Keresés

Részletes keresés

T.Márió Creative Commons License 2012.12.29 0 0 9

Üdv nekem vanak magyarok és jó kotlosak idén 1gácsér 2tojóbol 57 kis kacsalet bubos stb szin fekete fehér tirrketarka .. 57 kacsábol1 gácsér és 3 tojómarat ideiek 

 

 

 

 

Üdv t.márió

Előzmény: NLTom (8)
NLTom Creative Commons License 2010.04.23 0 0 8

Kicsit leporolok már ebben a topicban....

Magyar kacsát tart otthon valaki? Kotlanak e nála? Tapasztalatokat várok.

Neekm néma kacsáim vannak pillanatnyilag, de ezelőtt két évig voltak vadas magyar kacsáim. A hápogásuk miatt fel kellett számolnom az állományt. Nálam kotlottak, bár a kelési eredmény nem volt túl rózsás... Amit megfigyeltem, hogy sokszor leszálltak a fészekről... ez lehet hogy azért is volt, mert egyrészt fiatalok voltak, másrészt a tyúkok és egyéb háziállatok miatt zaklatottabb volt a fészek környezete...

Aki ilyesmivel próbálkozott, írjon, mik a tapasztalatai ezügyben.

 

Törölt nick Creative Commons License 2006.03.04 0 0 7
Augies Creative Commons License 2005.09.24 0 0 6

Állatkereskedésben nem fogsz kapni, mezőgazdasági tápboltokban lehet megrendelni, de egyet nem fognak hozni neked, "tucatjával" árulják, és persze nem kedvencnek.

 

Esetleg vidéki nagymamákon keresztül lehetne megpróbálni, de szerinem felejsd el, mert a kacsa aztán tényleg nem lakásba való állat. Mi is felneveltünk egy párat tavaly tavasszal, tündériek, gyönyörűek voltak, 1-2 hetesen jöttek utánunk, legelésztek a fűben, úsztak a kádban, a kezemben aludtak...stb. De 5-6 hetes korukra hatalmas madarakká nőttek, akik egyáltalán nem vágytak emberi "szeretetre", kedveskedésre. Addigra a kiskanálnyi kaki leveses tálnyi mennyiségű fossá változik (bocs, erre tényleg nincs jobb szó), amit kb. 15 percenként kilő magából, hangosan hápog, rengeteget eszik, és egyszerűen képtelenség tisztán tartani a környezetét. Soha nem lesz szobatiszta, anatómiailag képtelen rá.

 

Aza baj, hogy mire elviselhetetlenné válik, már úgy megszereted, felelősséget érzel iránta, hogy nincs szived olyan helyre adni, ahol tuti levágják. Már pedig szívességből nem fogja neked senki a kertjében tartani a jövőben, mert sok a munka vele, és rengeteget eszik, állandóan víz kell neki...stb.

 

Mi is nagyon nehezen találtunk nekik helyet, most egy lovardában laknak, egy szép tó partján vadludakkal, vadkacsákkal, és senki nem bántja őket.

 

Én is imádom a kacsákat, a kiskacsa a legaranyosabb a világon, de hidd el, vízpartra való, nem lakásba.

 

 

Előzmény: Kauthar (5)
Kauthar Creative Commons License 2005.09.24 0 0 5
Meg az erdekelne, hol lehet Pesten kacsat kapni? Sima allatkereskedes vagy valami specialis helyen?
Kauthar Creative Commons License 2005.09.22 0 0 4
Koszi:)))) Ez nagyon biztatoan hagzik, en is valahogy igy kepzelem a kacsatartast, de korulottem mindenki szkeptikus, ahogy irtam:(( Most mar legalabb tudom, hogy igenis lehet tollasokat tartani egyedul is, ahogy te...nagyon hianyzik a kacsam, es most orulok, hogy ugy nez ki, nem remenytelen egy uj beszerzese:))) Lehet, hogy szegenykem tenyleg mar beteg volt eleve:(((
Előzmény: benőbéka (2)
benőbéka Creative Commons License 2005.09.21 0 0 3
A kép sajnos túl nagy :(
Előzmény: benőbéka (2)
benőbéka Creative Commons License 2005.09.21 0 0 2
Na, megebédeltem :)
Szóval Hápi úgy került hozzánk, hogy kikelése után egyedül ő maradt életben a fészekaljból, és a gazdái betették a kotlós frissen kelt csibéi közé. A tyúknak ez nem tetszett, ezért nagyon elverte szegényt - nagy, hasított sebek voltak a hátán és a fején, tiszta terminátoros lett :((
A gazdaságban nem törődtek a gyógyításával, mi pedig megsajnáltuk. Olyan kis szerencsétlen volt, és úgy örült, mikor kivittük a fűbe, és megúsztattuk egy tál vízben :))
Csirketápot, kukoricadarát, apróra tépkedett pitypanglevelet és egyéb gizgazokat kapott, mellette paradicsomot, barackot, dinnyehéjat, paprikacsumát - szóval mindenféle növényt. Mindig volt előtte tiszta víz, erre a táp miatt is nagy szüksége volt.
Egy rongyokkal kibélelt nagy lavórban lakott velünk a 4.-en, a konyhában :) Ha tudta, hogy a közelben vagyunk, de nem látott minket, akkor némakacsaságát meghazudtoló módon igen nagy hangerővel sipákolt, amíg látótávolságba nem kerültünk. Ha otthonhagytuk, akkor eleinte sokáig kiabált, de később, ha nem volt mozgás a lakásban, akkor csendben maradt. Sötétedéskor szépen elaludt magától, reggel pedig hamarabb ébredt ugyan, mint mi, de elvolt, amíg ki nem mentem hozzá. Ebédidőben minden nap hazamentem, kitakarítottam a helyét, kicseréltem a vizét.
Naponta levittük sétálni az egykori játszótérre (ma már senki sem használja) – itt úgy követett minket, mintha madzagon húzós játékállat lett volna, csak úgy szedte a kis tappancsait a magas fűben :))) Megevett mindenféle bogarat, hangyát szedett, gyűjtöttünk neki apró csigát (össze kellett törni, úgy ette meg), és idővel megtanult legelni is, addig tépni kellett neki a pitypanglevelet pl. Mondanom sem kell, épületes látvány lehettünk, amint egy sipákoló kiskacsával a nyomunkban, földre szegezett tekintettel baktattunk a fűben csigákat és hangyabolyt keresve :))) A környékbeliek jól szórakoztak :)
Mikor már kb. 1 hónapos volt, kivittük a faluba egy ismerős nénihez, ott élt a baromfiudvarban 2 hónapig. Kedvencként bántak vele, nagyon szerették, de mikor megerősödött, és szép, nagy gácsérrá növekedett, elvittük egy állatotthonba, mert a lakásban már nem tudtuk biztonságosan tartani, nem igazán mutatott hajlandóságot a szobatisztaságra sem, és nem volt egy olyan ismerősünk sem, akire nyugodt szívvel rábíztam volna a nevelt gyerekemet.
Ennyi a sztorija – a menhelyen nagyon örültek neki, fajtársakat is kapott, és vicces frizurát meg álarcot növesztett :)))
Ő lenne Hápi:

Előzmény: benőbéka (0)
Kauthar Creative Commons License 2005.09.21 0 0 1
Az enyem allandoan csipogott, meg almaban is, allitolag ez nem volt baj, mert keresi a mamajat...nem tudom. varom, hogy irj!:)
Előzmény: benőbéka (0)
benőbéka Creative Commons License 2005.09.21 0 0 0
Szia :)
Tavaly 2 napos korától nevelgettünk otthon egy némakacsafiókát, aki azóta hatalmasra nőtt, de már nem lakik velünk.
Most el, de ha visszajöttem, írok róla :)
Előzmény: Kauthar (-)
Kauthar Creative Commons License 2005.09.21 0 0 topiknyitó

Kaptam egy kiskacsat a mult heten, nagyon megszerettem, de sajnos tegnap elpusztult:((( Nem tudom, mitol, en csinaltam valamit rosszul vagy beteg volt...nagyon szeretnek meg egyet, nem is hittem volna, hogy egy ilyen pici madarban ennyi ragaszkodas lehet, hianyzik, ahogy mindig szaladt utanam:( (azt hitte, gondolom, hogy az anyja vagyok:))

A parom szerint le voltak vagva a szarnyai, ezert halt meg (1-1,5 centis szarnykezdemenyei voltak, azt hittem, ez ilyen picin normalis), masok azt mondjak, ne vegyek kacsat, mert egy gyerek kacsanak szuksege van a mamajara es nelkule igy is-ugy is elpusztul, meg azt is, hogy allando meleg kell neki (ez lehet, hogy igaz, mert mindig reszketett), amit nem lehet biztositani, illetve hogy egy kacsa belehalhat a maganyba, nem szeret egyedul lenni, stb...Namarmost azert ezek az emberek nem "kacsaszakertok", itt meg, ahol elek, nem tudok semmifele konyvet beszerezni roluk, gondoltam irok ide, hatha valaki megerositi/megcafolja az infokat-vajon erdemes egy uj kacsat hozni a hazhoz?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!