Keresés

Részletes keresés

csorba Creative Commons License 2007.10.03 0 0 154
"Hát én tudom, hogyan oldotta fel a kormányfő vallomásában a problémát: megint hazudott."

Hát, ez jutott nekünk, hazudik és gyáva,...

:-)
Előzmény: Phat_Mammma (153)
Phat_Mammma Creative Commons License 2007.10.01 0 0 153

És még ugyanonnan.

--

Navracsics Tibor kifogásolta, hogy a hétvégi ígéret ellenére nem hozta nyilvánosságra a miniszterelnök a Zuschlag-ügyben tett vallomását. A Fidesz már nem kéri, hanem követeli, hogy Gyurcsány Ferenc hozza nyilvánosságra a vallomást - mondta. A Fidesz szerint ugyanis ellentét van aközött, amit a kormányfő állít egykori szerepéről a pályázati pénzek odaítélésében, és a tárca egykori szakállamtitkárainak nyilatkozatai, vallomásai között. Az ellenzéki párt kíváncsi arra, ezt hogyan oldotta fel a kormányfő vallomásában.
--

Hát én tudom, hogyan oldotta fel a kormányfő vallomásában a problémát: megint hazudott.

Előzmény: Phat_Mammma (152)
Phat_Mammma Creative Commons License 2007.10.01 0 0 152

http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=177892

Navracsics: Gyurcsány vállaljon felelősséget Zuschlag-ügyben

Gyávának nevezte Gyurcsány Ferencet a Fidesz frakcióvezetője, mert hétvégi ígérete ellenére nem hozza nyilvánosságra a Zuschlag-ügyben tett tanúvallomását. Gyurcsány Ferenc most is menekül a felelősség elől, mindent elkövet, hogy megússza ezt is, pedig két minőségében is felelős - mondta Navracsics Tibor.

piroskaésafarkas Creative Commons License 2005.09.22 0 0 151
Azért az egy vicc, hogy a kormány most az MNB-re hárítja a felelősséget, mikor ők csaltak a könyvelésnél! Hátborzongató ez a pofátlanság!
Turulmadár Creative Commons License 2005.09.22 0 0 150
4,7% helyett 7,2 százalékos lesz az idei hiány. Felelősség, bátorság...

Exkluzív: drasztikusan emelkedik az idei hiány!
2005-09-22

Az idei hiány nemhogy csökkenne a tavalyi deficithez képest, hanem egyenesen meghaladja a 2003-as és 2004-es számot is. Az Eurostat véleménye alapján drasztikusan, 547 milliárd forinttal növekszik az idei hiány a tervezetthez viszonyítva, és a GDP 7,2 százalékát teszi ki a 4,7 százalékos céllal szemben.

A Világgazdaság birtokába került dokumentumokból érthetővé válik, miért készül Gyurcsány Ferenc kormányfő arra, hogy hamarosan bejelentse: jövőre eláll a konvergenciaprogramban vállalt költségvetési pálya betartásától az idei, a vártnál sokkal jelentősebb determinációk miatt. Noha már korábban is köztudott volt, hogy az Eurostat fenntartásokat fogalmazott meg a 2005. évi büdzsé kimutatásaival kapcsolatban, az EU statisztikai hivatalának véleménye még így is mellbevágó: ennek értelmében ugyanis a 2005. évi, az uniós módszertan szerint kimutatott hiány drasztikus mértékben, 547 milliárd forinttal emelkedik. Ez azt jelenti, a GDP-arányos deficitszám a konvergenciaprogramban vállalt 4,7 százalék helyett 7,2 százalékra kúszik fel.

Az idei hiány óriási emelkedése több tényezőre vezethető vissza. Egyrészt – amint az már ismert volt eddig is – nem számolhatják el az eredményszemléletű (uniós) módszertan szerint bevételként a Nemzeti Autópálya Rt. (NA) 177,8 milliárd forintos befizetését a büdzsébe. További 254,2 milliárd forintos deficitnövekményt jelent egyrészt az, hogy a tervek szerint a központi költségvetés átvállalja az NA adósságát, másrészt pedig 20 milliárd forintra tehető az ezzel kapcsolatos kamatkiadás. Az Alkotmánybíróság nulladik havi juttatással kapcsolatos döntése 15 milliárddal növeli a hiányt. Körülbelül 100 milliárdra rúg, hogy a központi költségvetésbe kevesebb bevétel érkezik, és a kiadások nagymértékben túllépik az eddig tervezettet.

Nemcsak a 2005. évi deficitszám mozdul el jelentősen, hanem a tavalyi és a tavalyelőtti hiányt is korrigálni kell. A 2003-as egyenleget 60,9 milliárd forinttal javítja az, hogy a 2003-ra vonatkozó, de 2004 februárjában kifizetett 13. havi bért tavalyra kell könyvelni, míg a Millenáris Park költségvetésen belüli körbe történő visszasorolása 8,2 milliárddal rontja a tavalyelőtti kimutatást. Utóbbi ok miatt a tavalyi hiányszám 15,3 milliárddal emelkedik, továbbá az idén nulladik havi bérként januárban kiutalt 77,3 milliárdos összeg szintén a 2004. évi szaldót rontja. Mindezek alapján egyértelmű, hogy a kormány nemcsak az idei évben tér el óriási mértékben a vállalt deficitcéltól, hanem 2003-ban és 2004-ben is ez volt a jellemző. Tavalyelőtt a várt 4,8 helyett 7,0, tavaly a konvergenciaprogramban vállalt 4,6-del szemben 6,6 százalék volt a hiány, az idén pedig 4,7 helyett 7,2 százalékos lesz az EU statisztikai hivatalának számításai szerint.

Ezekből világosan látszik, hogy egyrészt a deficitpálya lényegesen feljebb tolódott, másrészt pedig miközben a kabinet a folyamatos hiánymérséklést hangoztatja a nyilvánosság előtt, a deficit magas szinten beragadt, sőt az idei a tavalyelőttit és a tavalyit is meghaladja. Így pedig komoly veszélybe került a jövő évi 4,1 százalékos deficitcél is. Az elmúlt évek dinamikáját és egyéb determinációkat figyelembe véve lapunk véleménye szerint 5,5-6 százalék körüli évi hiánytervvel állhat elő a kormány 2006-ra.

Ugyan a kabinet kommunikációjában az Eurostat múlt héten Joaquín Almunia pénzügyi biztos által tolmácsolt véleménye után a pénzforgalmi hiánycél tartására koncentrál, az eurózónához való csatlakozás és az unió felé tett vállalások teljesítésének megítélése szempontjából valójában az eredményszemléletű deficitszám a lényeges. A pénzforgalmi célt pedig a kormány úgy kívánja teljesíteni, hogy a Budapest Airport Rt. értékesítése bevételének jelentős, 350 milliárd forintos részét elkönyveli költségvetési bevételként. Ez a tétel azonban az uniós kimutatás szerint nem számít egyenlegjavító tényezőnek. (Az Eurostat álláspontja szerint egyébként a pénzforgalmi hiány még így is közel 25 milliárddal nagyobb lehet az eddig vártnál.)

Előzmény: Törölt nick (149)
Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 2005.09.21 0 0 148
Arról semmit. Ő arról tehet, hogy kiverte nálad a biztosítékot.
Előzmény: Turulmadár (146)
ex_lx Creative Commons License 2005.09.21 0 0 147
Legyen Orbán! Ne kicsinyeskedjünk!
Előzmény: Kettes számú törzsvendég (144)
Turulmadár Creative Commons License 2005.09.21 0 0 146
Mit tehet szerencsétlen Járai a költségvetés hiányáról? Avar János és Bolgár György nyilván tudja már, de én is tudni szeretném. :)
Előzmény: Kettes számú törzsvendég (141)
König von der Kommunista Creative Commons License 2005.09.21 0 0 145

Mjilyértt is?

Előzmény: Kettes számú törzsvendég (144)
Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 2005.09.21 0 0 144
Valójában Járai verte ki nála a biztosítékot, de a kormányra haragszik. :))
Előzmény: König von der Kommunista (143)
König von der Kommunista Creative Commons License 2005.09.21 0 0 143

Osztán mi olyan vicces e bészólamlásban? Hm?

Előzmény: Kettes számú törzsvendég (141)
dolphin Creative Commons License 2005.09.21 0 0 142
"Ó, szerintem ott már régóta tart."

Gondolom, ugy negy eve... ;-))) Csak akkor miert tagadjak...? ;-DDD
Előzmény: Turulmadár (140)
Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 2005.09.21 0 0 141
Talán inkább Járainak nem szabad maradnia 2006 után... :-)))
Előzmény: Turulmadár (140)
Turulmadár Creative Commons License 2005.09.21 0 0 140
Ó, szerintem ott már régóta tart.
De a 2014-es euró nálam végképp kiverte a biztosítékot... Ennek a kormánynak nem szabad maradnia 2006 után.
Előzmény: dolphin (137)
Irgalmas Creative Commons License 2005.09.21 0 0 139
Ezt vajon alapkézésben sajátították el, vagy Ph. D.-n kutatták ki?:))
Előzmény: Irgalmas (138)
Irgalmas Creative Commons License 2005.09.21 0 0 138
Mint az óvodások. Nem is év vagyok, haneem teeeeeeeeeee!
Előzmény: dolphin (137)
dolphin Creative Commons License 2005.09.21 0 0 137
Akosom, a cim alapjan jol tippelem, hogy a Szentkiralyi utcaban is elindult a kampany ... ;-PPPP
Előzmény: Turulmadár (-)
I. C. Augusto Octavian Creative Commons License 2005.09.21 0 0 136
Nono! Gyurcsányra nincs nagy szükség, de a zsacsikra igen! Különben szétgurulnának ám a golyócskák.
Előzmény: jogepek (75)
verdensende Creative Commons License 2005.09.21 0 0 135
Valóban, a kevésbé horrorisztikus fekvésű, ugyanilyen lakások akkor is 3-4 millióval kerültek többe és most is.
Előzmény: Uránusz (121)
Uránusz Creative Commons License 2005.09.21 0 0 134

..."értem. akkor a rossz szomszédságot minden bizonnyal a romákra értetted."

Mivel nem rossz szomszédokat írtam... már is más a kép nem?!

Előzmény: Wic (130)
freelance Creative Commons License 2005.09.21 0 0 133

A visszabérlés csak akkor biznisz, ha az állam a visszabérlő. Erre jó példával szolgál a drága poltitkusaink falusi parasztháztól a kacsalábon forgó palotáig ívelő életpályája.

Előzmény: csendes többség (95)
Uránusz Creative Commons License 2005.09.21 0 0 132

Nem konkretice rájuk... hanem az elhanyagolt környezetre...az 50 éve fel nem újított "lakások"-ra... az abszolute igénytelen ottlakásra... stb. stb.

vagyis erre ahogyan a cikk írja:

a lakások többsége alacsony komfortfokozatú és rossz állapotú, a környék és az utcakép kiábrándítóan szegényes, elhanyagolt

amúgy meg pontosan így fogalmaznak:

A családok tekintélyes hányada

vagyis van ott nem roma is bőven...

:(

Előzmény: Wic (130)
freelance Creative Commons License 2005.09.21 0 0 131

Talán azért, mert így a legegyszerűbb pénzt kivenni a cégből.

Az adóalap csökkentésére hatékonyabb trükkök is léteznek. Ez mindenre jó, de erre a legkevésbé.

Jó nagy baromságot sikerült ismét írnia az MN-nek.

Előzmény: Turulmadár (94)
Wic Creative Commons License 2005.09.21 0 0 130

A Magdolna-negyedben 12 ezren laknak, többségük hátrányos helyzetű családban: rengeteg a munkanélküli, alulképzettek,s igen sokan még az általános iskolát sem fejezik be közülük. A családok tekintélyes hányada roma származású, a lakások többsége alacsony komfortfokozatú és rossz állapotú, a környék és az utcakép kiábrándítóan szegényes, elhanyagolt.
Nem is olyan régen, még esténként, a gyéren világított utcákban feltűnően kifestett lányok grasszáltak, egyáltalán nem titkolt üzleti szándékkal, s a nap közben mérsékelt forgalmú utcákon beindult a "kocsisor". A virágzó (tiltott) üzletet következetes hatósági intézkedések, kemény szankciók és forgalomszabályzás szorították a mai, szolídabb, de létező mértékűre.
A Nagyfuvaros utca - Népszínház utca - Fiumei út - Baross utca - Koszorú utca - Mátyás tér által határolt városrészben, mely lakosságát és méreteit tekintve, egy kisebb vidéki várossal ér fel, összesen egy (!) oktatási intézmény működik, s abban (az Erdélyi utcai általános iskolában) ma már szinte kizárólag romagyerekek tanulnak.

értem. akkor a rossz szomszédságot minden bizonnyal a romákra értetted.

Előzmény: Uránusz (128)
Uránusz Creative Commons License 2005.09.21 0 0 129
értve!!!
Előzmény: Wic (126)
Uránusz Creative Commons License 2005.09.21 0 0 128

Mondjuk így értettem... http://www.hkonline.hu/default.asp?cCenter=article.asp&placein=index2&nID=262815

részlet:

A Magdolna-negyedben 12 ezren laknak, többségük hátrányos helyzetű családban: rengeteg a munkanélküli, alulképzettek,s igen sokan még az általános iskolát sem fejezik be közülük. A családok tekintélyes hányada roma származású, a lakások többsége alacsony komfortfokozatú és rossz állapotú, a környék és az utcakép kiábrándítóan szegényes, elhanyagolt.
Nem is olyan régen, még esténként, a gyéren világított utcákban feltűnően kifestett lányok grasszáltak, egyáltalán nem titkolt üzleti szándékkal, s a nap közben mérsékelt forgalmú utcákon beindult a "kocsisor". A virágzó (tiltott) üzletet következetes hatósági intézkedések, kemény szankciók és forgalomszabályzás szorították a mai, szolídabb, de létező mértékűre.
A Nagyfuvaros utca - Népszínház utca - Fiumei út - Baross utca - Koszorú utca - Mátyás tér által határolt városrészben, mely lakosságát és méreteit tekintve, egy kisebb vidéki várossal ér fel, összesen egy (!) oktatási intézmény működik, s abban (az Erdélyi utcai általános iskolában) ma már szinte kizárólag romagyerekek tanulnak.

Előzmény: Wic (124)
tüzes fal Creative Commons License 2005.09.21 0 0 127

Csakugyan, ezért is világítottam rá közhelyszerű elméleted tarthatatlanságára, de látom, hogy magadtól is elismered.

Előzmény: Profán Béni (106)
Wic Creative Commons License 2005.09.21 0 0 126

egyébként mit érdekel az téged, hogy mit mondanak???!:)))))

nem magamat féltem...

Előzmény: Uránusz (123)
smafu Creative Commons License 2005.09.21 0 0 125
Én meg már azt hittem, hogy bátor és igazságos.. :DDD
Előzmény: Turulmadár (-)
Wic Creative Commons License 2005.09.21 0 0 124

(mondjuk nyócker) 

khmmmm.... ezt hogy érted????

Előzmény: Uránusz (121)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!