Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.08.01 0 0 47
De jó kis topik volt ez.

Íme néhány TT(-közeli) bootleg:

Torrent #260114 Tribal Tech Scott Henderson GIT LOS ANGELES CAL. 1987 DVD reseed (pocsék minőség, mind audio, mind video terén, de megéri)
http://www.dimeadozen.org/torrents-details.php?id=260114

Torrent #259567 Tribal Tech Buenos Aires, Argentina October 1993 DVD "FACEFIRST RESEED"
http://www.dimeadozen.org/torrents-details.php?id=259567

Torrent #244191 Scott Henderson (of Tribal Tech) - Vittel, France - 1992 - (TV DVD-NTSC)(RESEED)
http://www.dimeadozen.org/torrents-details.php?id=244191

Torrent #243099 Scott Henderson & Tribal Tech - Germany Rockpalast - Nov 13, 2003 - (ProShot-NTSC A+)(RESEED)
http://www.dimeadozen.org/torrents-details.php?id=243099
Talán ez tűnik a legjobbnak: This DVD has two shows. The first show is the Scott Henderson Blues trio, live in Germany, Nov 13, 2003. This is a Rockpalast broadcast. The second show is Tribal Tech at the Red Sea Jazz Festival in Eilat, Israel, August ?? 1995. Az utóbbi koncertről van ez a felvétel:
http://www.youtube.com/watch?v=PQkR-MRMOzk

Torrent #232163 Scott Kinsey Band (feat. S.Henderson, M.Garrison, K.Covington), Rome-IT 5-Nov-2008 EX-AUD
http://www.dimeadozen.org/torrents-details.php?id=232163

Az oldalra ingyenes regisztráció szükséges.
Jimi Creative Commons License 2006.09.20 0 0 46
Nem értem, miért mindenki Gary Willisre asszociált a topicot illetően, nekem pl. a TT Henderson bácsit jelenti. Maga a zenekar zseniális, a jazz/fusion műfaj kiemelkedően egyik legjobb zenekara, mind hangszeres tudást mind pedig zeneszerzést illetően. Valamennyi lemezük unikum a maga nemében. Sajnos élőben nem sikerült elcsípnem őket és valószínűleg már nem is fogom (bár 1-2 bootlegem van tőlük, azokon eléggé ott vannak), Hendersont viszont már kétszer is és Kinseyt szintén. Willis koncertje Szendőfiékkel is tetszett. Jazz/fusion rajongóknak a TT egyenesen kötelező "hallgatmány"!
aud Creative Commons License 2006.04.06 0 0 45
Unokáink sem fogják látni (avagy Városvédő Ballasz Athéné kezéből időnként kilopják a basszusgitárt) címmel topikvédő műsorunkat látták.
Előzmény: Toth Andras (44)
Toth Andras Creative Commons License 2006.04.06 0 0 44

Ezt a hozzászólást kérem archíválják, tegyék el az utókornak, örök mementóját egy barbár korszak, szörnyű, kirekesztő és kultúrfasiszta gondolatának!

A "mihaszna egyéni ízlés" pedig újabb örök mondat, amit fognak idézgetni.

Előzmény: Törölt nick (17)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.05 0 0 43

"Nem lenne szabad így koncertet vállalnia senkinek, úgy gondolom."

Mármint hogy? Hogy keveset próbál rá? Igaz, hogy ő a koncert előtt egy nappal érkezett az országba, és volt is egy próba, több nemigen lehet egyetlen nap alatt. De én nem vettem észre, hogy kapaszkodott volna.

Nem tudom, miért nem tüntette fel a honlapján, hogy itt játszott az idei év folyamán összesen öt koncertet. Ezt én is furcsállom. De biztos nem nagyképűségből, mert látszott, hogy jól érzi itt magát, tetszett neki a zene, meg a város is, sokat sétált és fotózott egyedül a Duna-parton. Lehet, hogy a honlapon csak az állandó formációival játszott koncerteket tünteti fel, nem tudom.

Ha már hallgatni akarsz tőle, akkor elsőként a szólólemezeit ajánlom (No Sweat és Bent), azok talán jobban fognak tetszeni.

Egyébként azt a kapirgálást némileg eltanultam tőle. :-)

Előzmény: florg (41)
florg Creative Commons License 2005.10.05 0 0 42
Vagy, ha leülsz, eléd állnak nyolcszázan.
Előzmény: Törölt nick (40)
florg Creative Commons License 2005.10.05 0 0 41
Rendben, semmi gond.

Ha Pastoriustól azt az egy Birelis lemezt hallgattam volna meg először, amin összevissza játszik, róla is lett volna egyfajta véleményem, szerencsére az már a sokadik lemeze volt, amit megismertem, ráadásul tudva a hátterét.
És nem ismerem személyesen Willist, nem is valószínű, hogy fogom, mert egészen más területen, stílusban mozgunk. Természetesen lehet a legtündéribb ember a világon. De ez az ominózus bulin nem jött le számomra. Csak mint egyszerű közönség éreztem, amit írtam, és valószínűleg többen így voltak, legalábbis akik elmentek a szünetben azok biztosan, és voltak szép számmal.
Ráadásul úgy mentem el az adott koncertre, hogy végre meghallgatom élőben, tehát még előítéletem sem volt, sőt, inkább pozitív várakozással néztem elébe.
Nem lenne szabad így koncertet vállalnia senkinek, úgy gondolom. Még a legnagyobbaknak sem. Neked biztos élmény volt, hogy máshogy játszott, meg mást mint szokott, de ezt az egyszeri hallgató nem vette észre. Ráadásul a koncert egyéb malőrjei (gitáralap mizéria, időbeli csúszások stb.) még fokozták is az élményt. :(

(Annak a magyarázatára azért kíváncsi volnék, hogy júli 17. és augusztus 30. között miért nem játszik sehol a honlapja szerint, mert azért ez is rásegített, hogy eléggé nem lett szimpatikus. http://www.garywillis.com/pages/future/future.html)

És sajnálom, de tényleg nem bírom nézni, ahogy kapirgálja a basszusgitárt. :) De megígérem, a kedvedért meghallgatok egy pár TT lemezt, végülis a cd-n nem látszik. :)
Előzmény: Törölt nick (38)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.05 0 0 40
Viszont sajnos újra állókoncertek lesznek csak... :-(
Előzmény: florg (34)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.05 0 0 39
Igen, ez az ő verziója. Barcelonába nősült, étteremtulajdonos a felesége. Szerinte nem oszlott fel a Tribal Tech, csak szünetel.
Előzmény: Magnumisfuckinginheaven (36)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.05 0 0 38

Én erre a beírásodra gondoltam:

"És, ami még nekem rátett: nem tetszik ez basszusgitár kapirgálás, egyrészt hülyén néz ki, és szerintem semmivel nem ad nagyobb zenei élményt, mint a hagyományos játék. Ráadásul dinamikailag nulla, akár egy szintin is malacolhatna."

De mindegy, hagyjuk ezt. Bocs, ha csúnyákat írtam. Willisszel nem csak köszönőviszonyban vagyunk, hanem a bátyám hívta meg, én adtam neki kölcsön az erősítőmet a stúdiózáshoz, együtt vacsiztunk, felhívott, mikor eltörtem a karom; úgyhogy ha nem is barátomnak, de közeli ismerősömnek nevezhetném. Nagyon aranyos, tündéri, szerény, visszahúzódó, segítőkész ember egyébként, észre sem vennéd, hogy ott van a társaságban, ezért is érintett érzékenyen, hogy lenagyképűzted. Mindegy. Itt a virtuális jobbom, csapj bele és fátylat rá.

Előzmény: florg (33)
florg Creative Commons License 2005.10.05 0 0 37
Hát, nem egy lemezt adtak ki, úgyhogy megértem.
Előzmény: Magnumisfuckinginheaven (36)
Magnumisfuckinginheaven Creative Commons License 2005.10.05 0 0 36
Senki sincs rosszban senkivel.

Közel 20 év után kicsit unták egymás világát.

Hendersonnak közben kiderült hogy életképes a szóló blues(os) karrierje (94 óta ad ki lemezeket), emellett tanít. Nem akarom nagyon kibeszélni, de elege volt abból hogy Willis mindent a saját funk-felfogásában akart kísérni és hogy kizárólag a Herbie Hancock világú billentyűzést erőltette. Willis verzióját nem ismerem, asszem ő ide nősült Európába.

Szóval nincs dráma, csak amit a közösből ki tudtak hozni, azt már kihozták.
Előzmény: florg (31)
Magnumisfuckinginheaven Creative Commons License 2005.10.05 0 0 35
Bingo
:DD
Előzmény: Törölt nick (32)
florg Creative Commons License 2005.10.05 0 0 34
Az nem lenne baj, mert ott szerencsére jó szokott lenni a hangosítás. Már legalábbis eddigi tapasztalataim csak jók voltak.
Előzmény: Törölt nick (32)
florg Creative Commons License 2005.10.05 0 0 33
Bár azt írtam, nem reagálok, de a csúsztatásra még kénytelen vagyok, off vagy nem off.

"Bizony el lehet ismerni valamit anélkül is, hogy szeretném. El lehet fogadni, hogy jó, de nem nekem készült.

És ebben az esetben nem is erről van szó ráadásul, mert még csak nem is az adott művész kvalitását, tudását kifogásoltam, hiszen nem is ismerem igazán a munkásságát, hanem az adott esten nyújtott "teljesítménye", valamint hozzáállása nem fogott meg, de hadd ne írjam le ezt még négyszer."

Az idézet így teljes. Az első mondat a szövegelőzményre vonatkozik, ami általános vélemény. A továbbiak az illető muzsikusra, és pontosan leképezik az első hozzászólástól tartott véleményemet. Olvasás-figyelem-értés. Ezt próbáld megvalósítani, ne puszta egóból vagdalkozz.

Nem követtem el hibát, következetes voltam, ugyanazt mondtam, más szavakkal.

"_hosszú időre_ fölhagytam munkássága további tanulmányozásával."
"persze ettől még_ lehet_ nagy művész."
"erősen befolyásolja munkássága iránti további érdeklődésemet. Ami _egyelőre_ nulla."

Amennyiben ez végleges lezárás szerinted, akkor nem tudok mit mondani.
Mint ahogy újból megpróbáltam veled is szóba elegyedni kb. két év után, hátha, így előfordulhat, hogy lesz olyan Willis produkció, amibe belefutok, és ami tetszeni fog.

Nem ítélek. Reagálok dolgokra, és véleményem alakul. Ami új hatásokra változhat, úgy pozitív, mint negatív irányba.

Szerintem neked nehezebb...
Előzmény: Törölt nick (30)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.05 0 0 32
Van egy tippem, hogy A38. De tényleg csak tipp.
Előzmény: florg (31)
florg Creative Commons License 2005.10.05 0 0 31
Úgy tűnik, Henderson volt, aki mindenkivel jóban volt, mert a fele a TT-nek a trióban, a másik fele a Kinsey bandában van. Vagy Henderson csinált a dobossal is, meg a zongoristával is egy zenekart. :)

Hova jönnek, azt is tudod?
Előzmény: Magnumisfuckinginheaven (28)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.05 0 0 30

Ejnye, miért akadtál így ki?

Talán nem emlékszel, de azt írtad, hogy te nem fogsz többet Willist hallgatni, mert  elvette minden kedved a koncert, ami hakni volt, és nulla dinamika stb-stb. Ezt enyhítetted azzal, hogy "el lehet fogadni, hogy jó, de nem nekem készült". Ha az elején is ezt mondtad volna, egy szót sem szólok.

Miért változtam volna?

Ugyanazt a hibát követed el velem szemben, mint Willisszel. Te mindig ilyen hirtelen ítélő vagy? Nehéz lehet...

Előzmény: florg (25)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.05 0 0 29
:-)
Előzmény: Magnumisfuckinginheaven (24)
Magnumisfuckinginheaven Creative Commons License 2005.10.05 0 0 28
:))))))

Jól sejted. Január-február körül Kinsey, március-április Hendersson.

Előzmény: florg (27)
florg Creative Commons License 2005.10.05 0 0 27
Mármint a telet úgy érted, hogy januárfebruár? Mert az viszont közel van.
Viszont 2006 tele az valamikor decemberben kezdődik, nem? Legalábbis nekem ez ugrott be. Rosszul vannak beosztva a hónapok, mert pont elvágódik egy évszak.
Előzmény: Magnumisfuckinginheaven (23)
florg Creative Commons License 2005.10.05 0 0 26
Scott Henderson bácsit azt kedvelem. A Tribal Tech-s dolgai pont kimaradtak. Lehet, hogy miatta azért egyszer mégis meghallgatom őket, aztán akár változhat is a véleményem, mert olyan is van. :)

A Kinsey-féle honlap nem nagyon informatív, legalábbis nálam, pedig azért belehallgatnék, milyen, a Kitting Factory elég jó védjegy. Kár, hogy Sabal-Lecco nem jön, de azért Garrison sem rossz, bár csak a McLaughlin és Metheny lemezeit ismerem, de az elég meggyőző volt.

2006? Az nincs nagyon közel...
florg Creative Commons License 2005.10.05 0 0 25
Örülök, mert ugye: embert barátjáról, és hát, ne haragudj...

"Nálam leszerepelt jól, sok szempontból, persze ettől még lehet nagy művész."

"el lehet fogadni, hogy jó, de nem nekem készült", már csak enyhítés a részedről."

Nem tudom, hogyan menjek le a szintedre, de megpróbálok. Tehát: mit is enyhítek? Megnéznéd a hozzászólások időrendjét? Mikor is írtam az elsőt,és mikor a következőt?

Nem tetszett, ahogy játszott. Leírtam, miért, és lezártam a témát részemről. Majd jöttél kötözködni, mert ilyen vagy, és ez jó neked.

Te kult_ú_rember, ezek szerint van olyan, amit illik szeretni? Sajnálnálak mélyen, ha lenne értelme a sajnálatnak.
Ne is hangoztass egyéni véleményt, mert mi is lesz akkor. De akkor az én véleményemet se nagyon véleményezd, mielőtt meg nem kérdeztél valakit. Vagy egyáltalán ne véleményezz, mert véletlenül elkezdelek véleményezni, és akkor a frusztrációd még jobban elhatalmasodik, és még undorítóbban fogsz viselkedni, az meg rossz neked, meg az egész fórumnak.

Azt hiszem, hibáztam, rosszul ítéltelek meg, beismerem. Azt hittem, változtál, de sajnos nem, ezért ismét nem szeretnék ezentúl beszélgetni veled.
Előzmény: Törölt nick (20)
Magnumisfuckinginheaven Creative Commons License 2005.10.05 0 0 24
Bocs: nem 2/3, hanem pont a fele.

Hogy hallgathattam én ezt a matekzenét:))))))))))))))))))))))
Magnumisfuckinginheaven Creative Commons License 2005.10.05 0 0 23
Örülök h. egy jó témát nyitott vki.

Annak nem h. benézek és csak a szokásos fika-party megy.

Szóval TT tényleg nincs, a főhősök ráuntak egymásra, pontosabban mindenki másfele haladt és mást várt (volna) el a másiktól.

Akit esetleg nemcsak Gary érdekel - bár tudom hogy a topic alcíme ez- azoknak a következő linkeket ajánlom

A zenekar 2/3-a itt látható http://www.scotthenderson.net/

A maradék pedig itt: http://www.scottkinsey.com/

Mindkét produkció várható kis hazánkba is 2006 tél végén - koratavaszán (Kinseynél biztos ott lesz Hendersson, nagyon valószínű hogy Matthew Garrisonnal a basszusnál és egy darabig úgy volt h Covington dobol, de a legfrisseb infó szerint Gary Novak)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.05 0 0 22

Nézzed a pökhendi fejét, e'! Hát ember ez?

Törölt nick Creative Commons License 2005.10.05 0 0 21

"És akinek nem tetszik a Tribal Tech, az mind ostoba műveletlen?"

Nem. Aki képben van, vagy szakmája (jazz-zenész) folytán képben kellene lennie ezt a műfajt illetően, attól szégyenletes egy ilyen kijelentés. Mari néni újpesti kisnyugdíjastól természetesen nem.

Egyébként - összegezve - tényleg igazán hazai mentalitás ez: nem örülünk, hogy egy ilyen formátumú zenész látogatta meg ezt a nyomorult országot háromszor is, gyakorlatilag nulla forintért, sztármenedzser és szervezőiroda nélkül (mer' ő olyan pökhendi, vazze, hogy még menedzsere sincs), nem, lefikázzuk, hogy hakken, mert egyszer egy számban mellényúlt; rögtön jön az árgus szemű, fancsali káló, Fészek klubos hivatásos megfejtő, hogy te figyejjé', ez itt most mellényúlt, nem tud ez semmit, minek jön ide haknizni má'... Nem elszigetelt jelenség, minden nagyobb zenész hazai látogatásakor akad egy-két ilyen.

Előzmény: Alternative Thor (18)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.05 0 0 20

Nem hajtok a barátságodra.

"Komoly klasszikus zenészektől is hallottam ilyet, hogy nem szeretik Bachot. Elismerik nagyságát, meghajolnak előtte, de nem _szeretik_."

Ő dolguk. Viszont ezt hangoztatni nem gilt, hacsak valaki nem szándékszik lejáratni magát, mint már mondtam.

"Az, amiről Te beszélsz, a műveletlenség egyik legfőbb mutatója: szeretem, mert illik."

Én nem azért szeretek valamit, mert illik. De ha véletlenül nem szeretek valakit, akit kulturembernek igazán illik, akkor nem hangoztatom, mert minek.

"Bizony el lehet ismerni valamit anélkül is, hogy szeretném. El lehet fogadni, hogy jó, de nem nekem készült."

Bizony, ez így van, csakhogy te nem erről beszéltél, hanem konkrét dolgokról: hakniról és nulla dinamikáról. Vagy ezt is csak azért hallottad úgy, mert nem tetszett, akinek tetszett, az dinamikusnak hallotta? Ez nem így megy, valamiben vagy van dinamika, vagy nincs. Ha te azt állítod, hogy nem volt dinamika, akkor egyben azt is állítod, hogy akinek tetszett, az botfülű, mert ezt nem hallotta. nem arról beszéltél, hogy elismered, de neked nem tetszik, hanem konkrétan kijelentetted, hogy szar volt, mégpedig annyira, hogy minden kedvedet elvette a további tanulmányozástól. Ez az "el lehet fogadni, hogy jó, de nem nekem készült", már csak enyhítés a részedről.

Nem kezdtelek meggyőzni semmiről. Véleményemet írom. A véleményedről.

Előzmény: florg (19)
florg Creative Commons License 2005.10.05 0 0 19
OFF
Nem vagyok a barátod, ha így folytatod, szerintem nem is leszek.
A következtetés nem értés.

Ismétlem, nem fikáztam. Véleményem van, ami történetesen nem egyezik a Tieddel, ami miatt szerinted műveletlen vagyok.

Komoly klasszikus zenészektől is hallottam ilyet, hogy nem szeretik Bachot. Elismerik nagyságát, meghajolnak előtte, de nem _szeretik_. Az ízlés és a műveltség bizony nem feltétlenül ugyanarról szólnak. Az, amiről Te beszélsz, a műveletlenség egyik legfőbb mutatója: szeretem, mert illik.
Merthogy senki készülékében nincs hiba, csak azéban, aki azt hiszi, hogy annak, ami zseniális, mindenképpen tetszenie kell mindenkinek. Bizony el lehet ismerni valamit anélkül is, hogy szeretném. El lehet fogadni, hogy jó, de nem nekem készült.

És ebben az esetben nem is erről van szó ráadásul, mert még csak nem is az adott művész kvalitását, tudását kifogásoltam, hiszen nem is ismerem igazán a munkásságát, hanem az adott esten nyújtott "teljesítménye", valamint hozzáállása nem fogott meg, de hadd ne írjam le ezt még négyszer.

Az a falanszter, amiben Te gondolkodsz, hála az égnek még nem jött el, remélem nem is fog. Az a "mihaszna egyéni ízlés", bizony az az egyik legfontosabb része a művészet élvezeti oldalának.

Ettől függetlenül Willist párhuzamba vonni Bach-al, enyhén szólva is profán.

Onnan veszem, ami a színpadról sugárzott. És nekem, afféle közönségnek más nem számít, hiszen nagy valószínűséggel csak a színpadon fogom látni.

Nincs itt vita. Nézd meg a 6-os hozzászólásomat, és rájössz, mennyire nem értesz semmit. Ott ugyanis leírtam, hogy hajrá. Meg azt is, hogy nekem nem, de másnak persze. Valamint toleránsam nem írtam le az összes véleményemet, aminek egy részét viszont később csak kihúztad belőlem (bár még így is maradt elég).
Majd Te elkezdtél meggyőzni, hogy de. Miért is?
Részemről mindenesetre befejeztem.
ON
Alternative Thor Creative Commons License 2005.10.05 0 0 18

Micsoda?? Na ne viccelj... És hol húzod meg a határt, hogy mely nevek esetében "nem uralkodhat a mihaszna egyéni ízlés"? Mondjuk Shakespeare-t nem szeretni műveletlenség, ha viszont Dürrenmattot nem bírom, akkor azért lehetek még műveltnek nevezhető? És ez a Willis a zene Shakespeare-je? És akinek nem tetszik a Tribal Tech, az mind ostoba műveletlen?

Te viccelsz. Bár valószínűleg komolyan gondolod, hiszen minden indexes megnyilvánulásod ilyesmi beteg, ferde elvekre épül fel.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!