Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2005.10.03 0 0 128
Hülyeség, ahogy a II.VH után sem a helyi szerbek végeztek ki sokezer magyart, hanem a ki tudja honnan jött partizánok (nők!!!), most is a betelepitettek, Horvátországból, Boszniából, Koszovóból menekültek randaliroznak! A probléma az, hogy ezt "valamiért" a hatóságok nem akarják megakadályozni, lefékezni. Mo-nak az egészhez semmi köze, ahogy a Fidesz kormánynak sem. Nem magyar gépek bombáztak.
Előzmény: j a n i (124)
lcoder Creative Commons License 2005.10.03 0 0 127
Nem. Szvsz ezek az emberek többnyire kõhülyék, fogalmuk sincs arról hogy átengedtük vagy nem engedtük át a NATO-t, kb. azért utálják a magyarokat mint amiért Pl. a románok is utálják õket. Leginkább mert ott vannak és nem arra vannak kondicionálva hogy a szomszédot agyon szabad ütni. A másik ok pedig hogy megvan hozzá a támogatottságuk mind a helyi hatalom mind egyes pártok részérõl. Ilyen vagy olyan kisebbséget minden országban gyûlölnek, a civilizált országot az különbözteti meg az egy területre összeverõdött csõcseléktõl hogy az elõbbi helyen vannak törvények és ezt betartató hatóságok amik az agyatlan baromokat megakadályozzák a fizikai atrocitások elkövetésében, sõt már a véleményük (tudniillik hogy ki kell irtani a magyarokat) hangoztatásában is. De amíg Pl. a románoknál a parlamentben elhangozhat olyan felszólalás egy kisebbséggel kapcsolatban amit a magyarokkal szemben megengedtek maguknak az ottani szélsõségesek addig nem sok jóra lehet számítani. Ha ilyet teszem azt a CsirkePista engedett volna el mondjuk a zsidókkal kapcsolatban - már ha netán valami csoda folytán bejut a parlamentbe - akkor utána ezer évig törhetné a követ és Fletó kopaszra borotvált fejjel mezítláb gyalogolt volna izraelbe elnézést kérni. És joggal.
Előzmény: j a n i (126)
j a n i Creative Commons License 2005.10.03 0 0 126

Lehet, sokan nem tudják, hogy miért verik a magyarokat, csak annyit, valami nagyon rosszat tettek ellenük, ezért gyűlölni kell őket. Mint ahogy tett is a Fidesz azzal, hogy keresztül engedte a NATOT, hogy akadály nélkül bombázhasson.

A magyargyűlöletért a Fidesz kormány a felelős. (persze, ha másik gerinctelen lett volna hatalmon, az is ezt tette volna)

lcoder Creative Commons License 2005.10.03 0 0 125
Szvsz a szerbek azért verik a magyarokat mert így akarják kompenzálni hogy el lettek zavarva a lakóhelyükrõl. Ha épp nem magyarok hanem mondjuk németek vagy spanyolok élnek ott akkor azokat verik, a lényeg hogy legyen egy meghatározható csoport akit meg lehet alázni, akivel szemben be lehet bizonyítani hogy õk milyen bátrak. Ez teljesen független attól hogy NATO tagok voltunk-e akkortájt vagy nem - amúgy szvsz az átlag magyarverõ szerb azzal sem nagyon van tisztában hogy ma NATO tagok vagyunk...
Előzmény: j a n i (124)
j a n i Creative Commons License 2005.10.03 0 0 124
A Fidesz nagyon sok látható, és láthatatlan pofont osztott a kis Magyarország, és a nagy Magyarország határai közt élőknek, de most eszembe jutott egy régebbi, aminek a következményét most is viselik.

A szerbek aljas módon verik a magyarokat, a magyarok hazájában. Miért ez a gyűlölet?

 

Tudomásom szerint Jugoszláviában nem volt ilyen probléma.

Azt hiszem ez is következmény. Következménye annak, hogy a Fidesz kormány nem törődve az ott élő magyarok életével, belépett a NATO-ba, méghozzá soron kívül, hogy segítsen Szerbiát bombázni. A magyar kormányon nem tudnak bosszút állni, hát agyon verik az ott élő magyarokat. Az ilyen aljasságot nem lehet megbocsájtani.

Szerintem a Fidesz felelős a magyarverésért.

 

A Fidesz nem csak az itthoni, de a kinti magyarok árulója is.

j a n i Creative Commons License 2005.09.28 0 0 123
Az igaz, hogy a Fidesz csúnyán bánt el Patrubányival, meg az MVSZ-el, de így utólag úgy gondolom, hogy a fiúk nem is akarták Borost elnöknek. Az egész cirkuszt csak azért csinálták, hogy indokuk legyen a támogatás megvonására. A Fideszt ismerve tök mindegy nekik ki az elnök, lényeg, hogy pusztuljanak.

Ma már világos, hogy szabadulni akarnak a koloncoktól, azoktól, akik nemzeti érzelmet várnak tőlük itt és a határon túl.

Lehet, hogy látszólag ellenségek, de mégis Csapó és Patrubányi is az elszakadást segítették.

Mind a két kezdeményezés arra volt jó, hogy a távolság nőjön.

Szerintem mind a kétszer Orbánék voltak az ördögi ötlet kiagyalói, hogy mire ők kerülnek újra rablóhelyzetbe, ne legyen magyarkérdés.

Előzmény: Törölt nick (122)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.27 0 0 122
1.Csapó Patrubányi jobbkeze, az ő és a Fidesz viszonya meg gondolom közismert. (S nem javult dec. 5 után sem!) 2. A partiumiak, észak-erdélyiek, kolozsváriak és a szórvány sem lelkesedik a SzNT tevékenysége miatt. Nagyon sokfélék és nagyok az erdékellentétek. S gondolja valaki, hogy ők feladnák Eu-tagságukat, azért hogy a székelyföld autonóm legyen? Akkor sem volt semmiféle erkölcsi/politikai/anyagi hasznuk belőle amig létezett a néhai Maros-Magyar Autonóm Tartomány. Sőt, szivhatták a fogukat miatta! Ui. rajtuk csattant az ostor! 3. Bármibe le merem fogadni, hogy Románia és Bulgária 2oo7 januárjától EU-tag lesz. A gazdasági problémákra kitünű ürügy az idei katasztrófális árvizsorozat, a többi problémát meg megoldják. E. Nicholsonnak, meg a többi EU-biztossal is ez volt a forgatókönyv: jöttek-reklamáltak-megint jöttek- megdicsérték. 4. A koala pártiak már előre röhögtek a markukba, hogy kutyaszoritóba került a Fidesz, potyára!-:))) 5. Hogy a képviselőik fele tartózkodott, a függetelnek egyrésze meg ellene, az a gesztus/jelzés az inditványozók felé: értjük, szeretnénk mi is, de nem lehet. Tessék tudomásul venni!
Előzmény: j a n i (114)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.27 0 0 121
Még szerencse, hogy vannak akik normálisan gondolkodnak Mo-on! Nálad látom a szavak számitanak, de ő egyedül többet tett mint a két tucatnyi RMDSZ honatya együttvéve, akik ráadásul nemhogy segitenék, hanem éppen gáncsolják a munkáját.
Előzmény: tejfölfancsi (101)
Aragorn Creative Commons License 2005.09.27 0 0 120
Tévedés. Az mindenképp kiderült, hogy a Fidesz hazudik. És bármennyire hiszik, hogy ebből is ki tudják magukat dumálni, nem fog menni veszteségek nélkül.
Előzmény: j a n i (114)
Aragorn Creative Commons License 2005.09.27 0 0 119
Nem ezt mondom, csak az alatta felvázolt eshetőségre reagáltam egy feltételezéssel.
Előzmény: tobbias (117)
Aragorn Creative Commons License 2005.09.27 0 0 118
Az nem zavar, hogy a Fidesz-frakció fele nem szavazott, a másik fele meg igennel szavazott? Csak a maszop?
Előzmény: csendes többség (113)
tobbias Creative Commons License 2005.09.27 0 0 117
Vagyis azt mondod, hogy a székelyek megfogják kapni az autonómiát - mikor?
Előzmény: Aragorn (111)
mamami Creative Commons License 2005.09.27 0 0 116

"csak azt a látszatot keltette, megint nemet mondott az anyaország az elszakítottaknak. "

 

Bezony ,sajnos ez így tűnik .

 

Sztem ha a népszavazás hozta volna a PM által remélt 3-4 millió IGEN szavazatot ,Orbán is megtalálta volna a módját valami látszattiltakozásnak .

 

Így , ilyen sovány hozadékkal már foglalkozni sem érdemes az egész htm-el , le vannak.....  Legalább nem fognak scalódni , ha Orbán hatalomra kerül és b@.. az egész káp-ra . (ez ugyanígy történt volna jobb eredmény esetén is ,csak akkor később és lassabban ). Sztem

Előzmény: j a n i (114)
ooloo Creative Commons License 2005.09.27 0 0 115
Érik a nagykoalíció... :DDD 
Előzmény: originalqszi (112)
j a n i Creative Commons License 2005.09.27 0 0 114
Nem tudom, de úgy érzem a Fidesz valamit nagyon kevert.

Először is a szavazásnak nem sok értelme volt, mert Romániának nincs esélye, hogy bekerüljön az EU-ba.(2007-ben szinte biztos nem).

A Fidesz Tusnád fürdőn keblére ölelte az ellenség Markót, és hátba szúrta (szerintem látszatból) a barát Csapót.

Hamar kiderült, hogy a csók júdási volt, a köv. héten a M. Nemzet azzal volt tele, hogy Markó besúgó. (persze bizonyíték nélkül))

Csapó, a látszólag sértett barát elküldte levelét.

A Fidesz vétózást ígért, de mégis feltétel nélkül megszavazta Románia tagságát. (ha jól emlékszem, először Orbán beszélt vétóról.)

 A Jobbik (a Fidesz fiókszervezete) üvölti, hogy cserbenhagyta az országgyűlés a székelyeket.

 

Mi a hatás?

 

A szavazás eredménye semmit nem befolyásolt, csak azt a látszatot keltette, megint nemet mondott az anyaország az elszakítottaknak.

 

Szóval szerintem egy újabb árokásás történt a határnál.

csendes többség Creative Commons License 2005.09.27 0 0 113
Csintalankodó maszoposok :DD
Előzmény: originalqszi (112)
originalqszi Creative Commons License 2005.09.27 0 0 112
Aszondja 25 mszps nem szavazott!!! No, akkor ezek a FIDESZre fognak szavazni, az tutti:DDDDD
Aragorn Creative Commons License 2005.09.27 0 0 111
Ez mind nagyon szép, de marha kíváncsi leszek arra, amikor az autonómiát kapott székelyek elkezdenek odafigyelni az ott élő román kisebbség jogainak érvényesülésére. Ezt még én is szkeptikusan fogadom, képzeld el a románokat!
Előzmény: j a n i (110)
j a n i Creative Commons License 2005.09.27 0 0 110
Kevesen figyeltek rá fel, hogy június utolsó hetében az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése elfogadta és megszavazta Andreas Gross svájci képviselő, a közgyűlés alelnöke, egy számunkra igen fontos javaslatát. Az elfogadott ET-határozat a regionális autonómiát az európai államokon belüli konfliktusok feloldásának eszközeként jelöli meg, s a határozathoz fűzött ajánlásban felkéri az ET Miniszterek Bizottságát, hogy készítsen elő egy olyan jogi egyezményt, amely "a regionális önkormányzatok európai chartájának tervezetében megfogalmazott elveken alapszik, tekintetbe veszi a tagállamok tapasztalatait, és lehetővé teszi a regionális és kulturális autonómia közös elveinek elismerését és támogatását"Š A közgyűlés elvi határozata történelmi jelentőségű: szakítást körvonalaz azzal a ­ nemzetközi politikában erősen meggyökerezett ­ mentalitással és argumentatív hagyománnyal, amely az autonómiaterveket destabilizáló erők eszközeként értelmezi és visszaadja e politikai törekvéseknek a számunkra legalábbis már Bibó óta ismert igazi értelmét, amely szerint az autonómia éppenséggel megszilárdíthatja egy állam belső stabilitását, amennyiben kellően bölcs és kimunkált belső megegyezésen alapszik. (Heti Válasz 2003. júl. 25 ­ Bakk Miklós)

 

Toró T. Tibor RMDSZ-képviselő a “Cotidianul” című román lap számára adott nyilatkozatban ismertette az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése által elfogadott 1609/2003. számú határozatot a regionális és kulturális autonómia pozitív tapasztalatáról, hangsúlyozva: a regionális autonómia nem feltétlenül etnikai jellegű, de ott, ahol bizonyos nemzeti közösségek többségben vannak, etnikai tartalmat is kaphat. Toró hangsúlyozta: a Székelyföld régió létrehozásának gondolata összeegyeztethető a regionális autonómiáról szóló ETPK-határozat előírásaival, mivel a regionális autonómia keretében feloldhatók a magyar közösség és a román többség közötti konfliktusok e térségben. Toró rámutatott: a regionális hatóságoknak az ET ajánlása értelmében védelmezniük kell az autonóm területi egységekben kisebbségben lévő közösségek jogait, a székelyföldi magyaroknak tehát figyelembe kellene venniük, hogy a térségben nagyszámú román közösség él, amely számára biztosítani kell a központi és a helyi hatóságok közötti párbeszédben való részvételt. “E közösséget gazdaságilag érdekeltté kell tenni a regionális autonómia létrehozásában, és lelkileg fel kell készíteni erre" ­ hangsúlyozta Toró, s leszögezte: az ETPK ajánlása új irányvonalat jelez az európai gondolkodásban akkor is, ha előírásai nem lesznek kötelező erejűek; az új irányvonalnak köszönhetően az RMDSZ-beli radikálisok már nem bélyegezhetők szélsőségeseknek, s kéréseik legitimitást nyernek.

Aragorn Creative Commons License 2005.09.26 0 0 109
Bakker, de NE MI MONDJUK KI!!! Ez a legnagyobb hülyeség lett volna részünkről! Ha az EU gesztenyét szeretne, nyúljon a tűzbe sk. Mit indított volna el egy ilyen baromság a román-magyar viszonyban??!!
Előzmény: j a n i (108)
j a n i Creative Commons License 2005.09.26 0 0 108

 

"Az Európai Bizottság (EB) finn tagja a berlini Tageszeitungnak nyilatkozva nem tartotta kizártnak, hogy Románia csak 2008-ban csatlakozhat az unióhoz. A bizonytalanságot tovább növelte, hogy a düsseldorfi Handelsblatt megírta: az Európai Parlament egyes (elsősorban német) néppárti képviselői Rehnhez fordultak, hogy - főként a tűrhetetlen mértéket öltött romániai korrupció miatt - a csatlakozási folyamat befagyasztását szorgalmazzák."

 

"Alig hat hónapon belül az Európai Parlament ismét megvizsgálja, hogy Románia és Bulgária valóban minden szükséges lépést megtett-e a teljes jogú, európai uniós taggá válás előtt. Amennyiben a válasz nemleges, a Parlament a csatlakozás 2008-ig történő elhalasztását javasolja. A végső döntést az EU kormányai hozzák"

 

„A Székely Nemzeti Tanács kinyilvánítja igényét, hogy Románia EU-csatlakozásának előzetes feltételeként kezeljék Székelyföld autonómiájának kérdését - jelentette ki Csapó József, az SZNT elnöke hétfőn Budapesten újságíróknak, miután Németh Zsolt fideszes képviselővel tárgyalt. „

 

 Azért én most is azt gondolom, hogy az EU-nak jól jött volna, ha mi mondunk nem Romániára.

Azt is, hogy a Fidesz volt a levél ötletgazdája, csak valami megint nem jött össze a fiúknak.

Aragorn Creative Commons License 2005.09.26 0 0 107
Morcolt valamit az öreg akkoriban, hát nem esett jól neki sem nyilván... persze, még az is lehet, hogy csak kacsa vót a sajtóhír, mer az öreg télleg nem nagyon szerette ezeket a kokárdamagyarokat se odakint se idebent.
Előzmény: Terra Kotta (106)
Terra Kotta Creative Commons License 2005.09.26 0 0 106

 

Kallós Zoli bácsi megharagudott a KÁP elutasításáért? Tényleg? Pedig úgy emlékszem, a Kallós Alapítvány már a magyarigazolványról is úgy nyilatkozott, hogy ártalmas.

Előzmény: Aragorn (105)
Aragorn Creative Commons License 2005.09.26 0 0 105
Ugyan már!!! Muszáj mindenkit a terítékre venni? Kallós Zoli bácsi is megharagudott, amiért elutasítottuk a KÁP-ot, az ő szempontjukból ez tökéletesen érthető. Ettől minden, amit eddig csinált, érvényét vesztette? Ne hülyítsük egymást!

Gyűlölködő... frászt! Dühösek és csalódottak voltak.
Előzmény: tejfölfancsi (101)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.26 0 0 103
Köszönöm. Azóta a kuruc.hu-n is megjelent
Előzmény: j a n i (100)
j a n i Creative Commons License 2005.09.26 0 0 102

"Megfigyelők szerint Csapó törlése a Bálványosi Szabadegyetem előadói közül egyértelműen azt az üzenetet hordozza, hogy a Fidesz végleg ellenőrzése alá vonta a Székely Nemzeti Tanácsot. A kialakult helyzeten csak úgy lehet változtatni, ha leváltják az SZNT elnökét és így visszaszerzik az SZNT önállóságát. "

 

A levelet Csapó írta. Lehet, hogy "helyzetbe" akarta hozni a Fideszt?

 

tejfölfancsi Creative Commons License 2005.09.26 0 0 101
Böjte tya a káp szavazás utáni gúlölködő szavai után nullázta le mnagát, egyetlen gyermek közelébe sem engedném, mert gonosz, gyúlölködő; aki a MO-éi magarokrólmolyan gyúlölködően beszélt számomra nulla
Előzmény: Törölt nick (96)
j a n i Creative Commons License 2005.09.26 0 0 100
"erdély ma - egy szebb holnapért"
Előzmény: Törölt nick (91)
szutyok Creative Commons License 2005.09.26 0 0 99
Tisztességes, bizony! Külön elismerésem, hogy Orbán nem sunnyogta el a szavazást és szembe mert menni az erdélyi hőzöngők és pártja jobboldalának akaratával is.
Előzmény: tejfölfancsi (94)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.26 0 0 98
Láttál te már élő székelyt? Bőgatya? Valakivel összetéveszted őket!
Előzmény: tejfölfancsi (92)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!