Keresés

Részletes keresés

jay_75 Creative Commons License 2005.10.13 0 0 10
Ügynöknek mi az előnye? Mert a brókerét tudom.
- ez komoly kérdés??
Előzmény: TH3R1 (9)
TH3R1 Creative Commons License 2005.10.03 0 0 9
Köszi a választ. Felhívtam a biztosítót és azonnali hatállyal elküldték és törölték a regiszterből. Sajnálom, pedig nagyon meg voltam vele elégedve, de most engem csapott be, így mehet a francba.
Ügynöknek mi az előnye? Mert a brókerét tudom.
Előzmény: lajhárfék (8)
lajhárfék Creative Commons License 2005.10.03 0 0 8

Természetes személyként szerepelie kell és mellette, hogy melyik cégnél, az lehet brókercég is. Csak ezek köthetnek!

Szvsz a biztosító azért küldte a levelet, hogy értesítsen a kirúgásról és hogy járulj hozzá, hogy más veszi át a szerződéseid kezelését (ha küldött ilyen levelet, az inkább az előzékenység jele, hogy ne kerüljön ebek harmincadjára, magyarán -ami senkihez tartozik, azzal senki se törődik). Ami nem hátrány, ha valaki szól vagy te szólsz, ha  akármi gixer adódna. Egyébként tudtommal bármikor nyilazkozhatsz, hogy kire bízod a szerződéseid.

Én a helyedben leülnék az ajánlott személlyel, lenne valami benyomásod, megtudnád most akkor mi van meg hogy is lesz ezután, veszteni nem veszthetsz.A brókered nekem szaglik. Azért szvsz nem rúgnak ki akármiért, tudtommal az emberek nem tolongnak állásért a biztosítóknál.

Az ügynöknek meg a brókernek is van előnye meg hátránya is.

Előzmény: TH3R1 (7)
TH3R1 Creative Commons License 2005.10.02 0 0 7
Köszi. Itt már néztem és nem szerepel. Azt mondta a cég szerepel itt. Hmmm. Akkor nem is köthet biztosítást? Aki itt nem szerepel az nem köthet? Minden bróker szerepel a listán? Pedig nekem azt mondta, hogy ugyan úgy rendelkezésemre áll mint eddig. Vajon hogy? Egy legálisan dolgozó munkatársa adná a nevét az Ő munkájához is? A többiről mi a véleményed? A levelekről? Ugye nem gond, ha egyiket sem írom alá?
Előzmény: lajhárfék (5)
lajhárfék Creative Commons License 2005.10.02 0 0 6

olcsó játék... :-)

hogy ki az első

Előzmény: TH3R1 (4)
lajhárfék Creative Commons License 2005.10.02 0 0 5

Nézd meg, az illető szerepel-e a regiszterben (kötelező!):

https://fogado.pszaf.hu/regiszter/ListPerson.aspx

Előzmény: TH3R1 (-)
TH3R1 Creative Commons License 2005.10.02 0 0 4
bocsi a beszólásért :) de nem tudtam mit hopp-ázol itt :)
Egyébként ez a nullázás mire van?
Előzmény: Törölt nick (0)
TH3R1 Creative Commons License 2005.10.02 0 0 3
Jaja ez igaz, de kinek az aláírása szerepelhet ezen a szerződésen? Már ahhoz, hogy érvényes is legyen. Állítólag ez a bróker nem tevékenykedhet biztosítóknál, de adott egy kft nevet ami alatt dolgozik. Ott viszont nem láttam bejegyezve. Namost ha kötök egy új szerződést vele és Ő írja alá az érvényes lesz? És bróker cég nevében ki írhat alá ill. ki köthet szerződést? A jelenlegi szerződésemen az Ő aláírása szerepel, az tuti ok, mert akkor még leinformálhatóan a biztosító embere volt. Elsősorban az érdekelne, hogy egy bróker működésének legálisságát hogy tudnám ellenőrizni.
Ha változtatok a szerződésen akkor végleg döntenem kell, hogy a biztosító ügynökét (brrrr ezt nem szeretném) vagy a brókeremet választom. De a brókeremről rossz hírek keringenek, amiket nem akarok kósza pletykából készpénznek venni, inkább utánajárok. Én meg voltam vele elégedve, de nekem a szimpátia kevés.

ui.: nullázás: bocsi nem tudtam, hogy ez szokás :)
Előzmény: restless (2)
restless Creative Commons License 2005.10.02 0 0 2
Ezt hívják nullázásnak. Bevett szokás a Fórumon.

A kártérítést attól követelheted - szerintem -, aki ennek megfizetését a biztosítási szerződésben vállalta. (Gondolom, a biztosító nevében kötötte a brókered a szerződést, tehát rajtuk hajthatod be a kártérítést, ha ilyen helyzet adódik.)
Előzmény: TH3R1 (1)
TH3R1 Creative Commons License 2005.10.02 0 0 1
Légyszi ne itt növeld a hozzászólásaid számát. Ha értelmes hozzászólásod van hallgatom.
Előzmény: Törölt nick (0)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.02 0 0 0
h0pp
TH3R1 Creative Commons License 2005.10.02 0 0 topiknyitó
Mihez van joga egy bróker cégnek? Hogy ellenőrizhetem a hitelességét és főként a dolgozóik hitelességét. Ha bróker cégen keresztül kötök biztosítást kitől követelhetem a kártérítést?
Történetem a következő: Biztosítást kötöttem egy emberrel, aki akkor még egy nagy nevű biztosító munkatársa volt, de már akkor is brókerkedett. Most kaptam egy levelet a biztosítótól, ahol egy másik ügyintézőt ajánlottak és ezt alá kéne írni. Betelefonálásomra azt mondták, hogy az emberemet kirúgták és semmilyen biztosítónál nem tevékenykedhet. Emberem viszont azt mondta, hogy ugyan úgy tevékenykedik, csak a bróker cégnek dolgozik. A bróker céget le tudtam ellenőrizni. Szerepel a céghírekben és a PSZÁF-nál is. De a PSZÁF azt írja, hogy
"Engedélyezem, hogy a ......Kft. biztosítási alkuszi tevékenységének irányítását ......... ellássa." A pontozott helyen nem az én brókerem neve áll. Akkor vele nem is köthetek üzletet?
Közben brókeremtől is kaptam egy aláírásra váró papírt, hogy a céget bízom meg.
Most akkor mi a manó van? És mi van ha egyiket sem írom alá? Nem ráérek gondolkodni, ha változtatok a biztosításon? Hisz ez egy már megkötött biztosítás és egyenlőre nem módosítanám.
A brókeremben eddig megbíztam és szeretnék a jövőben is, de azért leinformálom. De hogy?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!