Keresés

Részletes keresés

basic_channel Creative Commons License 2011.05.17 0 0 51

nem baj. úgyis évente csinálták a filmeket az elmúlt időszakban. jót fog tenni egy kis "rápihenés" aztán majd előrukkolnak vmi igazán naggyal.

Előzmény: agrarian designer (50)
agrarian designer Creative Commons License 2011.05.17 0 0 50

nagy a pangás, bár nem is nagyon történik semmi...

a Gambit rendezését átpasszolták Michael Hoffman-nak, nincs kilátásba se semmi :(

de azért kaptak egy izraeli egyetemtől 1millió dolláros nemzetközi díjat a filmtörténetben egyedülálló munkásságukért. :)

 

http://www.bbc.co.uk/news/entertainment-arts-13408854

basic_channel Creative Commons License 2011.01.25 0 0 49

számomra az oscar csak egy vicc :) szinte biztos vagyok benne, hogy a faszbúk film tarolni fog. általában 90%-ban lehet tudni fixre, mit ki/mi nyer.

Előzmény: agrarian designer (48)
agrarian designer Creative Commons License 2011.01.25 0 0 48

10 jelölést kapott (minden fontos kategóriában) a True Grit és majdnem pontosan 1 hónapot kell még rá várni! Sztem még egyik filmjük sem kapott ennyit.(még a 14 éves  Hailee is kapott egyet) Bár a gépemen van már lassan egy hónapja, nem akarok belenézni...de leszedni sem!

 

alaposan megszórták, hamár a Globe-on szóba se jött... :)

 

basic_channel Creative Commons License 2011.01.03 0 0 47

:*

Előzmény: agrarian designer (45)
agrarian designer Creative Commons License 2010.09.28 0 0 46
13 órája ment fel a you tube-ra és már 13 ezren nézték meg!!
agrarian designer Creative Commons License 2010.09.28 0 0 45
VÉGRE MEGJÖTT A TRUE GRIT ELSŐ ELŐZETESE!!!!!
5 PERCEN BELÜL MÁR HÁROMSZOR MEGNÉZTEM ÉS MÉG MINDIG RÁZ A HIDEG!!!!!
de hogy rohadjanak meg a hazai forgalmazók a február harmadikás dátummal.
az lesz a vége hogy kimegyek karácsonykor megnézni:)))
agrarian designer Creative Commons License 2010.08.25 0 0 44
A minap megnéztem az eredeti True Grit-et John Wayne-nel. Nagyon király volt.

Ha elképzelem hogy fog ez kinézni coen-szűrővel...az alkesz Bridges a tábornok nevű macskájával, az összebilincselt idegbeteg, pulykapucolós, ujjlevágós banditák, a rosszfiú szellemi fogyatékos, kukorékoló haverjai, csörgőkígyó és az egyszemélyes hadseregként szinte mindenkit lóról szitává lövő Bridges...

Szerintem nagyon-nagyon nagy szám lesz!!!!

agrarian designer Creative Commons License 2010.07.15 0 0 43
jaj a második kép túl nagy. na mindegy érdemes megnézni a képeket...
agrarian designer Creative Commons License 2010.07.15 0 0 42
megjöttek az első képek a True Gritről (bár a képek már májusiak - a premier karácsonykor lesz).Az első képen Bridges szemfedővel, a másodikon akasztási jelenet látható:) ( öcsém mi lesz ebből:))


még több kép:http://joemoconnell.blogspot.com/2010/05/jeff-bridges-with-his-true-grit-eye.html
agrarian designer Creative Commons License 2010.04.23 0 0 41
ezt már korábban is olvastam valahol, hogy a testvérek mindenképpen akarnak majd folytatást a Bartonból( Old Fink lesz/lenne a címe ). Ami a 60-as években játszódik ahol Fink valószínű ugyanolyan környéken - zsidó kolóniában - él, mint Larry a serious man-ben. Szóval a hippi korszakban folytatódik és a Berkley-n tanít. Most, hogy ezeket a mondatokat írom egyre több hasonlóságot érzek a két film között. (szemüveg, mélabú, elfojott vágyak...)

Coenék már tárgyaltak erről Turturro val, és állítólag csak arra várnak hogy "beleöregedjen" a szerepbe.

lehet hogy ezzel letudták volna a folytatást???
basic_channel Creative Commons License 2010.04.21 0 0 40
köszi, majd utánanézek.dejóneked, elmennék én is new yorkba..
Előzmény: agrarian designer (39)
agrarian designer Creative Commons License 2010.04.21 0 0 39
hát ezért elég messze kellett mennem:)

két hete new yorkban voltam egy hétig, ott egy könyvesboltban találtam.
De amúgy meg lehet őket rendelni sztem a neten. Érdemes megszerezni.

The Coen Brothers interviews
Edited by William Rodney Allen
Előzmény: basic_channel (38)
basic_channel Creative Commons License 2010.04.21 0 0 38
ezt hol sikerült? angol v magyar nyelvű? engem is érdekelne.
Előzmény: agrarian designer (37)
agrarian designer Creative Commons License 2010.04.21 0 0 37

Mekkora halat fogtam! Úgy tudom itthon nem nagyon lehet könyvet kapni a coen testvérekről, így mifelénk szinte semmit nem lehet tudni róluk vagy a filmjeikről (max ami az imdb trivia-ba van). Nemrég sikerült egyet vennem és nagyon jó! Egy interjúkötet kezdve a blood simple-től zárva a ladykillers-szel. Érdekes az eleje is ahol azokról a filmekről és rendezőkről, szerzőkről beszélnek akik hatással voltak rájuk. Hogyan dolgoznak, hogyan írnak közösen, melyik filmet meddig írták ( a barton fink pl 3 hét alatt íródott amíg tartott a miller's crossing "írói válsága" :))

Beszélnek pl arról is hogy igazából az iskola után "nőttek össze".
Joel filmművészetet tanult NY-ban, Ethan filozófiát a Princeton-on (bár ő sem tudja miért:) Joel nemsokkal ezután már vágóként is dolgozott, ekkor ismerkedett meg Sam Raimi-vel. Aztán Ethan is beszállt Joel ékhez és script eket kezdtek írni.

Van egy kép a fejemben a 2007-es oscarról amikor bemutatják őket mint az írók jelöltjeit: Joel fekszik egy ágyon egy szobában, Ethan meg gépel (régen gépíróként is dolgozott) a kriptafényben .
basic_channel Creative Commons License 2010.03.14 0 0 36
pittel kapcs. vegyesek az érzéseim. egészen zseniális filmekben kap szerepet, és egészen kitűnően alakít (KALIFORNIA, 12 majom, blöff) de ugyanakkor olyan alkotásokban is szerepel, amikre sose fanyalodnék rá (mr és ms smith, oceans sorozat, trója,meet joe black)...és hát igen, a n apszemüvegreklámok :)
Előzmény: agrarian designer (35)
agrarian designer Creative Commons License 2010.03.14 0 0 35

Én meg pont az eredetit nem láttam. Bár mindig látom ha nézek DVD-k után.

Szóval, nekem annak idején tetszett kétszer is megnéztem a moziünnepen.

Csak egy kicsit néhol alpárinak tűnt és azt egy kicsit méltatlannak éreztem a tőlük megszokott fekete humor után(akkor egy idejig aszittem beállnak a sorba vagy legalábbis egy kicsi popcornosodnak - hál'isten nem így lett :)) nem is tudom gogy gondolhattam ilyet :))))

Amúgy nem rossz film - Tom Hanks nagyon nagyon idióta benne de sosem szánalmas és erőltetett. A többiek számomra teljesen ismeretlenek voltak - kivéve a Wayans srácot. A hangulata sem rossz - asszem ezt is deakins fényképezte - visszajött az ó testvér féle country-s négeres gospeles feeling. Szóval nem rossz film, de inkább nézem a bartont vagy az ember aki ott se voltot 15-20-adszor mint ezt 4-5-ödször.:)

Évekkel ezelőtt olvastam, hogy Pitt nagyon sokat hajtott azért hogy bekerüljön egy coen bros filmbe, ha jól emlékszem terveztek is egy fekete fehér némafilm-kísérletet, de aztán nem lett belőle semmi. Nem gondoltam volna hogy komikus szerepet fognak rá osztani. (bár sokan nem tartják jó színésznek és lehet hogy erőltetett lett volna egy coen drámában ezért inkább hülyét csináltak belőle:))

Pitt amúgyis sztem is akkor hiteles ha nehezen felismerhető vagy valami nagyon mást játszik (burn after, benjamin button, harcosok klubja, basterds talán babel), amúgy nem más mint egy napszemüvegreklám vagy egy samponreklám.

Előzmény: basic_channel (34)
basic_channel Creative Commons License 2010.03.14 0 0 34
Clooney találmánya :) és ahogy bemutatja...uhhh :) szerintem brad pitt is elemében van amikor először megláttam a fitness teremben ahogy ugrált a fülhallgatóval a fején, zenére...ehh :)
Előzmény: agrarian designer (32)
basic_channel Creative Commons License 2010.03.14 0 0 33
no: a Serious man-t mindenképp nézd újra! én eddig 2x láttam, de érzem, hogy fogom még...egyik legmélyebb filmjüknek tartom. minden egyes kép, gesztikuláció, hang, zenerészlet fontos, és pontosan a helyén van. A Chacon-ra mindenképp rá akarok keresni, már olvastam róla vhol. a paris je t'aime pedig meg is van dvd-n, imádom. 3-4 kiemelkedő szkeccs van, és ebből az egyik a coenéké természetesen :) pont tavaly nyáron voltam abban a metrómegállóban :) röhögtem, mert beugrott a buscemi, ahogy olvasgatja a kis könyvét, nézegeti a mona lisát "kerüljük a szemkontaktust!" :-) a ladykillerst ezek szerint láttad, én csak az eredeti angol verziót, és az tetszett, ahhoz képest milyena Coenéké? (már ha láttad az eredetit :P)
Előzmény: agrarian designer (30)
agrarian designer Creative Commons License 2010.03.12 0 0 32

 

Igen, a véresen egyszerű is nagyon jó, említésre méltó. Nekem mindig az a rész jut eszembe - a legjobb sztem - amikor Dan Hedaya és John Getz párbeszéde megy a lépcsőn, a nyári estében. Marty tudja, hogy ezzel a palival csalja a felesége és a tekintetével ölni tudna. Eközben a szúnyogok rendületlenül repülnek bele a riasztó kék fényébe és pattognak ( mintha Marty szemei szórnák a villámokat Ray felé )

 

a millers is tényleg nagyon jó én azt is csak pár éve (3-4) láttam először.

Turturro look in your hearth könyörgése nagyon jó:)

egy nagyon király szatíra a lojalitásról és hűségről (nehéz benne szerethető figurát találni)

 

a burn after -es meglátásod király. Én még így nem gondoltam a filmre. Inkább úgy ahogy azt Malkovich olyan találóan kifejtette Chad-éknek: idióták olimpiája.

Ebbe Ő maga is beletartozik - az alsóatyás baltázásával vagy a tornájával a hajóján.Tényleg egyetlen egy komplett ürge nincs benne, egytől egyig mind defektesek:)

szürreálisak.

Na meg persze ott van a CIA kifigurázása. (az is idióták gyülekezete)

A Tuchman Marsh nyomozó külön ajándék:)))))

Előzmény: basic_channel (31)
basic_channel Creative Commons License 2010.03.11 0 0 31
íén imádom a nagy ugrást is..szerintem remek szatíra.remek színészekkel. a vége pedig csodálatos :) én kiemelném még az első filmjüket is, a blood simplet is, igazi neo.noir:) no és a millers crossing...számomra felér a keresztapával, volt egyszer egy amerikával, nagymenőkkel...amúgy az abszolút no1 nekem is a barton fink...és nagyon örültem, hogy a serous man kicsit affelé ment vissza...persze más, de a főhős egyre lidércnyomásosabb élete arra emlékezttet. egyfelől egy komoly dráma, de ugyanakkor tele van igazi fekete humorral, és ez kiforgatja az egészet vmi szatíraszerűséggé..szerintem a basterds mellett messze a legjobb film volt az oscar jelöltek között...a burn after reeading hatalmas :) az egész olyan mintha vmi idegen intelligencia rálesne a földre, aztán a végén a nagy fejesek levonják a tanulságot: "te értged mi történt? ennek az egésznek SEMMI ÉRTELME" és aztán az idegenek, mivel a földönm értelmes élet nyomát nem találtál gyorsan el is távoznak kamerájukkal innét, messze elkerülika bolygót :)
Előzmény: agrarian designer (30)
agrarian designer Creative Commons License 2010.03.11 0 0 30

 

...most is épp az ó testvér megy, pedig már vagy százszor láttam...:)

 

hát szóval... tényleg vannak gyengébbek és pont ez a kettő amiket mondtál, talán még a nagy ugrást mondanám harmadiknak, szerintem.

 

én még gyerekkoromban láttam nagyon régen az ördögfiókát, akkor még nem tudtam kik rendezték, de rohadtul megszerettem és nagyon sokszor megnéztem videón...

 

aztán igazából azóta az ember aki ott se volt óta nézem a filmjeiket tudatosan és pont akkoriban ment az m1 en egy retrospektív - vagy mi - amiben lejátszották a véresen egyszerűt, meg a bartont. (nekem asszem a barton az első számú kedvencem) Annak idején amikor megkapták a fargo ért, értetlenkedtek is hogy miérrt erre és nem a bartonra kaptak oscart).

 

Vígjátékok közül abszolút nyerő a Lebowski meg az ó testvér, mostanában kezdek megbarátkozni a burn afterrel ahogy nézem DVD-n.

 

Krimik közül a Fargo meg a no country is első osztályú, meg jó lett a serious man is bár az inkább dráma - de többször meg kéne még néznem.

 

Nagy öröm hogy már forog a True Grit dráma westerm jeff bridges-sel, biztos nagyon jó lesz.Dec ben jön ki.

 

Még annyit hogy nagyon nagyon sokat dob a latba Deakins, az operatőr és Burwell a komponista. Így teljes a kép. Burwell zenéje az ember aki...-ben egyszerűen...

vagy a fargo főtémája...nem kell ecsetelni:)

 

az a szar hogy nem sok Burwell zeném van sajna.

 

ha még esetleg nm láttad a Chacón - féle rövidfilmet Josh Brolinnal (cowboy moziba megy és tanácsot kér hogy mit nézzen meg) vagy a Párizs szeretlek Tuilerries - asszem így kell írni - kerületet azt is érdemes megézni Buscemivel

 

Szal én láttam mindet és bár vannak más kedvenc rendezőim és nagyon nagy film őrült vagyok, az első háromban erősen benne vannak :)

az csak jó ha sokan vagyunk:)

 

Előzmény: basic_channel (29)
basic_channel Creative Commons License 2010.03.10 0 0 29
2 filmjük van, amiről hallottam, hogy gyengébbek, és azt a kettőt nem is láttam (ladykillers, kegyetlen bánásmód)
basic_channel Creative Commons License 2010.03.10 0 0 28
örülök h idetévedtél :) és jó, hogy írod ezt a rádiójátékot, mert én sajnos nem is tudtam róla..de megpróbálom beszerezni. hát igen egy kis élet nem ártana itt....neked mik a legkedvencebbek coenéktől?:) nehéz persze választani....mert szinte nincs is rossz filmjük, és elég sok műfajban letették már névjegyüket...
Előzmény: agrarian designer (27)
agrarian designer Creative Commons License 2010.03.10 0 0 27

 

Szevasztok!

 

Él még ez a topik? Én még nem szóltam be!

Egy kérdéssel fordulok hozzátok - ha itt vagytok

Nem akarom nagyon ecsetelni a filmjeikhez való viszonyomat. (egyszerűen  és röviden zseniálisak egytől - egyig)

 

Szóval a kérdés :

nemrég tudtam csak meg hogy kiadtak egy rádiójátékot, amit élőben közönség előtt vettek fel. (az origo hozta le a cikket és onnan lehetett letölteni egy Charlie Kaufmann rádiójátékkal együtt). Coen-ék Sawbones-a fantasztikusan jó, de kéne azért hozzá egy script mert nem 100% osan tiszta. Már vagy ötször meghallgattam és be lehet rajta szarni. Carter Burwell pedig nagyon-nagyon jó aláfestő zenét is írt hozzá. Ajánlom mindenkinek hogy halgassa meg.

 

Na mindegy a script kellene ha tudna valaki segíteni

 

Amúgy lehetne itt élet, lenne miről beszélni :)

basic_channel Creative Commons License 2009.11.03 0 0 26
nem tudja vki lesz nálunk moziban a "Serious man" ?
basic_channel Creative Commons License 2008.09.30 0 0 25
az angryalien.com oldalon fenn van már a No country fél perces nyulas változata :) highly recommended!
basic_channel Creative Commons License 2008.06.25 0 0 24
Burn After Reading Bradd Pitt és George Vlooneí imdb szerint comed/crime, a trailer vegulis erdekes, kivancsi leszek erre igy folega no country lehengerlő sikere utan.
basic_channel Creative Commons License 2008.06.14 0 0 23
Július 8-án végre megjelenik a No country dvd-n. Kivancsi leszek nagyon a magyar szinkronra, de attol tartok akárki is fogja szinkronizalni Bardemet, azt a hatast nem fogja elérni, mint az ő "foldonmtuli2 hangja.
basicchannel Creative Commons License 2008.03.17 0 0 22
igen, érdemes....fuck bp kozpuntusag!
Előzmény: Törölt nick (21)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!