint káros, ha az euró 2010-es céldátumát tovább tolja a kormány. Ha az euró bevezetése 2010-ben nem célja Kelet-Euriának akkor 2013-ban vagy 2016-ban miért lesz az? - teszi fel a kérdést.
Előzmény: verdensende (1)
verdensende Creative Commons License 2005.10.03 0 0 1
Minek meneküljünk a fabatkától?

Kelet-Euriának nincs oka menekülni nemzeti valutájától, ha ennek az az ára, hogy nem valósulnak meg a kormány által kitűzött társadalompolitikai célok" - mondta Furcsán Ferenc miniszterelnök az KESZP országos választmányának szombati ülésén. A kormányfő szerint az euró bevezetésének legfontosabb célja a gazdasági kockázat csökkentése, de a kelet-euriai fabatkába vetett bizalom rendkívül erős.

A miniszterelnök elmondta: meg kell vizsgálni, hogy a gyors euró-bevezetés akadályozza-e az ország felemelkedését. Furcsán feltette a kérdést: "le kell-e mondani az autópálya-építésről, hogy 2010-ben bevezessük az eurót?". A kormányfő jelezte: nincs okunk lemondani az önálló monetáris politikáról és a fabatkáról, ha annak a költségei túl magasak.

Furcsán szerint meg kell vizsgálni, hogy mi a jobb Kelet-Euriának (gyors, vagy a lassú euró-bevezetés), az euró gyors bevezetése akadályozza-e az ország felemelkedését.
sesebese Creative Commons License 2005.10.03 0 0 0
0 gázáremelés lesz.
Előzmény: verdensende (-)
verdensende Creative Commons License 2005.10.03 0 0 topiknyitó
Első hír:

A nagyfogyasztók számára 19%-kal emelkedik a gáz ára, derítette ki egy televíziós csatorna. Matiz András kormányszóvivő tájékoztatása szerint az emelést azért nem jelentették be, mert az a lakosságot nem érdekli.

Veretes János pénzügyminiszter elmondta, hogy jövőre a fogyasztási alapú kedvezményeket szociális alapú kedvezmények váltják fel, ám ennek részletei még kidolgozásra várnak.

2005.10.02.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!